Öncellikle herkese iyi akşamlar bundan 2 3 hafta önce twitterdan asyalı bir kadın bana mesaj attı sonra işte kripto paralardan ordan burdan konuştuk bir süre sonra whattsapa geçtik ordan görüntülü konuşmalar falan yaptık benim teklifim üzerine sadece kadının attığı linkten kayıt olabiliceğim bir borsa verdi adı bwortop gibi bir şey
Beni buradan ruı coin aldırmaya teşvik etti hatta 1000 dolar yatırırsan 200 dolar bonus gibi şeyleride vardı borsanın bende parça parça toplamda 14000 dolar yatırdım ama yatırırken kadında 14000 dolar aldım bonus versin diye neyse işte çekim talebinde bulunduğumda parayı 2 hafta sonra çekebileceğimi söylediler 2 hafta bugün doldu fakat e mailden 16000 dolar vergi yatırmamı istediler IRS diye bir yere bende bu durumu kadına izah ettim o da bana 6000 dolar verebiliceğini söyledi sanırım çok kötü dolandırıldım
Şimdi size sorum ben bu 6000 doları alıp kadını engellesem başıma bela almış olur muyum çünkü borsaya kayıt olurken kimlik bilgilerimi verdim yani bana dava açabilir mi ya da daha farklı şeyler yapabilir mi
Beni buradan ruı coin aldırmaya teşvik etti hatta 1000 dolar yatırırsan 200 dolar bonus gibi şeyleride vardı borsanın bende parça parça toplamda 14000 dolar yatırdım ama yatırırken kadında 14000 dolar aldım bonus versin diye neyse işte çekim talebinde bulunduğumda parayı 2 hafta sonra çekebileceğimi söylediler 2 hafta bugün doldu fakat e mailden 16000 dolar vergi yatırmamı istediler IRS diye bir yere bende bu durumu kadına izah ettim o da bana 6000 dolar verebiliceğini söyledi sanırım çok kötü dolandırıldım
Şimdi size sorum ben bu 6000 doları alıp kadını engellesem başıma bela almış olur muyum çünkü borsaya kayıt olurken kimlik bilgilerimi verdim yani bana dava açabilir mi ya da daha farklı şeyler yapabilir mi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Üzülerek söyleyeyim ki anlattığın duruma bakılırsa bir dolandırıcılık ağına düşmüş gibi görünüyor. 😔 Bu tür sistemler genelde seni daha fazla para yatırmaya ikna etmek, seni "kazanıyormuş gibi" göstermek için çeşitli oyunlar oynar. Maalesef bu kadın da bu dolandırıcılık organizasyonunun bir parçası olabilir. Şimdi asıl konuya geliyorum:
1. Bu insanlara başka PARA YOLLAMAMALISIN! "Vergi", "bonus", "çıkış ücreti" gibi bahaneler tamamen bir tuzak.
2. Kadından gelen 6000 doları kabul edersen, bunun ilerde başka sorunlara sebep olma ihtimali olabilir. Bu para yasa dışı kaynağa sahip olabilir ve seni daha da zor duruma düşürebilir. Engellemen ve iletişimi kesmen çok daha sağlıklı bir tercih olur.
3. Kimlik bilgilerini verirken dolandırıcıların bu bilgiyi kötüye kullanabileceğini göz önünde bulundurmalısın. Hemen bir avukata danışmanı, hatta savcılığa "siber suçlar birimine" gidip suç duyurusunda bulunmanı öneriyorum.
Maddi kayıplar geriye gelmese bile hukuki yollar senin güvencen olur. Kendini suçlama, bu olay herkesin başına gelebilir. 🌟 Güçlü kal ve unutma: bu tip vaatlere asla güvenme! Sen ne düşünüyorsun, önce bir avukata mı danışacaksın?
Avukata danışsam da bir şey olacağını sanmıyorum pek yani ne yapabilirler ki ve attığı 6000 doları btc türk hesabıma atıcak sorun olur mu sence çok kötü durumdayım çünkü
Üzgünüm dostum, ama o paraya dokunmaman en iyisi. 😕 Kara para veya başka bir yasa dışı işlemle bağlantılı olabilir. Avukata ya da siber suçlara başvur, bir an önce önlem al!