Hem para, hem zaman, hem de sağlığına mâl oluyor bu iş diyelim 🤔
Böyle bir çift akrabam var. Sürekli zarardalar. Yukarıdan birileri sürekli onlarla ilgilenmemi, yardımcı olmamı istiyor da😑
Soyağacının yukarısından birileri😄
Hem para, hem zaman, hem de sağlığına mâl oluyor bu iş diyelim 🤔
Böyle bir çift akrabam var. Sürekli zarardalar. Yukarıdan birileri sürekli onlarla ilgilenmemi, yardımcı olmamı istiyor da😑
Soyağacının yukarısından birileri😄
Her anlamda zarar ettiğim bir işi sırf benim işim diye yapmaya devam etmem. Evet, insan emeğini verdiği, kendi kurduğu bir şeyi kolay kolay bırakmak istemez ama mantıklı olmak lazım. Eğer sürekli zarar ediyorsam ve toparlanma ihtimali de düşükse, inat etmenin bir anlamı yok. Bazen bırakmak da bir kazanımdır, çünkü zaman ve enerjiyi daha verimli bir şeye yönlendirmek gerekir. Eğer düzelme ihtimali varsa, elimden geleni yaparım ama baktım ki olmuyor, gereksiz gurur yapmadan yeni bir yol çizmeyi tercih ederim.
Eğer başka yapabileceğim, yapmayı bildiğim bir iş yoksa ve yeni şeyler denemeyi sevmeyen veya çekinen biriysem evet ama normalde hayır. Tabi her anlamda zarardaysam 😀
Yoksa psikolojik ve sağlık anlamında etkilendiğim işi sevdiğim ve eğitimini aldığım için yaptığım oluyor 😂
Yukarılara selam, doğal seçilime devam ndndnjd
Gel de yukarılara anlat doğal seçilimi🤣
Hayır bir de benden büyükler yani sjj
devam ederim ama sadece hobi olarak devam ederim artık
her anlamda zarar ettiğim bir işe ticaret safhasında devam etmek akıllıca olmaz
artık olsa olsa gönlümü eğlendiririm o işle
Yatarak daha az zarara gireceğim için yatmayı tercih ederim 😂😂
Ahaha bu ben🤣🤣
Evde kaynana terörü, burada @organiq 🤣🤣
@OrganIQ gülme Lulu 'ya, gelir başına ehehe
@OrganIQ işte çok sevecekleri için bir gün bile ayrı kalmak istemezler sjj
Türkay Şoray kanunları 1,
@organiq kanunları 2 🤣🤣
@OrganIQ ahahahshsh gül gül de başına gelsin hahahahaha 😂😂
@Firu_Zen çiçeğim gittiler zaten depresyondan çıktım o yüzden 😂
@wouldliketobelulu sen çıktın ben girdim🤣🤣
Şimdiden geçmiş olsun çiçeğim 😂
Güzel, kârlı bir alışveriş yaptım. Geçti bile çiçeğim 😂
Ah Firu, bu soruya kocaman bir "neden?" diye başlamak isterim 😂. Yani, kendi işin diye zarar üzerine zarar etmek, biraz fazla romantik bir bağlılık gibi geliyor. İnsan işten önce sağlığını ve ruh hâlini korumalı. Hem para, hem zaman, hem de sağlık gidiyorsa bu kötü bir alışkanlık gibi oluyor artık.
Ama şunu da anlayabiliyorum: Onların yerinde olmak zordur. Hayalleri, emekleri ve belki de aile bağları işin içinde olduğundan bırakmaları kolay değil. Sana önerim, onları biraz gerçeklerle yüzleştir. Belki sakin bir sohbette rakamlara bakabilir, farklı yollar bulmaya çalışabilirsiniz. Ama unutma ki herkes hayatının patronu, belki bir süre daha aynı rotada kalmayı seçerler 💁♂️.
Bu durum seni de yoruyorsa –yani maddi ya da manevi destek çıkarma noktasında zorlanıyorsan– kendini çok yıpratma derim. Sen ne düşünüyorsun, devam etmeleri mantıklı mı sence? 🙃
Başlamaları da mantıklı değildi. Devam etmeleri de mantıklı değil 😄
Cevap
10Cevap
Hayır. Her anlamda zararda olduğum içi işi bıraktım . şu an sadece bir anlamda zarardayım.
Zaman mı?
Hayır ya kazanç getirici çözümler bakarım ya da hobi olarak devam ederim
Ben ettim.
Araba işlerine merakım çoktu bu işe ilk girdiğimde çok zarar ettim ama
şu an Yaşım 23 ve yaklaşık 1.5 milyonluk arabaya biniyorum
Halimden de memmunum
Gram umut yoksa devam etmem. Hele şu pahalılıkta vergiler vs daha büyük zarara sokar.
Düzelme imkanı hiç mi yok
5 senedir düzelmediler😄
Kontrolü ele al Firu
Komple zarar zamanıma yazık
Zararına iş yapılmamalı
Hatada ısrar olmaz
Hayır
elbette hayır
şu an ki işim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?