Aile evindeyim ev için pek bir giderim yok. Yol ve yemeğe de para vermiyorum. 7-8 bin liralık ödemem var borç. Bunun dışındaki kısım kendi mastaflarım. Ne kadar biriktirmeliyim en az bu hesaba göre?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ortalama USD hedefi düşünüldüğünde 1200$ civarı maaştan gideri olmayan birisi her ay 500$ civarında düzenli bir yatırım yapılabilmeli. Altın bir yatırım aracı olarak görülmeli. Altın Dünya’da sigorta fonudur. Savaş vb durumlarda polis, asker, politikacılar ve kısa süreli açlık durumlarında rüşvet ve takas aracı olarak kullanılabilir. Bunun dışında az para ile altın alıp tutan biriktiren kişinin 100 yıl geçse de boyu uzamaz. Devletlerin arz kaynağı olan bir üründe dalgalanma az olacağı için getiri oranı da çok düşük olacaktır. Nitekim ONS 4 yıldır 2075$ geçememektedir.
Bu nedenle Finansal piyasalar ile ilgili eğitimler alınmalı ve USD bazında en az 2x getirebilecek ürünler değerlendirilmeli. BIST içerisinde USD bazlı şirketler ile NASDAQ hisseleri değerlendirilebilir. Alınan eğitimlerin seviyesine göre de Kripto da daha düşük riskli ürünler BTC ve ETH değerlendirilebilir. Altcoinler içinse risk düzeyi düşük portföy yönetimi olmalı ve sektöre hakim olunmalı. Döngüde başarı sağlandığında kazanılan para reelde arsa, ev, araba gibi ürünlerde değerlendirilmeli. Kısaca kazanılan para reelde somut bir ürüne dönüştürülerek reel varlık miktarı artırılmalı.24 Yorumla
Soran+1 yılBunun sıfırdan eğitimini nereden alabilir ve başlayabilirim?
- +1 yıl
Eğitim seviyenizi bilmiyorum ama şöyle bir öneride bulunabilirim.
AÖF üzerinden Sermaye Piyasaları ve Menkul Kıymetleri hobi olarak okuyabilirsiniz.
Temel Analiz-Teknik Analiz-Onchain- Risk ve Kasa Yönetimi gibi konu başlıklarını da YouTube üzerinden aratarak para vermeden sınırsız kaynaklara ulaşabilirsiniz.
Yaşar Erdinç- Ali Erkan Tanacıoğlu Kitaplarından faydalanarak konu başlıklarını tek tek kendiniz Web üzerinden arayarak birden çok kaynağa erişim sağlayabilirsiniz. Örneğin Verilerin Derecelendirmesi ve Sınıflandırılması konusunda Makroekonomik Veriler ve piyasaya etkileri konularını araştırırsanız zihninizde yavaş yavaş bir bütün oluştuğunu fark etmeye başlarsınız. Investing. com uygulamasından Ekonomik Takvim Kısmındaki gelişmeleri günlük instagrama girer gibi takip edip anlamadığınız her biri terimi araştırarak başlayabilirsiniz.
Soran+1 yılTeşekkür ederim dikkate alıcam 🙏
En İyi Cevaplar
+1 yılŞimdi bu nerede yaşadığına göre değişir şimdi ailenin yanında kalıyorsundur kalmıyorsundur bunlara göre de değişir ama şu şekilde madde halinde Yazacak olursam ;
- Ailenle birlikte kalıyor isen senin yarı yarıya net bir şekilde bırakman lazım bu parayı.
- Eğer ev kira varsa ve İstanbul’da falan yaşıyorsan 10.000 TL falan bıraksan yeterli
Harcamalar da artık şehir fark etmiyor sadece kirada fark ediyor şehir çünkü bence İstanbul’da bir yerde oturup çay kahve içmekle herhangi başka bir şehirde orta ya da Büyükşehir belediyelerde oturup yemek içmek aynı.
Tabii İstanbul’da nereye oturduğunula da alakalı bir şey ama üç aşağı beş yukarı hesap budur00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa bak biriktirmek istiyorsan hiç dokunma parana vakadan çekme Online iş yap. Ufak haşlık olur boş vakitlerinde. Onla geçin bankana dokunma ben öyle yalıyorum. Hem yabancı dilin varsa Online € kazanabilirsin.
ama şu da var. Evlenip yuva kurma niyetin varsa sal gitsin. Evleneceğim kişi senin keyfine bakmanı sağlıklı ve mutlu olmanı isterdim birikim yapmanı istemezdi bence.
biraz düşüncelerine bağlı tabii
Bereketli olsun ne diyelim 😄🍀
02 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik düşünmüyorum artık. En azından kısa vadede mümkün değil. Teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılBen de bir mucize olmazsa dünyayı gezerim. Ben teşekkür ederim
+1 yılZengin Baba Yoksul Baba
kitabını iki elin kanda olsa kafanı kaldıracak vaktin de olmasa bir şekilde okuyup bitiriyorsun;
Para biriktirme olayında ziyade finansal okur yazarlığa odaklanıp varlığa yatırım yapıyorsun
Ya da ömrünün sonuna kadar b*ktan hayatına devam edip maaşla çalışmaya devam edecen...
Tercihini yap, zira evlenip maaşının harcanması gereken vakitlere bu imkanı bir daha bulamayacaksın
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
44
Cevap
95Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yıl15-20 bence
00 Yorumla Portföy yönetimi var bankaların.
Yapı Kredi Bankası'na git mesela, birikimim var de, portföy yönetimine girmek istiyorum de, onlar Alyans falan gibi şirketlerle senin paranı değerlendirip sana para kazandırıyorlar, ya da kendi bankana da sorabilirsin.
Ama büyük bilindik banklarla yap, Yapıkredi, İş Bankası gibi, onlar kazandırıyor bildiğim kadarıyla.
03 Yorumla- +1 yıl
Paranin degerini koruma garantili mi
- +1 yıl
@deligibisevisecegim Yatırım yapıp paranı arttırıyorlar, dolardan ve faizden daha çok kazandırıyor. Banka ile görüş, detaylı anlatırlar sana.
Fon yönetimi de deniyor bildiğim kadarıyla, Emeklilik Fonu'da olabiliyor, çeşitleri var.
Ama evet paran değerini koruyor ve fazlasını kazandırıyor da bildiğim kadarıyla, ama görüş, detaylı bilgi al. - +1 yıl
@deligibisevisecegim Yazmayı unutmuşum, bankaların yatırım danışmanlarıyla görüşmen gerekiyor.
Yorum yapmadan once soyle bir yorumlara baktim da, bence 42 bin tl alan birisi kendine max ne kadar giderim olur dye dusunmeli ona gore birikim icin meblagi belirlemeli. Ev giderleri, telefon faturasi, kişisel giderler belirlenmeli snra birikim icin plan yapilmali. Ama syleki 20-25 bin birikime geri kalan da giderlere gore belirlenmelidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılParanı biriktir ama Altın al, Döviz al öyle biriktir paranı. 42 Alıyorsun. 8 Bin Lira Borç desek 34 Kalıyor. 14’te kendine, ailene harcasan 20 kalıyor. 20’den başla mesela. Sonra bunu arttır. Sonra ki ay 21 yap. Ondan sonra 22 yap. Böyle böyle güzel paralar biriktir. Sonra Gayrimenkul al. En kötü bir yerden ucuza Arsa al. 30 Yıl sonra değerlenir. En azından elinde Tapu olsun, Toprak olsun. Ailenden de Miras kalır sana ileride. Yani böyle böyle yap. En azından geleceğine yatırım yapmış olursun.
11 Yorumla
Soran+1 yılAltın alıyorum zaten elime ne geçerse ama bu hızla biraz zor gayrimenkul almak
+1 yılPara biriktirerek biyere varamazsın. 1 ay önce 670e aldığım araç 730 oldu. Biriktirdim mi hayır. Borsa kripto yatırımı altın yatırımı ya da vasıta yatırımk yapmanı öneririm. Enflansyonit dönemde borçlanma kötü değildir. Doğru borçlanma önemli
07 Yorumla
Soran+1 yılBu işlerden hiç mi hiç anlamıyorum. Birkaç yorum daha gördüm bununla alakalı. Araştırıcam
- +1 yıl
Bitcoin falan varya. Onlara bak şu ara. Altcoinlerden 10 tanesinden alırım ben olsam.
Bölerim paramı 10a. Alırım hepsinden.
Binance borsasından başkasını kullanma alırsan.
Altın maltın benlik değil. Ben düşeni alırım çıkanı değil.
Şu piyasada birde araç almak mantıklı. Son zamanlarda tekrar ufak bi yükselse de, düşmüş hali bu.
- +1 yıl
Birde şu var.
Mesela asgari ücret sürekli arttı 2 yılda. 4 kere arttı. 3 bin maaş alan birisi bin tl kredi öderken çoktu, borçlabdı mal sahibi oldu.. şimdi maaş 17bin oldu. (Asgari ücret üzerinden anlatıyorum)
Borcu yine bin tl.
Ben yılbaşından önce borçlandım araç aldım. Maaşlar %50 zamlandı.
Borç aynı.
Normal dönemde %10 %20 zam gelirken %50 zam gelmesi ekonomi açısından kötü olsa da, banka tarafından borçlanma konusunda mantıklı. Bir kriz ama bir fırsat. Faiz yüksek ama enflansyon daha da yüksek
Soran+1 yılCoin işlerinden de çekiniyorum aslında biraz.
- +1 yıl
Normal. Risklidir altına göre.
O yüzden kafandan sileceğin parayla girersin ki stres yaşamazsın.
- +1 yıl
En son 15binlik aldım, 10lara düştü, 22500lere çıktı, şimdi 13 civarı.
Benim hedefim çok yüksek. 100x yapması.
Daha önce gördğk bu yükselişleri.
6x kaçırdım. Araba alabilirdin ama kaçtı.
10x bile verse ki hertürlü verir. Ordakş parq dq umrumda olmadığından benim kafam rahat.
İsterse 1 tl olsun o para.
Ama 2 yıl içinde 50x bile alırım ordan - +1 yıl
Belki 100 bilemem. Biraz riskli diyorum ya, kaybedersek hepsi gidebilir, şirket batar vs, ama projesi iyi bir şirkete yatırım yaptım. Arkası sağlam. Yanında dev şirketler var.. o yüzden ben ordan ev bile alırım diye düşünüyorum
- Para & Ekonomi konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yıl- + Benim 42k maaşım olsa... Hmmm.
- + 2200, 2500, 5000, 5000, 3000, 1300
- + En kötü ihtimalle 27k'ya hiç dokunmam mevcut durumda.
02 Yorumla
Soran+1 yıl20 biriktirme hedefi koydum inşallah
- +1 yıl
Mümkün.
+1 yıl20 bin liradan az biriktiriyorsan hata yapıyorsun demektir.
Biriktirdiğin paranın erimemesi için altın, döviz. vs bir şekilde yatırım yapıver.
20 Yorumla
+1 yılEvliyse çok zor birikim yapamaz bu bağlılıkta ama bekarsa yapabilir evli çocuklu olunca 40 bin lira anca yetiyor bir eve yani 1000 1.500 arası aylık belki ama yani bekarsa belki maaşının yarısını ya da yarısından fazlasının biriktirebilir
01 Yorumla- +1 yıl
Pardon sorunun detaylarını okumamışım aylık 30.000 ya da 28.000 biriktirebilirsin
Evi kara ise 22 25 arası biriktire bilir evi malıysa 32 35 arası biriktire bilir
50 Yorumla
+1 yılPahalı markalardan alışveriş yapmayacaksın o zaman param var diyip herşeyi almayacaksin mesela ben dün dudak nemlendiricisi almak istedim ama sonra vazalin ile hallediyorum yaaa boş ver diyip almadım 😉
02 Yorumla- +1 yıl
@everkeğii saol 😂😂😂
+1 yılSabit giderlerin büyük kısmını ailenin karşıladığı bir durumda 42 bin TL maaş ile ayda en az 12-15 bin TL civarında tasarruf yaparak farklı yatırım araçlarında değerlendirmek gerekir.
02 Yorumla
Soran+1 yılFarklı yatırım araçları derken
- +1 yıl
Borsa, altın, eurobond. vb yatırım araçlarından sepet yapabilirsin.
+1 yılbirikim yapmaktan kastın düşük şeyler olsun finansal okurluğun yok olarak varsayıyorum en basiti altın al bir şey harcarken 2 kere düşün birikir zaten
02 Yorumla
Soran+1 yılyok evet. Ben de ne kadar arttırabiliyorsam ı kadar altın alıyorum ancak
- +1 yıl
bankadan altın almayı ya da illaki fiziksel istiyorsan kasada tutmanı öneririm kasa olayı yılık bir ücret veriyorsun bankada saklanıyor aldıkça götürür kasana koyarsın
+1 yılBiriktirmek dediğin olay, senin nasıl yaşayacağına bağlı.
Ne yapmak istiyorsun. Ör gibi evden işe
İşten eve gidip giyim kuşam sıfır olacak dersen 30 biriktirirsin.
Ama böyle de hayat geçer mi?00 Yorumla
+1 yılEline geçen parayı dövize çevir
2 yıl boyunca çalışıp biriktirdiğin dövizlerin
Üstüne bir de kredi çekerek canın istediği yer de en kral son model araba ya da daire alabilirsiniz00 YorumlaAbla git pahalı altın zincir al bunları satarken zarar etmessin bazılarını satarken zarar ediyorsun da el işçiliği olanları veya git dolar yap dolar yap koy polismisin sen
00 Yorumla
+1 yılO para bende olsun hemen 250 bin 12 ay ödemeli kredi çekerim. Sevdiğim arabayı ve tarlayı alırım. Kuru birikim yapma borçlanıp bişeyler al
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl alıcam ki? Krediler çok yüksek
- +1 yıl
Olsun. 12 ayda fazla ödemezsin. Öyle daha iyi
+1 yılKira, aidat vermiyorsanız , o paranın yarısını biriktirebilirsiniz bence.
Maaşı aldığınızda, yarısını direkt birikim hesabına dokunmadan atın. Faizler yüksek, vadeli mevduata yatırın bir ay vadeli. Veya dolar alın. Kalan parayla bir ay geçinmeye çalışın, ilk başta zor gelir ama alışırsınız. Bir excel tablosunda 21.000 tl lik bütçe yapın, ona göre planlayın. Gereksiz o kadar çok para harcıyoruz ki, şaşıracaksınız.
00 YorumlaBu ne saçma soru biriktirebildiğin kadarını biriktirmeye çalışmalısın git altın al 10 bin lira ayır bitti gitti üstünü altın al tl de durma
10 YorumlaYasadışı şehire, verdiği kiraya, evdeki kişi sayısına göre değişir ama en az 10 bin rahat yapar yapmalı
01 Yorumla- +1 yıl
Temiz 20 k biriktirmezse yazik çok yazık
Biriktirerek para yanıyor maalesef. Yatırım yap mutlaka.
01 Yorumla
Soran+1 yılMesela?
+1 yılSigaran da yoksa çok rahat 20 25 atarsın kenara gezip tozman nasıl alışveriş cilginimisin
02 Yorumla
Soran+1 yılYani dönem dönem abartılı harcamalarım oluyo ama her zaman değil
- +1 yıl
Zaten dolabını düzünce oda azalicak şu an faizler yüksek ama borsada düşük kaldı dolara ve enf göre çeşitli yatırım Lara yonelebikirsin hep aynı yere değilde
Gizli Üye(25-29)+1 yılAfedersiniz ama merak ettim ne iş yapıyorsunuz ve ayrıca gözüm yok maşallah Allah daha çok versin, bence kendinizi asgari ücretli çalışanın yerine koyarak ve asgari ücrete tâbi tutarak kenarı birikim yapın ve bunu da dolar, Euro ile yapın.
01 YorumlaKişisel başka bi harcamanız yoksa nasıl bi yaşam tarzınız var bilmiyorum… bence 30 bin birikebilir… ben olsam altına yatırırdım…
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirikim değil yatırım önemli. Ben 270 bin TL geri ödemeli 24 ay vade ile 200bin kredi çekip parayı neredeyse 6ya katladım. Daha kredinin 1 senesi dolmadı bile. Şu an 1.6m para oldu. Birikim ile bu paraya ulaşma imkanın asla olamaz.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHisse senedi, fon, kripto ve emtiada al sat yapıp işlettim parayı. Ama bunlar arasından en fazla kriptodan kazandım.
Cevap sahibi+1 yılTakip, araştırma, finansal eğitim. Kendi finansal bilginiz olmasa bile yatırım danışmanları bunun için var.
Para & Ekonomi konusunda 661 cevap paylaştı. Kendi ihtiyaçlarını karşıla, gerisi sana kalmış. Bu ihtiyaçlar da temel olur, yaşam tarzına göre lüks olur o kısmı sana ait.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoğru kullanırsan iyi birikim yaparsın. Ben devlet memuru maaşıyla borsa da multi milyoner oldum. 10 sene de. Şimdi maaşım çerez param gibi geliyor artık.
01 Yorumla
Soran+1 yılBorsadan anlamıyorum pek açıkçası
Borçlarına ve masraflarına ayrıca yaşadığı şehire göre değişir
02 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul
+1 yılSevgilin var mı? Ona göre hesap çok değişiyor çünkü.
010 Yorumla
Soran+1 yılArtık yok
- +1 yıl
🚬🚬🚬
- +1 yıl
Hangi şehirdesin? Ona göre de değişir.
Soran+1 yılİstanbul
- +1 yıl
Ödemen hariç aylık 34 bin liran oluyor. Ne kadar sosyal olduğuna göre değişir tabii ki ama ayda ortalama 30 bin biriktirebilmen lazım.
Soran+1 yıl20 koysam şükrederim 😆
- +1 yıl
Ahaha o zaman sen kendin yaşasan geçinemezsin😂
Soran+1 yılİstanbul'da aslaaa geçinemezdim
- +1 yıl
Neye harcıyorsun sorması ayıptır 😂
Soran+1 yılArkadaş ortamı, kozmetik, kıyafet, yemek
+1 yılAyda en az 20 bin ayda kenara atmali ne is yapiyorsunuz bu arada maasi iyiymis
11 Yorumla- +1 yıl
Hatta 25
+1 yılAile evinde kalıyorsanız rahat birikim yapılabilir.
00 Yorumla
+1 yılMaaşın yarısını altın döviz şekilde paylaştırarak birikim yapabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYorumlarda atarlananlari gorunce sok oldum yeni kiyafet parfum almadan da yasarsin falan demisler bence bunların hepsi de ihtiyac yani geride ne kaliyorsa onu biriktir İstanbul'da maalesef kira ve arkadaslarla iki yemege gitsen 40bin puf oluyo o konuda sanslisin evin oldugu icin
00 Yorumla
+1 yılayda en az o halde 10 bin altın al bir köşeye at
00 Yorumla
+1 yıl30 bin lira koyabilmelisin bence kenara. Yani 1.000$
00 YorumlaAsli ihtiyaçlar dışında harcamalar yapmazsan 25000₺ bile biriktirebilirsin aylık
00 Yorumla
+1 yılon bin lirayi yersin geri kalani altin yapip yastik alti yaparsin😆
00 YorumlaEn kötü 22 bin biriktirmeli bence. Biriktirmekte doğru değil yatırım yapmalı bence.
00 Yorumla
+1 yılE 30 bin kalması lazım her ay en az. Onu da vadeliye falan yatır artsın
00 Yorumla8 000 TL borç 9000 TL kendine kalsın
Her ay 25 000 TL kenara at min00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl25 binini ayırma hedefi koy, iki ay bir dene. Muhtemelen 20 biriktirebilirsin.
Ne memurusun bu arada? Ben öğretmenim 24 alıyorum.01 Yorumla
Soran+1 yılaralıkta ben de 30 civarı aldım. Bu ay itibarıyla 42-43 oluyor. Sağlıkçıyım
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende hemşire olarak atandım geçen sene siz hangi bölümsünüz?
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCevap vermediğinize göre tıbbi sekreterlerdensiniz sanırım
Soran+1 yılGörmemişim. Çocuk gelişimciyim
Cevap sahibi+1 yılAnladım canım o pek sağlık personeli değilde sosyal hizmetler alanına giriyor ama tebrik ederim seni başarılarının devamını diliyorum
Hiç yapmasan 15-20k birikim yapabilirsin. Daha doğrusu birikim yapacaksan altın gibi enflasyonu olmayan şeyler üzerinden birikim yap onun haricinde parayı elinde tutma yatırım yap, borç sahibi ol falan yoksa paran erir gider
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAylık 10.000 lira altına ya da sağlam temettü veren hisselere yatırırsan sağlam bir birikime sahip olursun.
00 YorumlaHarcadığın parayı harcarsın geriye kalan parayı da güzelce bir sepet yaparsın. Altın , borsa , kripto hepsine eşit şekilde para yatırırsın veya bes te düşünebilirsin ama artı eksileri var araştırıp öyle deneyin derim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn az 25 bin kenara koyabilirsin TL olarak kalmasın her geçen gün erir altına çevir bence diğerleriyle hiç uğraşma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence rahatça 25 bin atabilirsin kenara. Kendinden fazla sıkmış olmadan.
10 YorumlaMasraflarını da düş kalanı birikim yaparsın ama masrafları azaltman da fayda sağlar
01 Yorumla25 bin civarı iyi olur biriktir yatırım yap
00 Yorumla
+1 yılvalla bende o kadar maaş alıyorum ailemin yanında kalınca da 50 60k biriktiriyorum :D
00 Yorumla
+1 yılEn az 25 bin lira birikim yapabiliyor olman lazım. Eğer gereksiz harcamalarda bulunuyorsan bu konuda konuşup seni vazgeçirebilirim 🤨
00 Yorumla
+1 yılİyi maaş 30 bini bugün bin dolar alsa 12 bin yetebilir kira yoksa gerçi yaşam şartlarına göre değişir
00 Yorumla
+1 yıl42 bine çok mu diyor bizim millet ben 60 alıyorum yetmiyor anasını satim
02 Yorumla
Soran+1 yılİnan ki ben de anlamadım. Ailem olmasa kira falan ödesem İstanbul'da bu parayla geçinemem.
- +1 yıl
Valla gecinemessin bak 1 yıldır 60 k alıyorum özel şirkette insanlar paranın değerini hala kavramamis biriktirdiğim para 380 bin tl 1 yılda valla çöp tiktoka geçecem ay sonu adamlar her canlı. yayinda en az 1500 tl alıyor 15 alan var biz sürünüyoruz kiram 15 bin ama evi görsen bok gibi
+1 yılLa 42 maaş alan adam zaten lüks daire de oturur ona göre giyinir harcar falan filan
01 Yorumla
Soran+1 yılSjsjjdjdkd ailemle olmasam lüks mahalleyi bırak İstanbul'da geçinemem bile. Normal bir apartman dairesi bile 17-18 bin şu sn İstanbul'da
Biriktirip ev veya arabaya yatırım yapabilir mesela 2 ye alıp 4 e 5 e satma ihtimali olduğu için artık
00 YorumlaBence en az 25 kenara koyabilirsin. Fazla giderin yoksa 25 bin kenara koymakta fayda var birikim çok iyidir
00 Yorumlane is yapiyon abla bizede soyle bizde yapalim bacım yapariz sikinti degil
01 Yorumla
Soran+1 yılMemurum
Ben 44 bin alıyorum. her ay 30 bin kenara koyuyorum.
00 Yorumla
+1 yılolm bu kadınlara nasıl 42 k maaş veriyorlar
014 Yorumla
Soran+1 yılKadın olmamla konunun ne alakası var? Eşşşek gibi çalışıp atandım. Merakın buysa
- +1 yıl
olm devlet her memura böyle maaş veriyor sonra enflasyon artıyor. trilyonluk işletme var eşeği bırak at kadar çalışsan kuramayacagın işletme anca 50k bırakıyor. adaletsizlik
Soran+1 yılGidin at gibi çalışıp atanın o halde.
- +1 yıl
aferin çok zor bir şey başardın dünyayı kurtarıyorsun. sanki nasa da çalışıyor
Soran+1 yılYo küçümsüyosun ya sınavı orada. Temmuza kadar çalış atan
- +1 yıl
ben ve benim gibiler memurluk peşine düşse aç kalırsınız 😂
Soran+1 yılAllah aşkına düş ya
- +1 yıl
alçak garı
Soran+1 yılAğlama
- +1 yıl
sen anca benim evrak işlerini yaparken ağlarsın 😂
Soran+1 yılKes ya
- +1 yıl
zoruna gittiyse gel bi kahve içelim üstüne iyi gider
Soran+1 yıl89 ile atandım
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaaşı alır almaz 15binlik altın al hemen. Kalanı maaşınmış gibi geçinmeye çalış. Yoksa birikim çok zor.
00 YorumlaCocuk varsa 3 ün 1 yapar anca
02 Yorumla
Soran+1 yılBekarım
- Devamını Gör (79)
Devamını Gör(124)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Aylık 42 bin lira maaş alan biri ne kadar birikim yapabilmeli?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler