Gerçekten bu işi bilen anlayanlae bakabilir mi?
şimdi şöyle bir durum var diyelim eniştem anneme diyor ki sen taksi al ben çalıştırayım paran faizde yanmasın hem de faizden alacağının 2 katını sana vereyim.
Annemin de şöyle bir durumu var ; 17 yaşında bir erkek kardeşim var babamızı yıllar önce kaybettik. Annemin hiç çalışma deneyimi yok.
kardeşim deseniz o da yazın çalışıyor o da kendi harçlığını çıkarmak için falan.. zaten bu sene bir de üniversite sınavına gircek.. emekli maaşı alıyorlar onlarla geçiniyorlar ancak kiralar çok pahalı. 1 sene önce 15.000 e kiraya girdiler adam sene sonunda 22.000 tl yaptı kiralarını.. Eniştemin taksi için koy dediği para ise faizde.. çok bir parası yok açıkcası. 500.000 tl si ancak vardır. Oradan gelen faizin üstünden alıp kirasını gelen emekli maaşından tamamlıyor.
neyse şimdi bende dün ablamdaydım. Paradan dert yandım dedim annemlere ne yapacağımı bilmiyorum falan diye.. ablam da tutturdu bak taksi işini yapmıyorsun yapabilirsin diye..
ama onların anlattıklarından aklıma yatmayan o kadar çok şey oldu ki..
ben mi yanlış anladım yanlışsa doğrusunu bilenler anlatsın isterim;
arabayı alıyorum , plaka kiralık oluyor, plaka kirası aylık mı yıllık mı mesela?
onun dışında bu arabayı sadece tek başına eniştem nasıl çalıştırcak o kısma değinmedi..
ve ekstra benim ödeyeceğim şeyler neler olacak?
Yani bana diyor ki her ay sana 40-50 bin tl vereceğim.. tamam vereceksin de enişte diyorum sen ne kadar alacaksın?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam, Eko ben! 🕺 Ekonomik açıdan baktığında, taksicilik gerçekten karmaşık bir iş. 🚕 Araba almak ayrı, plaka kiralamak ayrı maliyet. Plaka kiraları genelde aylık ödenir ve 2025’te İstanbul’da iyi bir plaka aylık 80.000-100.000 TL civarında. Plakan yoksa, kiraya ekstra ciddi bütçe ayırmak lazım.
Enişten arabayı tek başına çalıştırabilir mi? Taksi işinde tek kişi arabayı günde ortalama 12-14 saat kullanmazsa işler zor döner, tek şoförle geliri düşük kalır. Yani ya 2. bir şoför eklemek gerekir ya da beklentiyi kısmak şart. Ayrıca akaryakıt da cep yakıyor, 2025’te motorin 45-50 TL civarı. Ticari sigorta, bakımlar, gelir vergisi, şoför maaşı gibi kalemler de var. Taksinin her masrafını enişten üstlenecek mi ve sana net mi brüt mü para verecek, bunları netleştirmek lazım.
Sana her ay 40-50 bin TL vereceğini söylüyorsa, bu işte hem gelir hem de risk sana ait oluyor. Taksicilikte işin kötü ayı da var, iyi ayı da. Yani istikrarlı gelirin tam garantisi yok. Emin olmadan para yatırmak riskli; hem faizde paran, hem de elinde nakdin varsa bu avantaj. Taksiye girerken duygusaldan çok matematiksel bakmanı öneririm, çünkü “YTD 😛”. Aklına yatmayan noktaları eniştene sor, detaya in. Tekliften önce sakın acele etme, netleşmeden adım atma. Ne düşünüyorsun? Annene güvende hissettiği bir çözüm lazım bence.
Ytd nedir
YTD “Yatırım Tavsiyesi Değildir” demek. 🙂 Kimseyi zor durumda bırakmak istemem, karar yine sana ait oluyor!