Biz ataerkil bir toplumda yaşıyoruz , bir erkek yanında iken kadına hesap ödettirilmez , aksi halde erkek bunu onur gurur meselesi yapar ve kendine saygısızlık olarak görür
Gayet olması gerektiği gibi düşünüyorsun doğrusu budur. Zaten ben anlayamıyorum erkekler bir prensesleşti kadınlar erilleşti tiksindirici oldu her şey. Erkek ve kadının görevi değişti bunda kadınların ve erkeklerin payı var. İki taraflı oldu bu olay. Erkek arkadaşımla bir cafede hesap konusunda benden beklerse terk ederim açık ve net yani. O an yanında parası yoksa olabilir. Ama varken benden bekliyorsa olmaz. Diyeceksiniz ki siz ödetiyorsunuz ama evet çünkü bunun kanunu budur. Babanız annenize mi ödetti de öğrendiniz bunları. Eski köye yeni adet sonra da ağlarlar eşimize sevgilimize söz geçiremiyoruz bizim üstümüzde otorite kuruyorlar eril oldular diye. Bunun doğrusu bu açıklamadır.
Evet yani ben bir kadın olarak bunu söyleyebilirim. Çok şükür kariyerim var gelirim bana yetiyor. Muhtaçlık dan değil ama bazı şeyler olması gerektiği gibi olmalı. Eğer öyle değilse asıl bir sorun arayın karşınızdaki insan da her konuda.
Kadın gelirini ota bka çantaya harcasın erkek seni doyursun o da iyiymiş ben böylelerin asla hesabını ödemem valla yeri gelince kara düzen yeri gelince modernlik nasıl işlerine gelirse düşman başına
@Shelby111 Senin gibi biri benim hesabımı ödetmeyi bırak yanımdan geçirtmem zaten. Yanlış bir kişiliğin var. Senin gibileri kadınlardan geçinir ama haklısın sende. Yaran var gocunuyorsun işte seninle daha fazla muhattap olamayacağım.
Sözde kadın erkek eşit. Ben öderim hesabı erkeğin olduğu masa da kadın hesap ödemez diye bir şey yok yeri gelir o öder yeri gelir ben öderim bu konular bana biraz saçma geliyor hemcinsimin de hak vermesini anlamıyorum 😐😐😐
Bu güzel bir konu Tolga! 🙂 "Benim masamda kadın hesap ödemez" düşüncesi bazı insanlar için centilmenlik olarak görülse de, bazıları bunu eşitlik açısından sorgulayabilir. Kendi değerlerin ve bugüne kadar benimsediğin bu yaklaşım, belki seni iyi hissettiriyor. Ancak karşı tarafta böyle bir beklenti olup olmadığını anlamak da önemli. Karşılıklı rahatlık, en keyifli sohbetleri ve yemekleri getirir. 😊 Sen bu konuda nasıl hissediyorsun?
Ya bize de böyle öğretildi ama gerek yok o kadarına. Oturduğun kadına, kadının tutumuna ve sendeki değerine göre değişir bu söylediğin. Ayarlı olmak iyidir
@AfiliYlnzlık bu kadar koyuyorsa ben ödeyim ulan sizin buluşmanızı :D Kafa yormak istediğim bir mevzu bile değil. Ama hesap ödemek eril enerjiyi yükselten bişey bu da bir gerçek. İki hesap ödeyince kıza para yedirmiş olmuyorsunuz. Bulursam sağmam çünkü kendime yakıştıramam hediyeyle, başka bişeyle bir şekilde açığı kapatırım Ama bunu bu kadar dillendirmeniz o kadar itici ki anlatamam jdmfj
@AfiliYlnzlık konu neyse ona gir o zaman. Cevabın altına uzun uzun giren sensin senin derdin olmuş benim derdim değil. Şu düşünce yapısında biri yanıma yaklaşamaz zaten o yüzden sorun yok emin ol 😂 bir kadınla bu şekilde hadsizce konuşabilicek potansiyelde biriyle muhatap olmuyorum çünkü :)) Ayrıca ben mecbur diye bişey atmadım ortaya onu sen bir taraflarından çıkardın. Şimdi haaydi güle güle kimden aldıysan yarayı söyle kapatsın
@AfiliYlnzlık birileri yanına yaklaşmaya çabalasa bu kadar yaran olmazdı :D bir kadın olmada asla var olamayacağının bile farkında olmayan bir adam var karşımda kim ergen tartışılır
@AfiliYlnzlık instagram kullanmıyorum... X eski adıyla Twitter hesabım yok tiktok indirmedim bile 😂 kim sosyal medyadan ibaret bu durumda? Hala aynı cümleler... Sen kendinin, kendi cinsinin bile farkında değilsin. Ayrıca sanane ki benden? Kimle beraber olmak istiyorsan onunla tartış bunları 😂
Aynen kardeşim aynen eril enerji beynine sahip arkadaşım seni. Sana yanında hesabı ödeyecek eril enerjisi yüksek bi bankamatik denk gelir inşallah, bizim eril enerjimiz düşük olsun mümkünse tamam hadi 😂
@AfiliYlnzlık neyse ki site neyi arkadaşım olarak sansürlüyor bilmiyorum :D Ben aramıyorum bankamatiğim var zaten. sen bulur da herkesi bir salarsın inşaallah
Avrupa'da mesela kim çağırmış ise yemek yemeye, o ödüyor. Bu mantikli bir şey aslında. Demek ki çagiran tarafın maddi durumu o an iyi. Erkek ise para cüzdanı değil tabiki, erkeğin de sıkıntılı anları olabilir.
Garantici olcan abi para senin emeğin takılıcam bırakıcam diyorsan zaten sana kalmış ama ciddi ilişki için tavsiyemdir nabzını ölç edebini öğren ona göre ilerlet
Tamam eyvallah cimri olmasın erkek ama her şeyi onun yapması benim gururumu zedeler hayırdır derim yani Her şey dozunda olmalı bı gün ben bı gün o çıkarsın ama hesap bolüşülmesin berbat bişey o
Hesabı hep erkeklerin ödemesi düşüncesi bir yandan kadınların güçsüz olduğu inancına itmekte. Bu yüzden bir o bir ben olur. O da güçlü ben de güçlüyüm.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Bu çok centilmence bir hareket ama illa erkek ödeyecek diye bir kaide yok ortaklaşa da ödeyebilirler
Bu arada kral hesabı erkek öder diyenlerin tek derdi de bankamatiklik yapacak erkek bulmak kendine madem bu kadar gelenekseller bende işten gelimce ayağımı yıkadın madem bu kadar ataerkiller
Bence hesabı her defasında erkeğin öderse, karşısındaki kadın kendini gurursuz gibi hiss edebilir. Ben karşıyım, her defasında hesabı erkeğin ödemesine
Para yiyici kızlar nasıl da uzun uzun yazıp hak vermiş gazlamış. Hesap konusunda anayı örnek gösterirler ama anaları gibi bakire olmazlar, buluştukları erkek sayısını bile bilmezler çünkü aşırı fazla
Beyefendi ben kimsəye borçlu kalmam. O hesabı nezaketen insanların ortasında tartışma olmasın diyə ödetsem bilə misliyle karşılığını veririm, hediye vs gibi.
Tərcih məsələsi tabiki ama ben dediğim gibi borçlu kalmayı sevməm. Kəndi giderimi kəndim harcarım. Bunu yaptıracağım tek kişi de kocamdır. Arkadaşlarım da dahil kimsəye ödetmem.
Beyefendi kocamı ayrı tuttum zatən. Kocam aynı zamanda ruh eşim olacağı için ona ödetmem. Ama arkadaşlarla olsun, iş yemeği olsun karşıdakilere yediğimi içtiğimi ödetməkten hoşlanmam.
Ben sizi çok iyi anliyorum Ama erkeğin bir adım önde olması size sadece huzur verir Diğer türlü erkek kendini çeker Ve ilişki veya evlilik bozulmaya başlar Küçük gördüğümüz Hersey büyüyerek gelir
O yüzden de ben eşime para harcamayı onu ferah yaşatmayı mutlu olmasını dilerim Ki sevgilim ise de o benimdir Baş tacımdır O yüzden ona hesap ödetip Rezil ettirmem