Birlikte gelirinizi arttırıp sende sorumluluk alıp sevdiğin adamla olmak yerine o kişinin geliri iyi olmadığı için ailen haklı oldu ve sende sırf maddiyatttan dolayı ayrılıp kendine daha zengin sevgili bakcaksın. Dünya erkekler için çok kalp kırıcı ve çok zor, erkekler her daim güçlü olmak zorunda, parası olmayan erkeği annesi sevsin lafı maalesef doğru erkekleri erkeklerden başka kimse anlamaz. Yarın erkek arkadaşınla konuş ve gerçekten ayrıl çünkü sen onu gerçekten sevmemişsin bu yüzden ailen ne işin olur o çocukla demiş karakteri on numara olan bir insanmıdır bilmiyorum öyleyse bile kaybeden sensin o en azından onu koşulsuz seven değilde sırf maddiyat olarak düşünen birinden ayrılmış olcak allah yardımcısı olsun sanada kolay gelsin inşallah aradığın kriterde eş bulursun
13 Yorumla
Soran1 yılGelirimizi artırmamız mümkün değil memur olduğumuz için ek gelir kazanmamız yasak kanunen. Ben onu gerçekten seviyorum ama sevgi karın doyurmuyor diyor herkes. İleride pişman olmaktansa şimdi ayrılıp önüme bakmam daha hayırlısı olacak.
En İyi Cevaplar
Maddiyat her şey değil ama bir erkeğin maddi açıdan kadından aşağıda olması ya da maddi gücünün olmaması şu an sana önemli gelmese de ileride sorun yaparsın. Ailende rahat bir yaşamın var mı? Yani istediğin şeyi alıp istediğini giyebilir misin? Evlenince bunlar olmayacak ne kadar böyle bir yaşama dayanırsın. Sabırlıyım desen bile bir süre sonra pişman olabilirsin. İyi düşün. Parayla saadet olmaz ama parasız hayatını idame ettiremezsin.
00 Yorumla
Kendine gel memurla evlenilir mi? Sevecek başka birini bulamadın mı? Gençliğinin baharında sefalet çekmek istiyorsan sen bilirsin ama ben kaç kurtar kendini diyorum.
13 Yorumla
Soran1 yılYorumun için teşekkür ederim. Az önce konuşup ayrıldım. İlişkim bugün itibarıyla son buldu…
- 1 yıl
Erkek arkadaşın Allah'ın sevgili kuluymuş
- 1 yıl
Paranın gücü adına
Gizli Üye(25-29)1 yılAyrıl geç bence. Bir memurla evlenen varsa onun aklına şaşarım. Bekar kal daha iyi.
11 Yorumla- 1 yıl
Halk arasında Bekarlık sultanlıktır derler tabi kişiye göre değişebilir kimileri evlilikten mutlu kimileri mutlu değil
Yapay Zeka Cevapladı
Ah gönül işlerini dinlemek her zaman bir karışık duygu yaratır! 🥰 Aile baskısı ve sevgi arasında sıkışıp kalmak kolay değil, ama burada kendine şu soruyu sormalısın: "Sevgi, hayatın gerçekleri karşısında dayanabilmek için bana yeterince güç verecek mi?" 💡 Çünkü maalesef ilişkiler sadece aşkla yürümüyor; maddi sıkıntılar, doğru yönetilmediğinde en güçlü sevgilere bile zarar verebilir.
Tabii ki sevgi önemli bir temel, ama iş yaşam standardını sürdürebilmeye geldiğinde ikinizin de ayakta durabileceği bir yapı kurmanız lazım. Erkek arkadaşının tutkuları, hedefleri neler? Seni daha iyi bir yaşam için çabalamaya ikna ediyor mu? Bence bu noktaları birlikte değerlendirmeniz güzel olur. ❤️
Unutma ki her zorluk aşılabilir, ama bu yol beraber yüründüğünde! Ailenin niyetinin seni korumak olduğunu unutmadan, bir denge bulmayı düşünebilirsin. 😊 Senin bu durumu nasıl sahiplendiğin önemli aslında. Karşılıklı iletişim ve destekle birçok zorluk aşılabilir. Sence sevgilinin potansiyeli yüksek mi? 😊10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
1 yılFakire eşşek bile hak değil fakirlerin Allah belasını versin. Ne vericek kıza 1 balya saman mı verecek? Hem fakir hem de penisi kalkıyor. Ulan sen bi garip keloğlan senin neyine gümüşten zurna? Yanına oturur çay içer kaçar , masada sineklik yapar , ver bi sigara der çakmağı çalar , ver 50 lira der haftaya vericem tövbeler olsun gelmez. Arabanı alır düğünde kalır benzini biter kaçar gider. Fakir işte sefil. Doğuştan fakirse öbür dünyada zenginlerin suyunu ısıtacaklar katı yakıt olarak. Bu dünyada neysen öbür dünyada da aynısın. Sakıp Sabancı banyoya gireceğinde 15 tane fakir atacaklar yanın lan adam ısınsın diyecekler. Allah bizi fakirlerden uzak eylesin , Allah bizi fakirlerden gerçekten üstün eylesin. Amin.
324 Yorumla
Soran1 yılYok ya fakir ancak o kadar fakir değil memur sonuçta, az da olsa bir geliri var. Ben de memurum onun eksik kaldığı yerlerde destek verebilirim…
- 1 yıl
Uzak olsun. Doğru düzgün ticaretle uğraşan biriyle sevgili ol. Memur ne ya.
- 1 yıl
tatlım evladı sen zenginmiisn
- 1 yıl
@Muhammedd4 evet zenginim.
- 1 yıl
ya evladı sen zenginmisin de böyle konusyorsun ya kizii
Soran1 yılSen 200 300 binden fazla kazanıyorsundur.. en iyi ticaretle uğraşmak gerçekten
- 1 yıl
Neysin mesela kopekmi
- 1 yıl
Ticaretle kızlarda uğraşsın hep erkekmi calisicak
Soran1 yıl@Muhammedd4 adam haklı bence. Herkes aynısını söylüyor. Evlenmeyi de düşünmüyorum artık. Bekar yaşarım daha iyi.
- 1 yıl
Lafa gelice otuyorsunuz ticaretle uğraşan o zaman
- 1 yıl
Sen bilirsin
- 1 yıl
Memur maaşı nerden baksan 40 k
- 1 yıl
Bir baltayla sap olmamış kızlar burada erkek begenmiyor
- 1 yıl
@Muhammedd4 40bin TL çöp bir para. Benim için 3 saatlik bir para.
Soran1 yıl@Muhammedd4 ikimiz de öğretmeniz ben de o da ayda 60 üstü kazanıyoruz ama arkadaşın dediği gibi bu parayı insanlar bir iki saatte kazanıyor normalde
- 1 yıl
Ben mühendisim. Bi öğretmenin belki 3 katı kazanıyorum. Sevgilim memur bile değil asgariden bi tık üstü kazanıyor. Ben parasını değil onu seviyorum. Ayrıl o çocuktan yazık olmasın. Öğrencilerine de üzüldüm. Şu zihniyette birinden eğitim alıyorlar
- 1 yıl
@Anlamadimmkartanesi ağzına sağlık ya çok teşekkür ederim. Birde utanmadan gidip ayrılıcam yazmış a*tal şey git Allah aşkına git ayrıl çocukta bir gün yüzü görsün. Kıçı kırık bir öğretmen maaşıyla havaya girmiş. Halk arasında bu ve bunun ailesi gibilere ve hepimizin yorum yaptığı bu görüş sahibine sonradan "GÖRME" diyorlar. Allah aşkına siz üremeyin tek hücreli görgüsüzler.
- 1 yıl
E memur fakir mı😄
- 1 yıl
Tıcaret risk
- 1 yıl
hadi ordan AMG evleadi
- 1 yıl
Ne mühendisisin merak ettim ayrıca yorumuna hayran kaldım sen iyi bir kadınsın bir insanla hayat kurulucaksa onun parasını değil kendisini sevmeniz lazım
- 1 yıl
saçma sapan yorumlar la gelmişsin çocuk memur çalışır her şey olur annen baban zenginse çalışma hayatına yeni başlamış insanın nasıl bir duruma sahip olmasını bekliysn
- 1 yıl
@Muhammedd4 AMG Mercedes AMG mi?
1 yılMaddiyat her şey değildir ama hayatta kalmak ve birtakım ihtiyaçlarımız için paraya ihtiyaç duyarız. Büyük konuşmayayım ama evlenip eşime istediklerini alamayacağını, zor şartlar altında yaşayacağımızı bilsem evlenmezdim.
Düşük gelirli bir evde bir noktadan sonra kavgalar baş gösterir. Örneğin çocuğa kıyafet alınabilecek parayla gidip bir karton sigara alınırsa karı koca arasında tartışma çıkar. Sen şunu aldın sen bunu aldın bizim ihtiyacımız vardı mevzuları döner. Bu da zamanla aşkı öldürür. İşin sona boşanmaya veya bastılıp sindirişmiş bir mutsuz bir kadın olmana yol açar. İki ihtimali de istemezsin diye düşünüyorum. Bu söylediklerim ileriki seviyeler. Damat adayımızın düğünün veya oturacağınız eve alınacak eşyaların altından kalkabileceği bile şüpheli.314 Yorumla- 1 yıl
Bastırılıp sindirilmiş yazacaktım. Tlf klavyesiyle aram iyi değil.
Soran1 yılhaklısın çok ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz bu gidişle. çocuğun kendi evi var ve memur ben de memurum bir şekilde geçiniriz diye düşünmüştüm ama sanırım evlilik işi bana göre değilmiş bunu anlıyorum
- 1 yıl
İki memur, kendi eviniz de var. Ortalama 80bin tl geliriniz olur iki kişi. Gayet de evlenilir eğer böyleyse. Ailen fakir derken asgari ücretle geçinen ve birikimi olmayan birisini kastediyor sanmıştım.
Soran1 yılikimiz oturup hesapladık 100 120 civarına denk geliyor kazancımız ek derslerle falan ama ailem boşuna hesaplamayın devir maaşlı çalışma devri değil diyor.
- 1 yıl
Devir maaşlı devri değil doğru ama az kazanan bir mütahit olsan ve müstakil ev yapıyor olsan bile yılda 1 ev yapsan 2m kazancın olur. Böldüğün zaman 170-180k falan yapar. Siz ikinicin kazancı 120k olsa, ailen için zenginlikle fakirlik arasındaki fark 50bin tl mi? Ailen bence çok yanlış düşünüyor. İkiniz de öğretmensiniz galiba. Gayet de güzel geliriniz var. Gidip de her yıl yurtdışına 2 haftalık tatil yapmayacaksanız geliriniz mutlu bir yuva kurmak için yeterli.
Soran1 yılbir doktorla mühendisle veya ticaret yapan üretim yapan biriyle evlenmemi istiyorlar. kazancı 200 binin üstünde olsun rahat et senin maaşın komple sana kalsın diyorlar.
- 1 yıl
Baban ne kadar kazanıyordu emekli olmadan önce
- 1 yıl
Lütfen kabalık olarak görme söyleyeceklerimi ve üstüne alınma. Aylık kazancı 200binin üstünde olan birinin senle ne işi olsun ki?
Soran1 yılikisi de öğretmendi emekli oldular. biz memur maaşıyla yaşamanın imkansızlığını gördük neler çektik sen de biliyorsun bu hatayı yapma diyorlar.
Soran1 yıldoğru söylüyorsun o kadar kazanan biri kendisi kadar kazanan başka birine bakmak ister doğal olarak
- 1 yıl
Senin maaşın her halukarda komple sana kalmalı ama bir mühendis olarak söyliyim 200 000 kazanan mühendise 15 yıldır rastlamadım...
Soran1 yıl@Freddy1616 ASELSAN roketsan tai vs gibi firmalarda çalışan mühendisler alıyor alan arkadaşlarım var
- 1 yıl
Bak saydığın firöalat bir elin parmağını geçmez bir de o insanların parayı harcamaya vakti olmuyor. Şahsen ben o tempoya dayanamazdım.
Ayrıca hata toleransı da sıfır p firmaların...
200 000 veriyorlar mı bilmiyorum ama hata yaptığın anda kapının önüne koyduklarından eminim - 1 yıl
Ordan bulabılcegıne inanıyorsan ayrıl
😄
1 yılMaddiyatta her şey değildir, aşkta. Denge önemli. Şimdi gelirden ziyade eğitim de denk misiniz, aileler birbirine aşağı yukarı denk mi, kültür, görgü, vs. uyuşuyor mu bunlar da önemli. Belki üniversite mezunudur, evet şu an iyi kazanmıyordur ama gelecek vaad ediyordur. Ha yok sen onun üç katını kazanıyorsan ve bu sorun ise, şimdiden görmezden gelmen, illaki ilerde çok büyük sıkıntı yaratır. Senin bileceğin iş: Gelirler geçinmeye yeter mi yetmez mi? Karşıdaki daha fazlasını yapmaya hazır mı, değil mi? Ama dediğim gibi eğitim seviyesi ve sorumluluk alma isteğini ben gelirden daha yukarda tutuyorum. Bence eşin en hayırlısı orta düzeyde geliri olandır. Üst düzey olduğu zaman, ne ailesi düşüyor yakasından ne de karı kızlar.
14 Yorumla
Soran1 yılikimizin de ailesi üniversite mezunu insanlar. ikimiz de aynı üniversitede okuduk öğretmen olduk 2 yıl önce atandık çalışıyoruz. benim ailem öğretmen emeklisi ve bu yüzden memur maaşıyla yaşamanın çok zor olduğunun farkındalar. kendi çektikleri sıkıntıları benim de bir memurla evlenerek çekmemi istemiyorlar. şu an ikimiz de aynı kazanıyoruz fakat ileride özel ders veya ek iş yaparsak aradaki makas açılabilir. gelecekte ne olur maddi açıdan çok zorlanır mıyız bilemiyorum ailem çok kafamı karıştırıyor.
- 1 yıl
Ailen de senin fabrikatörle evlenmeni felan istiyor sanırım...
- 1 yıl
Ailenin de öğretmen emeklisi olup, bir öğretmeni beğenmemeleri gerçekten ilginç. Oysa nekadar uzun uğraşlar sonucu öğretmen olunduğunu, atanıldığını, vs. tahmin etmeleri lazım. Aynı kazanıyorsanız bnc bir sıkıntı yok. Ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız. Haa ama derseniz ki, ben biraz lüks isterim, hep ekonomik yaşamak bana göre değil, ozaman başka. Fakat zaten böyle bir aileden geliyorsanız alıştığınız bir hayat sürersiniz diye düşünüyorum. Dediğim gibi, üst düzey bir gelirin götürüsü de imtihanı da çok oluyor. Hafta sonlarını, yaz, kış ve bayram tatillerini ailesine ayırabilen bir erkekte çok değerli. Bilhassa çalışma saatleri belli olması, bir düzeni olması çok iyi. Mesela ticaretle uğraşsaydı, hoop birden bi fuara gider, yok. Bi telefon gelir, önemli der kalkar gider, gelmez. Bir akşam geçirelim dersiniz, işi uzar. Hani artılarla eksileri iyi tartmak lazım.
- 1 yıl
@saçmabirkişilik bunlar sabah 8:00 akşam 17:00 işi olsun en az 100k maaşı olsun eve de iş getirmesin istiyorlar
Parayı zaman gelir bulursun ama aşık olduğun ve sevdiğin adamı bulamazsın. Ömür boyu seveceğin adamdan vazgeçerken çok düşünmeniz gerekir. Ömrüne ömür katacak adamı terk etmek herkesin kaldıracağı bir yük değildir. İçinde zamanla çok büyük bir boşluk olacak onun hesabını da yapmaya başla. Çoğu ayrıl demiş, kolaydı sevdiğinden ayrılmak sanki. Ailen tabiatı gereği seni düşünür, çünkü erkek yabancı görünür. İyi düşün, çok düşün ilerde çok pişman olma.
12 Yorumla
Soran1 yılMaalesef ayrılmaktan başka çarem kalmadı. Seçenekleri düşününce şimdi ayrılıp üzülmek ileride her şey için çok geç olduğunda üzülmekten daha mantıklı geldi. Uzun yılların yaşanmışlığı var ama geride bırakmam gerekiyor artık. İki memur olarak hayatta kalmamız imkansız gibi bir şey eğer biz evlenirsek.
Aşk bütün sorunlarınızı çözmez ama tüm sorunlarınızı aşkla çözebilirsiniz, hiç olmadı ikinizde çalışırsınız, kolay bir hayat olmayacak ama bence parasızlık mi zor aşksızlık mi dersen , ben aşksızlığı seçerim? Zengin birini buldun diyelim , evlendin, ama suanki kişiye aşık olduğun kadar aşık değilsin ona, ne anlarım ben o işten, eninde sonunda ayrılırsınız...
15 Yorumla
Soran1 yılÖğretmen o da benim gibi devlet memuru yani
Soran1 yılÖğretmenim
- 1 yıl
Bir öğretmen sanırım en az 45 bin TL alıyor, ikinizde ogretmensiniz. En az evinize 90 bin TL girerdi, bence fena bir para değil, ileride uzmanlastikca maaşlar doğal olarak artıyor, ama siz kararinizi vermişsiniz. Umarım bu verdiğiniz karar daha güzel kapılar açar, mutlu olmanız dileğiyle...
- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBu devirde memura bile fakir diyen varsa ülke komple intihaeın eşiğinde demek ki. Sanki İstanbul da ülkeye yetecek kadar yalı var da herkes o yalıların peşinde geldi bana. Ne hale gelmişiz. O değil maddi değil manevi çöküş bile çoktan sonuna gelmiş. 😃 Valla beter olalım diyesim bile geliyor bazen.
Ailen galiba anne-baba karnınds jetgiller ailesinden gelmiş. Bunu sor istersen ailene.
60 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 603 cevap paylaştı. çözmez bi dayı olarak sana tavsiyem aşk güzeldir ancak karın doyurmaz seni koruyup bakabilecek 1 insan bulmalısın başta belki sorun olmaz ancak zaman içinde geçim sıkıntısı olur sana zor bakabilen adam çocuk olunca iyice zorlanır böyle durumda erkek evden ayrılabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBenim de exim fakir bir matematik öğretmeniydi. Sonra gidip zengin bir kız buldu dershanede öğretmendi oda. Kuzenimle arkadaşlar aynı zamanda exim. Kuzenime zengin kadın buldum, hatunun gözünü boyamak için kredi çektim. sürekli pahalı hediyeler ve pahalı yerlere götürüyorum demiş.
Kız ailesine kafa tuttu evlendi. düğünü de kız tarafı yaptı. kızın evine yerleşti. sana önerim erkekler kadınlara çamur atmaya çalışıyor maddiyata önem veriyorlar diye artık kendileri daha beterini yapıyor... kız da çok büyük değil ayrıca normal güzellikte.
12 Yorumla- 1 yıl
Hepsinin lafta zaten parayı en çok kendileri seviyor. Ayrıca akıllı bir kadın sürüneceği fakir biriyle evlenmek istemez istememeli
Cevap sahibi1 yıl@Shiningdiamond erkekler kadınları paragöz olmakla suçluyor ama asıl paragöz kendileri. iki çayın hesabını yapan tipler. inşallah bunlara rus kadını denk gelir de sömürür...
Aşkin tüm sıkıntıları cozecek diye bir şey yok ama adam gibi bir kadın delikanlı bir kız kalkıp olsun sorun değil. birlikte kazanmanın tadına variririz. birlikte ediniriz der. hazıra konanlar veya konma düşüncesinde olanlar bence hamambiceginden farkı yok
10 Yorumla
1 yılKızım sen ayrıl. Aileni ve çocuğu bahane ediyorsun. Memursun daha ne çocukta çalışıyor. Türkiye de normal bir aile gibi geçinirsin. Bu boş yorum yapanlar yiyecek ekmek bulamıyor maaşı ve çocuğu küçümsüyor. Sen evlensende mutlulu olmazsın. Azla yetinmeyi bilmeyen Allah hiç vermez. Ne kadar şükredersen heleki sevdiğin adamla o ev hem huzurlu hem bereketli olur. Umarım kalbine göre birini bulursun.
53 Yorumla- 1 yıl
Ay şok geçirdim memur evi olan adama fakir damgası vuruluyor jsjsjsj
- 1 yıl
Bizde maaşını bile bilmiyoruz daha manitin bizde saflik halis mi sjsj
- 1 yıl
Gözü yüksek olan aç gözlülerin sonu hep hüsran olur. İnsanlar memur olmak için kendini yırtıyor.
Maaşı bilmemek önemli değil. Herif cimri olmasın yedirmeyi bilsin yeter
Gizli Üye(18-24)1 yılbenim sevgilimde bu yaz evlenmek istiyor bende aynı kaygıları taşıyorum işten çıktı çalışmıyor bile 60 bin alsa düzgün çalışsa bugün evlenirim bende çalışırım ayda 120 bin girer eve belki birikim yapmamız zor ve zamanla olur ama rahat geçiniriz asgari almadığı sürece sorun yok yani vasıfsız insan beni korkutur ama zeki ve kendini geliştiriyorsa bugünün şartlarında 60 bin alan 5 yıl sonra yine bugünün şartlarına göre 100 binde alır ilişkide gelecek kaygısı olmamalı aynı şekilde sevgi saygı ve sadakat olmalı bunlar varsa daha ne istiyorsun ayrılacağını söylemişsin bencede ayrıl sen 60 bin maaşa bugün bunu düşünüyorsan sana zaten yetmez hem kendini hem onu üzme böyle bir ailen varsa ailende anlaşamaz adam memur maaşı alıyor dizi çekmiyoruz yurt dışında da yaşamadığımıza göre boş hayaller kurmayın azla yetinmeyen çoğu bulamaz
10 Yorumla
1 yılPeygamberimiz evlilikte denklik olmasını tavsiye etmiş. Fakirlik zenginlik olarak da denk olsan iyi olur. Ama ahlakı düzgün bir insansa Bi şans verebilirsin aşk çok sağlıklı bir duygu değil arzulamksa hele kavuşunca bitiyor zaten. Başka yönlerden de uyumlu musunuz Bi çetele yap bence 🤗
03 Yorumla
Soran1 yıl@Shazam6 kimse söylesem memurdan uzak dur aç kalırsın diyor. Burada da herkes aynı şeyi söyledi gördüğünüz gibi.
Soran1 yılKime söylesem**
Umarım ayrılmışsındır da çocuk senden kurtulmuştur. 120 bin eve para girişiniz olacak daha ne istiyorsun dizilerdeki gibi yalı falan heralde ailenin hayali onların kafayla gidersen ooo bende okuyunca asgarî ücrete çalışan normal biri sandım değiştir bu kafayı aç gözlü olmak iyi değil bir de lütfen karşı tarafa sen ne vereceksin de bu kadar istiyorsun onu da düşün bence vereceğin şey belli ağzımı bozarım da bu laflari ailen hak ediyor sen değil.
23 Yorumla
1 yılAileninde seninde ne yazık ki ciddi mantalite sorunlarınız var.
Bu konuda çok detaylı, sosyolojik, ekonomik, manevi ve doyurucu şeyler yapabileceğim halde yazmak istemiyorum çünkü faydası olmaz.
Açıkça ve dürüstçe belirteyim ki; karşı tarafı düşündüğümden ayrılmanızda hayır var.10 Yorumla
1 yılBu devirde iyi birine rastlamak zor
Seni gercekden seviyor deger veriyorsa evlen
Ikinizde memursunuz ve evi varmış
Ailen sana avukat onu bul felan diyorda boş ne malum cok zengin biriyle evlendin mutlu olamiçan belkit
Sevdin insanla evlen
Anne babalar bu evlilik konusuna cok karisiyorlar cok sacma10 Yorumla
1 yılBirbirinizi sevmeniz gayet normal ama maalesef aşk her şeyi çözmüyor, mesela evlendiniz diyelim, yıllarca süren bitmeyen ekonomik kaygılar evde huzur bırakmayacak, ama temennim odur ki umarım her şey güzel olur sizin için, bir de tavsiyede bulunayım, evlilik için asla acele etmeyin, belki iyi bir işi ve iyi bir geliri olacak ama bunu zaman gösterir, erken bir evlilik ise bu durumu engelleyebilir, o yüzden acele etmemekte fayda var.
00 YorumlaHer şeyin bir zamanı var evde arabada bunların hepsi nasip meselesi fakir ve gariban insanlar kıymet bilirler kıymet bilen insan da senin değerini bilir değer bilindiği yerde mutlu olursun mutluluğu başka yerlerde aramanın bir anlamı yok benden sana tavsiye aileni pek dinleme bu konuda sen ona yar ol o da sana yar olsun Zamanla eğer Allah nasip edecekse ev alınır arabada alınır her şey alınır
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 524 cevap paylaştı.
1 yılBelli bir eğitim almışsınız ikinizde memursunuz ve kira sorunu yok 👍
Geliriniz göre hareket edin 100 bin az değil. Alkol, sigara yoksa ilk 3~5 sene çocuk sahibi olmayın yatırım yapın daha sonra yaptığınız yatırım yavaş yavaş geri dönüş yapar. Birde yaşadığınız şehir küçük bir yerse hiç sorun olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBende şu an aynı durumu yaşıyorum, benim sevgilim memur değil fabrikada çalışıyor o yüzden ailem geçinemezsiniz dedi ama sen ikinizinde memur olduğunu söylüyorsun geçinememe gibi bir ihtimal yok bence çünkü evinize iki maaş girecek. Ailen daha ne bekliyor anlamadım sizin yerinizde olmak isteyen o kadar kişi varki yani memur olamayan sırf bu yüzden evlenemeyen insan. Bide gönlümü fakir birine kaptırdım yazmışsın memur nasıl fakir sayılıyor gerçekten şaşkınım şu an
214 Yorumla- 1 yıl
Bu sağlam bir kazık yesin birinden o zaman akıllanır merak etme tek derdi para bunun ve ailesinin aşk sevgi aile olmak mutlu olmak umurlarında değil , çocuk şanslıymış bunun gibi paragözlerden kurtulacak
Soran1 yıl@magaramdamutluyum insanlar memurun aldığı paranın üç beş katını kazanıyor ülkenin yarısı zengin yarısı fakir. Memurlar fakir kısma denk geliyor maalesef, kendimden biliyorum.
Soran1 yılFabrikada çalışan biriyle memur arasında fark yok ki. İkisi de az kazanan birer işçi ne yazık ki.
Cevap sahibi1 yılAma sen ikinizinde memur olduğunu söylüyorsun geçim sıkıntısı yaşamanız imkansız
- 1 yıl
Sana ne desem kendini haklı göreceksin o yüzden git zengin birini bul o çocuğu kurtar kendinden 100 bin + giren eve fakir diyen biri öğretmen olmamalı bu ülkeye
- 1 yıl
Bir de gönlümü fakir birine kaptırdım diye başlık açmış az gözlüler sizi
Cevap sahibi1 yıl@magaramdamutluyum
Gerçekten haklısın yazıyı okuyunca şaşırdım eve iki memur maaşı girecek geçim sıkıntısından söz ediyor- 1 yıl
Dertleri evlilik yuva kurmak , aşk , çocuk , sevgi değil çünkü ondan ben biliyorum bunların tohumunu biliyorum aynı baba tarafım aynısı aç gözlüler
Cevap sahibi1 yılFabrikada çalışan biriyle memur arasında fark yok demişsin
Benim sevgilimin fabrika maaşı 35bin. mesai yaparak gecesini gündüzüne katarak 40a tamamlıyor maaşını
Şimdi söyle bakalım fark var mı yok mu?
Cevap sahibi1 yıl@magaramdamutluyum
Evet her kesin derdi para olmuş
Ben şuana kadar eve iki maaş girdiği halde geçim sıkıntısı çeken insan görmedim ilk defa burada okudum- 1 yıl
Gönlümü fakir birine kaptırdım diyen bir öğretmenden ne beklersin ne desen düzelmez kafa yapısı boş ver o yüzden memnun değilsen ayrılırsın şu başlığı açmak hayatındaki kişiye büyük saygısızlık başlı başına, ki karşındaki kişi senin dengin birisi olmasa da hor göremezsin , istemezsin yoluna gidersin o ayrı bak o senin hakkındır işte neyse daha yazmak istemiyorum bu konu hakkında umarım o çocuktan ayrılır onu kendinden kurtarırsın selametle
- 1 yıl
Allah herkesi iyi insanları iyilerle karşılaştırsın maddiyat önemli evet katılıyorum ama bu çiftin ekonomik problemi yok derdi çok para lüx yaşam sevgi değil, hayatındaki kişiyi fakir diye ezikleyen birisi o yüzden konuşmak boşa
Soran1 yıl@magaramdamutluyum iki doktor karı koca tanıdığım var onlar bile geçim sıkıntısı çekiyor evlerine icra geldi hepimiz şahit olduk
- 1 yıl
Bir halta karışmışlardır yüksekten uçmuşlardır sen milletin fikriyle yaşantısıyla yol almaya devam et hayat tecrüben yok çok belli böyle düşünmeye devam ettikçe bu hayatta belki parayla mutlu olursun ama vicdanın kalbin ruhun hiç huzur bulmaz iyi akşamlar daha yazmazsanız sevinirim
1 yılMaddiyatın bir garantisi yok. Kimseyi bu yüzden sevmemek gerek. Anlaşabiliyor muyuz, beni gerçekten seviyor mu, ne olursa olsun yanımda olacak mı gibi sorular sormak lazım
37 Yorumla- 1 yıl
Soran1 yılMaddiyatın garantisi yok ama aşkın da yok yarın aşk bitince para da olmayınca ne yapacaksınız diyor ailem
Soran1 yıl@Kerpiç hiçbirinin garantisi yok maalesef
Soran1 yılBir anda ortada kalabiliriz hayatta
- 1 yıl
Peki bir erkek seninle niye evlensin böyle düşünüyorsan?
Gizli Üye(25-29)1 yılAileni dinlemelisin bence ne yazık ki günümüz şartlarında maddiyat onemli olmaya başladı. Kiralarda yasam cok zor maddi kavgalar başlayınca o sevgi de kalmayacak. Ayni durumu ben de yaşadım iyi ki bitmiş diyorum. Duygular isin icine girince mantik calismiyor. Geleceğini de düşünmelisin.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılPardon ikiniz de memurmussunuz o zaman sıkıntı yok bence. Ev olmasi yeterli bence
Gizli Üye(36-45)1 yılMakine Mühendisi olmama rağmen aynı replik ile karşılaşmıştım...
" Aşk karın doyurmuyor" demişlerdi bana...
Artık bir fabrika sahibi felan değil isen çok zengin bir hayat sürmen imkansız gibi bir şey...
Yani ya işçisin ya da işveren...
Seçim senin...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGerçekçi olmak gerekirse erkeğin her anlamında güçlü olması gerektiğini biliyoruz
Ama maddiyat dediğin şey her zaman yapılır eğer karakter varsa. Ve şu da var maddiyatı çok iyi olan bir insan savaş çıkar piyasa ekonomik şartlar borsa herhangi bir sebepten dolayı birden maddiyatını kaybedebilir de…. Hiçbir şeyin garantisi yok…
Önemli olan soru şu : sen onsuz yaşayabilir misin? Sence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence gayet iyi durumu. Memur ve evi varmış. İki maaşla gecinirsiniz. Mesleğe göre koca seçmek çok saçma. Doktor mühendis olup da ya karaktersiz birisi çıkarsa? Daha önce doktor biriyle tanıştım magaradaki ayilardan farkı yoktu. O derece kötüydü. O yüzden mesleğe göre koca seçmek anlamsız. Piyasa mühendis dolu, cogu da işsiz. Memurluk bu devirde iyidir.
00 Yorumla
1 yılİkiniz de öğretmenmişsiniz ve üstüne ailen de öğretmenmiş. Aynı üniversitede okuyup kızlarının bir Ceo ya gönlünü kaptıracağını sanmışlar galiba sjdjd ne kadar zavallıca düşünceler ya
45 Yorumla- 1 yıl
Ayy şu alt sınırda olup bu denli kibire bulanmış insanları diri diri yakasım var.😂
- 1 yıl
@onlyteenage o kadar da değil ama kızın sevmediği çok açık zaten bıraksın çocuğu ahaha
- 1 yıl
Sen yaptığı yorumları okumadın mı?
- 1 yıl
Hayır 😅😅
- 1 yıl
Oku sen benden önce yakarsın adım kadar eminim😂
Gizli Üye(25-29)1 yılSen kkralliyet soyuna mi mensubusun niye çocuğu hor görüyor ailen. Sen Dr olsan o işçi olsa neyse arada dağlar var derim ikinizde memursunuz ne güzel işte ikiniz çalışın kazanın mutlu olun..
33 Yorumla- 1 yıl
Cahil ailesine göre kizlari da fakir kendileri de 🤣🤣
Cevap sahibi1 yılAilesi haklıymış saygı duyuyorum da ne konuda haklı. Dile kolay iki yıllık ilişki nasil maddiyat yüzünden vazgeçebiliyorsunuz.
Sizi anlamıyorum cidden şimdi diyelim ayrıldın eee sende memursun karşına nasıl biri çıkacağını düşünüyorsun. Diyelim ki biri var sen ondan hoşlanıyorsun tam istediğin gibi biri güzel mesleği var ama sende memursun işte aynısını sen yaşarsan o zaman ne olacak sırf memur olduğun için seninle ciddi dusunmezse. Umarım ileride pişman olmazsin bu devirde doğru insanı bulmak o kadar zor ki karakter olarak söylüyorum maddiyattan bahsetmiyorum... neyse sen bilirsin hayat senin inşallah aynı şeyi sen yaşamazsın- 1 yıl
Boş insan laf anlatma anlamaz
maalesef belki bu bencilce gelebilir sana ama yaşadıklarıma ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum ailen haklı sevgi hiç bir şeye yetmiyor atalarımız boşuna dememiş davul bile dengi dengine diye
12 Yorumla
Soran1 yılO da benim dengimdi aslında. Öğretmen yani o da benim gibi devlet memuruydu.
Senin rızkın zaten belli çabalamana bağlı olarak ya genişler ya da daralır. Gerçekten sevmiş olsaydın bırakmaz daha çok destek olurdun. Günümüz insanlarının çoğu para derdinde ne yazık ki, karşı kişinin merahmetine adaletine bakmaz olmuşlar.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 339 cevap paylaştı.
1 yılEvet aşk sadece mutlu etmez çoçuk olduğunu düşün dahada zor olur
10 Yorumla Ailen sacmalamasinlar ikinizde memursunuz daha ne binlerce kişi asgari ücretle çalışıyor ve geçinmeye çalışıyorlar
20 YorumlaAşk yetmiyor paranın olmadığı yerde aşk yaşanamaz çünkü evlenecek kizlar zengin kocam istemeleri herşeyin özetidir başarıli bir erkeğin yanında bı kadını vardır diyorlar ama şimdi basarmadan kimse gelmez yani erkekler karşılıksız sevilenlerden ddgildir
00 YorumlaHer şeyde denge önemli.. Ama eğer ki gerçekten seviyor ve seviliyorsan, beraber bir şekilde engelleri aşarsınız. Bazen maddi durumu iyi olan biriyle evlenip, hayat zehirde olabilir.
00 Yorumla
1 yılMaddiyat her şey değildir.. Eğer ondan eminsen gerçekten sevginiz varsa bırakma derim. Bu devirde kolay bulunmuyor ki gerçek sevgiler? Ama bir yolunu bulun isteyince insan çok para kazanabilir bence
00 YorumlaKuzum gençsiniz yaparsınız üstesinden kalkarsınız bak benimkine çalışmaya g*** yok Ben çalışıyorum kira her şey benden Ben ne yapayım Allah'tan öyle bir insan değil yani Seninki çalışın kimse yemin ettirmeyin kendinize kenanıza para atın
10 Yorumla
1 yılNiye herkes hazırın peşinde acaba? Kimse emek vermek istemiyor, kendilerini bir malmış gibi satıyorlar, sonra adalet dileniyorlar
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 657 cevap paylaştı.
1 yılAşk sevgi bir yere kadar yeterli maddiyat zamanla daha ağır basar ayrılmak sizin için en doğrusu gibi gözüküyor
00 Yorumla
1 yılSevdiğini bırakma bence sende çalışırsan her şey hal olur birikiminizi yapar bi evladınız olursa o parayla büyütürsünüz 👍
00 Yorumla
1 yılher şey para değil. Lütfen bunu anlayın artık. Hiç sevmediğiniz biriyle sırf zengin diye ömür geçirmek mantıklı bir şey mi şimdi.
00 Yorumla
1 yılBende fabrika işçisi sandım fakir deyince. Memuru beğenmiyor ayyy gütümm
13 Yorumla
Soran1 yılarada fark var mı sence ikisi de işçi
Soran1 yıl@gmze87 öğretmen, 60 civarı kazanıyor
1 yılSenin ailen varlıklı mi peki? Öyle tipler deyince... Bence para aşkın önünde bir engel olmamalı.
00 Yorumla
1 yılErkekler bile parasi olmayan kizlara bakmiyolar :D ayril tabi
01 Yorumla
Soran1 yılÖğretmen maaşı gerçekten hiçbir şeye yetmez, ailem de söyleyip duruyordu, haklılarmış…
- Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılBırak o zaman, ileride zengin bir adamla evlenip her gün dayak yediğinde belki pişman olabilirsin
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 446 cevap paylaştı.
1 yılFakirliği sana nasip olsun inşallah da gör ebenin şeyini.
01 Yorumla
Soran1 yılneden öyle diyorsun ya
1 yılKendin de memurmuşsun ozaman sende fakirsin ailene göre ve ailende fakir 😂😂
02 Yorumla
Soran1 yılevet öyle görüyorlar bu yüzden düzgün evlilik yap sürünme diyorlar
- 1 yıl
Ailene sorsana peki zengin adam benımle neden evlensin diye? 😂
1 yılAşk birseyi halletmez. Bir sure canım cicim yaşatır. Seviyorum, sevgi çozer falan bir yere kadar.
00 Yorumla
1 yıleğer sende destek olursan toparlarsiniz bence aileni de o zaman ikna etmek kolay olur. gönülsüz iş iyi olmaz umarim her şey yoluna gorer senin için
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKılı çöpü incelersen bu devirde evlenemiceksin zamanında ailem de böyle yaptı ama benimkisi görücü işi oldu yaşım geldi ama bu yüzden evlenemedim kim beni sevse hep gitti sevgilide olmadı görücü düşünüyorum sana tavsiyem seviyorsan evlenin
00 Yorumla
1 yılEv sahibi kira için kapına dayandığında ben kocama aşığım gibi bir cevabı kabul etmez.
04 Yorumla
Soran1 yılev var kira sorun değil ve ikimiz de memuruz
- 1 yıl
Annen buna mı düşük ücretli diyordu
İkiniz memursa daha ne istiyor acaba annen
Ben senin yerinde olsam asla vazgeçmezdim madem mesleği de yerinde
Soran1 yılyani daha iyi şartlarda yaşamamı istiyorlar biz çektik sen çekme diyorlar onlar da memurdu emekli oldular
- 1 yıl
Haklılar ancak
1- zengin bir insanı nerede bulacaksın
2-zengine gönlün ısınacak mı
3- Zengin ama sana herhangi bir şekilde maddi olarak faydası olmayacak bir insan olabilir benim bir arkadaşımın başında böyle bir durum var mesela
4-2 senedir sevgilisin bu devirde sevilecek birini bulmak çok zor. Aileleri ben anlıyorum ancak hayat senin hayatın yarın bir gün anne baban yaşamayacak o kişiyle sen yaşayacaksın.
1 yıl2 kişi oturun çalışın her şey hallolur, emin değilsen kendinden de ne onu ne kendini yıprat
07 Yorumla
Soran1 yılikimiz de memuruz çalışıyoruz
- 1 yıl
Memursunuz ve fakirlikten mi söz ediyorsun tuhaf, millet asgari ücretle evlilik yapıyor
- 1 yıl
Durumdan memnun değilim desen anlarım ama fakirlik o değil
Soran1 yılasgari ücreti işe yeni başlayan gençler alıyor çoğu kişi asgariden fazla kazanıyor
- 1 yıl
Ülkenin yarısından fazlası asgari ücretle çalışıyor bu ülkede , ekonomik şartlar zor geçim zor onlara okeyim ama iki memur maaşı fakirlik değil bunu diyorum sana
Soran1 yılNeden iki memur maaşının da az olduğunu söylediğimde kabul etmiyorsunuz? Her gün zamlar yapılıyor enflasyon tırmanıyor maaşlı çalışan çoğu kişi geçinemiyor buna memurlar da dahil.
- 1 yıl
2 memur bu ülkede bir şekilde iyi şekilde geçinir ki zaten o adamı gerçekten sevsen bunu gram sorun etmezdin , asgari ücretli biri olsa hadi derim muallakta kalır , ekonomik sıkıntılar , çocuk olacak hak veririm o ayrı ama sen 100 k + giren bir eve fakir evi diyemezsin fazla yüksekten uçuyorsun düşüşün sert olur ben sana diyim
Sen sevmemissin ablam. Vicdan yapıyorsun sadece
10 Yorumla
1 yılUmarım sorun ciddi değildir çünkü memur insan fakir değil orta gelirlidir
12 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAyrıl bence çocuk kurtulsun senden “fakir” diye hitap edenden olmaz zaten..
215 Yorumla
Soran1 yılkendim de onunla aynı durumdayım yani küçümseme anlamında söylemedim
Cevap sahibi1 yılAynı durumdaysan ailen niye zengin birini istiyor
Cevap sahibi1 yılDavul bile dengi dengine sende dengini bulmuşsun işte
Soran1 yılevet ama geçim çok zor olacak bu şekilde
Cevap sahibi1 yılÇalışın ikiniz de
Soran1 yılçalışıyoruz memuruz eğer imkan olursa ilerde meslek değiştirmeyi düşünüyoruz
Cevap sahibi1 yılBen mesela öğretmenim sevgilim ise ticaretle uğraşıyor ama çok bi kazancı yok yine de sevgimin önüne geçmiyor
Soran1 yılaa meslektaş çıktık biz de İngilizce ve matematik öğretmeniyiz
Cevap sahibi1 yılNasıl geçinemiyorsunuz standartlarınız mı çok yüksek anlamadım :/
Soran1 yılkişi başı yoksulluk sınırı 80 bin olmuş. ikimiz fakir sayılmamak için toplam 160 binden aşağı almamamız lazım. ama gerçekler ortada.
- 1 yıl
160 bin abartı olmuş sanki iki kişi için.
Cevap sahibi1 yılBu istatiğine göre herkes fakir sen çok yanlış düşünüyorsun bence:/
Soran1 yılEvet herkes fakir diyebiliriz maalesef. Zengin kesim yüzde 1 falan
- 1 yıl
100 bin liraya iki kişi çok rahat geçinir hatta 80 bine bile çok rahat geçinir ailen ve sen ataşehirde Levent’te yaşamıyorsanız gayet ideal bir rakam şimdilik
1 yılGeleceğin ne getireceği belli olmaz, bişey demek yanlışo yüzden
00 YorumlaAilen senin için kötü olanı istemez, aşk karın doyurmaz.
00 YorumlaNe kadar bir gelire sahip ki ve sence iyi gelir ne kadar?
01 Yorumla
1 yılHayat dizilere filmlere benzemez. O yüzden aşka çok güvenme.
00 YorumlaPara için yaşayacaksan adamı bırak
Para senin için daha değerli01 YorumlaHem fakir hem şeyi büyük deyip kovun 😂😂😁😁
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende denklik yüzünden ilerletmek istemedim. Çok kırdım belki bilmiyor tabi bu sebepten dolayı ayrıldığımı ama ailem iyi bakmaz diye bıraktım..
02 Yorumla
Soran1 yılDenklik konusu dert değildi benim için sonuçta ikimiz de öğretmeniz memuruz ama bu kadar az kazanırken aile kurmamız mümkün olamaz bence. Sen en iyisini yapmışsın.
Cevap sahibi1 yılÇok kırdım ama hakketmiyordu
- Para & Ekonomi konusunda 855 cevap paylaştı.
1 yılMutlaka ailenin bildikleri vardır en iyisi ayırman ve başkasını bulman
00 Yorumla - Devamını Gör (92)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne