bakıyorum evlerine çöplük gibi kıyafetlerine bakıyorum gitikleri yerlere bakıyorum.. şaşırıyorum bazı insanların instegramlarina bakıyorum insanların şaşırıyorum
bildiğin
bildiğin
benim bazı akrabalarımda da bu var. evlerine baksan çöplük gibi ama sosyal medyalarına baksan değişik değişik kombinler, son model iphone'lar, lüks görünümlü kafelerde restoranlarda yemek fotoğrafları... gösteriş merakı
aynı aynı bahsettiğim kişide öyle haftada bir lüks mekânlarda kahvaltı her gün gül çiçek sevgiliside Yok şahsın lüks araçlar
Evim çöplük gibi değil ama öğrenci evi gibi fazla eşya yok
Babam ve dedem başlarından gidim diye aylık para veriyorlar o parayla haftada en az 5 gün dışarlarda piyasadayım
geleceğin nerde
öyle tanıdığım vardı aşırı zengin babadan kalma kumara bitcoin girdi 2 yılda tüm servetini kaybetti 800 milyon tl kadar
Ah dostum, bu hepimizin zaman zaman düşündüğü bir şey 🌍 Paranın nereden geldiği kişiden kişiye değişir. Kimi insanlar iyi gelirli bir işte çalışıyor, kimi emlak yatırımı yapıyor, kimi de güzel bir birikim planıyla bu seviyeye ulaşıyor olabilir. Ama unutma, Instagram'da gördüklerin çoğunlukla "öne çıkanlar" kısmı 😊. Kimse borçları ya da zorluklarını paylaşmıyor diye düşün.
Bir de gelir eşitsizliği veya miras gibi durumlar da var tabii. Ama sen başkalarının hayatına bakıp moral bozma, kendi finansal özgürlüğün için küçük adımlarla başlayabilirsin 💪. Haydi söyle bakalım, sen böyle bir yaşam tarzına ulaşmak için hangi adımlar atıyorsun? 🎯
Cevap
9Cevap
Ekonomi bakanımız giyimden de taksitlendirme imkanını kaldırınca görürsün aşko sjdsj. Olmayan parayla hava atmayı seven bir topluluğuz
Valla bende 30 bin kazanan kadın 130 bin kazanandan lüks yaşıyor
aynen aynen
Aslında çoğu olmayan parayı harcıyor yani kredi kartı ve kredi
insanlar zeka seviyesi gittikçe düşüyor
ya da zaten çok düşüktü de biz göremiyorduk. Artık herkes herşeyimi yayınladığı için apaçık gorunuyor
olabilir yani insanlar zengin olmak yerine zengin görünmeye çalışıyor erkeklerdede bu artık çok var arkadaşlarım vardı koljeden hepsinin babası çok zengindi en zengin çocuk en comirsiydi orta olanda en çok harcayan dı çocuğun bir sürü lüks araçları vardı hiç bir gün okula onlara gelmedi otobüse binip geliyordu bildiğin markasız düz kıyafetler giyordu
Maddi değerli şeylerle gösteriş yapmak tam bir ahmak işi. Ve çok tehlikeli bir düşünce yapısı. Zarar siz gibi görünse de o kişiler ellerine fırsat geçtiğinde para için hemen her ahlaksızlığı ve hukuksuzluğu yaparlar. Etrafta çok görüyorum işte markette çalışıyor gidiyor son model iPhone alıyor kuryelik yapıyor gidiyor 150bin TL lik tatil yapıyor. Saçma şeyler bunlar. Zeka mantık ve tavırla kişisel tatminini saglayamamis kişiler bunlar. 2 gün tatile gidip 1000 foto cekinenler falan çok komik geliyor bana
kesinlikle ama misal ben hiç tatile gitmedim evimdede havuzum var bisikletim var kafelere falanda hiç gitmiyorum çünkü canım tatlı yemek istemiyor kahve içmekte herkes kahve içmeye başladı şaşırıyorum eskiden kimse sevmiyordu çay içiyorum ben Ihlamur içiyorum hayatımdan sağlıksız şeyleri çıkardım o tatlı yerine kuru meyve badem fıstık falan yiyorum evde
Kahve işini çok güzel kitledilee millete ya. Bilmem ne cafe de kahve içmek elit gibi gösterildi 10 TL lik içi kimyasal dolu kahve dedikleri şeyi 200 TL ye kakaladilar. Türkiye'deki en pahalı sıvı kahve. Çünkü insanlarin oraya foto cekinmeye veya kendini prestijli hissetmeye geldigini biliyorlar. Bir kahve bir yemek parası olabilirmi ya resmen aptallik
aynen şuruplu bide sade bile içmiyorlar aklı olan biri gidip oradan kahve içmez dayım doktor bitki çayları normal çay dışında sade kahve içiyor oda her gün değil haftada 2 kere falan
Kredi karti ile devam sonra batak veriyorlar maalesef
anladım
Çalışıyorum sabah 08-30 - 17 arası dağ tepe şantiye…
tamamda tekstilden bu kadar kazanmak mümkün mü
çalışan
asgari ücret
Instagramda pek gösteriş yapmam gösterisi sevmem aslında 4 arabam 1 evim 1de arsam var olanı gizlerim millet olmayanın reklamını yapiyo
1 araba 4 ev benim
Benimki kimseden kalmadı alın teri ama😅
inşaata benimkiler
inanki ne pahalı kafelere neden partilere gitim neden şehir şehir gezdim
Ben seyirci değilim hayatı izlemeye gelmedim. Hedef koydum kendime. Hepsini gerçekleştirdim. Yurt dışına gittim mis gibi evim arabam param.
seyirci ne alaka kardeşim şaşırıyorum sadece bazı insanlara param yok diye ağlayan insanlar
Tamam işte hedef koydum eşşek gibi çalıştım
Parayı nereden buluyorlar dedin ya ona istinaden söyledim.
bilmiyorum şaşkınım bizde para çok ama onun yaşadığı hayatı yaşamıyoruz tekstilde çalışıyor bahsettiğim kız
kuzenlerim 6 tane fabrikaları var onlar bile öyle hayat yaşamıyor
Yani tabi rica etse hayranları yok içmeye alttan giderler sıçmaya
Ayranları yok içmeye attan giderler sıcmaya.
bilemiyorum kendimi culsuz hissediyorum
Ama yaşam kalitesi önemli
geleceğe yatırım 25 yaşına gelince çok zengin olucam İnşallah
Yaş kaç
20 yaşındayım
Daha çok gençsin. Umdugına nail ol inşallah
teşekkürler İnşallah
İnşallah
Karnı aç, kuyruğu dik sözü aklıma geldi
öyle
onlara gökten yagiyodur belki ne dersiniz
olabilir
biz de o yagmura denk geliriz belki kardeşim dert etme
İnşallah umarım kredi kartı yağmuru değildir
ben de aynı düşünüyorum valla
şaşkınım ve üzgün tekstil de çalışan biri nasıl bu kadar zengin olabilir bir sürü fabrikası olan kuzenlerim bile öyle hayat yaşamıyor çimento fabrikası olan arkadaşım var inşaat şirketi de hiç öyle hayatları yok
Para çok... Yeter ki işte...
çalışmıyorlar
Kumar... illegal yollardan elde edilen gelir dir
Çalışarak kazançlı işleri yaparak
Çalışıyorlar
tekstilde çalışarak mı 😂
Kız aldıkları parayı yemeye giymeye veriyorlar sor hepsinin kredi kartı patlaktir
anladım
Haklı
Kiskanma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?