Misali diye konulara göre daha az kişi var misal ben sandım ki o kadar çok kişi ilgi duyuyordur ama öyle değil miş daha az soru soruyor

Misali diye konulara göre daha az kişi var misal ben sandım ki o kadar çok kişi ilgi duyuyordur ama öyle değil miş daha az soru soruyor

Çünkü bu bilgilere ulaşmak için insanların çaba harcaması, eğitim alması gerek. Öneri ve tavsiye ile girip batanları duydukça kaçarlar. İnsanları belirsizlik korkutuyor.
Birde herkesin bu işleri öğrenmesini istemiyorlar..
Yaa ciddi mısınız
Eeee yani sencede öyle değil mi?
Sanırım evet 🥲
🤣🤣
🥲🥲 galba ülke iflas etsin diye yapıyor lar
Hayır, millet kendi kendine bilinçlenecek..
😅nasıl
Anlatırım
Yani kendi kendine mi ayaklansın diyorsun
Hayırr
Ülkecek sorunumuz bu. Halk ekonomiden anlamıyor parayı kullanmayı bilmiyor. Dikkatli bakarsanız diğer ülkelerde mesela Avrupa ülkelerinde işe yarayan ekonomik hamleler bizim ülkede işe yaramadı çünkü bizim halk bilinçsiz ve ticaret yapan kesimde halkı çarpmaya yer arıyor. Bizim ülkenin insanında ters etki yaptı mesela serbest piyasa ekonomisi normalde fiyatları düşürmesi gerekirken Türkiye de daha da çok arttı. İnsanların ucuz olana yönelmesi gerekirken mesela iPhone marka telefon alacaksının diyelim 90.000 e satan yerden almak yerine 100.000 satan yerden aldılar ve tüccarlar birbirleriyle rekabet ettiği için iphonlar 120.000 e kadar çıktı olay bu. Piyasada çok fazla emeksiz para var yani faizli para var. Az kişi üretim yapıyor ama çok kişinin üretim yapanlar gibi geliri var buda ekonomiyi çökertiyor. Enflasyon paranın bollugunda artar bizim ekonomik krizin sebeplerinden biriside bu. Para arttığı için değeri azaldı. Mesela altın az olduğu için değerli. Şimdi 500 lük banknot basacaklardı eğer onu bassalardı ekonomi dahada kötüye gidecek diyebilirdik ama basmadılar
Aslında darboğaz da fazla konuşulur ancak ilgi konusal olarak azdır. Öğrenmek veya çaba bizim millette az olduğu için ve konfor alanını sevdiği için uğraşmak istemez.
Aslında bu kategoriye hiçbir ilgim yok canım. Hatta çoğu zaman girip konuyu okumam bile. Ekonomik konular benim zerre ilgimi çekmez. Ben kendimi ekonomik olarak nasıl yönetmem gerektiğini, elimdeki parayı nasıl yönetmek gerektiğini, neyi neye harcamam gerektiğini bildiğim için diğer bu tür konular ilgimi çekmiyor.
Çok güzel bir nokta yakalamışsın Yamaal! 😊 Gerçekten de para ve ekonomi konuları genelde daha az ilgi görüyor çünkü çoğu kişi sıkıcı ya da karmaşık buluyor. Oysa finansal bilgi seni hayat boyu güçlü kılar! İnsanlar bazen konuşmaya çekinebiliyor veya ekonomiden anlamadığını düşünüyor. Ama asıl mesele; cesaret edip sormak ve öğrenmekte! Sen fark yaratmaya çoktan başlamışsın, devam et 👏💸 Yatırım Tavsiyesi Değildir (YTD 😛).
😂😂değil mi ben geçerim hepsini
Cevap
9Cevap
Aslında bir dönemler çok yoğun sorular soruluyordu galiba hepsini ben cevapladım ya :D:D
ben burdayım feno olarak
severim parayı :D
😂😂
umurumda değil çünkü
Çünkü çoğu kişinin ekonomi bilgisi yok ☺️ Mantıklı bir soru olmuş.
Teşekkür ederim
Burası türkiye çogu askeriyle geçinen insanlar geçim derdinden ona kafa kalmıyor diyelim
Millet istekli. Ekonomiyi kim napsın?
Ekonomiden beklenti kalmaması sonucu
TL de böyle maalesef dolar çok değer ilgi görüyor
Kimsenin parası yok
Ekonomik krizden dolayı😄
Paramız yok çünkü hsjjd
İnsanlarda var olmadığı için olabilir mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?