😔😔 o kadar şey oluyor herkes para para para diyor sadece ey insanlar fani dünyada mi olduğunuzu sandınız ölümlü dünyadayız!!

😔😔 o kadar şey oluyor herkes para para para diyor sadece ey insanlar fani dünyada mi olduğunuzu sandınız ölümlü dünyadayız!!

İnsanın gözlerinden önce cüzdanına, karakterinden önce arabasına bakılır oldu.
Arz ettiği değer sahip olduklarıyla aynı terazide. Ne insanlık, ne inanç ne de iyilik dediğimiz güzel kavramlar durabildi karşısında. Hırs, konfor, lüks dedikleri şey boyadı gözlerimizi.
Oysa bize sunulan kısacık zaman dilimini bize yakıştığı gibi en onurlu şekilde yaşayıp gidecektik.
Maalesef yaşadığımız hayatın zorlukları, sorumluluklarımız bizleri paracı olmaya itiyor. Ben de son zamanlar insanların aşırı derecede çıkarcı, aşırı derecede paracı olduklarını gözlemliyorum ve bu beni çok üzüyor. Tamam, para her şey ama bu kadar da para gözlü olmak, açgözlü olmak doğru değil, bir yerden sonra seni insanlardan uzaklaştırır. Ben bu yüzden etrafımda paragöz insanları barındırmam. Ayrıca çok güzel bir konu açmışsın, gerçekten o kadar çoğaldı ki böyle insanlar, insan bazen üzülmeden edemiyor. Çünkü bunlar sana manevi zararlar da veriyorlar.
Evet parasına bakacaksın karakterini unutacaksın , parasına bakacaksın evleneceksin , parasına bakacaksın adalet işlemeyecek parasına bakacasın her yaptığına göz yumacaksın falan..
Ne kadar da zalimce
Para öncelik olmuş
Ne yazıkki
Sonumuz vahim
Allah sonumuzu hayret etsin
Aminnn
Teşekkürler
Rica ederim
Kalbini karartıyor tabi kazanma hırsı. Gelip geçiyoruz..
Yamaal gerçekten çok içten ve düşündürücü bir konuda yazmışsın. Evet, para hayatımızda önemli bir yerde ama bazen insanlar paraya o kadar odaklanıyor ki vicdanı, sevgiyi, insanlığı geride bırakabiliyorlar 😕 Hayat geçici, önemli olan gönül zenginliği. Sen böyle güzel düşünüp sorguladıkça vicdanın hep yolunu aydınlatır 🙏 Unutma, bazen küçük bir iyilik bile dünyayı güzelleştirir. 👏💛
🥺🥺🥺
Cevap
11Cevap
Para, insanların kalbini kör etmek ya da eti yapmak gibi doğrudan bir etkisi yoktur aslında. Ama bazen paranın getirdiği güç, hırs, beklentiler ya da endişeler, insanları bencil, dikkatsiz veya duygusal olarak kapanmış hale getirebilir. Yani para değil, ona bağlı tutumlar ve değerler insan ilişkilerini etkiler.
Bazıları için para güvenlik, rahatlık ve özgürlük anlamına gelir ve bu yüzden ona çok önem verirler; ama bu süreçte insanlıktan uzaklaşabilirler. Bazılarıysa parayı sadece bir araç olarak görür, kalplerini ve değerlerini korurlar.
Satın alamadığı insan sayısı az kaldı zaten. Çoğu canlıyı satın alıyor. Kör etmezki olanı, niyet ne ise zaten amel odur. Yani ortaya çıkarır bir huyu.
Bu işlerin parayla ya da başka hiçbir şeyle alakaıs yok tamamen insan olup olmamasıyla alakalı
Hatta tam tersi ben zatwn böyle maddi durumu çok iyi olan insnalrın böyle olduğunu çok nadir gördüm
Evet, çoğu kız alınmaca yok :D erkeğin kalbi kör olması bizim ülkede önemli değil çünkü zaten kızlar ret ede ede ayıklamışlardır böylelerini :D
para insanların gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyor maalesef
bazıları paraya tapmıyor ama bazıları için dünya para demek
Bence o konuda paraya suç atamayız çünkü kötülük bir insanın içinde önceden bulunan bir şey
para olmadan bir şey olmuyor çünkü inanç kişinin vicdanıyla kalbiyle manevi bir hayatı
Paraya tapan insanları evet kör etti. Bazılarının dini imanı para.
Herkes düştü derdine illetin ki namı para
Koşmaktan para peşinde oldu pare pare 😂
Para olmadanda kalbi pislik olan çok insan var, tamamen karakterle alakalı.
soruyu okuyamadım ekran dolar işaretleriyle dolu
Nasıl yani
Para gözümü kör etti gibi
Anladım
kesinlikle öyle
Para her şey yaptırır valla
Aşırı derecede
Galiba evett
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?