1 yılÇalışıyorsa ama daha az kazaniyorsa bırakılmalı bence.. evlilik bu yani, sen orada mesela lüks markalarla takilacaksin, eşin ben bu çantayı bu ay mı alsam önümüzdeki aya mı ertelesem diye düşünecek.. öyle evlilik olmaz. Yani evliliği tam anlamıyla anlayamamış icsellestirememis bir insan olduğunu gösterir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 419 cevap paylaştı.
u 1 yılEvlilik ortaklaşa yaşam alanı kurmak demek. Bence burada parayı ortaklaşa kullanmak en makul olanı. Diyelim ki çocuğunuz var mama bez parası mutfak gıda ihtiyacını bir taraf karşılar, elektrik su ödemesini diğer taraf yapar. Eş para bırakır mı derseniz bırakmalı. Önemli bir şey olur o, esnada üzerinizde nakit 💵 olmaz, kredi 💳kartı geçmez. Para şart. Eşin sevgisi fazlaysa eş para da bırakır, ilgi de gösterir. Bugün babamdan örnek vereyim ; dün krem istemiştim sadece bu mu başka bir şey de alayım mı dedi buna benzer eş de para ila ki bırakır. 🎀🌺
12 Yorumla- 1 yıl
Sen eşine para bırakır mıydın?
- 1 yıl
@Frankenstein16 bırakırdım erkek olmuş olsam.
Para & Ekonomi konusunda 831 cevap paylaştı. Bırakılır ve tabi ki paranın lafı edilmez çünkü evli olmak bir bütün olmak demek yani ayrı gayrı olmaz
19 Yorumla
Soran1 yılOyyy benim koç balamın farkı işte bu ablası kurban olsun onun hele heybetine sıfatına ☕🤗😊🙏
Soran1 yılOooo bak hele ağızlara oyyy canısı 😂🤭
Soran1 yılYiğidom benim yaa🤗🙏 dikkat et kendine
Soran1 yıl🤗✨🙏
Soran1 yılRica ederim 💞
u 1 yılBence paraları ortak olmalı kullanılmali
114 Yorumla
Soran1 yılCenderem 🌠🌠star farkııııı👏👏👏🥳💃
- 1 yıl
Ne demek dilber tatlisi 😂🌹
Soran1 yılRica ederim cendere uyuzu🥳😂🤭
- 1 yıl
Uyuz olduk 😂
Soran1 yılBen hortumcu pamukçu olurken iyiydi ama😂🤭
- 1 yıl
Sen dedin ama 😂
Soran1 yılTabi canım tabiiii😂🤭🤣
- 1 yıl
Tabikide 😂😂
Soran1 yılİşte boşuna demiyoruz uyuz gıcık 😂🤣
- 1 yıl
Başka başka ne uyuz gıcık 😂
Soran1 yılHerşeysin sen cansın ben derim kimse diyemez 😂🤗
- 1 yıl
İyi dedirtme kimseye 😂
- 1 yıl
Tskrler 🌹🌹🌹
Soran1 yılRica ederim by gıcık✨🙏
Yapay Zeka Cevapladı
Selam sarıdilber 😊 Evlilikte maddiyat bence tamamen iki kişi arasındaki güven ve iletişimle şekillenir. Herkes kendi parasını ayrı yönetebilir ama ortak harcamalar, hedefler ve ihtiyaçlar için bir havuz oluşturmak hem adil hem de sorunları azaltır. Çalışan çalışan ayırmadan, “Biz bir ekibiz” yaklaşımıyla para paylaşımı yapmak ilişkide huzuru artırır. Sevgiyle güven bir arada olunca para zaten ortak amaç için harcanır. Ekonomik özgürlük çok değerli, birlikte başarıya ulaşmak harika olur!
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılbırakılır tabi ki de
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılHerkes kendine harcarsa evlenmenin anlamı kalmaz. İki evde bekar birilerinin yaşaması gibi olur. Yani o nikah masasina oturmaya ne gerek var. Bir düğün masrafı etmeye ne gerek var. Evin içinde ortak bir şeyler giderler de olacak gelirler de olacak. İnsanoğlu gerçi ne halt yiyeceği belli olmuyor imzayı atınca. 😃
20 Yorumla Evlilikte para paylaşımı çiftin ortak kararına bağlıdır; herkes bütçesine göre harcama yapabilir ama önemli olan güven ve denge. Çalışan eşin hakkı olan payı alması, kendi ihtiyaçlarını karşılaması önemli. Bu, ilişkinin sağlıklı ilerlemesine katkı sağlar. Paranın nasıl yönetileceği karşılıklı konuşup anlaşarak belirlenmeli.
10 Yorumla
1 yılYettiniz ha yahu sanki bir yabancı dilenciye para veriliyor gibi bu hususun konu edilmesi çok saçma sapan ve içler acısı bir durum, yahu eşine hayat arkadaşına doğacak çocuklarının annesine sevdiğin kadınla para mevzusunu yapan ne kadar cimri insan varmış arkadaş evlenme o zaman
19 Yorumla- 1 yıl
Şahsen benim param bizimdir, sevdiğim kadının da kazandığı para onundur mantığı ile düşünüyorum ben
- 1 yıl
İlginç bir düşünce adil değil bence
- 1 yıl
Sevdiğim aşık olduğum kadından bahsediyorum yabancı bir insandan değil, bir erkek bir kadını baba ocağından alıyorsa ona baba ocağındaki yaşamından çok daha üstün bir hayat sunmak zorunda benim düşüncem bu tabi
- 1 yıl
Adamlıkta bugün 👏👏
- 1 yıl
Estağfurullah mahcubiyet bağışlıyorsunuz ama olması gereken bu bence 🙏
- 1 yıl
Bencede bu diğer türlü ev arkadaşı gibi çok duydum öyl e çiftler gerek yok insan dişisine bunu yapmaz kadın korunmak ister ve o yüzden var kimse kusura bakmasın bir zayıf bir güçlü varlık denge bu !
- 1 yıl
Kesinlikle öyle ama işte günümüzde gelin görün ki gelinen nokta çok başka o kadar çok üzülüyorum ki eşine öğrenci harçlığı verir gibi para veren erkeklere yazık diyorum ya insan kadınım dediği insana bunu nasıl yapar aklım hayalim almıyor çıldıracak gibi oluyorum böyle şeyler duyunca görünce yazık yahu sanki parayı çuvala koyacak öbür dünyaya götürecek ya para hep birlikte harcamak için kazanılır zaten ama işte maalesef günümüzde ilişkiler çok başka şekilde yaşanıyor kimse kimseyi sevme zahmetinde bulunmuyor falan çok üzücü
- 1 yıl
Ben onlara acıyorum doğrusu dar gelirli olanlara bşeym demem amma velakin maddi olarak çok çok güçlü olan insanlar bile eşlerine buğday atar gibi veriyo gördüm üstelik çok naif kadınlara temiz iyi hemde çok yanlış size katılıyorum umarım eşinize hep öyle olursunuz ☺️
- 1 yıl
Henüz evli değilim ama bir gün aşık olup da seveceğim bir hatun çıkarsa karşıma ona var olduğu yaşamından çok daha lüks bir hayat sunmak için parmaklarımı mum eder gecemi gündüzün katar yakarım onun için, kadın benim için çok kutsal mucizevi bir varlıktır değerini bilirsen senden daha mutlusu huzurlusu olamaz 😊
1 yılEğer 2 kişi de en azından asgari ücret kazanacak işlerde çalışıyorsa, ev masrafları gelire göre adil bir şekilde bölüşülür ve kişilerin geriye kalan maaşları da kendilerine kalır. Sonuçta, zaten yeterli geliri olan eşe ilaveten para vermek mantıksız, çiftin evin masraflarını eşiyle bölüşmemesi de öyle.
10 Yorumlabiz eşimin maaşıyla fatura kira kartlar vs ödeyip benimkini harçlık yapıyoruz bazen param bitti 3-5 kuruş atta karı parası yiyor desinler der :D
24 Yorumla
Soran1 yılBunu çok sevdim yaa harika içten yorum😂🤭👏👏👏👏🙏
Soran1 yılRica ederim asıl ben teşekkür ederim yorum adına ☕
Evlilik ne demek diye bakmak lazım, biriyle evlenince hayatlariniz birleşiyor ya hani bence ortak olmalı. Öyle saçmalık mı olur
12 Yorumla
Soran1 yılOluyor ama
- Para & Ekonomi konusunda 473 cevap paylaştı.
1 yılAilede erkeğin rolü, evin ve evdekilerin ihtiyacını karşılamak ve kadınında rolü o evin düzenini, huzurunu ve ekonomisini korumaktır.
Bu sisteme göre eşine ve çocuklarına harçlık vs bırakmak erkeğin görevidir.
20 Yorumla Para ikiye ayrılmalı. Biri ortak/umumi para diğeri de hususi para. Her iki taraf da yarı yarıya tatil planı, etkinlik planı da dahil olmak üzere ev ihtiyaçlarını paylaşır. Geriye kalan parayı da kendilerine harcarlar.
10 Yorumlaöyle şey olmaz senin paran benim param yok ama kocalar herzaman ev reisligini daha çok üstlenmeli tüm masraflari karşilamalı istenirse kadinlar yatirim yapabilir çünkü kadinin parasina dokunulmaz benim anlayişim bu
10 YorumlaElbette bırakılır sonuçta ihtiyaci olan bir şey kalablik ortamlarda çalışıyorsa arkadaşı bir şey almaya gidiyorum dediğin de canı ceksede ben yemicem canım istemiyor diyorsun buda ister istemez insanın zoruna gidiyor
11 YorumlaBilmem valla benimde aklıma gelen bir soru ama yaşamadığımdan bilmiyorum sbbs
17 Yorumla
Soran1 yılBence senlik benlik olmaz ya ortak olmalı bazı şeyler kimde varsa dönem dönem pay olur
Soran1 yılŞimdiki zamanda aslında eşler birbirine yardım etmeli çalışmasada ölçüsünü harcamasını bilmeli ama yok
Soran1 yılYa verirsin ama kararında her ay olmaz bence karşılıklı anlaşmalı eksikler gelir gider hesabı verilip gönül alınmalı
Soran1 yılKesinlikle
1 yılOrtak olmalı tabikide senin benim girmemeli eşler arasına. Annemle babam kaç senelik ayrı daha senin malın benim malım lafını asla duymadım ağızlarından. Diğer türlü evlilik oturmamış demektir.
21 Yorumla- 1 yıl
Evli*
- Para & Ekonomi konusunda 446 cevap paylaştı.
1 yılEvlilikte tek bir bütçe olur Senin paran benim param olmaz hem evli olup hem de senin paran benim param muhabbeti yapan insanlardan tiksiniyorum dediğim gibi evlilikte tek bir bütçe olur
10 Yorumla
1 yılBu benim düşüncem tabiki allah biliyor nasıl neyi istediğimi o şekil biri nasip olursa yemişim parasını pulunu eşime para konusunda sınır limit tanımam
10 Yorumla
1 yılBen eşime hayat vericem herşeyim onun olacak birlikte bi ömür yaşayacağız nasıl olurda eşine para bırakmaz karı koca arasında paranın lafı mı olur olmamalı ev arkadaşı istemiyorum 😂 çok yanlış ben erkek olsam hayatta eşimi parasız bırakmam samimi söylüyorum
12 Yorumla- 1 yıl
1 yılAsla anlamadığım bir şey bu evlendiğinde neden karından veya kocandan para saklarsın ki bana göre ortak bir banka hesabı olmalı iki kişi de oraya yatırmalı siz evlisiniz aynı evde yaşıyor aynı yemekleri yiyor beraber zaman geçiriyorsunuz. O paradan harcayacağınızda (yüksek bir şey almak için) birbirinizle konuşursunuz. Benim ilişkimde her şey böyle gidiyor ve ben bunun doğru olduğunu düşünüyorum
10 YorumlaEvlilik ortan alınan bir karar; olmalı. Bu yüzden eve girecek kazancın çoğu 50/50 olmalıdır. Kişisel ihtiyaçlar vs, ortak kazançtan olmayabilir, çokta dert değil
10 YorumlaGünümüzde nerde ise üzerin de nakit para taşımak gibi bir durum kalmadı herkes kart kullanıyor. Şayet kullanmıyor ise sorulur ya da söyler bırakılır
10 YorumlaEvli değilim ama eşim para kazansa ve benim param borçlarla bitse az kalsa ben eşimden isteyemezdim muhtemelen ondan dolayı ortak bi harcama planınız olsa ya da ortak hesabınız bunun dışında herkes kendi ihtiyacı kadarını şahsi hesabında tutsa olabilir belki
10 Yorumla
1 yılÇok basit ayrıntılar bunlar.
İhtiyaç nedir ne değildir konuşulur, ölçülür biçilir gerekirse çalışan eşe para da bırakılır veya zaman ve şartlara göre tersi de olabilir...10 Yorumla
1 yılÖyle bir erkekle evlenilmez cimri dir. Kadınla da aynı şekil de. Evlilik de senin benim olursa o evlilik evlilik den çıkar boşanma yla sonuçlanır. Birbirini idare edebilirsiniz bu gayet olması gereken bir şey. Ha eğer çalışma ev hanımı ol diyorsa mecbur seni karşılamaya.
10 Yorumla
1 yılHak olan kadın çalışıyor ise bile bakılması ve ihtiyacının karşılanmasıdır. Kadın kazandığını eşe vermeyebilir lakin erkeğin böyle bir imkanı yoktur.
20 Yorumlabence paranın lafı bile yapılmamalı. sırf eşine bir şey aldın diye şu kadar para harcadım denmemeli. masraflar ortak olmalı
10 Yorumla
1 yılHerkes kendine çalışacaksa neden evlenilir ki? Senin benim olacaksa yuva kurmanın anlamı nedir sacma
10 Yorumla
1 yılEvli olsam, karım çalışsın ya da çalışmasın hiç önemli değil, 3-4 günde bir, ya da belki de en az haftada bir para bırakırım.
10 Yorumla
1 yılDüzgün bir evlilik varsa ortada harcama da eşit olmalı erkek harcadığı kadar kadına da bunu tanımalı keza kadında aynı şekilde..
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılÇalışan kadının kocasıyla Para alışverişi artık olmamalıdır sadece kira genel giderler ile ilgili durumlarda eşler birbirine destek olmalı
10 Yorumla
1 yılAksine ortak yaşan için evleniliyor ya zaten modern olucam diye saçma sapan hallere giren insanları anlamıyorum
10 YorumlaHayatı ortak yaşamak için seçtiğiniz biri için bunu sormanız ne kadar üzücü.. Sevgiyi , yatağı belki de bir evladı paylaştığınız birinden parayı mı?
10 Yorumla
1 yılSenin paran benim param olmaz öyle bence eğer varsa ayrı bir durum o evlilik olmaz başka bir şeydir
10 YorumlaEşimden gizli köşeye para atarım tabi biriktiririm. Kalanını da beraber harcarız
20 Yorumla
1 yılBırakılmaz bence ya çalışıyor zaten maaşı çok çok düşükse bırakılır
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 900 cevap paylaştı.
1 yılOnun için kredi kartı çıkartılır dilediği gibi harcasın diye 😎
10 Yorumla
1 yılBen çalıştığım için para istemezdim mesela ama evin bir çok ihtiyacını erkek karşılamali
10 YorumlaHaftada 2,3 bırakılmalı hergün bırakma zaten kadın çalışıyor
10 Yorumla
1 yılBen evlenirsem eşimle ortak hesap açarım parayı da oraya atarız ihtiyaçta kullanılır
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 491 cevap paylaştı. Benimde gelirim var ortak harcamalar harici birikimde yapılabilir ortak tatil, kotu gunler icin.
10 YorumlaNeden aldığını harcıyor oda belki yetmedi biseylere lazım oldu
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. olur mu öyle şey evlilikte senin paran benim param olursa uzun ömürlü olmaz.
10 Yorumla
1 yılGelir gider durumuna göre değişir diye düşünüyorum
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. para ortaya konur herkes ihtiyacını alır öyle herkesin ayrı kesesi olmaz saçmalık
10 YorumlaHerkes kendine harcasa biraz şey gibi oluyor bencil ce
15 Yorumla- 1 yıl
Ve o ilişki boka sarar zamanla söyleyeyim.. evde tek kese olmalı birlik olmali
- 1 yıl
@İzmirgeceleri35 tabiki
- 1 yıl
Evlenince buna dikkat edin.. eşiniz gidip pavyonda yemez herhalde parayı... yine aile için kullanir
- 1 yıl
@İzmirgeceleri35 tek taraflı değil iki taraf ta öyle ben dikkat ederim
- 1 yıl
Kese bir olmalı erkekde olmalı.. erkek daha com sahiplenir aileyi... erkek gibi hisseetmesien izin verilmeli.. arada bı oturup hesap yapılır plan yapılır ne alalım ne kadar takist ödeyelim.. falan.. bereket olue
1 yılSen ben diye başlayan biz olmayı becerememiş evlilikler sıkıntılı sonuçlanır genelde.
10 Yorumla
1 yılNeden bırakılmasın ki. Gerçi artık herkesde kkartı bar. Nakitede çok gerek kalmadı
10 YorumlaBence her ay bunun toplantısı olmalı geliri gideri hesaplayıp ona göre davranmalı
10 YorumlaBen eski sevgilime bırakırdım, harcardım, öderdim çoğu şeyini...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHerkes kendine harcarsa orada dirlik düzen olmaz herkes çalışıp parasını bi araya getirip öyle harcamalar
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 333 cevap paylaştı.
1 yılNormal insanlar ile para muhabbeti sevmiyorken eşime tabiki asla öyle bi muhabbet olmaz. Alma bırakma falan da olmaz🤦🏻 hersey ortada olur
30 Yorumla Ortak hesap olur ay sonunda maaşlar yatar ve para kullanılır böyle şeylerin hesabı yapılmamalı bence.
00 YorumlaEğer çalışmıyorsa bırakırım. Ama çalışıyorsa ve kazandığı parasını benimle paylaşmıyorsa ona zırnık vermem. Gitsin kendi parasıyla alsın kendi ihtiyaçlarını
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAralarında anlaşsın herkes bunu da biz düşünmeyelim
10 Yorumla
1 yılKadın bırakmaz, erkeğin parası kadının da parasidir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılPara erkeğe verilir o içinden sana harçlık verir.
11 Yorumla- 1 yıl
Herkes sizin gibi düşünse bir çok evlilikde problem ler azalır inanın.. kese tek olmalı.. kadın sadece erkeğin parayı yuva için harcadagini gözlemlese yeter..
1 yılneden evlendiniz herke kendi ekonomisini yönetecekse
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılErkek her daim kadına para bırakmalı😂
13 Yorumla
Soran1 yılDimi ama erkekliğin şanındandır😂🤭
- 1 yıl
Yanii kadın eşek yüküyle bile para kazansa erkek gelirinin yüzde 60 ını kadına vermeli😂😂😂😂
Soran1 yılHa hay ba-yıl-dım kız sana hep böyle devam 😂🤭☕🤗
Çalışan kişiye harçlık veya bir miktar para bırakılmaması o kişinin emeğine saygısızlık olur o kişinin emeğini ve parasını sömürmek olur.
10 Yorumla
1 yılO zaman evliliğin ne anlamı kalıyor ki
118 Yorumla
Soran1 yılBencede
- 1 yıl
Senin paran benim param diye bisey mi varmis
Soran1 yılOluyor var çogu yerde
- 1 yıl
Onlarin evliliği de pek iyi değildir
Soran1 yılEvet öyle zaten
- 1 yıl
Herkes evlenmemeli