1 yılNe istediğine bağlı. Benim bu kadar param olsa ilk karavan alırım mesela. Kalanı da altın alıp biriktiririm. Sen ne istiyorsun? Sıfırdan başlayacaksın tamam ama ne yapacaksın? İş, ev araba demişsin de ne işi? Nerede nasıl bir ev, ne tarz bir araba? Yaşamak istediğin hayata karar vermelisin önce
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılŞimdi 20 milyon cok paradır ama insan istedikten sonra elinde kac para olursa olsun rahat rahat harcayabilir mesela örnek veriyorum Bir sürü gereksiz pahalı seyler alarak bitirebilir özellikle de bu para TL ise çünkü tl en değersiz para birimidir. Ne kadar fazla olursa olsun miktarı.
Bunda yapman gereken şey önce hesaplama yapman gerekir.
Yani once Al önüne bir kağıt
Yaz ihtiyaçlarını yukarıdan aşağıya doğru ve karşısına da miktarını da yaz ve hepsini topla çıkan cevap 20 milyon için yeter mi yetmez mi diye görün ama olurda yetmezse sana 20 milyon o zaman bazı şeylerden ödün vermen gerekir yani atıyorum mesela çok pahalı ya da lüks bir araba alacağına ayağını yerden kesecek daha ucuz bir araba alarak dengeleyebilin.
Yani kısacası ne kadar para kullandığın dan çok ne kadar para harcadığın dır önemli istersen 20 milyonun yarısını ya da çoğunu bir eve ya da arabaya verirsen diğer şeylere para kalmaz bütçene göre bir araba ya da ev almalısın ama ucuz araba al dediysem de gidipte bir külustür yani seni yarı yolda bırakan ya da çürümüş bir araba alma sadece normal standart bir 4 tekerlekli 1 araba al sonuçta bütün arabalar aynı görevi yapar umarım anladınız beni..
10 Yorumla
Yeter de Artar Bile.
2 Milyon TL ye Ev Dolu, 5 Tane Alsan 10 Milyon Eder, Günümüz de Kiralar da Yüksek Bu 10 Milyonluk Yatırım Sana Aylık 50 Bin TL Getiri Sağlar Yıllık Vergisini de Katarsak 40-45 Bin TL Aylık Gelirin Olur (Çalışmadan).
Üstüne de 10 Milyon TL Cebine Kalır.
Ancak Bunu da İyi Değerlendirmek Lazım Yoksa Çöp Olur, Mesela Parani Büyütmek İstiyorsan İmarlı Arsalara Yatırım Olabilir Veya 7-8 Milyona Bir Ev 2-3 Milyona Bir Araba Alınabilir Veya Başta Söylediğim Gibi 2 Milyon TL Civarı Dairelerden Daha Fazla Alınarak Gelir Arttırılabilir Yani Bir Sürü Seçeneğin Var.
Veya Ben Çalışacağım Diyorsan, 10-15 Milyon TL Civarına Ev 5 Milyon TL Civarına da Bir Araba Alınabilir Ancak Bu Saçmalık Olur Çünkü Aldığın Maaş Arabanın Vergisine Yetmez.00 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 874 cevap paylaştı. 20 miliyin kendine bir ev al ve bir araba ve ne olur ne olmaz da paranın bir kısmını sakla geri kalan kısmı ile de iş kurabilirsin
İlk önce ne iş kurmak istediğini düşün elinde kalan paraya bak ne iş yaparım diye düşün en iyi yönlerine göre hareket et getirirsi iyi olan bir işi düşün
Şimdiden hayırlı olsun ve dikkate et te dolandırıcı lar olmasın
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
20 milyon TL, 2025 koşullarında gerçekten ciddi bir para 🤑 Özellikle İzmir gibi büyük şehirlerde düşünüldüğünde, güzel bir ev ve orta sınıf bir araba almak mümkün. Ancak, lüks tercihler yaparsan işte o zaman bütçe hızlı eriyebilir. Kendi işini kurmak konusunda da dikkatli olmalısın çünkü sermayenin bir bölümü risk altında olacak.
İyi bir finansal planlamayla, sade yaşarsan ve işini de akıllıca seçersen bu para yeni bir hayat için fazlasıyla yeterli 👏 Yine de şunu unutma: Paradan ziyade sürdürülebilir bir gelir ve bütçe disipliniyle uzun vadede ayakta kalırsın. Hayalindeki hayatı ayağı yere basan adımlarla kurmak önemli. Unutma, YTD 😛00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılyeterli tabi ki de
10 Yorumla
1 yılYeterli az para degil !
İş kurmak için hiç para harcama derim.!
1.5 a bir tane araba al !
2.5 milyondan 4 daire alsan 10k eder.
en az 17.5 tan kiraya verirsin.(70 k gelir +
6 milyonada eşyası dahil kendine daire alsan.
Kalan 2.5 un 1 milyonunu mevduata atıp aylık 30-35 bin alırsın.
850 binine 200 Gr altın
400 bine 10 BİN USD
250 bine borsadan hisse al.
Biriken paraylada yine altın al koy kenara.İş kurmak için uğraşma.
İşin varsa devam et
36 Yorumla- 1 yıl
1.5a araba mi
Şaka gibi...
200-300liralik araba neyinize yetmiyor - 1 yıl
@düşünmektükenmektir ince düşünce
- 1 yıl
@düşünmektükenmektir 20 milyon paradan bahsediyoruz.200 binlik araba adama 500 bin masraf acar zaten. Sanayide deli olursun. Türkiyede oto sanayide usta bulmak o kadar zor ki Herkes tamir edemiyor Sonra o ustalarla kanka oluyorsun Ayrıca vergi sistemide bi arabadan fazlası olup vatandaşı sevmekten yana olunca ister istemez sıfır bir araba bu fiyatlara geliyor
- 1 yıl
Bir milyona bu devirde araba alınmaz. Bu yüzden herkes borç içinde.
Parayı lüzumlu şeylere yatırmayı, paranın yavrulamasini bilmek gerek. - 1 yıl
@düşünmektükenmektir ben zaten hepsini ilk yorumda yazdım
- 1 yıl
Günde 2-3bin nasıl kazanirsiniz
İzmir'de 5'er milyondan 4 tane ev al. 3 tanesini 20'den kiraya ver. 60binin yarısına her ay gram altın yap. Bir buçuk iki yıl sonra araba parası edecek kadar altın varsa, bozdur ve araba al. Sonra 60bin olan kira geliri 70bin olur. 35binin 20 sine altın al, 15 ine balkan ülkelerini gez.
Ben bu sistemle katladıkça patladım. Bir sürü ülke gezdim, kripto yatırımları yapıp, parayı daha çok da artırdım, altınlarım da oldu vs vs
Hiç beden gücü sarf etmeden böyle istediğin her şeyi yapabilirsin.
Balkan ülkeleri ve diğer ülkeleri gezmek gerçekten zannedilenden çok daha uygun.
Ama Türkiye'de tatil absürt şekilde pahalı.11 Yorumla
1 yıl20 milyon çok iyi para 5 milyon ev 2 milyona araba kaldı mı 13 milyon 1 milyonu fırsat parası olarak vadeye atacaksın kaldı 12 milyon 2 milyon borsaya at temettü hisseleri arasında paylaştır. Kaldı 10 ticaret yapacağın bir ilgi alanı bul ve oraya 1 milyon yatır kaldı 9 2 tane 1 1 ev alıyorsun 1.5 milyon civarıdir ver kiraya aylık 30 bin kira kaldı mı sana 6 500.000 ile güzel bir tatil kaldı 5.5 2.5 milyona altın al koy köşeye kaldı 3 milyon o 3 milyonlada köyde kendime bir ev yaparım missss
10 YorumlaTemizinden denize yakın 1+1 ev alıp tapusunu üzerime geçirtip ondan sonra 20 milyon verirlerse öyle olabilir
Çok eşyaya gerek yok az birazcık eşya ve 30-40 bin de maaş alabileceğim iş
oldu bitti 🙂
12 Yorumla
1 yılHer işi kurmaya yetmez, iç anadoluda idare edecek İstanbul'da ise küçük bir eve, idare edecek bir arabaya ve kiraya vermek üzere bir sürü daire almaya yeter. Nasıl bir şehirde yaşamayı düşünüyorsunuz İstanbul İzmir gibi pahalı bir yer mi yoksa karaman niğde gibi küçük ucuz bir yerde mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayırdır piyango mu çıktı?
Bir ev ve bir araba alınır çok raharyo parayla ancak ticaretten anlamıyorsan çok rahat batırılabilecek bir para...
Mesela kendisi 120 gün vade ile mal alıp piyasaya 180-210 gün vade ile satan var
Görünürde çok satış yaptığını sanıyor ancak vadesi gecikmiş alacaklar ve enflasyon farkı yüzünden patlayan çok.
İşi bilmek gerek özetle...
12 Yorumla- 1 yıl
Başka ne yapılabilir peki?
Mesela 2milyon ile
Cevap sahibi1 yıl@düşünmektükenmektir 1+1 ev al bence hem değerlenir hem de kira getirisi olur 😀
1 yılYa arkadaş. 20 milyon paran var ise neden iş kurup kendini riske atıyorsun.
20 milyonun yıllık faizi bile 11-12 milyon. Hiç bir şey yapmasan ayda 100.000 tl harcasan ömür boyu yeter sana. :)
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 688 cevap paylaştı. Ne seversin? İlgilendigin şeyler neler? Hoslanmadigin neler var. Nasıl bir ortamda yaşamak çalışmak istiyrsun. Bu tip sorulara cevabın para dan daha önemli
127 Yorumla
Soran1 yılNormal bir hayat, iş kurmak
Soran1 yılSen soruyu taaa baştan yanlış anlamışsın
- 1 yıl
2milyona kendi işimizi kurabilir miyiz peki
- 1 yıl
Doğa , hayvanlar, müzik, kitaplar, bilim, felsefe.
Başka hiçbir şeyi sevmiyorum.
Saatli çalışmak dışarda çalışmak istemiyorum. Kamu personeli olmak istemiyorum - 1 yıl
Doğada yaşamak istiyorum. Oturduğum yerden para kazanmak istiyorum. 2 milyonu nasıl artırabilir nasıl en azından 40-60bin arası pasif maaş elde edecek hale gelebilirim?
- 1 yıl
@düşünmektükenmektir ev lazım başta. Muğla civarı biryer olur. Bahçeli ev kirala. Bodrum denizi biraz tuzlu , Marmaris fena değil. Aşağıya indikçe daha da tuz oranı azalıyor. Antalya gitme derim çok nemli. Fethiyeyi seviyorum. Güzel. Denizi ormanları. Dolu kedi var. Domuz desen de dolu Jaja. Ev kirala. Önce. Geri kalan parayı faize koy.
- 1 yıl
Faizden gelen para derken iki milyon dediğim tl değil.
- 1 yıl
Ben hayvan öldürmüyorum, balık tutmam.
- 1 yıl
Siz bu kadar yazıyı nerden buldunuz iki saniyede?
- 1 yıl
Evin yanına sera da yapabilirisin. İlaç sanayi için ya da seralar için , bitkisel çiçek fidanları yetiştirebilirsin. ya da yenilebilir çiçekler var. Restorantlara götürür satarsin. Sakın rahaatm evinde tavuk besler , kaz bakarsın. OOO yumurtası çok iyi. Keçi beslersin. hatta sana eşek alırız ajajaj. Essekle dağ bayır dolaş. Oooh keyif işte
1 yılAnasını anlatırsın yenı bır başlangıcı ıcın ama bu nasıl bır başlangıcı ıstedıgıne baglı yoksa 20 milyonun hepsine sadece bır evde alabilirsin ıste kurabilirsin veya parçalara bilerek hem para kazanıp ev araba dahıbı de olabolırskn
00 Yorumlaİş tecrüben ve finans yönetimi bilgin var ise kurabilirsin burada önemli olan %20 civarında bir kısmı ihtiyat akcesi olarak ayırmandır çünkü kuracağın işin en iyi şartlarda düzene girmesi ortalama 6 ay sürecektir
02 Yorumla- 1 yıl
Finans yönetimi bilgisinden kasıt nedir
1 yılFaize yatır her ay 750bin tl kar alırsın birde bes yap altın hesabı aç ordan her ay da 30-40 yatır oraya 50 de yatırabilirsin 10 sene sonra bu altın hesabını da bozacağız 10 sene içinde her türlü istediğin her şeyi alabilecek durumda olursun
06 Yorumla- 1 yıl
10sene sonra niye bozuyoruz altın hesabını?
- 1 yıl
Hem yatırdığın parayı alıyorsun hem ettiğin kârı alıyorsun hem de devlet katkı payını
- 1 yıl
Bozmayalım devam etsin artmaya?
- 1 yıl
13.14 yılda da bozabilirsin
- 1 yıl
Max 14 ama sonra çıkar parayı
Sistemde daha çok durmasın - 1 yıl
Parayla kafayı bozduğum için çok güzel portföyü de yönetirim çok güzel katlarım da o parayı demem o ki em mantıklı yol benim dediğin yol
1 yılYeter de artar, 5 milyona 4 tane daire alınır birinde kendisi yaşar diğer üçünü kiraya verir oradan da kira alınır ömrünün sonuna kadar da gider.
10 YorumlaEv, araba için yeterli aslında iş kurmak içinde yeterli fakat benim kişisel düşünceme göre böyle bir zamanda iş kurmak fikrini çok tavsiye etmem
00 Yorumla5 milyonluk bir araba alsan
5 milyonluk ev alsan
5 milyonada kendine bir iş kursan
Yine bana 5 milyon kalır
Güzelmiş neden olmasın
00 Yorumla
1 yılşu an bir iş yeri var fena olmayan bir getirisi de var 4 milyonum devir alabilirdim ama maalesef yok mantıklı bir yatırım yaparsanız bence yeterli
00 Yorumla
1 yılAnlayamadım burada ne kadar paranız olduğunu mu anlatmaya çalışıyorsunuz? Böyle bir paranın bu saydıklarınıza yeteceğini sokaktaki çocuk bile bilir :)
00 Yorumlaİş kurmayı boş ver ev al birsürü kira gelsin
30 Yorumla
1 yılTicaretten anlamıyorsan o parayı hiç edersin.
20 Yorumla
1 yılSıfırdan hayat kurmak için yeterli ama mantıklı adımlar atmazsan göz açıp kapayana kadar kaybolabilir seçimlerini iyi yap
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl3 er milyonluk 2 ev al birini kiraya ver pasif gelirin olussun. Sonra basit bir araba ,0 km egea olur, sonra da parayi carkı dönen bir sisteme koy. Eger bir meslegin varsa o meslege yatirim yap. Dukkan ac. Parayi dovizede koyabilirsin.
00 YorumlaFazlasıyla yeter bence hatta getir o parayı bana ben onu 500 milyon TL ile 1 milyar TL arasında birşeye katlarım😂🤣😅🤗☺
00 YorumlaHangi şehirde yaşıyorsun?
Lüks düşkünlüğün nasıl?
Yapabileceğin iş ne?
Bunlar deli sorular.
Yeterde - Yetmezde00 Yorumla
1 yılEvet abartılacak şekilde lükse kaçılmadığı sürece mümkün, yurtdışında da birçok ülkede mümkün
00 YorumlaYeter mi? Yeter tabii
https://www.youtube.com/embed/5eZuTt4I5Hs00 Yorumla
1 yılHerşeyin mantıklı ve algoritmik ilerlediği , şansımın en zirvede olduğu bi hayatta bana 2 milyon ver,3 senede hepsini alır,2 ye de katlarım
00 Yorumla
1 yıl3 tane yeni ev al bunlar 11 milyona mal olsan ikisini 15 bin liraya kira ver. Geri kalan paraya iş kur yeter bile
00 Yorumla
1 yılYeteri kadar cesaret sıfırdan bir hayat kurmaya yeter
10 Yorumla
1 yılArtar bile. Ama alacağın eve kuracağın işe göre değişir. 20 milyondan pahalı araba da var sonuçta 😄
10 YorumlaYeter ama kullanmasını bil , ve uygun bir iş seç illa iş kurcaksan , ekonomi sıkıntı
10 YorumlaAşırıya kaçılmazsa ebette ki yeterlidir bana göre.
00 YorumlaBi ev olmuş 7 milyon 20 neye yeter 2 senede biter
00 Yorumla
1 yılSıfırdan değil, eksiden çıkıp da kurmana bile yeter.
00 Yorumla2 milyon bile yeter. Akıllı olan sıfırdan yapıyor azim gerek
00 Yorumla
1 yılHayat kurmaya yeter ama çalışmaya devam etmek lazım yoksa erir gider
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 388 cevap paylaştı. Aylık ortalama 800 bin faiz! Yeni hayat değil Cennet!
00 YorumlaFazla bile. 4 ev alsan o paraya birinde kalır diğer üçünün kirasıyla ömür boyu yaşarsın be.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılkendine güzel bir ev aldıktan sonra bir tane de dükkan alıp kiraya ver, güzel bir araba al ve kalan parayı bankaya faize yatır. aylık alacağın kira 15-20 ama faiz çok kazandırıyor.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 461 cevap paylaştı.
1 yılSen 20 milyonu bul da gerisini Sonra düşünürüz
00 Yorumla
1 yılBana 6-7 milyonda yeter bir ev alsam eşyayı dizerim zaten iyi kötü işim var o bile rüyaa
00 Yorumlaasagi yukari 5 milyon eur ediyo.. bence gayet yeterli..
020 Yorumla- 1 yıl
@perlamare ahaha benim matematiğin sı? çtığı an.. 500 bin eurlo bi halt yapılmaz.. ama aynı zamanda çok şey yapılır..
- 1 yıl
Biraz öyle olmuş ama sen de haklısın. Son zamanlarda kafamızı o kadar karıştırdılar ki oluyor arada öyle şeyler.
Miktar konusunda da haklısın. Kimine göre bir ömür yetecek para, kimine göre bir ev parası bile değil. Benim bir villam var mesela şu an satışta ve yaklaşık değeri 1M Euro 🤣 - 1 yıl
@perlamare biseksuelsen sana veririm kanka :D al beni kapaman olarak.. ahahah.. saka bir yana 1mil Eur surekliligi olmadigi surece bi halt ifade etmiyor.. degeri o olan villanin aylik gideri en az 100-150 k dir.. tabi amacladigin seye gore degisir.. mesela trader broker balina vs ise 1 milyon eur luk bir villa bosa bagladigin paradir.. nakit dongun bu sektordeki kadar hizli akmiyorsa ipotek olarak kullanacagin bir gayrimenkuldur ki su devirde TR ekonomisinde mal ticareti degil faizi para getirir ki faiz gibi konularda dini hassasiyetin yoksa yine bosa yatan paradir.. sonuc olarak o villa o paralari kazanabilecek adamlar icin sirtinda yukten baska birsey degildir.. cunku o paralari kazanan adamin sabit bir yerinin olmasi biraz mal*liktir :D
- 1 yıl
Şu an boş durduğu için o kadar gideri yok ama içinde yaşanırsa 15K geçmez ya. O kadar da değil. En büyük gider de maalesef su parası. Sondaja çevrilirse ondan da kurtulunur.
Mali hesaba gelince kısa vadede zarar gibi görünebilir ama uzun vadede bu memlekette gayrimenkul faizi her zaman tokatlar. Hele de arsa olarak duruyorsa. Tek pişmanlığım villa inşaatına ayırdığım bütçeyle 4 arsa daha alsaydım. Hem inşaat usta derdiyle uğraşmazdım hem de daha da değerlenirdi. - 1 yıl
@perlamare vay yanina koyayim ulan insaat cenneti olmak demekki boyle bisey. bu acidan yani senin sundugun acidan bakmamistim.. ayrica 1mil eur aylik gideri dusundugunde cok yahu.. yani ben bir milyon euro Como da gol manzarali iki ev alirim layynn..
https://www.idealista.it/immobile/32367674/
2-3 milyon euroya da geroge cloney, coloney her ne s2mse ona komsu olurum.. valla bizim ulkenin bereketi sanirim.. - 1 yıl
Aylık gider konusunda yanlış anlaşıldım sanırım. 15K aylık gider, 1M Euro villanın değeri.
O sitelere gelince de orada ev alıp satmayı bilmeyenler olayı Türkiye'deki gibi sanıyorlar. O yüzden de sarı sitede gördükleri gibi hemen gidip ec sahibi ile anlaşıp ertesi günü tapuyu alırız sanıyorlar. Keşke alsalar da olayın öyle olmadığını bilseler.
1- orada her ev açık ihale usulü ile satılır. O ilanlarda gösterilen ücretler başlangıç seviyesidir. Daha fazla veren evi alır. Bu ev 2M euroya da satılabilir.
2- Evi almak için emlakçı ile anlaşırsın. Alıcı emlakçısı ayrı satıcı emlakçısı ayrıdır. (Emlakçı nerdeyse avukat statüsündedir. Evin herşeyinden sorumludur. Bizdeki emlakçılık değil zaten, komisyonculuk. )
3- Bu evi bu fiyattan bile alsan ortalama 100.000 euro ( %13-14 civarı masrafı olur) . Yıllık da ortalama 15-25.000 euro emlak 12.000 euro civarı çöp vergisi ödersin. Kiraya verirsen yıllık 12 kiradan 3 tanesi vergi ve emlakçı ücreti olarak kesilir. Yani gelirin 9 kira olur. Evi boş tutarsan da ceza yersin. Boş tutmak yasaktır.
4- Evler eskidir ve bakım yaptırmak zorundasın. Eğer yaptırmazsan devlet evi elinden alır, bakımını kendi yapar. Hatta bahçe bakımını bile yapmak/yaptırmak zorundasın. Ben yapmam aga bana ne diyemezsin.
- 1 yıl
5- Ödemeyi düşündüğün paranın kaynağı sorulur. Eğer kaynak gösteremezsen evi alamazsın. Eğer geliri bir şirketten elde etmişsen %20 stopajını ödeyip şahsına geçirmen gerekir. Şirket parası ile şahsına ev alamazsın.
Not: Kızım Milano'da universitede okuyor. Kiralık ev konusunda anlaştık. El sıkıştık ama anahtarı almamız prosedürlerden dolayı yaklaşık 15 gün sürdü. Eve bakma+karar + anahtarı alma süreci toplam 30 günü buldu. Kiralarken 30 gün, satın alırken 6-9 ayı bulan süreçler var. Ve yukarda saydığım sebeplerden ev satın alamıyorum. Oralar maalesef ülkemiz gibi parayı verenin düdüğü çaldığı yerler değil. Vergi numarası alman, banka hesabı açtırman vs. derken o süreçteki bürokratik işlemleri bilsen yanından bile geçmezsin o evin.
Bu arada Como'ya en az 10 kez falan gittim. O dediğin insanların hiçbirisi yok orada. Anca adları geçiyor 😂😂😂 - 1 yıl
@perlamare yani yok kanka.. acik ihale vs degil... yani ok como da almadim ama almisligim var.. :D yd yasiyorum.. vergiler konusunda evet bos tutmak yasak degil.. bakim sart.. %60 a kadar vergi destegi var..
- 1 yıl
@perlamare ahaha kanks milanoda yasiyom desem.. ahaha.. senin gormuyor olman yok olduklari manasina gelmiyor. valla bak.. adam sandleri gormuslugum var.. ahaha via senatoda.. :D prosedurler tam bir zulum.. yabanciysan anlattiklarin oyle degilsen ve en azindan birkac yildir burdaysan dah kolay o isler.. benim eski patron doumoda oturuyordu picozz
- 1 yıl
Yaşıyorsan işler daha kolay, asıl yaşamadan almak sıkıntı zaten. Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama Milano'da en fazla 3 ay boş tutabilirsin. Ev sıkıntısı olmayan yerlerde yasak elbette yoktur. O vergi destekleri falan vatandaşlığı olanlar için. Burdan gidip orada ev alana sunacakları bir destek değil.
- 1 yıl
@perlamare ihtiyacin varsa o konularda destek saglarim.. insaat konusunda ciddi turk firmalari var.. ozellikle yenlieme islemleri icin.. ama tabi burada da durum TR deki gibi az biraz koklatman gerekiyor.. vatansasi olman sart degil.. ama oturumun olmasi avantaj.. ikinci yildan sonra ozellikle birinci yenilemeden sonra bircok kapi aciliyor..
- 1 yıl
@perlamare evladin var kankss.. ayrica kredi imkanlari uhuuww.. italya bildigin avrupanin turkiyesi yamk.. gelme zaten italyaya geleceksen hem avrupa olsun hem turkiyenin havasindan da kopmim diyorsan aynilar milan da belirli bir kesimin disindakiler ise tam bir sonradan gorme ama aynilar.. hollanda icin yukardaki ihale vs sureclerini duymustum yasayanlardan da dinlemisligim var.
- 1 yıl
he para kaynagi olayina gelince burada zaten direk gidip kanks ben su arabayi evi alacagim dediginde aynen oyle oluyor ama zeingin vizesi veya dolayli yatirimlar gibi araclari kullanirsan ve bunu da banka araciligiyla kredi ile yaparsan yani parani ipotek edip alacagini kredi ile 120 ay veya uzeri alirsan cidden mantikli yalniz su sikinti burada satilik ev kiraliktan daha fazla cunku vergi derdi insanlari cok yoruyor kiracinin haklari ise bayagi guclu..
- 1 yıl
@perlamare italyada milanda :D
- 1 yıl
italyadan ve kuzey bolgesinden lombardiya piyomonte torino bolgelrinden bahsediyorum
yok yaa o kadar da gomme.. gelinir ozellikle guneyi ve orta italya guzel sehirleri var.. tabi ne aradiginla alakali sakinlik dinginlik gelenekselcilik tembellik ve tarih ariyorsan italya iyidir yaa.. ispanyayi da cok severim.. ama avusturya benelux vs bana cok uzak.. hele iskandinavvv abooww cehennemin kis versiyonu benim icin.. patates beyinliler ymkk - 1 yıl
@perlamare tembel yahuu hepsi ama bak su var Allah icin sabahin 5 inde kalkip gidiyorlar ve cidden hizmet sektoru ile uretim sektoru bir duzen ve oran tutturmus.. yasalardan ziyade tembeller ve usengecler.. yasayi delenler genelde napolitan sicilyanlar vs.. ayrica bunlarin tembel olmasi kadar normal bisey yok.. tam robotikler hem de bablari buyuk savasi gormusler kankss.. cok normal yaa..
867.000 AZN yapar bizim parayla elbette yeter hatta 3 kez bile doğsan yine yeterli
01 Yorumla- 1 yıl
Azn azerbaycanın para birimimi
Kuracağın işe, alacağın arabaya ve eve göre değişir. Son tahlilde, 1 milyon dolar dahi değil.
00 YorumlaO parayı katlamayı bilmek önemli. Risk alıp iş kurmazdım ben olsam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl5 milyon bile yeter bana 👍
İş bilmeyen beceriksiz birine değil 20 istersen 500 milyon ver gene batırır. Bu biraz kişiylede ilgili bazısıda sıfırdan imparatorluk kurar.
05 Yorumla- 1 yıl
Abi ne yaparsın 5 milyon ile merak ettim
Cevap sahibi1 yıl@Youngboss1 Kalitelisinden 10 adet gebe koyun alırdım ve aynı şekilde en iyilerinden 10 adet dişi buzağı alırdım bunlar 1 milyon tutsa 3 milyona mümkün olduğunca büyük bir tarla alıp hayvanları içine salardım Sonra keyifle çoğalmalarını izlerdim.
Canım et çekince kesip cız bız yapardım bu arada mangala gel diye senide çağırırdım 😅🤣😂- 1 yıl
Sağol abicim 😊😅 ama bu işi herkes yapamaz hayvancılık bilen biri yapar yani bilmeyen çobana para ver vs batar
Cevap sahibi1 yıl@Youngboss1 kesinlikle katılıyorum çok haklısın bilmeyen ve hayvan sevgisi olmayan kişiler yapmasın çünkü hem zor hemde sevmeyen biri için yıpratıcı olur.
- 1 yıl
Aynen öyle abi
1 yılAraba 1 desen ev 4 desen 16 kalır ama ne i düşünüyorsan oda onemli
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılİyi bir meblağ. Bu para ile ev alınıp, iş kurulabilir.
00 Yorumla Yeteceğini sanmam sadece işi kurar evi vs iş kar etmeye başladıktan sora alırdım
00 Yorumla
1 yılHangi ev hangi araba. Ortalama bir hayat yaşatır sana bu para ama ferrariye bindirmez.
02 Yorumla- 1 yıl
Gözü yükseklerde olan bu paraları hayalinde bile göremez
- 1 yıl
@düşünmektükenmektir Benim şu an oturduğum evin değeri sadece 45 milyon lira yalnız ve kirada değil ev sahibiyim tam aksi hırslı olmayan ve haline şükreden olduğu yerde kalır.
Çok rahat yeter fazla varsa gönder sen bana ben vlog olarak paylaşırım her gün ahshahsh
00 YorumlaO parayı nereden buldun
110 Yorumla
Soran1 yılTarla
Soran1 yılTeşekkür ederim.
Soran1 yılEvim, arabam, işim yok. Ne yapacağımı bilmiyoö
Soran1 yılTkp attım
- 1 yıl
Nereden aldınız (kaça almıştınız)
Gizli Üye(18-24)1 yılYeter önemli olan nasıl yatırım yapacağını bilmen sadece
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYeter gayet yeterli bir para önce bir ev daya döşe şehir içinde kullanıma uygun bir araç sonra güzel bir iş oh miss valla yatırıma bile kalır..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılev alınır bir tane. 2.000.000 Tl gitse
18.000.000 kalır. Ev eşyası alsan 150.000
17.850.000 kalır. Onunla da iş kur sonra araba al derim🤷♀️05 Yorumla- 1 yıl
Ev eşyası nasıl 150 bin tutuyor kafayı mı yediniz ahqoqoql bi tsne buzdolabı 50 60 bin tl halılar 10 20
- 1 yıl
Ekonomiden bi haber
Cevap sahibi1 yılEn ucuzlarından düşündüm... 2. el vb..
Gizli Üye(36-45)1 yılKuracağınız ise bağlı. Ev arabadan sonra azalacak çünkü. E evde esyasiz olmaz. Abonelikler vs. Araba kaskosuz sigortasiz olmaz.
013 Yorumla- 1 yıl
Abla sen iyimisjn kadın 20 milyon diyor sen araba kaskosu diyorsun
Cevap sahibi1 yılCanım ev araba 10 tutsa kalan 10 a ne iş kuracak
- 1 yıl
Ben tam anlamadım sen en sonda kasko sigorta demişsin ya araba kaskosu kaç para olanilirki
Cevap sahibi1 yıl😄 ben onu evi arabayı alınca bitmiyor anlamında söyledim ya
- 1 yıl
Kız varya bende dedim 20 milyon var ortada sen 30 bin kasko parasının hesabını yapıyorsun snadim ☺️☺️😂 seninde var mı 20 milyoncuk
Cevap sahibi1 yılYok benim kalbim zengin
- 1 yıl
Bak kalbimden vurdun şimdi 😔 en önemlisi de kalp zaten bişey dicem kaç yaşındasın
Cevap sahibi1 yıl50 😉
- 1 yıl
Anladım emojinde süper yaşında süper ev hanımı misin burdada olmuyorr rica etsem bir mesaj atarmisin banaa
- 1 yıl
Burdamisin
Cevap sahibi1 yılHayır
- 1 yıl
☺️ nasılsın
- 1 yıl
selam
Gizli Üye(25-29)1 yılBir memur ömür boyu calissa kazanamaz o kadar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılTabikide yeter bunun yarisi bile isini görür
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYeter artar bile tabi para kıymeti bilen biriysen. Bir mesleğin var mı
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 381 cevap paylaştı. Fazlasıyla yeter.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 370 cevap paylaştı. Şu an benim hedefim 15 milyon ama 20 de olabilir tabi
00 Yorumla- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat