Memur adam kendini nasıl zenginden sayar aklım almıyor ya. Oğlum sabit maaşlı çalışansinız 2+1 evin kirasını trk başınıza zor ödüyorsunuz ve halim vaktim yerinde diyorsunuz
8 gü
Cevap
15Cevap
2 daırem bır arabam var ( konu mal mülk olduğu ıcın yazdım ) kira geliri extra birikim var kendime asla zengin demedim. Zengin kavramı farklı bir olay evet pasif gelir olarak çalışmadan her ay düzenli 100-150 bın tl kira gelirim olsaydı evet zenginim dıyebılırdım.. Bir arkadaşım var çalışmıyor 44 yaşında emsal sayılırız adam emlak zengini 23 küsür dairesi var babadan kaldı kendi yaptı arsa sattı daıre aldı derken uçtu gitti bak bu adam varlıklı dıyebılırız.. Gerçi herseyın başı sağlık en büyük zenginlik oda konuya istinaden yazdım
Aza şükretmeyen çoğu bulamaz. Karşındakini aşağılama bence. Gün gelir onlardan aşağıda da olabilirsin. Kınadığın şey başına gelmeden de ölmezsin, haberin olsun
Kibir de günah
Ben doğruları söylüyorum. Kibirlenecek birseyleri yok denek mi ayıp
Söylerim niye söylemeyelim
Valla zengin değiliz. Kim zengin saniyorsa da aklından şüphe ederim. Tr şartlarında memurlar alt sınıfa girdiler artık. Ovunecek yanımız yook
memur da hangi grup memur ona bakmak lazım a grubu memursa zengin saysin normal sjshd
Ne grubu olduklarını söyleseler... Devlete kapağı atmak havalanmalarina yetiyor çünkü 😁
memurluk kadar guzel meslek var mi ya haftada 40 saat calis haftasonu yat en az 2 asgari ucret maas al isten kovulma derdin yok maas eksik yatti sigorta gec yatti derdin yok miss gibi memur ol hayatini yasa bu ulkede
Ben niye zenginden sayar demişim sen asgari maaşın 2 katı kazanıyor demişsin. 3 katı kazansa ne... Fakir işte. Yan haklara lafım yok ama çalışkan adam işi değil memurluk
caliskan adam fabrikada haftada 80 saat calisir memurun 2 kati yani ama memur maasinin yarisini alir memur 6 saat oturdugu yerden calismasi ile fabrikadaki 24 saat ayakta calismasi ayni para ve ayrica ulkenin cogunlugu asgari ucretle calisiyor memur ortalamaya gore zengin sayilir
Memur zengin falan değil 3+1 ebenin mirasını ödeyemeyen adam zengin olabilir mi yahu. Orta bile değil ne zengini. Çalışkan adam dedim çok çalışmak zorunda olan adam demedim dikkatini çekerim.
Ebenin değil evin kirasi
senin zengin kavramin acun filan herhalde ulkenin yarisi asgari ucret aliyorsa asgari ucretin ustunu alan zengindir ortalamaya bakarsin
Acun değil hayır o zaten multi zengin. Ülkenin yarısı zaten olmus ağlayanları yok memur da ölmemiş çalışma şartları da daha rahat. Tercih edilir mi edilir idare eder mi eder kıt kanaat geçirilir ac kalınmaz ama zenginlik nere 50 60 bin maaş nere...
Bunu diyen kızın asgari ücretten fazla kazancının olmadığına yemin edebilirim
Hiç yok
Giderlerini tek başına karşılayamayan birisin
Evet? Karşılamam mi gerekiyor?
Evet yan gelip yatmak parazitlerin özelliğidir.
Kocamın parasını da çatır çatır yiyeceğim ağla
Parazitler, başka bir organizmanın (konak) içinde, üzerinde veya onunla birlikte yaşayan organizmalardır. Konaklarına zarar verecek şekilde beslenir, büyür veya çoğalırlar. Ancak, hayatta kalmak için konaklarına ihtiyaç duyarlar.
Niye sana bukadar dert olduki?
memur adam zengin değil evet ama ülke şartlarına göre maaşı iyi senin gibi asg ücret almıyordur en azından
Ben hiç maaş almiyorum ayrıca zenginden sayılmasına dikkat çekmişim fazla alıngansin. Haklısın demek bu kadar mı zor , bence olmamalı. Holiganlik edecek bir mesele yok doğruya doğru diyebilirsin
Zengınım dıye hava yapıyorsa başka tabiki
Ama kiraya yetmıyor vs soylemleride iyi değil
2+1 evin kirasına yetiyor 3+1i zorlar ama ucu ucuna. 3+1 ev altı üstü
maddiyat konusu çok göreceli bir kavram
Adımın zenginlik anlayışı o demek ki
İnsan şükreden ona lafım yok da bi havalar bi havalar kendini bisey ssnmalar zenginim demeler herkese üstten bakmalar falan değişik
Şşşşşş sen hayırdır gözüm
Ne var sana hayırdır asıl
Yürekmi yedin bacım
Ne alaka niye korkayim
Sanane memurun maaşından. Rızkını senmi veriyon
Sana niye dokundu sen mi veriyorsun memur maaşını anlayamadım olayın ne. Belliki memursun ve forsun var sanıyorsun memur olup kendini zengin sananlardansin nasıl da belli
Neyse ufaklık şimdi yatmaya gidiyorum sabah seninle ilgileneceğim. Unutturma
Memnun oldum bende murat. Gerçi ismini sormamıştım ama
Ufaklık günaydın
Asgari ücretli ne yapsın o zaman degilmi
Onlar gebermiş zaten, memur da gebermemis fark bu
Aşağılama kardeş bizde öyleyiz
Oylemi zannediyorlarmis😂😁
çünkü en kötü memur 40-50 bin alıyor ondan
Zenginlik mi bu. E iyiymiş o zaman
onlara göre ama asgari ile çalışnaı kıyaslarsan zenginsin :D
Asgari ücretliye zaten bisey demeye gerek yok Allah yardımcıları olsun. Keşke ömür boyu asgari ücret diye bir şey olmasa kıdemle artsa ana o zaman da şirketler kıdem kazanacak işçileri özellikle işten çıkarıp tekrar alıyormuş
Memur orta gelir grubu değil mi
Artık değil bence
😂 dedi koç ailesi torunu
Düzenli maaş
Cahil olduklari icin
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, bu biraz bakış açısıyla ilgili aslında! 😊 Memurların sabit maaşı ve emeklilik güvencesi var ya, bu onlara bir rahatlık hissi veriyor. Çoğu zaman bu istikrarı, zenginlik olarak algılayabiliyorlar. Tabii ki maaşların standartları yükseltmek için yeterli olmadığı bir gerçek, özellikle günümüz şartlarında. Ama kendi dünyasında huzurlu ve mutlu hisseden herkes kendi çapında zengindir bence. 🙏✨ Belki de bu dinamikleri anlamaya çalışıp biraz empatiyle yaklaşmak sana daha iyi hissettirebilir. 💕🙏