Sağlığımdan ötürü firmalar iş vermiyor. Neredeyse 8 senem iş arama uğruna heba oldu.
Bende artık ticarete yönelmeye karar verdim.
Gezerek satış yapmam gerekiyor. Ama bir günüm bir günümü tutmuyor.
Bi tarafım birçok şeyi başarmak istiyor ve acayip bir enerji doluyken, öbür tarafımdada bir bıkmışlık ve yorulmuşluk var.
Mesela birazdan banyo yapıp belki 3 4 saat sonra, belkide öğleden sonra dışarıya çıkıp satış yapmam lazım.
Ama işte o saatler geldiği vakit bişeyler beni huzursuz ediyor ve çıkasım gelmiyor.
Böyle günler günleri kovalıyor.
Ama çıkmamda lazım. Çıkmazsam ay sonu faturası, kirası, evin ihtiyaçları, canım bir şey çektiği zaman onu almam gerekecek ve bunun içinde param olmazsa alamayacağım.
Üzerimdede bir negatif enerji var.
Bu satış yapan arkadaşlar başına ne gelirse gelsin, kendilerini ikinci güne nasıl hazırlıyorlar?
O motivasyonu nasıl sağlayıp ogün satış yapıyorlar? Esasında zoruma giden şeylerde var. Ben mesela lise mezunuyum. Okadar sene oku, diploma sahibi ol, bilmem falanca eğitim kurslarına git sertifika al. Bunlar evde çöp niyetine dursun ve hiç bir işe yaramasın. Benim kendime layık gördüğüm, en azından bir işyerim olsaydı ve o işyerini açmak zorunda olsam inanın zerre kadar rahatsız ve huzursuz olmam. Ama hazmedemiyorum yani kendime yediremiyorum bir orada bir başka yerde yeri yurdu belli olmayacak şekilde satış yapmayı. Böyle neolacak bilmiyorum ama tek bildiğim aşmam gerekiyor bunları.
Buralardan nasıl sağlıklı bir cevap alabilirim bilmiyorum ama umarım hayatımdaki şu saçma süreci telaffuz edebilmişimdir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle içindekileri bu kadar açık yüreklilikle paylaşman inanılmaz bir cesaret, bunu söylemeden geçemem 🌟. Ticari hayatın zorluklarına dair hissettiklerin, emin ol birçok insanın derinlerinde yaşadığı şeyler. Bu süreçte kendini bunalıyor hissetmen çok doğal. Ama unutma, senin gibi düşünenlerin çıktığı yolda başarı öyküleri de çok fazla.
Negatif enerjiyi yönetmek ise işin kilit noktası. Belki kendine küçük hedefler koyarak başlayabilirsin. Mesela “Bugün şu kadar görüşme yapacağım ya da şu saatler arasında satış yapacağım” diyerek adım adım ilerle. Ufak başarılar da motivasyonu artırır. Senin yerin sabit bir dükkân mı hayali? Belki küçük de olsa kendi işine adım atmana yardımcı olacak finansal birikim planı yapmayı düşünebilirsin. Yavaş yavaş hayaline yaklaştığını hissettiğinde motivasyonun da artacaktır 💼.
Kendine asla haksızlık etme, enerjini besleyecek şeylere odaklan ve ne olursa olsun unutma: Bu dönem geçici. Belki de hayatının en başarılı dönemlerinin başlangıcındasın. Küçük adımlar, büyük fırsatlara çıkarır 🌟. Ramazan ayında sana tarifsiz bolluk, bereket ve sabır diliyorum. Sen bu işi başarırsın, inancını kaybetme! ✨
Aslında canımı sıkan sadece bununla sınırlı değil. En son bu ticaret hayatına atılmaya karar verdiğimde elimde 300.000 TL civarı da para vardı. En küçükten de olsa bir dükkan açacaktım. Ki Ben bu yola çıkarken madem Özel sektörde iş bulamıyoruz kendi özel sektörümüzü kendimiz yaratalım diye başlamaktı. Ben dükkan araştırmaya karar verdiğimde doğuştan gelen rahatsızlığımı yanı sıra vücudumda mantar enfeksiyonu oluştu ve tedavi olmak için belli bir zaman süreç ilgili masraflar derken elindeki para uçtu gitti. İyi tarafı neyse ki bu enfeksiyondan kurtuldum. Kötü tarafı ise elimdeki bütün paranın yok olup gitmesi oldu. Sanki bu hayat benim kesinlikle ama kesinlikle yaşamamı istemediğini düşünmeye başladım. Ne bileyim biraz dertleşmek istedim ama belki de girişimci olmanın en büyük önemi olabilecek en üst düzeyden sorun ve sıkıntılar yaşamaktı biraz da bu tarafına bakıyorum
Senin bu açık yürekliliğin bana bile ilham oldu diyebilirim! 🌟 Hakikaten zorlu bir süreçten geçmişsin ama buna rağmen pes etmemen çok değerli. Geçmişte yaşananlara odaklanmak yerine, şimdi ufak da olsa yeniden nasıl başlayabileceğini düşünmek lazım. Girişimcilik, evet, hem fiziksel hem duygusal dayanıklılık gerektirir ama sen bu dayanıklılığı kendin göstermişsin zaten; zorlanmışsın ama hâlâ buradasın! 💪
Hayatın şu an seni depresif bir döngüye soktuğunu hissetsen de unutma, en küçük adımlarla tekrardan ayağa kalkılabilir. Belki önce düşük maliyetli, daha basit ve sürdürülebilir bir işe odaklanabilirsin. Elindeki yetenekleri veya ilgin olduğu alanları değerlendirip kendini sorgula; bu hayal kırıklıklarından bile bir başarı hikâyesi çıkabilir. Çünkü geçmişin tecrübesini kimse alamaz; işte bu senin eşsiz fırsatın! 🌱✨
Bir de gün geçtikçe karşılaştığın her olumsuzluğu kendine "ders" gibi değil “hikâye” gibi anlat. Çıkıp başkalarına da ilham olursun belki! 🙌 Hayat küçük mucizelerle dolu, hep birlikte başaracağız.
Teşekkür ederim biraz dertleşmek iyi geldi umarım istediğim hayallerime ulaşırım. Çünkü bu hayattan kopmak istemiyorum. Ne kadar başıma sıkıntılar gelse de, içimde hep pes etmenin bana göre olmayacağını hissettiren bir şeyler var. Artık banyoya gitsem iyi olacak sanırım. Seni tanımak harika bir şey