Şimdi burada suç sizce nerede? Biraz uzun oldu ama okumayacak olanlar kapatsın çenesini ! ?

Babam, başkasına gelince eli açık ama bana gelince arada bir harçlık veren, genel olarak “Annenden iste.” diyen birisi. Babam Bağkur emeklisi. Annem de ehliyet kursu öğretmeni. Çocukken ben bizim bakkalımız vardı. Şu an kirada. Annenden iste dediği için ben de annemden istiyorum istersem. Şimdi yaşıma bakan “Sen neden çalışmıyorsun.” der. İş arıyorum ama bulamıyorum. Yaşadığımız yer küçük. Bir de “Senin asıl mesleğin iyi. Atanmaya bak.” diyorlar iş görüşmesine gidince de hep. En son atamalarda 29 kişi aldı bizim bölüm. Kötü olmadığını ben de biliyorum yoksa Özel okul ve dershaneler de stajı burada tecrübeden saymıyorlar. Ek tecrübe arıyorlar. Yoksa iş arıyorum. Babam neredeyse her gün içiyor. Emekli maaşını, fındığı içkiye veriyor. Bakkaldan aldığı kirayı da içkiye veriyor veya eline geçen diğer paralar gibi millete savuruyor. Annemin aldığı asgari ücret de çektiği kredilere gidiyor. Borcu borçla kapatıyor. İkisi de sigara içiyolar. Ona da gidiyor aylık olarak para. Bugün de annem borçlarını kapatmak için arabasını sattı ve ağlayarak eve geldi. Ağabeyim düğün istemedi ondan. Zaten konsoloslukta evlenmişti. Düğün yaptık buraya gelince. Annem kına yapamadığı için düğünü yemekli yaptı. Hep düğün masrafını karşıladığını dedi düğünde takılanların ama milletten düğün yapmak için altın aldı ve aldığı kadınının biri annemi sıkıştırıp duruyordu. Arabayı da o yüzden sattı. Sadece ona da değil, başka birine de bilezik borcu varmış. Anneme hep düğünü “Niye yemekli yaptın?” dediler, ben de dahilim. Ağabeyim düğün bile istemedi. Düğünden önce ev de tadilat istiyordu ve evi de yaptırdı. Ben de anneme “Senden ağabeyim düğün istemedi. Düğünde birikenler düğün masrafını karşıladı diyordun. Aldığın altınları ödeyemiyorsun. Babamın içkisi , senin gösteriş merakın yüzünden gitti araba. En azından seni devamlı arayıp arayıp rahatsız edecek kimse olmaz. Borcun da kapanır. Yenisini alırsın borcun kapanınca.”dedim.

Şimdi burada suç sizce nerede? Biraz uzun oldu ama okumayacak olanlar kapatsın çenesini ! ?