25000 lira ile gecinilir faturalarida, yol paranı da çıkarsan tutumlu olursan ki hafta içi yemek masrafin yokku bu gıda masrafini baya aşağıya çeker. Aile olup geçinen var sen yalnızsın anladığım kadarıyla idare edersin bı şekilde.. Sigara masrafın, çok kiyafet alma alışkanlığın da yoksa yeter..
13 Yorumla
Soran1 yılSigara kullanmıyorum, alkolde yok, eskiden varlıklı olduğumdan yüzlerce kıyafetim var.
Soran1 yılKaliteli almıştım evet
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılÖncelikle çok geçmiş olsun. İnsanın alıştığı düzenden çok başka düzene geçmesi çok zor cidden. Sen buradaki bazı iş bilmezlerin lafına bakma tek yaşamayı kolay sanıyorlar maddi açıdan hiçte dedikleri rakam değil. Haftasonu sadece evde yemek yiyeceğini düşünerek en az 5 6 bin mutfak masrafı diyorum 10a kadar çıkabilir ama evde çok yemeyeceğin için 5 6 gibi rakam da yetebilir. Kiran 12 bin tl
Faturalarının 2 bin tutması imkansız mesela çok daha fazla tutar. 2bin zaten doğalgaz tutar kış vakti. Hattın faturalıdır belki 400 onu desek elektrik su 600 kadar falan diyelim internet 500 gibi düşün genelde bu rakamlar oluyor. Kıyafetin varmış çok uzun bir süre kıyafet almazsın zaten gerisi de sana kalıyor işte. Kişisel bakım şampuan falan gibi şeylerini bilemem 100 TL’ye de şampuan var 1000tl ye de. Bu yüzden alttaki kız gibi toplam 1000 tl kişisel bakımına diyemiyorum. Hepsi en alttan rakam vermiş. Bende durumu iyi biriyim belki senin eski halin kadar değildir orasını bilemem ama ben 1000tl gibi rakamlara alıyordum yani bunlar sana göre değişir ama zaten asıl amacın mutfağı öğrenmekti galiba onun için dediğim gibi 5 6 binden aşağı olmaz.
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim, evet mutfağı öğrenmekti amacım fikir sahibi oldum az çok.
Gizli Üye(36-45)1 yılBu soruları artık bilerek sorduğunuzu düşünüyorum. Asgarî ücretle ev geçindiriyorum çocuğum var siz neyin kafasını yaşıyorsunuz hemde İstanbul gibi yerde
18 Yorumla- 1 yıl
Allah sabır versin cidden... Bir günde sadece yol parası 200-300 TL gidiyor İstanbul da
Soran1 yıl@Freddy1616 Mutfak masrafım ne kadar tutar , sadece haftasonları evde yiyecem, hafta içi işte yiycem
Cevap sahibi1 yılFredddye sorarsan uçmuş o. Her gün 200 300 yol parası mi olur bu çok uçuyor, öyle olsa nasıl geçinsin herkes asgari ücretle. sen kendini bilmez misin ne tutar. Herkes kendini bilir
- 1 yıl
İki bin TL yeterli olur bence haftada
- 1 yıl
İstanbul da üç vesait ile gidilen yerler var. Evin Anadolu da işyeri karşıda ise tutar o kadar
Cevap sahibi1 yıl@Freddy1616 aptl olmak lazım o kadar yol parası verilecek bir işte çalışmak için eğer çok büyük bir maaş yoksa 😅 işin ucunda. Ki zaten servis olur çoğu yerde yine senin dediğin saçma kalır yani
Soran1 yılYokluk görmedim elim bolluğa alıştı bu yüzden kendimi bilemiyorum ne kadar ayırmam gerektiğini öğrenerek yola çıkmak isyorum
Cevap sahibi1 yılBolluğa alıştin ise çok zor senin için. İnsan her durumda hesabını bilmeli, 100 bin ile de geçinirim ben ki yine savurmam asgari ile de. Yani rakamda değil kişide bitiyor iş. Millet zaten hesabını bilmediği için borç içinde yüzüyor bizim millet helası yoktur sçmaya ama gider fizana uçakla, cebinde 6 ay sürmez telefon değişmesi 😅
1 yılGeçinilir ama birikim ufak tefekte olsa imkansız gibi bir şey. Ama kira miktarına bakılırsa pahalı olmayan bir şehir gibi o yüzden gıda vs'de çok yüksek değildir diye tahmin ettim.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Aylık 37 bin lira gelirle İzmir'de yaşamak, özellikle 12 bin lirası kiraya gidince biraz titizlik ve plan gerektiriyor ama imkânsız değil. Kalan 25 bin TL ile, temel ihtiyaçlara ve sosyal yaşama yetecek bir bütçe sağlayabilirsin. Tabii harcama alışkanlıklarına dikkat etmek şart. Mesela, dışarıdan yemek yerine evde yemek hazırlamak ya da gereksiz harcamalardan uzak durmak seni epey rahatlatır. Ufak bir birikim de yaparsan güvenli hissedersin! Finansal hedeflerine ulaşmak için biraz disiplin, biraz da tasarruf ruhu yeter, unutma! Senin elinde, iradene güven! 💪😊
13 Yorumla
Soran1 yılMutfak masrafım ne kadar tutar , sadece haftasonları evde yiyecem, hafta içi işte yiycem.
- 1 yıl
Akışına birak
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
1 yıl25 bin kalıyor çok dikkatli olmalsıın. ve bir şey bozulsa evde ekonomi çöker.
13 Yorumla
Soran1 yılDoğru vallah
Soran1 yıla
- 1 yıl
aynen öyle bro ülke bitirildi yaşamak da zor
1 yılNe yediğine bağlı.. İnsan makarna ile de doyar, et ile de..
15 Yorumla
Soran1 yılHafta içi çok güzel yemekler çıkıyor işte , sadece hafta sonu evde yiycem, yemek ayırmam birde.
- 1 yıl
Yeter bence. 12 bin kira demişsin, faturalar da 2 bin gelse her şeyiyle 14 bin.. Mutfak masrafı da yemene bağlı değişir ama 5 bin de.. 19 etti. Çamaşır, bulaşık deterjanı, şampuan vs 1.000 desen 20 eder. Birkaç ayda bir kıyaget masrafın çıkar.. Fazla fazla yeter.
Soran1 yılKıyafetim çok fazla, eskiden varlıklıydım, yüzlerce tişört, yüzlerce gömlek, 40-50 pantolon, 10 larca mont, 10 larca ayakkabı var. Kıyafete para harcamam.
- 1 yıl
Öyleyse iyi.. Fazla fazla yeter.
Soran1 yıl👍🏻
1 yılBen 14 le geçiniyom. Ciddi artıyo bile. Yam dediğin rakamı alıyom
12 Yorumla
Soran1 yılMutfak masrafım ne kadar tutar , sadece haftasonları evde yiyecem, hafta içi işte yiycem.
1 yılBiraz kısman gerekecek ama geçinirsin. Ya buna genel olarak karnını doyurursun diyebiliriz.
12 Yorumla
- 1 yıl
Ya onu bilemiyorum ben birkaç günde bir Ne lazımsa alıp öyle kullanıyorum
- Para & Ekonomi konusunda 305 cevap paylaştı.
1 yılBen senin maaşından daha az alıyorum geçiniyorum masraflarını maaşına göre ayarla
110 Yorumla
- 1 yıl
kaç kişisiniz peki
Soran1 yılTek kişiyim
- 1 yıl
5.6 civarında tutar eğer sadece haftasonu yiyeceksen yemek vs
- 1 yıl
75 alıp yetmemesi? Aile ile yaşıyorum bekarım
- 1 yıl
@finslave95 evde çocugumla birlikte yaşıyoruz ev kira sadece benim maaşımla geçiniyoruz başka bir yerden gelirim vs yok sizin aldığınız maaşı alsam ben seneye arabam olur kapıda biraz tasarruflu yaşamanız gerekiyor
- 1 yıl
Ailemle yaşıyorum ve evdekilerin istekleri bitmiyor genelde
- 1 yıl
@finslave95 aldığınız maaşın hepsini harcamayın geleceğe yönelik yatırım yapın
- 1 yıl
Var tabi ama ayda kenara 10 bin 13 bin atabiliyorum pek bi şey kalmıyor
- 1 yıl
@finslave95 altın hesabı açın attıgınız para kadar altın oluyor öyle daha karlı
Yeterli bence kardeşim hemen hemen aynı alıyoruz senle çok şükür de inan millet 22 bin tl çalışıyor
114 Yorumla- 1 yıl
22k ile çalışanların hemen hemen hepsi yardım kredisi çekiyot
- 1 yıl
Evet bi de cerrah falan olup 150k alanı düşün felaket iyi
Soran1 yıl@sayisalislam2 cerrah çok daha yüksek alır yeni başlayan doktorlar 120 bin lira alıyorlar
- 1 yıl
Ben 150k diye biliyordum
- 1 yıl
@ümitakkus öğrenciyim ben
- 1 yıl
Teşekkürler umarım
- 1 yıl
@sayisalislam2 yahu Cerrah şu kadar alır vs diyorsunuz ama adamların aldığı risk ve sorumluluktan haberiniz var mı acaba?
Adamın eli milim oynasa ya da titrese birileri sakat kalıyor hatta bazı hallerde ölme riski bile var. Ardından açılan davalar da cabası... Aldıkları parayı sonuna kadar hakkediyorlar bence - 1 yıl
Ya ben haketmiyorlar demiyorum hukukta uzun süre okunuyor onlarında maaşı biraz daha yükselmeli diyorum
- 1 yıl
Bi dk bu konu bi yerde daha gsçmişti karıştırmışım biz burada maaş hakkında konuştuk cerrahlar almamalı falan demedik gereksiz duyara gerek yok
- 1 yıl
@sayisalislam2 75k alıp yetmiyor desem? Ailem alıyor çünkü
Para & Ekonomi konusunda 876 cevap paylaştı. Evet yaparsin eğer tek isen yaparsın hadi olmadı evinde bir odayı kiraya ver kirayı bölüşürsun birisi ile ama güvenilir olsun
10 Yorumla
1 yılMesele ölmemek ise evet geçinirsin. Ama evim arabam olsun dersen imkansız bu şartlarda güzel kardeşim maalesef.
10 Yorumla
1 yılAllah yardımcın olsun kardeşim bir de kira var diyorsun... Bence kesinlikle çalışan bir eş ile evlen yoksa çok zor
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEğer kirada oturuyorsan kazandığı para sana yetmez ne kadar kazanırsan kazan.
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 359 cevap paylaştı. O paraya şey bile çekilmez
?
Niyet 😆
14 Yorumla- 1 yıl
Ney çekilmez?
- 1 yıl
@Freddy1616 niyet
- 1 yıl
Eyi madem 😀😀
- 1 yıl
@Freddy1616 🫣😆🫣😆
1 yılKira + fatura desek birde alışverişi çok kılpayı halledersen evet geçirilir ama nereye kadar... of..
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSamsunda arkadaşlarım asgari ücretle ev geçindiriyor ailesinden yardım almadan. Ama daha büyük bir şehirdeysen gerçekten çok zor.
10 Yorumla
1 yılkardeşim her türlü geçinirsin yolun açık paran bereketli olsun
12 Yorumla
Soran1 yılAmin, Mutfak masrafım ne kadar tutar , sadece haftasonları evde yiyecem, hafta içi işte yiycem.
- 1 yıl
aylık 3 tutar max
Aman kıt kanaat geçinin ama sevin sevilin:))
14 Yorumla
Soran1 yıl:Dd Vallaha aşk maşkta istemiyorum, tip olarak çok dikkat çeken biriyim karşı cins etrafımda ama kimseyi gözüm görmez , canım sıkkın.
Soran1 yılHaftasonu da hayatımda ilk kez psikiyatri ye gitcem, ilaç kullanmanın vakti geldi gibi.
Kira 12 ise tek kişi geçinirsin.
12 Yorumla
Soran1 yılTekim
- Para & Ekonomi konusunda 490 cevap paylaştı.
1 yılYani tek kişiyse evet
16 Yorumla
Soran1 yılMutfak masrafım ne kadar tutar , sadece haftasonları evde yiyecem, hafta içi işte yiycem
- 1 yıl
Sana bağlı. Yemek yapar mısın ne seversin et şu bu vs.. Ayda 8 gün üzerinden hesap yaparsak 5-6 olabilir
Soran1 yılYemek ayırmam, domatesle bile karnım doyar, hafta içi güzel yediğim için , haftasonu az yesem de sorun olmaz.
- 1 yıl
Ne desem yalan olur ama şöyle düşün.. Kira + mutfak en kötü 15 tutar
Soran1 yılKira 12 bin 3 bin yeterli olur sanırım dediğin gibi
- 1 yıl
Aynen
1 yılHmm eşin var mı çalışıyormu
13 Yorumla
Soran1 yılBekarım
- 1 yıl
Sen seven biriyle evlendikten sonra gecinilir
- Para & Ekonomi konusunda 510 cevap paylaştı.
1 yılŞehir neresi önemli bu
130 Yorumla- 1 yıl
Üzme kendini genç adam
Düşmez kalkmaz sadece Allah
O'nun haricinde her şey düşer batar tökezler
Üzme hayat bu
Binbir çeşit rengi var
Bugünlerin de geçer elbet
Soran1 yılElde değil ister istemez üzülüyor insan , buhrandan çıkamadım , eve geliyorum sürekli uyuyorum. İnşallah gececek.
- 1 yıl
Seni ne kadar anlayabiliyorum bilmiyorum çünkü sen hiç yokluk görmemişsin Ben de tam tersine yokluğun dibini buldum o yüzden Böylesi bir durum yaşadığımda-ki yaşadım- hiç zorlanmadım diyebilirim fakat senin gibi yokluk hiç bilmeyen varlık içinde doğup büyüyen birisi böylesi bir durumu nasıl dengeler bilmiyorum
Soran1 yılYokluk bilmedim varlığımda yoksulların hakkı olduğunu bildiğim için çok büyük yardımlar yapıyordum. Lüks içinde yaşıyordum ama sosyal medyada 1 fotoğraf bile paylaşmıyordum, ne zorlu hayatlar olduğunu bildiğimden. Şimdi böyle bir şey başıma geldi, inşallah Allah yardımcım olur.
- 1 yıl
Üzme kendini.
Dediğim gibi
Sadece Allah düşmez
O'nun dışında her şey çuvallar.
Düzeltirsin elbet
Sadece biraz zamana ihtiyacın var
Hangi şehirdesin peki sen
Soran1 yılAnkara
- 1 yıl
Büyük şehir
Büyük giderler
Büyük de fırsatlar
Ticaret bilgin var mı peki senin
Soran1 yılTicaret yaptım zaten bugüne kadar
- 1 yıl
O zaman düştüğün yerden kalkacaksin
En iyi bildiğin işten devam edeceksin
Sadece biraz mola verdim diye düşün bunu
Soran1 yılParasız ticaret tekrar batış demektir. Sıfırdan çok zor. Artık kendi yağımda kavrulacağım gibi.
- 1 yıl
Para parayı çekiyor
Sermaye olmadan para da gelmiyor doğru
Birikiminin ne üzerine peki senin
Soran1 yılEnerji elektrik taahhüt
- 1 yıl
Hiç birkaç milyonluk büyük fabrika işi aldın mı elektrik projesi kurulumu montajı ve benzeri gibi
Soran1 yılBen Elektrik elektronik mühendisiyim Çok daha büyüklerini yaptık, ama değişen koşullarda üretim yapan firmalar tekelleşti her işi almaya başladılar.
Soran1 yılBattıktan sonra asgari ücret teklif eden bile oldu , piyasa çok kötü mühendisler açısından.
- 1 yıl
Mühendis olduğunu tahmin ettiğim için sormuştum zaten bu soruyu hiç Enka Yapı Merkezi Rönesans gibi Büyük firmalara iş yaptın mı
- 1 yıl
Yurt içinde ya da Rusya ya da diğer yurt dışı ülkelerinde
Soran1 yılBu tür firmalara çok az , daha çok devlet kurumlarından aldık işi.
- 1 yıl
Asgari ücret teklif eden sütü bozuklar sadece kan emiciler imkanı olmadığından değil sadece dediğim gibi kan emiciler insanlarin emeğini sömürüyorlar
- 1 yıl
Mesela hiç devlet demiryollarının hızlı tren projesinde iş aldın mı Alarko ile birlikte
Soran1 yılPiyasa çok kötü, ama her yere üniversite açılması mühendisliği bitirdi, eksi netle mühendis olunabiliyor, puanlar yerin dibinde. Bu yüzden değeri yok artık. Bizim zamanımızda tıptan daha yüksekti, tıpı seçmeyip mühendislik seçmiştik.
Soran1 yılSen kabul etmesen nasıl olsa kabul eden birileri var diye asgari ücret veriyorlar
- 1 yıl
Bir zaman meselesi 3-5 seneye kadar o çöp mühendislerin çöp olacağını düşünüyorum üzme kendini altın her yerde altındır teneke her yerde tenekedir ben artık lisans eğitiminin bir ehemmiyete kalmadığını düşünüyorum Mümkün Mertebe yüksek lisans ve doktoraya doğru kayıyor mesela imkanın varsa yüksek lisans ve doktora yap mesela
Soran1 yılYok bizim işimiz genelde ges, hes, tm , iletim hattı gibi işlerdi.
- 1 yıl
Tm ne demek
Onu anlayamadım sadece
Daha çok elektrik altyapı işleri
Yenilenebilir enerji sizinki galiba
Soran1 yılTrafo merkezi
- 1 yıl
Hım anladım şimdi
Og ag arası oluyor galiba trafo
Sonrası da pano...
Doğru mu bildim
Soran1 yılEvet
Soran1 yılYg de var
- 1 yıl
Yg için belge gerekiyor galiba
1 yılGiderlere bağlıdır.
11 Yorumla
Soran1 yılMutfak masrafım ne kadar tutar , sadece haftasonları evde yiyecem, hafta içi işte yiycem
1 yılFaturalar tahmini ne kadar gelir?
15 Yorumla
Soran1 yılElektrik su telefon 1500 lira
- 1 yıl
Yol ve aylık yemek masrafı 7k tutsa bi de 17.5k kalıyo yanlış hesaplamadıysam rahat geçinirsin
Soran1 yılEvet
- 1 yıl
2-3k arası belki 1k'yı geçmex
1 yılnerede yaşadığın da önemli 25k artıyo çok iyi yaşarsın tabi çolğun çocuğun yoksa
10 YorumlaTek başına geçinirsin
10 YorumlaKisi sayisina bagli tek kisi yasanir
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılZar zor
11 Yorumla
12 bine ev kirası varsa geçinirsin
14 Yorumla
Soran1 yılBuldum bir mahzen
1 yılGeçinilir
11 Yorumla
1 yılYeter abi ne iş yapıyorsun ki 😅
00 Yorumla
1 yılİmkansız maalesef
10 Yorumla
1 yılZorrrr
10 Yorumla
1 yılbizim burada yeterli
10 Yorumla2 kişi evet
13 Yorumla
Soran1 yıl2 kişiye yeter mi
Soran1 yılAnladım
1 yılHayır