Düzgün bir hayat kurmak için kötü yola mi düşmem gerekiyor?
Gerçekten aşırı yoruldum. Düzgün bir iş bulup hayatimi gecindiremem mi?
Düzgün bir hayat kurmak için kötü yola mi düşmem gerekiyor?
Gerçekten aşırı yoruldum. Düzgün bir iş bulup hayatimi gecindiremem mi?
Düzgün bi hayattan kastınız ne bu önemli tabii... ancak bu ülkede dürüst e para yok değil, ya da düzgün bir hayat için kötü yol gerekmiyor. Bu ülke de çalışana para vermiyorlar, asgari ücret ile ölme, ama yaşama da diyorlar.
Para var, ama çalışana değil.
Yapılması gereken iyi olduğunuz veya kendinizi geliştrdiğiniz bir konu da kendi işinizi kurmanız.
25 yıldır bifiil çalışıyorum.
5 yıl eczanede, 5 yıl kurumsal firmada çalıştım, son 15 yıldır da kendi firmam var kurumsal olarak (grafik tasarım yazılım) ve danışmanlık yapıyorum.
Çok şükür aman aman lüsk olmamakla birlikte evimde arabam da var, geçimimi çok rahat karşılıyorum. Ancak burada önemli olan şu, temel ihtiyaçlar a mı yetemiyoruz yoksa arzulara mı? Yani 2 milyona da ev vardır 50 milyona.
Ben neden 2 milyonluk ev yerine 50 milyonluk ev alamıyorum diye hayıflanmadım hiç mesela.
Ve kötü yola düşmek, düşmek isteyen için gerçekten bir bahane, kolay para kazanma olayı maalesef ahlaklı kalarak olmuyor. Sindire sindire ödemek lazım bazı bedelleri, düşünmek, yorulmak, mücadele etmek vs gibi. Yoksa kimse kolay para kazanma yollarını bilmiyor değil, sadece herkes ahlakını kaybetmek istemiyor. O yüzden o düşünceyi silin aklınızdan gitsin.
Sizi tanımıyorum, yorumum genel.
Ancak tavsiyem bildiğiniz konuda (iş hayatı için) en iyisi olmaya, kendinizi geliştirmeye gayret edin. Gerekirse 4 saat uyuyun ama bolca emek verin,
Maalesef mücadele vermeden hazırdan gelmiyor tecrübe ve veya bilgi.
Hakkınızda en güzelini diliyorum.
Ailenizi depremde kaybettiğiniz i okudumnyorumlar da. Bu çok büyük nir travma :( muhtemel yorgunluğunuz da bundan. Allah size sabırlar versin değerli kardeşim, mekanları cennet olsun değerli ailenizin. Sizin ruhunuz üzgün, yaşamasam da empati yapmakmzor değil. Alabilirseniz bu konu da psikolojik destek alın. Önce ruhunuzun tamir olması lazım, gerisi her şey yoluna girer sonra. En güzel günleri yaşamanı diliyorum, eksik üzgün yanlarından öperim.
İmkanlar imkanların önümü açar ordada kabiliyetin ticarete olan zihnin devreye girer ve girişimci olduğun sektörde 1 veya 2 fikir alışverişi yapabileceğin yeni insanlarla tanışınca
Atılgan olup doğru hamleleri doğru yerlere yatırınca yavaş yavaş yükseltiyor insan bu arada herşeyden önce güven guvensizsen olmaz guvenmiyorsanda olmaz ticaret yapacağın insanları saglam güven sağladıktan sonra senin ortamın arkadaş olduğun kişilerin ortamı daha genelleme ortak fikirlerde yatırımlar yapılıyor yani bu yolda herşeyden önce bilgi azim inanmak ve hayat tecrübesi bir tek ayağına çelme takılacak yer sabır ve anlaşa bilecek güvenecek yarıyolda bırakmayacak çok iyi ticaret insanları sonrasında kişi ve kişilere bağlı bir durum bilmem boşa yazmıyorumdur umarım Not
Cevap
8Cevap
Asgari ücret de alsan düzgün ve düzenli borçlandığın sürece hayatın değişir
18 yaşındasın neden bu kadar yorgunluk ve isyan? Ailen?
18 yaşında değilim ailemi depremde kaybettim.
Stajimi tamamlamaya çalışıyorum her işi yaparım izmirdeyim ama şehir farketmez kazancimla hem kıta hem fatura ödemem lazım birde iş 5ten sonra olmalı çünkü stajimi bitirip mesleğime yonelmek istiyorum
Azim olduktan sonra parayı bulmak (nasip engellenmediyse) gerçekten kolay.
Nasıl kolay? Nasip nasıl engellenmiştir?
Parayı anlaman lazım. Para neye gelir bilmen lazım. Asıl anahtar “süreklilik”. O kötü yola düşmüş denilenler de yılmadan bıkmadan sürekli olarak kötü kötü şeyler paylaşıyor. Disiplin paraya ve başarıya giden en önemli şeydir.
Çalış emeğini al yetmiyorsa yetin
Bu benim yaptığım
Çalışarak bu dünyada kimse biryere gelmez bunu anlaman lazım asgari ücretin hepsini kenara atsan yine bir ömür boyu zengin olamazsın
İyi bir iş yeterli ama düzenli harcama şart
Stajimi tamamlayamiyorum şu an maddi yetersizlikten
daha kaç yaşındasın yoruldun?
Yaşadıklarım yordu.
Onları depremde kaybettim secseydim yine onlarla olmak isterdim
Geciniyoz biz
hayır kötü yola düşmek zorunda değilsin uyuşuksun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?