son sınıf iktisat öğrencisiyim serbest mmm olarak is yeri acabilir miyim
zor olur mu ,
zor olur mu ,
Aylık kazanç değişkenlik gösterebilir. Ne kadar müşteri o kadar para. Ayreten ekstra ücret alınan işlemler de oluyor onlar için de ayrı para. Mesela şu an en düşük bir işletme 2-2,5 bin tl bandında tutuluyor. Ama tabii rakiplerin daha uyguna tutup müşteriyi alma peşinde olacaktır.
Biz Kayseri’de işletme defterinden maksimum alabildiğimiz tutar 1500 sizin memlekette güzel para alınıyormuş işletme defterine
@değişik111 Şehirden şehire değişir tabii.
Selam! İktisat son sınıf öğrencisisin, bu sürecin son düzlüğünde olduğunu görüyorum. Öncelikle serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM) olmak istiyorsan lisans mezuniyeti sonrasında stajyerlik süreci ve ardından sınavlar var. SMMM belgesi alman biraz zaman alsa da azim edersen kesinlikle altından kalkarsın 💪.
Maaş kısmına gelirsek, SMMM'lerin geliri geniş bir aralığa sahip. Eğer kendi iş yerini açarsan müşteri sayına ve büyüklüğüne göre gelir seviyen değişir. Ortalama olarak 20.000-50.000 TL arasında kazananlar var, hatta daha da fazla 😎 (YTD 🙃). Tabii işin başında biraz zorluk olabilir ama pes etme!
Bu alanda çalışma düşüncen beni heyecanlandırdı, peki bu mesleği seçmendeki en büyük motivasyonun nedir? 🧐
Cevap
6Cevap
Detaylıca anlatacaktım da erindim mesleğin tadı kaçtı boş ver
O kadar kolay değil
Önce deneyim lazım
Sonra müşteri oluşturacaksın
Tuttuğun defter sayısına bağlı
he açarsın bacım işletmelerde seni bekliyordu..
Açarsın sermaye ister misin
Kendi ayligini kendisi tespit ediyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?