Paranın doğru yoldan katlanması gerekiyor. Ticaret temelli yetişseydim ticaret ile uğraşırdım. Ama öyle bir yeteneğim olmadığı için önce oturur bir araştırdım ne yapabileceğimi. En güvendiğim insanlar olan aileme danışırdım. Ondan sonra karar verirdim.
125 Yorumla
Soran1 yılTesadüfe bak ben de başka bir sorudaki görüşünüzü okuyodum 😄
Soran1 yılHmm üzüldüm ama bir yandan da sevindim bu soruların arasında benimkiler de var 😊
Soran1 yılDurum vahimmiş anlaşılan ben de burada soru soran biri değilim aslında ama cevaplayacak pek bir soru olmayınca kendi kendime bir şeyler yapıp siteyi kullanılabilir hale getirmeye çalışıyorum uzun süreli kalmam diye düşünüyorum yani sorularımın değişip değişmemesi olası değil o kadar süre geçmez diye umuyorum 😁
- 1 yıl
KEsinlikle haklısın. Cevaplamaya değecek pek düzgün soru yok. Anca Menü'den Sorular butona çok sık tıklayıp sayfayı yeniliyorum. Siteyi kullanılabilir hale getirmeyi ben de çok istiyordum. Hatta benceler yazacaktım. Ama sonra vazgeçtim. Ben 13 senedir bu siteyi kullanırırm. Kimi zaman 1 yıl kimi zaman ise 2-3 yıl ara verdiğim oldu. Lakin bir türlü kesin olarak bırakamadım :)
Soran1 yılBenim yaşımın yarısından fazlasını siz burada geçirmişsiniz sıkılmak için geç bile kaldınız bence 😅
Soran1 yılEskiden ne güzel değildi ki ben bile şu 19 senelik ömrümde eskiler güzeldi diyebilecek hâle geldiysem cidden problem büyük demektir.
Soran1 yılBiraz değil fazlasıyla fark var o zaman da insan insandı, kötü yine kötüydü, her türlü pislik dönüyordu ama bu kadar değildi en azından bu kadar göz önünde değildi şu an adam veya kadın gelip burada en özelini paylaşıp milletten yorum istiyor yaptıgını rahatlıkça anlatıyor ve bizim buna şahit olmamızı saglıyor yaptıgı şeyler zihnimizi kirletmek için yeterli.
- 1 yıl
Açık açık anlatmak istemedim. Ama sen gayet olup biteni iyi gözlemlemişsin. Burada gerek anonim gerekse sahte hesaplarla yaptıkları veya yapacakları iğrençlikleri soruyorlar veya cevaplıyorlar. Kendileri pislik olduğu gibi diğer insanların da kalbini zihnini ve hatta bedenini kirletmeye çalışıyorlar. Ama şöyle bir gerçek var ki bir insan istemediği sürece o insanı hiçbir şey kötülüğe zorlayamaz.
Soran1 yılYapabilecekleri tek bir şey var o da bu siteden gitmemize sebep olmak başka da bir şey yapamazlar belki de burdan gitmek de ferahlamak gibi bir şey olur 😂
- 1 yıl
Gerçekten öyle. Burada insanın psikolojisi bir süre sonra etkileniyor ister istemez. Okuduğu şeyler nedeni ile bu iğrenç insanları ciddiye alıp gereksiz yere sinirlenip kendi ruh halini etkileyebiliyor. O zaman da ya temelli gitmek gerekiyor ya ara vermek gerekiyor ya da başabilirsen ciddiye almamak gerekiyor.
Soran1 yılDirekt hedef alınmadıgım sürece kimsenin yaptığını ya da dediğini takmıyorum ama üzerime gelen olursa ugraşmak farz oluyor
Soran1 yılBiliyorum, farkındayım çok şükür. Zamanında siz fazla takmışsınız sanırım bu yüzden bıkkınlık gelmiş inşallah nasıl iyiyseniz o şekilde hareket edersiniz.
Soran1 yılAmin inşallah birbirimize karşı olan iyi dileklerin , duaların kabul olma ihtimali daha yüksek bu yüzden inşallah bütün güzellikler sizinle ve sizin gibi iyilerle olsun 🙏🏻🌺
Soran1 yılRica ederim. Duygulandım 🙂
Soran1 yılİyi ve musmutlu günler diliyorum💐 devam edersem aglıycam 😅
Soran1 yılTeşekkür ederim 😊
En İyi Cevaplar
Ev alırdım. Bu zamanda en zor şey kira ödemek. Maaşının çoğunun kiraya gitmesi ve gitmemesi arasında çok fark var sahip olabileceğin yaşam standartı düşünüldüğünde
13 Yorumla
Soran1 yılBu zaman da başını sokabileceğin bir ev en mantıklısı
Soran1 yılKesinlikle 👍🏾
Para & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Ticaret yaparım. Mesela bugün 1800'e aldığım bir şeyi 3000'e sattım. Yemek bedavaya gelmiş gibi oldu 😂
Ne kadar büyük para, o kadar kâr...
18 Yorumla
Soran1 yılNeydi ki o kadar kâr ettiren 🙄
Soran1 yılÜrünü sormuştum bsjjd
Soran1 yılYa söyle nolcak sonuna " Yatırım tavsiyesi değildir " Yaz kimse ciddiye almaz 😂😂
Soran1 yılOhh ohh maşallah daim olsun ticaretiniz 😏😅
Yapay Zeka Cevapladı
Böyle bir durumda öncelikle harcamalarını kontrol altına almak önemli, çünkü bir anda gelen paranın hızla tükendiği çok hikaye duydum 😊 Sabırlı ve planlı olman burada kilit. Tüm yumurtaları aynı sepete koyma derler ya, önce güvenli limanlara bakmak mantıklı olurdu. Mevduat faizi şu dönem iyi getiriyor, vadeli hesapla risksiz gelir sağlayabilirsin. Küçük bir kısmını BIST 30 gibi büyük şirketlerin hisselerine ayırabilirsin ama paranın tamamını riskli yatırımlara koymak genç yaşında seni strese sokabilir. Kalanı ise döviz veya altın gibi enflasyona karşı koruyucu seçeneklerle değerlendirebilirsin. Yatırım Tavsiyesi Değildir, YTD 😛
Hayatı fazla kasmadan, adım adım bilgiyle ilerle. Mali durumunu iyi yönetmek özgürlük demek. Sabırlı ve araştırmacı olman seni öne taşır. Her harcamanı iki kez düşün, birikim en güzel dostun olur!02 Yorumla
Soran1 yılO dil çıkarmaya kadar çok iyi gidiyodun eko bey 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
1 yılmüstakil 2 katlı bir ev 1 araba yeter 1 dönüm arazinin içinde her şeyi kendim yetiştirirdim paraya gerek yok hayvanları koyarım içeri oh bir doğal
11 Yorumla
Soran1 yılGüzel 👍🏾
Anladığım alanlarda yatırım yapar veya ticaret yapardım
11 Yorumla
Soran1 yılTicaret mantıklı 👍🏾
Gizli Üye(36-45)1 yılŞu anda mevduat cazip, sonra da dolarda yükseliş emaresi görünce dolara kaçmak, dolar çok ucuz kaldı patlaması yakındır
127 Yorumla
Soran1 yılPatlasa ne kadar sürecek çok bişey kazandıracagını sanmıyorum
Cevap sahibi1 yılİlk etapta 48 sonrası Allah ne verdiyse, tutabilene helal olsun, tabi yine de adettendir ( YTD) ve dahi ( BTD)
Soran1 yılHaha eyvallah 😂
Cevap sahibi1 yılBTD anlaşıldı umarım
Soran1 yılAnlaşıldı bilmediğim terimlere bakıp ona göre idrak etmeye çalışıyorum
Cevap sahibi1 yılNeymiş BTD ve YTD
Soran1 yılYtd = yatırım tavsiyesi değildir.
Btd=değer kaybettikten sonra coin satın almak
Yanlış mı?
Cevap sahibi1 yılYTD evet doğru BTD ise batırım tavsiye diildir
Soran1 yılHahah gerçekten mi
Cevap sahibi1 yılYess
Soran1 yılPeki tamam 😔
Cevap sahibi1 yılGel güçlerimizi birleştirelim
Soran1 yılNapıcaz? kaçakçılık mı
Cevap sahibi1 yılYok paraları birleştirip bi tükan açalım
Soran1 yılHmm 🤔ama küçük bir sorun var 😌 benim param yok 😂
Cevap sahibi1 yılOlsun kasada durursun
Cevap sahibi1 yılTabi hasılatı paylaşırken bi siye 3 biye yapmak yok 🙄🙄
Soran1 yılBen de Matematik sıfır 1 sana 5 bana yaparsam cahilliğime ver 😇
Cevap sahibi1 yılO zaman baştan yattı bu iş 😏😏
Soran1 yılTamam ver paramı ayıralım yolları 🤨
Cevap sahibi1 yılSeninki kemal Sunal'ın işine benzedi ekmeği camdan tavuk çevirmenin yağına bandiiyor ya adam ver parasını diyor Kemal Sunal da para üstünü istiyor seninki o hesap 🙄🙄
Soran1 yılİmdaaaattt yetişiiiiiinnn hırgız varrrr paramı aldı geri vermiyor 😏
Cevap sahibi1 yılValla inanırlar neme lazım 🙄🙄 kaç Hakannnn 🙄
Soran1 yılOhh ismi de ifşaladık jsjsjs yarın kapına polis dayanırsa şaşırma
Cevap sahibi1 yılBişey olmaz bana merak etme olsa da nema problema bekleyenim yok edenim yok
Cevap sahibi1 yılİyi geceler ortak, uslu bir kız olursan belki bir gün şirinleri görebilirsin
Soran1 yılHer gün görüyorum sen kendine bak iyi geceler hain ortak 🙄
Gizli Üye(30-35)1 yılvalla söylesem şimdi ya cevap gelmeyecek ya da söylediğimle kalacak hiç yormuyorum böyle şeylere kendimi artık :D
13 Yorumla
Soran1 yılHaha niye
Cevap sahibi1 yılppf'de değerlendir en kötü oradan üç beş kazanırsın.
biraz risk alırım dersen yatırım fonu olabilir , likit olanları tercih et
Soran1 yılParam olursa fonlar da degerlendirmek istiyorum biraz risk olsun 😅
Gizli Üye(30-35)1 yılmiktarını yazarsan fikir belirtebiliriz, yüklü diye bir ölçü birimi yok.
128 Yorumla
Soran1 yılSize göre yüklü neyse ona göre cevap verebilirsiniz.
Cevap sahibi1 yılişte 200k demişsin de 5000 euro bile etmiyor yani :D aslında güzel para yatırım için, orası da ayrı bir konu :)
böleceksin ve hisse senedi almayacaksın çünkü anlamadığın için batarsın. ben olsam 100.000 lirayı şöyle bölerim:
%50 altın ve gümüş (gümüş ağırlıklı, henüz yükselmesi başlamadı ama altın gitti bayağı, o nedenle patlarken daha çok kâr bırakır şu an için bence)
%25 growth etf (abd borsası olduğu için etf yazdım)
%25 temettü etf
Soran1 yılBöyle bir param yok zaten olursa ne yapılır diye düşündüm fikirleri merak ettim 😀
Cevap sahibi1 yılevet yukarıda yazmışsın zaten :)
Soran1 yılGümüşten kastınız takı olarak mı yoksa altın gibi işlenmiş ya da saf hali oluyor mu bi de son söylediğiniz nedir onu anlamadım?
Cevap sahibi1 yıltakı olarak ancak altın bilezik türlerinden bazıları yatırım için uygun, bildiğin gümüş külçeden bahsediyorum altın külçeleri gibi.
temettü de sana yıllık veya birkaç kere kâr payı veriyorlar şirket kârından elinde tuttuğun hisse senedi miktarına bağlı olarak. şirketine göre değişir.
Soran1 yılGümüş olayını anladım. Peki bu şirketlerden hisse almak ne kadar mantıklı ve her şirketten alınabilir mi
Cevap sahibi1 yılabla sen alma, ne kalbin dayanır ne de tecrüben. sen uygun değilsin, ama temettü fonu alabilirsin bak senin yerine profesyoneller yönetiyor. TEFAS üzerinden temettü veya kar payı olarak aratırsan çıkar, ama sana tavsiyem ilk önce otur birkaç ay öğren kavramları ve yatırım mantığını.
altın alıp beklemeye benzemez bu işler.
Cevap sahibi1 yılborsaya açık şirketlerden alabilirsin, her hisse temettü ödemiyor ve hepsi de farklı miktarlarda ödeme yaparlar.
Soran1 yılAblam 😀 ben şu an sadece merak ediyorum böyle bir işe atıldıgım yok ki atılacak olsam bu işler basit şeyler değil büyük bilgi birikimi gerekir yoksa soyulmuş hıyara dönderirler adamı.
Cevap sahibi1 yıltemel finansal okur-yazarlıık yeterli olur, yatırım yapmak atla deve değil aksine çok basit.
Soran1 yılYa abisi sen niye aşagılar gibi konuşuyosun her dediğime bir kulp buldun 😄 teşekkür ederim bilgilendirmen için bu işlere merakım var az çok belki ilerletip yatırım uzmanı olurum o zaman da ben seni aşagılarım 😂
Cevap sahibi1 yılfinansçıyım ve bunun yanında bireysel olarak 10 seneye yakındır da yatırım yapıyorum.
aşağılamak değil ki ne söyledim? yanlış anlamışsın :) yatırım uzmanı diye bir unvan yok bu arada. :D
Soran1 yılHahaha al işte sonda yapıştırmış hemen. Ben yaparsam olur evelAllah 😅
Cevap sahibi1 yılpiyasalarda allah ı bile alaşağı ederler, işin allah a kaldıysa zor.
piyasaların kendi allahları var.
Soran1 yılMerak etme işin Allah'a kaldıysa (ki bu yanlış bir cümle) her şey hallolur. Abartmayalım altı üstü para kazanmak için kurulan platformlar girersen var olur girmezsen bir hiçtir bu kadar ilahlaştırmak saçma sanki hayat memat meselesi
Cevap sahibi1 yılaldığın hisse 2 senede dolar bazında %80 düşsün de gör bakalım işin kime kalıyor :D
abartmaya gerek yokmuş, peh.
Soran1 yılEe alma sen de 😂
Cevap sahibi1 yılyükseleceğini düşünerek alıyor insanlar, "ılmı sin di ihihihi" demekle olmuyor :D
ayrıca dünyadaki her ama her olay, finansla ilişkilidir bunu sakın unutma. asset çok önemli bir şey.
Soran1 yılEe işiniz Allah'a değil de Trump'a mı kalmış oluyor o ne derse ona göre dalgalanmalar oluyo siz de zengin olcaz diye hayaller kuruyosunuz ( agzın yamulcak dikkat ett 😂)
Cevap sahibi1 yılTrump'u çok severim ama keşke ona kalsa, piyasadaki allahlar ona bile yedirmezler o parayı.
şu anda halihazırda bir borsa yatırımım da yok, bilginize :D
Soran1 yılTamam üzülmüştüm bir an dımdızlak kalıcaksınız diye içim rahatladı 😮💨
Cevap sahibi1 yılseni ekliyorum, sen de beni ekle arada konuşalım enerjimiz tuttu :D
Soran1 yılBeni daha önce takip ediyodun zaten jdjd herkesi takip etmiyorum maalesef üzgünüm 🙂
Cevap sahibi1 yıltakip et gitsin yemem merak etme
Soran1 yılSoru yorumları dışında kimseyle konuşmuyorum bilginize sonra engel falan yerseniz şaşırmayın :))
- 1 yıl
bu şekilde ezber bir sepet yaparsanız hüsrana uğrarsınız. teknik olarak bu şekilde bir dağıtım şu konjonktürde mantıklı değil. üstelik gümüşün henüz yükselememeye başlamaması tamamen gümüş özelindeki fiyatlamayla alakalı ve altınla yapılan parantez içindeki yorum tamamen sallamasyon olmuş.
temettü etf'ler de sektör geneli zor çünkü büyüme beklentileri önümüzdeki 18 ay için iştahlı değil. ayrıca abd tarafında hem potansiyel marjlar nispeten zayıf hem de reel faizler halen artı olduğu için endekslerin cazibesi düşük. nitekim endeksler tarihi zirvelerine kısmen yakın olsa da hisseler bazında getiriler aynı ölçüde değil. 100bin lirayı ayrıca bu şekilde bölersen, yani lira portföylü bölersen 1 yılın sonunda tl ve dolar bazlı enflasyon kaybın da fazla olur buna ek olarak vergiden de sağlam fire verirsin
Cevap sahibi1 yıl@blackswan92_ hiç bişi olmaz, herkes kendi bildiğini yapsın para bizim paramız
1 yılEv araba falan alırdım kiraya verirdim dükkanda olabilir
10 Yorumla
1 yılToprak ya da Altın'a yatırım yapmak her zaman kazandırır.
10 Yorumla
1 yılGariya giderim 😂😂 saka saka. Yani Şu an yuksek bir gelirim var zaten ama giderim hic yok gibi. bir anda fazla gelirim Olsa degimezki
014 Yorumla
Soran1 yılGariya gitmek yatırım mı 🙄
- 1 yıl
200 bin yuklu bir miktar degilki. Cerez parasi.
- 1 yıl
Tabiki bir yatrim oda. İstekler hiyerarsisini bir hatrla.
Soran1 yıl🤦♀️ miktar sordular salladım ben de
- 1 yıl
Altin konusu zor bir soru tamam yukselip duruyor hep te yillarin birikimi olmasi lazim. En iyisi faiz ya da inanc durumuna gore kar payi daha iyi bir yatirim. Tabi bnce ilk oncelik bir ev/daire almak
- 1 yıl
Ev alinca mevduata yatiririm ki ben oyle yaptim.
Soran1 yılFaiz sıkıntı ondan gelecek kâr hiç gelmesin daha iyi. Gayrimenkul ve altın mantıklı gibi
- 1 yıl
Nedn sikinti?
Soran1 yılGünah 😁
- 1 yıl
Biliyorum da kar payina yatr iste. Ben 6 aylik kar payindayim. Her ay uatune koydugum icin 6 ay bos kalmasin diye birde aylik var. 6 ay aylik isliyor 6 ay sonunda aylik isleyende 6 ayliga eklenmis oluyor 😂
Soran1 yılBenim böyle bir param yok olsa napardım diye düşünüyorum 😂
- 1 yıl
Hayaller ve hayatlar diyorsun 😂
- 1 yıl
Ask olsun benim param senin paran ,😘😂
Soran1 yılTamam iban atıyorum ✍️
- Para & Ekonomi konusunda 885 cevap paylaştı.
1 yılİPhone 16 pro max alırım
12 Yorumla
Soran1 yılDoğru ıphone asla değer kaybetmez
- 1 yıl
Tabi hayatım
Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. faize koyardım başka gelir yoksa
111 Yorumla
Soran1 yılSen de mi brütüs
Soran1 yılhttps://youtu.be/cX2FlRryl8M?si=5W_JTw1g0B7_0OS3
sana zengin bir nine bulucaz bol bol gelirin olcek 🤩
Soran1 yılBence imana geldin yeme bizi 🤨
https://youtu.be/0cSVmpOlOKc?si=8bRYrC90OPQ3sYoH
Soran1 yılFreeshop yokmuş orada 🙄
Soran1 yılİçmeyiver şu zokkomu unutma ALLAH YOLUNDAYIZ 😇
Soran1 yıl🤲🏿
Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Gayrımenkul veya altın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBeyaz kadın ticareti yaparım ülke abaza kaynıyo
13 Yorumla
Soran1 yılHelal yoldan sormuştum ama siz bilirsiniz tabi
Cevap sahibi1 yılHelal yoldan parayı katlayamazsın hiçbir zaman ancak devlete ve bankalara çalışırsın
Soran1 yılTamam fakir kalayım daha iyi 😇
Ben borsada olurdum
10 Yorumla
1 yılEv araba alırdım
10 Yorumla
1 yılGayrimenkul ya da arsa
10 YorumlaEmekli oluruz
110 Yorumla
Soran1 yılYatırım yapmadan yerim diyosunuz yani
Soran1 yılBen size sordum 🙄
Soran1 yılYani siz bilirsiniz ne diyim
Soran1 yılHangisi garanti oluyor?
Soran1 yıl?
Mebla?
13 Yorumla
Soran1 yılSize kalmış bir şey sizin bütçenize göre yüksek mebla neyse ona göre karar verin
Soran1 yılHahha iyi tatiller
1 yılMesela ne kadar
11 Yorumla
Soran1 yılSize kalmış sizin için yüksek ne oluyorsa ona göre cevap verin.
Para & Ekonomi konusunda 398 cevap paylaştı. Ne kadarda bir paradan bahsediyoru
01 Yorumla
Soran1 yılNe kadar olduğunu belirttim.
- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılYine aynı şeyleri yapardım. 😃
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 499 cevap paylaştı. Faize yatırırım
13 Yorumla
Soran1 yılHaram 🙄
Soran1 yılBelli başlı olanı söylüyoruz sizin dediğiniz dolaylı yoldan insanların hayatına etmek oluyor o da sevap değil tabiki.
1 yılAltın alırım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayNeye yatırdın?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGayrimenkul
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem