Yakın zamanda elime 9 milyon TL geçecek. Bu parayı nasıl değerlendirebileceğim konusunda fikirlerinizi almak istiyorum. Şu anki düşüncem; 6 ay boyunca parayı faizde tutup, ardından bir ev ve araba satın almak. Siz olsaydınız bu parayı nasıl değerlendirirdiniz?
9 Milyon TL ile En Mantıklı Yatırım Planı Ne Olabilir?
mevduat en yüksek getiri gibi şu aralar. 6 ay diye sabit kararla değil, karahanın kararlarını Temmuz ve ekimde takip ederek mevduata 30-35er günlük aralarla devam etmek olabilir. devamında da ihtiyaçlar alınabilir. lazımsa ev lazımsa araba. ancak yüksek faiz azalmaya başladığı an döviz tabanlı ürünlere geçmek daha gerçekçi olur. altın, nasdaq, etf ler vs
alttaki yorumlara cevabını yeni okudum. kiraya vermek için konut tavsiye etmem. işyeri de ederi miyi bir yerde dükan olmak kaydıyla, ama İstanbul'da o rakamla iyi bir konum elde edilemez. gençlik için araba almak da yanlış değil, geçen yaşlar geri dönmüyor. ötv oranı yüzde10 olan elektrikli araçlardan en beğendiğin en güzelini alabilirsin.. ötv oranı dahafazla düşmeyeceği için hevesin geçtiğinde satarken zararın az olur... yatırım için konut alabilirsin, ama sana geri dönüşü seneler alır... daha da uzun yatırımcı olayım dersen, arsa alabilirsin... ancak yatırımlık konut veya arsa almak çok profseyonel bakış gerektiriri, tecrüben yoksa buyuk ihtimal iyi netice alınamaz... harcamanı da parayı bitirmeyece kkadar yapman en doğrusu olur. çok farklı dönemler yaşıyoruz. dünyada savaşlar bitip tekrar parasal genişleme geldiğinde elinde nakitin olmalı bence... mesela abd faizleri 4,40 civarı 20 yıllıklar. powela sürekli baskı var. tmf alsan (nasdaq etf) x3 kaldıraçlı, faizler bi gün 3,30 a düştüğünde yatırdığın tutar dolar bazında 2katına çıkar. 2026, 2027 her an yaşanabilir bu durum. hazırlığın olsun bence.
5yıldır paramı kendim idare ediyorum. (vefatlardan sonra) viop piyasaları dahil hepsini denedim. en az bilgi ile en çok getiri, dunyada faiz kararlarını takip etmekten geçiyor bunu öğrendim. üçüncü seviye yatırım danışmanlığı lisansı olan yorumcuları takip edebilirsin sosyal medyada. lisansı olmayanlara kulak tıkamalısın. bu konu da ilgimi çektiği için uuzn uzun yazmak hoşuma gitti. ekonomik bağımsızlık çok başka bir tad. bir yıldır çalışmıyorum, eşimden de para almıyorum. .. aşağıda iş kurma yorumları okudum. elbette bildiğin bir iş dalı varsa iş kurmak en doğrusu olur, ama deneyeyim dersen dolu girip boş çıkarsın, yapacaksan iyi bildiğini düşündüğün işi yap. yine de illa iş yapacağım özel olarak dersen, komisyona dayalı veya konsinye satışlı işler düşünebilirsin. mesela iyi çevren varsa sigorta acenteliği olabilir (batılmaz), sor-sat şeklinde turizm acenteliği olabilir, veya konsinye online ürün satışı olabilir.. mümkün olduğunca kurulum dışında mala ve hizmete para bağlanmayan işler bu saydıklarım... gıda işi içinde değilsen asla tavsiye etmem restoran kafeterya vs, kira ve maaş cenderesinde bir yılda tükenirsin tükendiğini anlamadn.
İlgi çekici ve oldukça hoş bu tür şeyleri bilen pek kadın yok bu yüzden dikkatimi çekti ekstra olarak söylediklerini dikkate alacağıma emin olabilirsinn 🫠
gençliğimde üniverste okuyamayıp atıldığım için belirgin mesleğim olmadı. satış tanıtım pazarlama bi dolu işte çalıştım. göre göre biraz tecrübem oldu. otomobil düşüncen ne? ama mesela motosiklet ehliyetin varsa, araca vereceğin paranın en çok yüzde40ına çok hoş çok etkşleyci motosiklet alabilirsin. trafik , otopark vs derdin kalmaz. (motosiklet kullandım epeyce, son 9 yıldır motorum yok evlendikten sonra)... yazasım olduğu için yazıyorum:) bildiğim yerden soru gelince:)
Aslında motor düşünüyorum ama bir yerde kendimi biliyorum yaşama istediği olmayan biriyim ve hız tutkunu olan biriyim hızlı olduğu sürece herşeyi seviyorum böyle son sürat şekilde rüzgarı özgürlüğü hissetmek bu yüzden motora bulaşmayı pek istemiyorum bariyerlere girmem garanti olacağı için ve üniversite okumayan bir kadına göre büyüleyici derece de bilgi sahibisin ve bu mantıklı düşünen bir insanı cezbeden bir özellik
motosiklet aşama aşama motor hacmi yükseltilir. 200cc ile başlarsın.. ayrıca hepimiz öleceğiz. 200cc bir motor ile 2000cc bir otomobilden çok daha seri hareket edersin. motorda zevk veren zaten son hız değil ivmelenme... üniversite okumayı finans bilmeye tercih ederdim ama geçti gitti artık.
9 milyon TL ile yatırım seçeneklerini değerlendirmek heyecan verici! ✨ Faizde bekletmek, paranın değerini korumak için iyi bir başlangıç. Ancak, yatırım portföyünü çeşitlendirmek önemli.
Gayrimenkul yatırımı, uzun vadede değeri artabilen bir seçenek. Ev almayı düşündüğüne göre, lokasyonu iyi belirlersen zamanla kazanç sağlayabilir. Araba ise hızla değer kaybettiğinden, iyi düşünmek lazım.
Ayrıca, düşük riskli hisse senetleri veya devlet tahvilleriyle portföyü çeşitlendirmek akıllıca olabilir. Ne yaparsan yap, araştırmayı ve danışmayı ihmal etme. YTD 😛 Başarılar! 🚀
Sakin ev veya araba alma. O parayi cogaltmaya calis. Bir dükkan ac, orada kat ve kat fazlasini alip ev veya araba icin kullanabilirsin. Dükkan almak istemiyorsan. Bir ev satin alip onu kiraya verebilirsin.