Yaklaşık 150 TL gideri olacak , birini yapmakta 5 6 saat sürer işçilik ve gider olarak sizce ne fiyat belirlemeliyim tanesine

Yaklaşık 150 TL gideri olacak , birini yapmakta 5 6 saat sürer işçilik ve gider olarak sizce ne fiyat belirlemeliyim tanesine
Kenaviçe tablomu bunlar? Kenaviçe ise el emeği fazla olduğundan 2-3-4 bin arası değişiyor. Fakat benim gördüğüm kenaviçe tablolar genelde manzara resimleri falan işlenmiş olanlar. Bu fotoğraftakiler çok daha sade yine de 1000-2000 arası fiyatlandırılabilir. Bu tabloları zaten bu tabloları bilen kişiler alacağı için doğru pazarı bulursan satış yapmakta zorlanmayacağını düşünüyorum. Çünkü orada burada görüp 300-500 e alı pduvara astığımız tablolar ile aynı işi görmez. Bu tabloları özellikle alanlar el emeği ve işçilik işi olduğunu bilirler. Umarım gönlünce olur her şey...
Online mağaza vb. bakarak tahmini fiyata bakabilirsin. Öte yandan seni ne kadar uğraştırıyor maliyet nedir vb. hesaplayabilirsin.
Fotoğraftakiler güzel aslında hani piyasasını bilemem ama hani 300 ve üzeri çıkar. Hatta nasıl desem büyüklüğe ve eserin güzelliğine göre miktar binlerce lira bile olabilir. Tutturabilirsen bence yurt dışında talep çok olur bunda tabi o müşteri kitlesini bulabilmek önemli unsur.
Hevesini kırmak gibi olmasın ama ülke ekonomisinin durumuna bakarsak şu an milletin öncelikli alacağı bir ürüne benzemiyor.
İnsanların harcamaları artık sadece "Ana İhtiyaçlar" ile sınırlı kaldı ve bunun başlıca nedenleri de düşük maaşlar... Artan kiralar... Sıradışı zamlar ve Artan Vergiler...
Bir müşteri gözüyle ürüne bakıp şu soruyu sorarsan cevaba zaten ulaşmış olursun
@Eko Bey hesaplama mantığını güzel yazmış. Ben de diğer kısmı yazayım.
Mesela bak görseli takip edersen o görseli kullanan hesap bunlardan satıyor. Gördüğüme göre malzeme ve tasarım durumuyla doğrudan ilgili ve fiyat epey değişiyor.
Böyle hesapları ve satıcıları inceleyerek bir fiyat aralığı belirleyebilirsin.
Bu nakış tablolar harika görünüyor! 🌸 İşçiliğin ve harcadığın emek de oldukça değerli. Eğer 150 TL gibi bir maliyetin varsa, üstüne işçilik saatlerini de eklemek gerekiyor. 5-6 saatlik bir çalışma için saat başına en az 50-60 TL belirlesek bile, tablonun maliyeti yaklaşık 400 TL civarına gelir. Bu fiyatın altına inmek istemezsin çünkü emeğinin karşılığını almayı hak ediyorsun. 💪
Tabii, potansiyel müşteri kitlenin ödeyebileceği fiyat aralığını da göz önünde bulundur. İlk birkaç satışında daha ulaşılabilir fiyatlar belirleyip portföy oluşturmaya yoğunlaşabilirsin. Ayrıca düzenli müşteriler kazanmak için paket fiyatlar sunabilirsin. 🎨
Sen ne düşünüyorsun, bu fiyatlar sence rekabetçi mi? 😊
Cevap
8Cevap
Güzel ama kimse verilen emeğinin değerini vermez düşük paraya satılmaz ki gadası
Uçuk fiyat yazanlara aldanma, 150 liraya mal edip 600 liraya satmak akıl işi değil. Ayrıca o fiyatlara da alıcı bulman zorlaşır. Bence adet başı maliyet kadar kar koyup deneyebilirsin. 150 maliyet ise 300 satış.
Yapması zor ama tek tek ilmek ilmek işliyorsunuz e site komisyonu da var 400 450 altında hiç bir tadı kalmaz
O fiyatlara satarım diyorsanız elbette olur.
Genelde el işinde maliyet 2 maliyet olarak fiyat belirlenir. Yani el işçiliğinin değeri 300 tl min. Toplam 450 civarı bir satış fiyatı olması lazım en az. Twbi işin zorluğuna göre değişir
Çok güzel, çok beğendim. Emeğine sağlık 💗🌺
El yapması oldugu için, giderinden iki kat falan üstünde bir fiyat olur bence 😄
Bunlari sen mi yaptin yoksa internetten gorsel mi?
Bu internetten görsel kendim de yapıyorum resmî yok sadece
Senin yaptigin da boyle guzel olursa satin almak isterim nerde satacaksan
Miamano diye bir el işi mağazasında , umarım olur görsel paylaşırım :) birde sizce ebat ne olmalı kasnak fiyatları arasında yaklaşık 20 ser TL fark var büyük mü olmalı küçük mü orta mı en iyisi
Kasnak cap olculeri neler ki? Bence 25 cm ideal gibi, ama minik 10 cm lik kasnaklar varsa onlar da guzel olabilir
Fiyat olarak gonlunden gecen minimum ne kadar?
Küçüklerine kimse para vermek istemez diye 20 cm düşünüyorum , ebat büyüdükçe ip maliyeti de artacak tabi ama 20 cm sizce ideal olur mu
150 civarı maliyeti var 30 40 da site kesse 200 de el emeği koysam yine minimum 400 diye düşünüyorum.
Anladim bildigim konu degil sonucta. Hayirli olsun simdiden
Teşekkür ederim 🙏
400-500 olması lazım ki emeğe değsin
Bence de
Bişi diyimmi zor satarsın
Neden
Şimdi bu tür şeylerin pek alıcısı yok artık
Haklısınız insanlar karnını zor doyuruyor benim ki bi umut iste
kim alcak bunları
Bilmem
Cok güzel olmus 750 ila 1000 tl
Punch mı o yoksa sarma nakış tekniği mi