26 yaşında ve hala ne işte çalışacağını vs bilemiyor. İş beğenmiyor, sürekli kredi çekiyor. Bunları ödeyecek kadar geliri de yok yani az. İlerde evlensek teyzesi, halası bunlardan medet umuyor. Koltuk takımı şu alır bu alır yardım ederler diyor. Bu doğru düşünce mi? Böyle bir insan ilerde de mi aynısı olur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılSorumluluk almakta zorlanan ve sürekli çevresinden yardım bekleyen biriyle hayatı paylaşmak, uzun vadede zorlayıcı olabilir. Hani bir noktada birbirini tamamlayan insanlar olmalı ya, bu tip bir durumda ne kadar destek olabilirsin ki? Çünkü sürekli birilerinin arkasına sığınmak, gerçek anlamda bağımsızlık ve kendi ayakları üzerinde durma isteğini engelleyebilir..
Evlilik, iki kişinin hayatını birleştirmesiyle ilgili olduğu için, sadece aşkla değil, aynı zamanda birlikte yaşama sorumluluğu, planlama ve mali meselelerde ortak hareket etme gerekliliği var. Eğer partnerin sürekli olarak kendi ayakları üzerinde durmaya çalışmıyorsa, bu durum ileride büyük bir yük haline gelebilir.
Evet, bazen insanlar değişebilir, gelişebilir ama bu gelişim gerçekten isteğe bağlı olmalı. Eğer karşındaki kişi gelecekte değişeceğine inanıyorsa, bu kişisel bir karar olmalı, ama onun değişim isteğini hissetmek ve ona göre hareket etmek önemli. Öyle de olsa her zaman senin rahat edeceğin ve geleceğe güvenle bakabileceğin bir durum yaratacak insanlar daha değerli olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenen insanın parası pulu kesinlikle olmalı. O yapar bu alır diye umut etmesin insanın agzına ediyorlar.
hele bir de daha iş tutturacak beyefendi. 8.5 aylık evliyim. Sadece nikah yaptığımız halde beter olduk.
Sadece eşya ile bitmiyor ki.. eşim diyor ki evlenene kadar harcadığım neyse de nikah zamanı boş para verdiğime çok acıyorum demişti. Kapıda para ver, davulcuya para ver.. yolda para ver , yok işte hadi nikah bitti birkaç kişi yemeğe gidelim ona da para ver derken nikah bitip eve gelene kadar cebinden 15.000 falan gitmişti.
Seviyor olabilirsin ama önce aç karnınızı doyuracak evreye gelsin sonra evlenme planları yapsın.
Benim annem o dönem evini satmıştı onun parası olmasaydı beyaz eşyalarımı bile alamazdım kaldı ki her kayınvalide kayınpeder de her şeyinizi alırız demiyor.
benimkiler gelinliğimi bile almadı.
her şeyi eşim halletmişti.00 Yorumla
1 yılSana söyleyebileceğim tek şey var: Kaç kurtar kendini, böyle insandan asla olmaz. Ne işte çalışacağını bilememesi en hafif konu. Ama sürekli kredi çekmek, yani ödeyemeyeceği borçların altına girmesi, işte bu çok korkunç ve sorumsuz bir hareket. Sorumlulukların farkında olmayan biriyle zor. Birde kendinden çok çevresinden beklemesi? Öyle tipleri tanıyorum ben, çok rahatsız edici bir beklenti içinde oluyorlar. Abim de bana evlendiğinden beri “şu eve doğru düzgün bir süpürge alsana diyor”. Eşinin beklentisi de benim evde kullandığımın beş katı maliyetli bir süpürge. Abim ama inatla beni her gördüğünde süpürgenin lafını eder. Oysa benim gelirim bile yok. Şu an var da, ozamanlar yoktu yani. Zamanını kaybetme elemanla.
10 Yorumla
Hadi eviniz düzenildi ama haftalik gida aliş veriş kim yapacak... yemek yemeye gitmeseniz bile evin giderlerini kim ödecek? Hadi düğün takilar kurtarir bi müddet diyelim 6 ay sonrasi ne olcak? Sonra cocuk onun giderleri daha cok olacsk vs vs...
Yaşamanin bilincinde mi acaba?
Allah sorumluklarini kaldira bilecek insanlarla, bizlere iyi gelecek sevgi, saygi, vicdanli merhametli insanlarla taniştirsin ve karsilaştirsin.
03 Yorumla
Soran1 yılBen memurum ya benim param var işte😂😂
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63
Cevap
52Cevap
1 yılBence yargılamamak lazım. Çünkü ülke şartlarında çok zor 2 kişi çalışsa bile aileden destek yoksa kolay kolay ne eşya alınır ne yemeye ekmek bulursunuz. Kiraysa daha zor, hadi çocuk olcak diyelim ki ona bakabilecek misiniz? Yani 2 kişi çalışsa bile gerçekten rahat olamazsınız, düğün masraflarını da işin içine katınca millet 2 göbek atacak diye o kadar para bayılacaksınız kimisinin maddi imkanı olmadığı için altın bile takamayacak eskisi gibi düğünde takılar fazla gelmiyor eğer doğulu biri ile birlikte değilsen. Ben de şahsen beyaz eşyayı ailemin alması taraftarıyım çünkü bir kere evleniyorum ve tek başıma veya eşimle hepsini üstlenmek çok zor olacak zaten ilerdeki süreçte biz de birikim yapar onların eşyalarını yenisiyle değiştirir hallederiz. Ha çalişmak da şart bu arada.
11 Yorumla- 1 yıl
Bu kafayla mutsuz olmaya doğru depar atıyorlar işte evlenilmicek insan olduklarını daha sonra anlayacaklar..
1 yılBen bu filmi daha önce gördüm yalnız. Aynı kafada birini tanımıştım, öyle böyle tatlış arkadaşı kendisiyle evlenmeye ikna etti. Derken bir gün krediler konusunda batırdığı bir şey yüzünden karısını karakola götürdüler, belgelerde imzası mı var ne diye. Çocuğu hasta ne onu ne karısını umursuyor. Eşini aldatıyor her fırsatta ve hala borç yapıyor, yalanlarla da çevresindekilerin gözünü boyamaya çalışıyor. Kaç kurtul. Ya büyüyüp yolunu bulacak, ya da sonunda bir keriz bulup onunla evlenecek. Sen o keriz olma derim.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 524 cevap paylaştı.
1 yılAllah aşkına nereden buluyorsunuz böyle tipleri?
Yarın bir çocuk olunca ne yapacak?
Evi yoksa kira ayrı bir dert, çalışmıyor ayrı dert. Babanın evinde hiç değilse sadece kendi karnın kendi sırtın. Evlenince eş çocuk vs vs hiç bulaşma o adama.
21 Yorumla
Soran1 yılAdam çalışmıyordu 1 senedir falan. Sonra geçici iş buldu daha 1 hafta olmadan başka yere geçsem vs demeye başladı. İş bulamadığından şikayetci ydi
1 yılYavrum niye dertsiz baṣına dert alıyorsun ki? saçların beyazlar genç yaṣında ne gerek var? çok mu susadın bir erkeğe? o adam evlilik için hazır değil daha. Bir erkek ekonomik özgürlüğü yoksa aile geçindiremez. Sen bunu sorun olarak görmende aslında onun senin nasibinin olmadığının bir göstergesi. Yani ṣimdi ayrılmak mı? yoksa ilerde boṣanmak mı sence?
02 Yorumla
Soran1 yılŞimdi ben hayatından çıktıktan sonra hayatı düzelir ben ayrılırım pişman olurum diye korkuyorum
- 1 yıl
Saçma bi düṣünce hayal dünyasında yaṣamayı bırakmalısın bence. Sen ayrılcan adam milyoner olacak öyle mi 🤣 o zaman sen bu adamı hiç sevmiyormuṣsun ki yani evlensen yinede mutlu olamayacaksın çünkü aṣk ın maddiyata bakıyor. Ama boṣ bi aṣk çünkü sen ṣu an ihtimal üzeri adamla berabersin ya tutarsa diye 😃 Hayat o kadar kolay mı ya 😃😃 Bu adamdan bir cacik olsaydı zaten adamın bir vizyonu olurdu ve çoktan bir baltaya sap olurdu. Ama olmadı. Yani yüksek ihtimal adam önümüzde ki 30 40 senede bu kafadan çıkmayacak. Ömür dediğin nedir ki zaten max 80 sene. Sence 30 40 sene içinde zengin olabilir mi?
Bir insan 7 de neyse 70indede o dur diye bi söz var ardından huylu huyundan vazgeçmez derler. Bence güzel söylemiṣler.
Hayatına bakmalısın bence.
Ona buna güvenerek yola çıkan yolda kalır. Kimseye güvenmeyin. Ev kuracak maddi ya da manevi gücü olmayan evlenmesin. Yuva kurmak evcilik oynamaya benzemez. Ciddi sorumluluk ister. Sorunuza gelecek olursak, pek sorumluluk sahibi birine benzemiyor. Böyle giderse çok sorun yaşarsınız bence.
10 YorumlaDoğruyu söyleyip sonra veda kısmını okuduktan sonra sana direkt olarak kesinlikle olmaz derim hadi maddi duruma bir şekilde çözersin evliliği zaten sadece maddi ya da bağlamak doğru bir şey değil, ama hayatındaki insan bunları yaptığı halde sorunlu kalmıyorsa üç gün sonra evlilik sorumluluğunu ev geçindirme sorumluluğunu çocuk sorumluluğunu nasıl alacak yol yakınken dön
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılKardeşim evlenirken bile sorumluluk alan biriyim. Takım koltuğu ve yatak odasını ben hallettim. Damat söyleyemiyor kardeşime abine söyle diyor. 😃 Çevre sabiyiz de bu kadar olur demek ki. 😁 Biraz sorumluluk alsın evlilik zor iştir. Yarın evlenınce konfor alanından çıkmaz böyleleri.
00 Yorumla
1 yılEvlensen tek mutlu olacağım yer yatak odası olur oda belki, bence başka birini bul, onun düzelmesini beklerke gençliğin çiçek misali solup gider , işi gücü olan sorumluluk sahibi olan birini bul derim, bu adam senin ihtiyaçlarini da gidermez harçlık ta vermez. Hep bı sıkıntı yaşarsın.
00 Yorumla
1 yılTabii ki doğru bir düşünce değil. bunlar yıllar geçtikçe daha büyük sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Ödeyecek durumda değilsen Zaten çok fazla kredi çekmeyeceksin onların faizlerini bile ödemek ayrı bir mevzu. Bir insan öncelikle kendine güvenmel, etrafına güvenerek kimse evlilik yapmamalı. Umarım doğru seçimi yapmışsınızdır iyi karar verin. Yarın çocuk oldu mu her şey çok daha zor olur
00 YorumlaÇok para kazanamaması değil anladığım kadarıyla söylemleri sizi rahatsız etmiş. Valla hak veriyorum ne diyim. Evlenmeyi planlayan erkek sorumluluk alacak, parasını biriktirecek, gerekirse iki işte çalışacak. Biz babamızdan böyle gördük böyle bekleriz. Bu çocuktan olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİnsan başta neyse sonda da odur. Bu insan seni asla mutlu edemez. Tembel biri çok belli. Hayatın boyunca hep başkalarına gebe kalırsın aşık bile olsan nefret edersin. Kocanı güçlü görmek istersin ama gram güçlü biri yok karşında. Hep başkalarından medet umuyor özellikle bir erkek böyle olmamalı. Yazık çok yazık. Sakın kendini harcatma ona.
015 Yorumla
Soran1 yılTembel değilim diyor en ufak sitem etmeye başlasam. Her yere başvurdum iş mi var diyor. Neyse şimdi girdi işe burayı da beğenmiyor. Hem parası azmış hem çok çalışıyormuş. Ve burası geçici başka işten çağırsalar da gitsem diyor. Oraya gitmek içinde kredi çekip yeniden ev tutacak. Daha kredilerini ödeyemiyor aile evinde yaşamasına rağmen
Soran1 yılCidden erkek gibi göremiyorum son zamanlarda. Aşağılamıyorum ama erkek gibi değil gözümde
Cevap sahibi1 yılErkek değil zaten görememek değil inan ki şu an bunu okuyan kimsenin gözünde erkek değil. Onun dedikleri lafta basbaya tembel. Bir yerde tutunamıyor belli ki. Üniversite okumuş mu? Hiç sanmıyorum ama. Çok yanlış biriylesin. Asla ev bakamaz çocuğunun karısının giderlerine cevap veremez. Aile evinde bir şeyler beceremeyen kendi evinde hiç yapamaz acı ama gerçek.
Soran1 yılGüvenlik belgesi var sürekli torpil bekliyor iş yok diyor. Geçici inşaatta iş buluyor ona da zor diğer işe gırerim kredi çekip ev düzeni kurarım diyor. İleride ne olur bilemem ama vicdansızlık yapmak istemiyorum🥺
Cevap sahibi1 yılVicdansızlık değil bu ve sen bence ona acıyorsun sevgi değil bu bunu kabul et zamanında buna benzer bir şey yaşadım belki daha kötüsü aşırı acıdığım için onlaydım tembel iğrenç biriydi
Soran1 yılKötü laflar ettim mesela işin yok gücün yok nasıl evlencez diye onun vicdanına girdim onu ezdim
Cevap sahibi1 yılOfff aynı benim gibi üzülmüşsün kızım onun sonu belli o hiç evlenemeyecek ya da aşırı fakir hayat sürmeyi kabul eden biriyle evlenecek. Yapma şunu kaç yaşında adam. Kendine acıyacaksın ilk. Hemşireyim diyorsun sen ondan her şekilde üstünsün. Bende ondan üstündüm maddiyat eğitim falan tembel insan değişmiyor seni çalıştırır paranı yer. Oda iş beğenmezdi az mı para yedi. Ailesi falan hep aşırı fakirdiler sırf ona acıdım diye birlikteydim
Soran1 yılKesin benden sonra hayatı düzelir bende şans yok
Cevap sahibi1 yılDüzelmez merak etme benimki düzeldi ama onunki düzelmedi 😀😀 ben evliyim hemde ilk aşkımla o işe hala aynı yerde ailesi bakıyordur ona 1 hafta çalışıp çıkıyordur hadi olsun birkaç hafta
Soran1 yılBenimkide düzenli iş bulsam çıkmam diyor. İlk sevgili olunca bir yerde çal işiyordu patronla kavga etti çıktu yine girsem iyi olur vs diyordu. Ay bilmiyorum
Cevap sahibi1 yılSen kendi başını yakacaksın belli sana söz fayda etmez yaşayarak göreceksin 1000 tane aynı durumu yaşayan sana anlatsa yine anlamazsın illa kendin yaşayacaksın. O dediklerin hep laf hep çok gördüm öyle konuştuğunu çalışma isteği yok sen öyle san diye diyor. Eğitim durumu nedir?
Soran1 yılLise ayriyeten güvenlik belgesi var işte onun dışında bir şey yok
Cevap sahibi1 yılTahmin etmiştim yani bir tahsili yok bir şeyi yok. Ailesinin de parası yok öylesine gelişigüzel yaşıyor yazık aklın varsa uzak dur
Soran1 yılBirde utanmadan sen şu an evlilik istemiyorsun, onun için sıkıntı etmiyorum borçlarımı kafaya takmıyorum eğer evlenmek isteseydin saçlarım bembeyaz olurdu sıkıntıdan diyor. Bu nasıl bir cümle Allah için ya. Yani senin evlilik düşünmemen işime geliyor gibi. Dün baya kavga ettik ben istemeden hakaret ettim. Telefonu kapatırken seninle bir gelecek göremiyorum sen ilerleyen zamanlarda da hakaret edersin dedi bende bir şey demeden kapattım.
Cevap sahibi1 yılYa sen evlilik düşünmesen bile onu sıkıntı etmeli zaten sorumsuz olduğunu kendi ağzıyla demiş borçu olan adam uyuyamaz ya delirir. Asıl sen gelecek göremiyorsun hemşire kızı alıp hayatını yakacak.
Gizli Üye(25-29)1 yılErkek kardesimin aynısı. Nefret edilesi tipler. Asalak gibi yaşamaya alişmişlar. Sırf sevişmek icin evlenir bunlar. Senden hevesini alınca sorumsuzluklari katlanarak büyür emin ol. Ne koca olur böylesinden ne baba. Güvenip yola çıkmak bile korkunç tehlikeli
10 YorumlaBöyle biriyle evlenerek hayatının en büyük hatasını yapmış olursun. Bu kafada olan biri asla değişmez. Ablamın eşi aynı kafada. 25 senedir değişmiyor. Evin yükü ablamın üstünde. Ablamda çalışıyor.
Yol yakınken vazgeç derim.
12 Yorumla
Soran1 yılİşte çalışsa bile sabit kalmadan daha kolay işler arıyor. Servisi olsun yemeği olsun vs diye. Bende buna sinir oluyorum abartıyor muyum bilmiyorum ama. İnşaatta çalışmak zor evet ama ne bilim ya
- Para & Ekonomi konusunda 885 cevap paylaştı.
1 yılAy küçücük çocukla bile evlilik hayali kursan ben sana bakarım iş bulurum der he shsjs olmaz bu adamdan koca falan kendine bile bakamaz bu. İleride annesinin babasının maaşına çöker miras yer sonra da dımdızlak ortada kalır
01 Yorumla
Soran1 yılAnasının babasının da parası yok. İlerde düzenli işi olsa da o borçları nasıl bitirir nasıl evlenir bilemiyorum
1 yılşu ülkede 30 u geçmiş erkekler yaşlı diye öcü gibi görülüyor ama bi erkeğin de görmüş geçirmiş olması gerekiyor. şunu bi anlamadınız genç yaşta kendi yaşıtlarınızla yaptıgınız ilişkilerdeki erkeklerle aynı kafa yapısında değilsiniz.
00 Yorumla
1 yılBu yaşına kadar bu şekilde geldiyse bundan sonra da pek degişeceğini ben sanmıyorum açıkcası. Yani mantıklı açıdan bakarsan şu an bile zorlanacağını düşünüyorsan işler ciddiye bindiği zaman olacağı garanti bir şey. Yine de karar senin tabii
00 YorumlaAilelerin elbette desteği olur ama düzenli bir işi ve geliri olmalı erkeğin. Yoksa hep birilerine ağız eğmek zorunda kalır ve şahsiyeti olmaz
11 Yorumla
Soran1 yılDüzenli bir işi olsa da öyle düşünür bence. Şu an mesela çalışıyor ama borçları var. Evlenirken de kredi çekeriz yine borcu olur. Şu devirde ev almak çok zormuş. Altınlar olacakmış işte abileri evlenirken herkes yardım etmiş vs vs.
- Para & Ekonomi konusunda 400 cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle olmaz , başkasından medet umarak hayat yaşayan , bir erkekten ne köy olur ne kasaba yol yakınken dön, evlensen bile bu evlilik seni yorar
00 Yorumla
1 yılVay arkadaş böyle adamlar bile cahil cesaretiyle evleniyor. Eğitimli, kültürlü, mantıklı hareket eden insanlar da hangi parayla evleneceğim dediği için evlenmekten kaçınıyor.
00 YorumlaKendi çocuğunu büyütürsün başkalarının çocuğunu büyütme ihtiyacın yok Ne kadar saçma sapan insanlara denk geliyorsunuz ya biz niye yalnızız anlamadım ki
00 YorumlaHala dediğin 26 genç artık ne bekliyorsun 20 yaşında evlilik mi kaldı o yaşta evlilik olmamali bana göre erkekler 30 yaşından sonra olgunlasiyor
00 YorumlaEvet senin üzerine kredi çekip hayatını zorlaştırır. Baba parasiyla ana parasıyla geçinen insandan adam olmaz
02 Yorumla
Soran1 yılBaba ve annesinin de parası yok neye güveniyor anlamıyorum. Kredilerini takmıyormuş
Olmaz ama senden de olmaz. Niye diye sorma okudum yazdıklarını sen de değmezsin evlilik böyle bir şey değil sen memnun olmazsın hiçbir şeye
10 Yorumla
1 yılOlmaz fakir olandan olur olgun olmayandan olmaz
10 Yorumla
1 yılMuhtemelen yakışıklı diye omurgasızın biriyle birliktesin
20 Yorumla
u 1 yılBöyle biri ile ilerisini düşünme bence. Kendi ayakları üzerinde duramayan birisinden sana fayda gelmez.
00 Yorumla
1 yılİnsanlar değişir ama öyle bir insanla şu anda zor. Kendine çeki düzen verene kadar evlilik işini rafa kaldırın bence.
00 Yorumla
1 yıl26 yaş yetişkinlik yaşı nerdeyse bir insan 7 de neyse 70 inde de odur ondan bundan medet imam bir insandan umut beklenmez
00 Yorumla
1 yılBöyle bir erkekle bırak evlenip aile kurmayı, sevgili dahi olunmaz. Sorumluluk almayı bilmeyen erkekten bir cacık olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlendikten sonra da senden medet ummayacağı ne malum karım çalışır ben otururum diye. Doğru düzgün işi yok ve iş beğenmen bir tipse uzak dur çok üzülürsün ilerde evlenirsen. İkide bir iş değiştirip durur bi bahane bulur en sonunda da bi bakarsın ne çalışıyor ne bişey. kendine yazık etme
01 Yorumla
Soran1 yılŞu ana kadar benden bir para talebi vs olmadı ama ilerisini bilmiyorum işte. Güvenlik belgesi var sürekli torpil bekliyor iş yok diyor. Geçici inşaatta iş buluyor ona da zor diğer işe gırerim kredi çekip ev düzeni kurarım diyor. İleride ne olur bilemem ama
1 yılBununla ömür geçireceğini düşünüyorsan kendine yazık etmiş olacaksın bunu bilerek devamını getirmelisin.
00 Yorumla
1 yılYol yakinken ayrıl. Güçlü bir adam bul. Yapma yakm kendini.
01 Yorumla
Soran1 yılBirilerine böyle deyince de paragöz oluyorum ben yaa. Diyorlar ki ayağını yorganına göre uzatırsın. Sonra ben suçlu hissediyorum acaba burnum havada mı diye
1 yılEvlenmeyin ! Böyle geliri olmayan kişi ile yapamazsınız Hersey para demek degil ama bi işi olmayanlada evlenmeyin
02 Yorumla
Soran1 yılGüvenlik belgesi var ama sürekli iş yok deyip başkalarına güveniyor. Torpil arıyor. Güvenlik belgesinden başka da mesleği yok zaten. Rahat iş Istiyor. Servisi, yemeği olacak vs vs. Tamam herkes ister ama iş yokken de çalıştığın yerden şikayet etmek ne bileyim ya
- 1 yıl
Yok arkadasım o adamdan olmaz
1 yılşaka gibi bu adam hayırsız kendine hayrı yok seni yarı yolda bırakır bu adam çalışmaz seni çalıştırır kaç kurtar kendini.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı.
1 yılAile parasiyla dügün yapan bir erkekle asik bile olsan evlenilmez
Borcla baba parasiyla is yapan adam degildir00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 385 cevap paylaştı.
1 yılBorç içinde yüzersiniz artık. Evlenme. Hayatının hatasını yaparsın. Tembel adamdan hayır gelmez.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlilik işi bitti FB yanlızca var. O yüzden insanlar skışıcek kadar 1+1 evler de yaşıyor artık. Olay cinsel ihtiyaçlar karşılansına döndü. zaten dünya doldu taştı çocukla... 8 milyar olduk mq.
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılCalisir emek verir ugrasir anlarim bu tarif ettigin kisi sadece mide bulantisi lütfen ondan uzak dur lütfen
02 Yorumla
Soran1 yılKendi ağzıyla borçlarımı takmıyorum diyor ya ne diyim ki
Cevap sahibi1 yılInsallah bir an önce birakirsin
1 yılVallaha kuzumm benim ablam boşandı senin sonunda bu olur
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılOlmaz tabii ki kendine yapacağın en büyük kötülük olur böyle birisiyle hayatını birleştirmek.
00 Yorumla Gelecek kurulmaz o oğlanla. Ayrıl kurtar kendini
00 YorumlaBöyleleri insanı sifirlatmaktan başka bir şeye yaramaz
00 YorumlaElindeki yüzüğü sessizce yere bırak ve olaysız bir şekilde dağılın
00 Yorumla
1 yılBence olmaz onunla ya. Sürekli kredi çekmek de akıllıca değil.
00 YorumlaSorumluluk almayan bi insan ilerde sana çok büyük sıkıntılar çıkarabilir, olmaz
00 Yorumla
1 yılne demiş atalarımız. 7 sinde neyse 70 inde de o. yani değişmesini beklemek senin en büyük hatan olur. tabi ki hanlar hamamlar sarayları olmasın ama bir evi çekip çevirtecek bir kazancı olmalı.
12 Yorumla
Soran1 yılBana çok absürt geliyor halam teyzem amcam şunu alır vs demesi. Yardım ederler tabi ama direkt onları söylemesi garibime gidiyor. Ablam falan da evlendi herkes yardım etti diye örnek gösteriyor üstüne
- 1 yıl
bu garantiye güveniyor belki de bilemiyorum bana da absürt geldi kendinin gelecek planı için hiç bir çaba göstermeyip başkalarından bir şeyler beklemesi.
Gizli Üye(18-24)1 yılHanımlar beyler yorum yapmayin ablamizin aklı varsa anlar Allah akli boşa mı verdi düşün taşın senin kararın kardeşim uyarmışlar akil olsa demezsin
00 Yorumla
1 yılOlmaz sence bu adamdan baba olur mu sizi ele güne muhtaç etmemesi gerekir ama herkesden bır seyler almayı planlıyor çıkarcı gıbı geldı bana hadsızlık olmasın sınırımı aşmak ıstemem ana benım dusuncemdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHerkesin imtihanı başka başka. Yerinde olsam iyice bir düşünürüm derdim ama yolu ayırmak daha makul karar olurdu benim için.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAsla ama asla tavsiye etmiyorum.
Bu profil benim babamı hatırlattı.
Annemden bile para dilendiği oluyordu
00 Yorumlaİş bulur çalışır bir noktada ama şu an düzgün bir geliri yokken kredi çekmesi evlenirken de başkalarına bel bağlaması olmaz yani ben de evlilik düşünüyorum tabi hayatım da birisi yok ama kimseden medet ummuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılValla ileride de aynısı olacak değişeceğini sanmam. Bir insan 7’sinde neyse 70’inde odur bunu unutma.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen bir kayınbabama yemek götürüp geliyorum diyerek onun ailesinden medet umarsın hep 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖyle biriyle evlenmeyi düşünmüyorsundur umarım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBi an önce ilişkini bitir derim çok zorluk çekersin ilerde
00 Yorumla
1 yılMedet umacak tabiki şartları herkes görüyor biliyor boş konuşmayın istemiyorsanız evlenmeyin bu kadar basit millet sizin nazınızı mı çekecek
10 YorumlaGaribanlık utandırıcı değildir , fakat düşünce yanlış tabi gecinmek için çalışmak şart. Biz niye evleniyoruz önce sabiit bir gelir önemli
10 YorumlaSenı calıştırıp üzerinden kazanç sağlayacak haberin yok.
01 Yorumla
Soran1 yılŞu ana kadar benden en ufak talebi olmadı ama bilemem düşüncesini
Erkekler daha az sorumluluk almaya basladi gibi... isin zor olur... cocuk bakar gibi urasmak zorunda kalirsin
00 Yorumla
1 yılMaalesef bu adamdan olmaz kredi çekmek ne ya
02 Yorumla
Soran1 yılParam olmayınca ne harcicam nerden bulcam diyo
- 1 yıl
Bak bende evlenmek istiyorum ve ne borcum var ne bir şeyim 3milyon da para biriktirdim evlencem diye ha hayatımda birisi yok belki ama bu erkeğin doğasında olması gerek ya kimseden medet ummayacak annesi babası falan filan. Evlenseniz ne yiyeceksiniz ekmek peynir makarna mi?
- Devamını Gör (55)
Devamını Gör(100)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Evlensek ailesinin alacağı koltuk takımından medet umuyor. Sorumluluk almaktan çekinen biriyle olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler