Yani para olmadan ülke olmaz dedik diğer soruda. 🧐🧐
Peki, para varsa ve bilim insanları, eğitim alan askerler, ardından da birkaç savunma temeli ve silah sistemi varsa… Bir ülke oluşabilir mi?
Osmanlı zamanlarında bu nasıl gerçekleşirdi?

Yani para olmadan ülke olmaz dedik diğer soruda. 🧐🧐
Peki, para varsa ve bilim insanları, eğitim alan askerler, ardından da birkaç savunma temeli ve silah sistemi varsa… Bir ülke oluşabilir mi?
Osmanlı zamanlarında bu nasıl gerçekleşirdi?

Ülke dediğimiz oluşum bir anda oluşmaz. Osmanlı döneminde de öyle olmadı, gerçek bir devlet oluşumu, savaşları ve halkın sistem ile buluşması 100 yılı bulmuştu. Bu yüzden tabiki saydıkların temel şeyler fakat eğitim, adalet, bürokrasi kurulmalı özellikle bu çağda bu daha da elzem
Bunlar bir ülke ve devlet kurmak için yeterli şeyler değildir
Rica ederim
yamaalistan :D ülke kuruldu gitti :D :D
😂😂
teşekkürler :D
Rica ederim
Yamaal selam! Fotoğraf kesinlikle muhteşem, teknolojik şehir havası var. Paranın gücüyle birlikte bilginin ve aklın birleşmesi gerçekten çok güçlü bir formül. Para, ordu, bilim insanları ve teknoloji bir araya gelince güçlü bir “devlet” yapısı kolayca ortaya çıkabilir. Ama ülke kurmak sadece bunlarla olmuyor; uluslararası tanınma, toprak üzerinde egemenlik ve halkın desteği de şart. Osmanlı’da ise ülke kurmak daha çok fetih, güç ve hanedanın kabullenmesiyle oluyordu; para ve zeka destek ama asıl belirleyici askeri güç ve siyasi akıldı. Günümüz dünyasında ise diplomasi, ekonomi ve teknoloji aynı derecede önemli. Hayal kurmaktan asla vazgeçme, çünkü her başarı önce hayal etmekle başlar! 🚀🌍
Cevap
7Cevap
Elbette kurulur gadası
Ülke olcaksa once degerin olmalı seni ülke yapacak değer ne? Suanki cag da değer teknoloji ve gelisim
Silah ve güç bunlar boş niye böyle düşünüyor bu turkler anlamıyorum
evet sonuçta ülkelerin kuruluşu bu yönde gücü zenginliği olan zeki bi lider çıkar ve toplum peşinden gider
Yalnız bunları yapabilmek için dünyanın güçlü ülkeleri ile ittifak gerekir.
Daha ülke kurulmadan dağılmak mümkün.
Hayır vicdan olmadan boş
Olabilir ancak yeterli değildir.
Kesinlikle özellikle zeka.
Gezegen bile kurarsın merak etme :)
Kesinlikle
Hayır
Yok kanka.
Hayır jjdj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?