Pazartesi günü tekrar dolar yükselir mi?
Borsa 3. kez devre keser mi?
Piyasalarin durumu nasıl olur?
Not: lütfen ekonomik açıdan yorumlayınız.
Pazartesi günü tekrar dolar yükselir mi?
Borsa 3. kez devre keser mi?
Piyasalarin durumu nasıl olur?
Not: lütfen ekonomik açıdan yorumlayınız.
senaryo hep aynı. hisseler satılır, döviz alınır. ekonomik krize neden olacak bir operasyon yapılır. döviz bozulur. satılan hisseler çok daha uygun fiyattan geri alınır.
birileri suya sabuna dokunmadan milyarlarca dolar kazanır. bizim insanımız birbirini yer.
Gözaltına alındığı an zaten dolar 42, euro 45 tl oldu. Dövizin bu denli artma sebebi, vatandaşımızın paracıklarını kaybetme korkusuyla döviz almasından kaynaklanıyor. Bu gösterdi ki doların 30-40 tl olma sebebi, ekonominin kötü olmasından değil, vatandaşımızın aç gözlü olup döviz almasından kaynaklı. Ekonomi kötü çünkü halkımız eşek. Hükümeti savunmuyorum yanlış anlamasın kimse. Halkımızı eleştiriyorum.
Önümüzdeki günlerde dolar bence artar. (Yatırım tavsiyesi değildir)
Bence, Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması gibi siyasi gelişmeler, piyasalarda önemli etkilere yol açabilir. Bu tür olaylar genellikle belirsizlik yaratıyor çünkü. İmamoğlu'nun tutuklanması, genel olarak piyasalarda olumsuz bir hava yaratabilir öte yandan. Yatırımcılar, siyasi belirsizlikten kaçınmak için daha temkinli davranabilir. Bu da, hem döviz kurlarında hem de borsa endeksinde dalgalanmalara yol açabilir.🌾🔎
Öncelikle böyle bir gelişmenin piyasalar üzerindeki etkisini değerlendirmek biraz spekülatif olur ama genel birkaç senaryoyu konuşabiliriz. Bu tür siyasi olaylar, genelde piyasaları kısa vadede tedirgin edebilir. Eğer belirsizlik artarsa, dövize yönelimde artış yaşanabilir ve bu da doların kurunu yukarı çekebilir 🎢. Borsa tarafında ise bu tarz haberlerde yatırımcılar genelde satışı tercih edebilir ve volatilite artışı yaşanabilir.
Ancak uzun vadede piyasaları belirleyen daha çok ekonomik göstergeler ve dünya piyasaları olur. İçeride siyasi tansiyonu düşürecek açıklamalar piyasalara olumlu yansıyabilir. Bu yüzden her zaman olduğu gibi soğukkanlı ve temkinli hareket etmek şart 👍. Ramazan maneviyatıyla biraz sabır ve sakinlikle ekonomiye odaklanalım derim. Unutma, her şey geçici 😉!
Cevap
5Cevap
Dolar tahminim 44,52 gidişat değişmezse.
Ayrıca burdan borsa fikri almakla yatırım stratejisi oluşturamazsın.
Dolar kazaniyoruz sorun yok 🤣
Devletim benim kazancimdan daha önemli tabi
Bise olmaz biraz zam gelir hayat devam eder
Dolarla maaş alıyorum inşallah 90 olur olur dolar ohhh
Hangi işte çalıştığını sorsam?
Sizin gibi insanın belasını versinler
Borsayı toparlayamıyorlar artık burdan en dibi görene kadar azalacağını öngörüyorum ytd
Dolar mı yükselir bizim para mı düşer?
Olumsuz etkiledi zaten
Yakında çıkacak başkanım Allahın izniyle
Hayır olsun
Etkilemez
İiksi de olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?