Ekonomi bitik. Ne kadar çok fabrika kapanırsa o kadar çok işsizlik arkadaşlar. Kimse bana bir şey olmaz demesin. Sırayla herkese vuracak bu kriz.

Ekonomi bitik. Ne kadar çok fabrika kapanırsa o kadar çok işsizlik arkadaşlar. Kimse bana bir şey olmaz demesin. Sırayla herkese vuracak bu kriz.

AROMA gibi bir markanın iflasa gitmesi gerçekten iç burkuyor. "Bu bile dayanamadıysa kim dayanacak?" dedirtiyor insana.
Ülke nereye gidiyor dersen… Şu anlık “gidecek bir yön bulmaya çalışıyor” gibi. Güven yok, istikrar yok, plan yok🤦🏻♀️. Herkes günü kurtarmaya çalışıyor. Ama bu kafayla bir yere varmak zor.
Kafa var mı ki 😃
Zaten adamların derdi bu değil. Yedikleri önünde, yemedikleri arkalarında. Umurlarindaki mi dünya 🙂
Isin kotusu su ki; bizim millette de kafa yok 🤦🏻♀️ ki hala israrla bu adamlari seciyoruz
Aslında öyle değil. Neler döndüğünü biliyor aklı başında insanlar.
Ama ne yazik ki akli basinda olmayanlarin oyu cogunlukta 😔
https://youtu.be/yG81H4BFmxk?si=a1-j3idsVHY3IW2W
Sen anlamadın ki beniii. Sürekli oy çalarak bugünlere geldiler. Ama yine suç vatandaşın tabii ki.
tamam, haklısın da o çalmakta bir yere kadar.. sonuçta tüm türkiye'de tüm sandiklarda bunu yapma şansları yok.
o yüzden sunu kabul etmek gerekiyor ki onlara inanan ciddi bir kitle var hala
Öyle demee. Sana en basit bir örnek;
Saraçhane gösterileri sırasında pendikten bir abi gelmişti oraya. Ben zamanında malum Parti'nin üyesiyim ve defalarca sandık görevlisi olarak çalıştım. 2005 ten beri her seçimde oy caliyorduk dedi. Ve bunu nasıl yaptıklarını anlattı. Ayrica da çok pişmanım dedi. Kendinizde ihbar etti. Savcılar beni sorgulasın diye.
evet duymuştum öyle bir şeyler hatırlıyorum. Bende zaten sana katılıyorum; oy çalma olayı çok fazla oldu. fakat bunların yanı sıra, inanılanlar da çok fazla , onu kastediyorum
İnananların sayısı normalde onlara kazandiramiyor. Bak Pendik'te yapılanı söylüyorum sana.
Bu abinin anlattığı şekilde. Sandıklara CHP sandık görevlisi olarak kendi adamlarını koyuyorlarmislar. Mesela sandıkta 2000 oy varsa bunun 1800 ünü direkt kendilerine yazıyormuş bunlar. İstanbul'da bunu yapan adam Türkiye'nin diğer bölgelerinde neler yapar. keza dogu6ve Güneydoğuyu saymıyorum bile. Düşünsene... Dem partiyi destekleyen köylerdeki sandıklarda dem parti yerine MHP ye oy çıkıyor. Biraz büyük düşün 🙂
Allah hepsini bildigi gibi yapsin ne diyim. Yatacak yerleri yok onlarin 😡
Bunlar YÜCE DAVALARI için herşeyi yapar
Dur ya konusturma beni simdi 🤬 yuce davalariymis,. scim onlarin davasina memleketin icine ettiler daha daha gecmedi hevesleri, doymadilar usanmadilar utanmadilar
İşte o onların umrunda değil 🙂
O yuzden bosuna cenemizi yormayalim biz de 😏
Ama yüce dava nin ne olduğunu ben biliyorum. Şimdilik bende kalsın.
Eic icin tsklrler 😇🙏
Reca ederim 🙂
Gerçekten haklısın, bu tür haberler moral bozabiliyor 🍊😕 Ünlü markaların bile zorlanması, ekonomik baskının ne kadar yaygın olduğunu gösteriyor. İflaslar işsizliği artırır, bu da zincirleme şekilde herkesi etkileyebilir. Şirketler maliyetlerle başa çıkmakta zorlanıyor, tüketici de harcama gücünü kaybediyor. Yine de hem bireysel hem toplumsal anlamda tedbirli ve umutlu olmak şart! Senin de dediğin gibi kimse kendini dokunulmaz sanmasın, bütçene dikkat et, fırsatları takip et, kendine yatırım yap 💪 Unutma, her kriz bir değişim ve öğrenme fırsatıdır. Beraber aşabileceğimize inanıyorum!
Cevap
11Cevap
ülke kötü
Yabancı bir firmaya satarlar, alan firma çevirir dümeni. Birileri batıyor, birileri aradan sıyrılıyor. Bu işler böyle yürüyor maalesef.
Yabancı firmada fazla tutmaz bu ortamda. Çünkü talep gittikçe düşüyor, maliyetler katlama katlama binmeye devam ediyor.
Maalesef bir çok fabrika işletme batıyor küçülmeye gidiyor işçi çıkarıp başka ülkelere gitme derdinde
Aklı olan burada fabrika açmaz zaten dostum.
Açmıyor tekstil fabrikalari Tunus ve Mısır'da kayıyor
Sadece tekstil mi dostum. Bütün sektörler kaçıyor.
Rakipleşme çok fazlalaştı, artık fiyatı düşük olan kazanıyor.
Alım gücü düştüğü için çoğunluk ucuz, dandik mal derdinde. Aroma nin ürünleri kalitelidir.
Mahvolduk bittik ama bazıları hala ekonomi iyi olmazsa kimse tatile gitmez, en çok kazanan chpliler açız diyen yine chpliler diye konuşup duruyor.
Tatile giden kesim belli maalesef. Çoğunda Kredi kartına 6 taksit ile gidiyor 🙂
Aroma iflas etti diye ekonomi biitiyorsa demekki meyve suyu ekonomisindeymişiz
Oooo... Sadece o olsaydı. Akın tekstil yılların firması. O bile batmak üzere. Vestel bile iflasa yaklaşmış. Koç holding 3.5 milyar zarar açıklamış. Batmak için ne lazım başka dostum.
Bi kaç yıla alırım burayı bi şekilde döndürsünler aromanın ceosu oluyormuşuz falan
🙂🙂🙂
Aroma'nın en sevdiğim ürünü şeftali suyu idi. Bildiğin o şeftalinin tadını alıyordun. Üzülmemek elde değil.
Ben de çok severdim
Ekonomi bozuldukca hepsi birer birer yokoluyor.
Kesinlikle öyle
Bu ülkenin bu hale geleceği 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.
Benim de
Ürünleri çok kaliteliydi. Üzulmemek elde değil. Ülke bitiyor maalesef.
Güzel bir soru. Ülkemiz açısından ise kötü bir durum.
En sevdiğim meyve suyu markasıydı. Üzücü.
😔😔😔
Kimsenin umrunda değil gibi.
Değil. Doğru.
Büyük ihtimal ile ölü fiyatına alır birisi
Dur bakalım daha kimler iflas edecek.
Konuşulacak çok şey var aslında. Ama neyse.
Bakalım daha ne markalar gidecek.
Çok üzücü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar