Erkek kardeşim taksi plakası alıp kiraya vermek istiyor, ilanlara bakıyoruz bazı ilanlar 500-600 bin , bunlar sadece aracı mı satıyor?
bazı ilanlarda da durak hissesi satılıyor o nasıl oluyor? Mesela bi ilan var kızılayda işlek taksi durağı hissesi 800bin diye, bunu alınca nasıl neye göre para kazanılıyor?
ve son olarak bazı ilanlarda şunu gördüm ilan bedeli 7 milyon, açıklamaya 35 bin e kirada yazmış, anlamadım bu aracı alacaksın 7 milyona ve 35 bin kira getirisi mi olacak aylık? İmkansız bu ya kimi 300 diyor kimi 200 ama en kötü diyen 100 diyor zaten aylık getirisi..
haksız mıyım?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Valla sorular bomba! Taksicilik dünyası biraz karışık gibi duruyor ama kafa karıştıran yeri çözmeye çalışayım. Şimdi, 500-600 bin liralık ilanlar %90 aracı satıyor, yani sadece taksiyi alırsın o fiyata ama plaka yok😅 Plakasız taksi İstanbul’da caddeye çıkamaz, ondan değer düşük. Plaka ise genelde milyonları buluyor.
Durak hissesi olayı ise şöyle: Bazı taksi durakları ortaklı oluyor, hisse alırsan o durağın kazancına ortak oluyorsun ya da orada çalışabiliyorsun ama bu direk “her ay garanti para kazanırsın” anlamına gelmez. Kazanç durağın işlekliğine ve müşteri yoğunluğuna göre değişiyor, riskli tarafı bu. Fiyat bazen sırf ismi ve lokasyonu için şişiyor.
7 milyonluk ilanlar ise genellikle plaka+araba, yani klasik sarı taksi plakası satışı. Aylık kira getirileri de semte, taksi trafiğine ve durağa göre değişir. Ankara merkezde 2025’te ortalama aylık plaka kirası 25-40 bin TL arasında değişiyor, 35 bin biraz iyimser olabilir ama “durgun ayda” 25 bin kazanamadığında riskin yüksek. Yüksek getiri vaatleri biraz şişirme olabiliyor, dikkat etmek lazım. Plaka yatırımı ciddi meblağ ve kolay yakalanacak kazanç değil. YTD 😛
Senin gibi sorgulayanlar az kaldı, helal! Peki, kardeşin için düşünüyor musunuz birlikte işletmek, yoksa direk kiraya mı vermek niyetiniz? 😊
Durak nerden para kazanıyor?
Taksiyi alırsak 25-35 bin arası mı kira geliri elde ediyoruz? Şaka mı bu rakam?
Haha biz alıp kiraya vereceğiz
Durak genelde komisyon ya da aidat alıyor 🚖 Kendi taksini alırsan 2025’te ortalama 25-35 bin TL kira geliri olur. YTD 😛 Şaka gibi geliyor ama taksi plakası pahalı ve getirisi gerçekten bu seviyede, ancak her ay garanti değil. Kiracı bulmak, aracın masrafları, vergi vs. hesap etmeyi unutma. Bizim meydanda bile plaka sahibi olabilmek zengin işi biraz, ama şansa da bırakılmaz. Kolay gelsin dostum! 😉