Normal mi değil mi diye bakmadan önce şunu söyleyeyim: İlişkide para mevzusu karşılıklı güven ve dengeyle alakalı. Erkek ya da kadın fark etmez, ihtiyaç anında destek istemek normaldir. Ama bu durum sürekli hale gelirse veya sadece maddi çıkar için yapılıyorsa işte o zaman sıkıntı var.
Yani mesele para istemek değil, bunun arkasındaki niyet ve dengenin bozulup bozulmadığı. Eğer sevgilin maddi konuda senden sürekli destek bekliyorsa ya da bunu bir alışkanlık haline getirdiyse, durup bir düşünmek lazım. Sevgiyle suistimal arasındaki çizgi ince güzelim, dikkat etmek gerek.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Erkeğin sevgilisinden para istemesi normal bir şey değil aynı zamanda kadının da sevgilisinden para istemesi normal bir şey değil tamam bazen mecbur kalırsın istersin ama onu da geri ödersin Bir de ben zaten böyle evlilikler olmadan ya da arada resmi dini nikah olmadan böyle para maddiyat konularını ya da pahalıya hediyelerin ilişki içerisine girmesini hiçbir zaman doğru bulmadın bulmamda. O yüzden net bir cevap istiyorsan doğru olmaz ama bir iki seferlik böyle bir şey olduysa bunun için ilişkiyi bitirmen de saçmalık olur ama karşıdaki kişi seni kullanıyorsa seni manipüle ediyorsa paranı yiyorsa uzak durmakta fayda var ya bu durumu sen değerlendireceksin ne şekilde olduğuna göre sen karar vereceksin
10 Yorumla
1 yılKendimi anlatayım
4 yıllık ilişkim var
4 Yıldır hep ona yardım ettim ama onun bana maddi yardımını asla kabul etmedim
Borca girdim kredi kartı borcuma girdim İşimi kurmuştum battım Verdiklerini kabul etmedim
Kusura bakma'da Kadından para alan erkek erkek değildir
Erkek kadına bakmakla yükümlü
Eğer ciddi düşünmüyorsam, sevmiyorsam bedeni yanımdayken gözü ve aklı başkasında olan kadına değil paramı dakikamı vermem
Ama senden para isteyen şahıs Her ne olursa olsun bunun vebali yok üstelik Sevap işlemiş olurum O erkek değil kusura bakma Hakkını helal et
Kadınların konularında hassasım
Geçmişten travmam olduğu için
20 Yorumla
1 yılBen sevgili durumunda Kız arkadaştan para istemek çok nadir görülen istenmeyen bir durumdur. Açıkçası ben hiçbir sevgilimden şimdiye kadar para istemedim. pek hoş da göremem. Kararı verecek olan sizsiniz. Hiç kimse bir erkeğin sevgilisinden borç istemesine ya da para istemesine olumlu bakmaz
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
120Cevap
1 yılBende çok vermiştim eski sevgilime yeri geldi benden geçindi üstelik çalışıyorken ama olmaması gereken bir şeymiş denge bozuluyor anne çocuk ilişkisine dönüyor. Eskiden olsa derdim ki olabilir yardım etmek iyidir bağları kuvvetlendirir ama artık yoğurdu üfleyerek yiyorum. Bana göre ne ondan istenmeli ne de o senden istemeli. Evli olsanız okey ama bence vermemelisin.
10 YorumlaNormal olabilir. Hala bu toplumda 40 yaşında olupta evden gazoz parası isteyen erkekler bir sürü var. Kapitalist sistem işte. Ayrıca kadınlar bitmiş erkek istiyor. Oh ne ala memleket. Kimse erkeğin bitiş çizgisine kadar ne zorluklar çektiğini bilmiyor. Yanında olmuyor. Şimdi ayrıldın diyelim çocuk ilerde zengin olursa nolcak. Gerçe sen ayrıl ya boş ver.
00 YorumlaNormaldir, niçin istemesin. Sen zor durumda erkek arkadaşından istemeyecek misin? İnsanlık halidir, işsiz olur, borca sıkışmıştır, hasta olmuştur, belki kafasında süper bir fikir vardır. Önyargılı davranmayınız. Parayı verirsiniz, sonra ortadan kaybolur. O zaman deneyim kazanırsın. Kazık yedim, kusura bakma böyle bir olay tekrar yaşamak istemiyorum diye belirtirsin.
00 YorumlaYa sevgili hemcinslerim her seyde eşitlik istiyoruz evet erkek erkek kadın kadın olmalı ilişkide erkek prenses olmamalı ama siz çalısıp kazanıp harcıyorsunuz ve inanın onlarda insan ve calısıp kazanıyorlar bu derece borc istiyor bitireyim mi demek erkeğin sırtından geçinmek demektir ayrıca borç kavramını da uygun bulmuyorum elinde olursa kendi ihtiyaçlarını karsıladıktan sonra fazlası olursa isterse verebilir sonra aldıkları hediyeleri geri istediklerinde küfür ediyoruz ilerde evlenince ben bunu kendi maasımla aldım yeme mi diyeceksiniz
01 Yorumla
1 yılErkek adam sevgilisinden para istemez. Gider kazanır ya da başkasından borç ister. Gururlu olur erkek dediğin ben kadın halimle hiç bi zaman bi erkekden borçta istemedim cebimden çıkandan fazlasını da harcattırmadım
41 Yorumla- 1 yıl
Şimdi evli misin?
Gizli Üye(25-29)1 yılSürekli istemiyorsa ki, duruma göre zor durumda birkaç defa istediyse, bir sıkıntı göremiyorum, soruna detay belirtmediğine göre de sürekli istediğini tahmin ederekten, hoş bir durum değil. Senin kendi aklına kullanamayıp, burada akıl araman da hiç hoş değil. Burada "erkek adam dediğin borç almaz" yazsa herkes, ilişkiyi bitirecek misin? Biraz kendi fikirlerin de olmalı.
00 Yorumla
1 yılAslında miktarina ve kişiye göre değişir. Telefon alicam diye de 20 bin tl de istenmez ki. Ama faturamı odeyemedim benim yerime oder misin demesi başka bi durum. Dediğim gibi şartlara göre borç verme değişir
00 Yorumlaİlişkinizin uzun yıllardır devam ediyorsa olabilir yani normal bir durum ama uzun bir ilişki değilse maalesef normal değil genelde parayı aldıktan sonra ilişkiyi bitirirler ya da sen parayı versen bile yine bir süre sonra ödeme yapmadan ilişkiyi bitirir
20 Yorumla
1 yılSevgiliden para istenmez, isteyebiliyorsa sıkıntı vardır. Mühim olan kadının verebilecek olması değil. Adamın istemesi sıkıntı. Ayrılmak mantıklı olacaktır. Para vermeyince tepkisi de mühim.
20 Yorumla
1 yılDeğil gibi. Duruma göre değişir miktara göre ve neye kullanacak ona göre karar vermek lazım.
Arkadaşım için konuşuyorum bana 3 tane borcu olmasına rağmen benden tekrar para istedi. Sebebi de telefon yenileyecekmis, daha yeni aldı zaten 1 sene önce. Alışkanlık da edinebilir yani.00 Yorumla
1 yılYanına geleceğim diye kandırıp yol parası isteyenlerin ve kadın taklidi yapıp internette erkekleri dolandıranların yeni versiyonu da bu, kadından para isteyen erkekler.
00 YorumlaHiç normal değil ayrılma sebebi. Sana gelene kadar hiç mi eşi dostu arkadaşı kalmamış da senden borç istiyor. Duygu sömürüsü altında dolandırıcılık. Başka bir şey değil
00 Yorumla
1 yılOlabilir neden olmasın iki birbirini seven insanın her türlü işi düşebilir yani bazı normal değil dediğimiz şeyleri normalleştirmek bizim elimizde bence. Çokta absürt bakmamak lazım herşeye.
00 Yorumla
1 yılBence normal değil ama benim exde istemişti önce 30k sonra 15k verdim geri ödedi Ama ardı arkası kesilmedi ve sen iyilik için yardımcı oluyorsun ama bir işe yaramıyor yine bıraktı beni
00 Yorumla
1 yılÖncelikle durumlar önemli mesela öğrenci misiniz çalışıyor musunuz miktar olarak ne kadar istedi daha önce arkadaşlarından borç almış da geri ödemiş mi bir ton şey
00 YorumlaBence sevgiliyken kadının da para istemesi hoş değil ki
Zaten yediğini içtiğini ödüyor fazlasına ne gerek var10 Yorumla
1 yılKimse kimseden para istemesin ilişkiler arasına para konusu kesinlikle girmemeli her iki taraf içinde rahatsız edici duruma gelebiliyor
10 YorumlaNormal değil arkana bakmadan kaç. Kullandrtma kendini
20 Yorumla
1 yılSürekliliği olmayan bir davranışsa istenebilir. Borcuna sadık mıdır? Size ne şekilde değer veriyor bunları irdelemek lazım.
00 Yorumla
1 yılNormal değil özellikle büyük bir mevla ise. Ama uzun süreli ilişkin varsa , geri odeyeceginden eminsen ve az bir miktarsa verebilirsin.
00 Yorumla
1 yılNormal tabiki.
Zorda kalmasa istemez ki.
Sen hiç parasız kaldın mı? Ne demek olduğunu biliyorsan sorun yok.00 Yorumla
1 yılCinsiyet belirtmeden sevgiliden para istenmesi anormal o sevgili nişanlı değil anlayın fark vaaaar
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 619 cevap paylaştı.
1 yılŞahsen ben erkekliğime yakıştıramam ölümcül bir durum olmadıkça asla istemem Allah a büyük söylemeyim de
00 Yorumla Normalde normal ama güven olmaz herkese. Normal olmasına rağmen yerinde olsam vermezdim muhtemelen.
00 Yorumla
1 yılHayır değil senden istendiyse uzak dur ilişkini kes
04 Yorumla
Soran1 yılEmin misiniz ya
- 1 yıl
Evet kızdan borç isteyenden adam olmaz
Soran1 yılNe yapacağım ya
- 1 yıl
Ayrılmalısın ondan olmaz
1 yılAzicik gurur olur erkei dediginde ben sahsen sevgilimden asla istemem o benden niye istesin (istese veririm orasi ayri)
00 YorumlaGörülmüş şey değil, zor durumdaysa da en son kıza gitmeli. ve yğzsğz olmamalı
01 Yorumla
Soran1 yılAynen
İlişkinize bagli biraz da ama genelleme yapacak olursak normal degil
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 350 cevap paylaştı. Sevgilisi zenginse normal ve aralarında güven varsa
11 Yorumla- 1 yıl
Yani bence de çok önemli değil bu şeyler
1 yılÇok zorda kalmışsa ister ama yani istemese daha iyi gibi
11 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 725 cevap paylaştı.
s 1 yılİlişkiye göre değişir. Biz nişanlıyken borç vermiştim eşime
10 Yorumla
1 yılBabası anası kardeşi akrabası yok mu kızdan istiyor insan utanır,
12 Yorumla- 1 yıl
Erkolar cidden prenses olmus yorumdaki yiyicilere bak normal diyorlar. Kestirin de evde oturun kadın çalışsın baksın size de rahatlayın
1 yılSeviyorsan 1 kereliğe mahsus ver. Hem böylece ne m. l olduğunu da öğrenmiş olursun.
10 Yorumla
1 yılAsla normal değil kesinlikle verilmemeli sonradan vermeseydin der
15 Yorumla- 1 yıl
Neden?
- 1 yıl
@Zamanın_izinde nasıl neden bu işler ufak ufak baslar sonra sürekli para etrafında bir ilişki bu arada kadınlarında para alması doğru değil
- 1 yıl
Sen evli misin?
- 1 yıl
@Zamanın_izinde evet
- 1 yıl
Kaç yıllık?
- Para & Ekonomi konusunda 650 cevap paylaştı.
1 yılEğer başı çok sıkıştıysa isteyebilir ama bu sürekli olmaz hoş değil
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılDeğil kız erkek fark etmez sevgilisinden istemesin bu ne yüzsüzlük.
00 Yorumla İlişki Herşeyin Karşılıklı Olması Değilmi 2 Gün Sonra Senin Durumun Olmaz O Para Verir
00 Yorumla
1 yılNormal tabiki o da insan sonuçta zor günleri olabilir
03 Yorumla- 1 yıl
Çalışıyor da olsa bi ihtiyacı zor anı olabilir ama
1 yılEğer zor durumdaysa ve gelip ilk bana söylemiyorsa, benden istemiyorsa çok bozuluruz
00 YorumlaNeden beni bulmaz böyle bir sevgili 😂
Hep para veren taraf ben oluyorum 😂00 YorumlaKadının bile istemesi ahlaksizliktir bence. Borç alacak durumu kimseyi düşürmesin Allah
00 Yorumla
1 yılVebal?
ben akıl vermiyorum dindarlara müftüye sorabilirsin
00 Yorumla
1 yılHayır tabii daha neler, Regl de oluyordur onlar Allah bilir.
00 Yorumla
1 yıldeğil eşim olursa canım feda sevgilimle vermem
00 Yorumla
1 yılAsla değil kızlar erkekler ölse kız arkadaşından para istemez uzaklaşın niyeti kötü
00 Yorumla
1 yılkaraktersiz olunca böyle olur :D
direkt yol ver00 Yorumla
1 yılİlişkiye bağlı direk para da isteyebilir samimiyetlerini bilemeyiz
00 Yorumla
1 yılBir erkek borç dahi para iserse geri ödemesi olmaz
00 Yorumla
1 yılCiddi ilişki olur aradan zaman istenebilir ama vermesi şartıyla
00 YorumlaEğer borcunu öderse normal ama keyfi isterse büyük terbiyesizlik
00 Yorumla
1 yılEvet, ben kaç kere istedim.
(Ver demiyorum) Vebal almam
00 Yorumla
1 yılAbi ayakkabı boyarım
Limon satarım
Yara bandı selpak satarım
yinede para istemem !
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHani kadın erkek eşitti kadınlar erkeklere muhtaç değildi. Hep erkekler mi para verecek. Kadınlar niye para vermiyor? (Siz feministlerin mantığına göre)
00 Yorumla
1 yılSömürecek duruma kadar gelir bunun sonu. Hiç normal değil
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 407 cevap paylaştı.
1 yılHayatta istemem
Kolay kolay vermem de
İliskiye para girmemeli00 Yorumla Acil ihtiyaci varsa birbirinize güveniyorsanız isteyebilir. Sonuçta yabancıdan isteyecek değil ya.
00 Yorumlaistediğiniz kadar mağara adamı diyin bana.
eğer çok uzun bir süredir sevgili değilseniz, ve icralık bir durumu, evde hastası vesaire yoksa erkeğin borç para istemesi gurursuzluk gibi bir şey geliyor bana.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNe kadar istediğine bağlı ama borç para istedi diye ayrılınmaz ve bana etik gelmiyor pek ya hani kimse mi yok tu da benden istiyor düşüncesi oluşurdu
00 YorumlaBuranin gazina gelme hemen ben ne sorsam ayril diyolar sanki ayrilinca onlara varicaz. ama senin detay vermen lazim. ne kadardir sevgilisiniz niye istedi bu zamana kadar maddi konularda tutumu neydi
01 Yorumla- 1 yıl
En mantıklı yorum 🤗👏🏻👏🏻
Gizli Üye(25-29)1 yılBir erkek borç alacak kimse bulamayıp sana kaldıysa onda bir sorun vardır
018 Yorumla
Soran1 yılZordayım senden başka isteyeceğim anlatacağım kimse yok borçları var ödeyeceğim diyor
Cevap sahibi1 yılTutar ne?
Soran1 yıl20 k
Cevap sahibi1 yılBu kadar para bulamayan adamdan olmaz.
Soran1 yılÖyle mi dersin
Cevap sahibi1 yılÖyle tatlım. Bir erkeğin arkadaşları dostları ailesi var tüm onlar bitti de en son sevgilisi mi kaldı?
Şu kadar parayı bile bulamayan adamdan olmaz- 1 yıl
hanımefendi size katılmıyorum belki de onlardan zaten alabildiği kadar almıştır ve son olarak sevgilisinden bu tutarı istemiştir
Cevap sahibi1 yıl@banaordanbiolmeca Hiç normal bi durum değil.
- 1 yıl
benim maddi durumum iyi ama maddi durumum kötüyse ve ciddi ilişkim olsa 1 defalığına mahsus isterdim ve en kısa sürede öderdim yani biz erkekler de insanız bizim de parasız dönemlerimiz oluyor ama kızda da bence hata var burada bunu soracağına 1 defalık verirdi zaten 2. de tepkisini koyardı ona göre ayrılırdı adamdan
Cevap sahibi1 yıl@banaordanbiolmeca sizin dediğinizde gerçekten bi sıkı tı yok. Ben biraz genel konuşuyorum ve galiba biraz da Müge anlı izle ekten paranoyaklaştım.
Ve kızda daha önce vermiş, hatta parasını tam alamamış bile- 1 yıl
o zaman olmaz da mesela senin maddi durumu iyi olan bir sevgilin kısa bir süre sıkıntıya düşse 3 ay içinde ödemesi şartıyla 30 bin verir miydin (1 yıllık ciddi ilişki ve erkek sana zamanında jestler yapmış olsa )
Cevap sahibi1 yıl@banaordanbiolmeca ben mi? 😂 salağım ben kredi çeker milyonlarımı veririm sevdiğim adama 😂😂 burada başkasına akıllı mantıklı cevaplar veriyorum 😂😂
- 1 yıl
Allah senin gibi biriyle çıkmayı nasip etsin
Cevap sahibi1 yıl@banaordanbiolmeca haha niye? Dolandıracak mısın hı? 😂😂
- 1 yıl
hayır fedakar olman hoşuma gitti yoksa maddi durumum iyi zaten :D
Cevap sahibi1 yıl@banaordanbiolmeca benim gibi aptal olmasın o zaman az şeytan olsun 😅 benim gibiler çok üzülüyor ya
- 1 yıl
benim gibi sevdiğine titreyen birisine melek gelmeli :) ama bilmiyorum şu an int**arın cezası kalıcı cehennem mi uzun süreli cehennem mi onu araştırıyorum cidden çok mutsuzum abla :(( (psikolojim bozuk değil ama çok kötü hayatım)
Cevap sahibi1 yıl@banaordanbiolmeca daha çok gençsin bu yaşlarda insan duyguları çok uçta yaşıyor.
İleride her şey daha güzel olacak biraz daha şerbet
- Devamını Gör (156)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne