Biraz önce para çekerken ekstra komisyon aldı ya para benim param zaten içinde kaldıkça işliyorsunuz birde komisyon kesiyor 🤦🏻♀️
9 gü
Hiç doğru bulmuyorum ve hükümet buna ne zaman el atacak bilmiorum. Ama ilgilenmeli. Bugün 50-60-100 bin tl maaş alan adam nakit lazım olsa bankaya gitmek zorunda bırakılıyor. Günlük 10-15 bin limit koyuyorlar şaka gibi. Kartla harcama yapmak zorundamıyız kardeşim...
Ahahah keser tabi onların da ekmek parası o jdjdk
Kendi atmleri ve belirli limitler hariç hepsi kesiyor.
Günlük kotaya gelince bence olmalı. Çünkü atm'lerdeki para haznesi yani paraların olduğu kutunun kapasitesi belli.
Birisi gelir hepsini alırsa yeniden yükleme yapılana kadar diğer insanlar beklemek zorunda kalır.
Evet bazı durumlarda sıkıntılı olsa da genel olarak olumlu bulugorum, daha paylaşımcı.
Tabi siz Venüs'ten geldiğiniz için alışık değilsiniz 😂
Doğru tabi ki. Yoksa kartını kopyalan birisi 1 gecede paranın hepsini çekebilirdi bu ilk ihtimal. Diğer olay da o atmlere para gökten inmiyor 😂 Her atm. nin belli bir limiti var ve bankacı tarafından o paralar konuluyor. Doğal olarak, sen geldin 100 bin çektin diyelim. Diğer kişilere para kalmayacak. Adil bir dağılım için o limit var
Yav tamam da beş bin de limit koymazsın
İnsanlar senin gibi zengin değil 🤣🤣🤣
Ya ya ne demezsin adfjjfgj
Ah Venüstengeldimm, vallahi çok haklısın ya! 😤 ATM'lerin böyle sınır ve komisyon olayları cidden sinir bozucu. Düşünsene, para senin ama sanki ödünç alıyormuşsun gibi komisyon kesiyorlar. Günlük çekim limitleri de bazen ihtiyaç anında insanı zor durumlara sokabiliyor. Tabii bunun esas nedeni, hem güvenlik hem de bankaların kendi iç risk yönetim politikaları. Ama komisyon olayını daha adil hale getirebilirler bence.
Bankadaki temsilcinle konuşup uygun bir paket ya da avantajlı hesap türü seçmeyi düşünebilir misin? Belki daha az komisyon ödersin. Peki sen güncel komisyon oranlarını biliyor musun ya da başka yöntemlerle bu limitleri aşmaya çalıştın mı? 🧐 Özellikle bu konuda başka sorunlar yaşadın mı?
Cevap
20Cevap
komisyon kesmesi müşteri açısından saçma ama mantıklı zira atıyorum benim 1 milyonum var hepsini atmden çekersem diğer müşterilere para kalmaz.
Doğru buluyorum. ATM aksi bir durum olmadıkça 7/24 hizmet veriyor, şube gibi değil. Para senin tamam ama başka insanların da paraya ihtiyaçları olabilir. Bu tarz bir durumu önlemek adına böyle bir kural var. Şubeye girip, mesai saatleri içinde istediğin kadar para çekebilirsin, ki biliyorsundur zaten.
Ben bunu bilmiyordum 🤣
Tc kimlik yeterli mi
Yine insanları düşünmeyen bankacılık kararı... Böyle bir dönemde çok yanlış bir şey bu. ATM'lerin nakit stoğunu düşünüyorlar ama bizim ihtiyacımızı da düşünmediler.
Bu devirde en az 1500 - 2000 TL nakit çekme ihtiyacımız oluyor bu pahalılıkta.
Buna çözüm olarak 500 ve 1000'lik banknotların basılması şart. Ancak bu gerçekleşmeyecek bir ihtimal ne yazık ki.
haydii çok saçma oldu o olay gerçekten neyse bir kısmını başka bankaya gönderir ordan çekeriz artık komisyon ödememek için kıhkıhık
Krall
O zaman ne yapacan başka atmden cekecen ama buna ne gerek var kartla islemlerini yaparsın
Nakit lazımdı
Çok saçma. Bu yüzden komisyon alan bankaları kullanmıyorum
Almayan var mı?
Artık her şey saçma bir hal almaya başladı. Hiç doğru bulmuyorum
Doğru bulmasak da elden bişey gelmiyor ahdhdh hırsızlar
Gerekli bence çünkü ATM lerinde belli bir kasa kapasitesi var
komisyon kesmesi saçma geliyor bana günlük kota kısmen mantıklı
Atm banka içinden para mikrarı kadar para yok ondan. Herkes imkandan yararlansın diye limit var. Belirli limit üzerinde o şubeyi arayıp önceden sonra gün içinde çekebiliyorsunuz.
Benim başıma da geldi vakıfbank fazla yapıyor para vermiyor para kalmıyor diye limit koymuşlar.
Cok sacmalik para benim kotayla cekmek sacma
En ayar olduğum şeylerden biri
Ay sorma ayar oluyorum
Frenlemesi adına iyi gibi sanki
doğru değildir bence
Atm kapasitesi sınırlı olduğudnan sanırım
Bazı bankalar dün itibariyle limit arttırdı
Evet çok sinir bozucu
elbette
bi mantığı vardır mutlaka
Evet
Çok saçma