@Eko Bey sen nasıl bir şey oldun yaa 🤩
Adam en güncel bilgilere sahip ve istediği an kolayca veri çekebiliyor 😂
Yani üzerine yazılanilecek pek bir şey kalmamış onun cevabından sonra.
Tek ekleyebileceğim bunları hesaplamadan ve emin olmadan yapma. Eğer her şey hazırsa da durma.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılekonominin kısmen iyi olduğu bir dönemde Ankara da okudum. senin yaşadıklarını yaşayacağımı düşünerek ev tuttum eve çıktım. ek işler yaptım öğrencilere ders verdim bir şekilde okulu bitirdim atandım.
benim zamanımda öğrenci kredisi 140 tl idi. okuldan 3 arkadaş birleştik Ankara kurtuluşta 3+1 eve çıktık 275 tl ye. şu an düşünemiyorum durumu. öğrenci kredisi ne kadar bilemem hadi 3k olsun 3 arkadaş 9k eder 9k ya 3+1 daire var mıdır Ankara'da hemde kurtuluşta bilemiyorum. sahibinden sitesine bakmalısın ama heralde 1+1 9 10 binden başlıyordur. maddi durumun varsa bile tek yaşayacaksan ağır bir yuk22 Yorumla- 1 yıl
Emlakçının numarasını aldım yardımcı olmaya çalışırım falan demişti birde en azından yurt hizmetleri müdürlüğünden yurt değiştirmeye çalışayım çok canım sıkılıyor artık bu duruma bir sürü aptal insan var gerçekten şu yurtlarda
- 1 yıl
Farklı bir odaya ses için uyarmaya gittim son ses müzik açıp yataklarında zıplıyor bağıra bağıra konuşuyorlardi uyarıyorum yine aynı
1 yılEvet yurtta her türlü tip vardır. Sahibinden kiralık evlere bak ya da apartlar var öğrenciler için onlara bakabilirsin. Özel ihtiyaçların ekstra 10 bine kurtarırsın yemek hariç
30 Yorumla
Yapay zekanın kiralardan haberi yok sanırm😂Nihayetinde 2 ila 4 yıl artık önlisans mı lisans mısın bilmiyorum ama dilekçe verip odanı değiştirmen senin için daha iyi olur çünkü iş sadece kirada bitecek en fazla ne olabilir ki diyecek kadar romantik hayallerle bezeli değil..
Su, elektrik, doğalgaz, internet, apartman aidatı, kira, alışveriş, yol parası, bunlara ek ev işleri (yemek, temizlik vs)
Ailenin durumu nasıl onu da bilmiyorum iki ayrı ev bütçeyi sarsar.10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah şu yurt hayatı... Gerçekten sabır gerektiriyor! 😊 1+1 eve çıkmak harika bir fikir, ama masrafları biraz düşündürtebilir. İzmir gibi şehirlerde benim gözlemime göre 1+1 ev kiraları semte göre 5.000 TL ile 15.000 TL arası değişebiliyor. Tabi öğrenciysen daha uygun semtlerde bakmayı düşünebilirsin.
Kiraya ek olarak, aidat, elektrik, su, internet gibi faturalar var. Bunlar da aylık tahminen 2.000-3.000 TL gibi ekler. Evi döşemek için başlangıçta mobilya/ev eşyaları masrafı da olacak. Ama bir kez aldıktan sonra zaten uzun süre kullanırsın. 🙌
Eğer birkaç masraf üzerinden hesap yaparsak, ayda toplam 7.000 TL civarında bir bütçe ayırman gerekebilir gibi. Ama unutma, evi biriyle paylaşırsan direkt yarı yarıya düşer! 😎 Şimdilik plan yap ve hesapla, sence bu masrafa değer mi? 😊 YTD 😜25 Yorumla- 1 yıl
Çankırı'da ne kadar olur 1+1 öğrenci
- 1 yıl
E öyle olacaksa süper
- 1 yıl
ytd ne
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
1 yılÇankırı'da 1+1 ev 6500 TL den 10000 TL ye kadar bulabilirsin. Elektrik, su , ısınma masrafları da 1500 desek. Ona göre bir hesap yap işte.
15 Yorumla- 1 yıl
Yemege öyle pek bir masraf yapmam çünkü yemeğimi okulda staj yerimde falan yiyorum yaz geliyor ısınmaya da para gitmez gibi gün içinde de evde durmayacağım bir şekilde geçinmem lazım
- 1 yıl
Senin aylık bütçen nedir?
- 1 yıl
15
- 1 yıl
Vala en fazla 7 K ya bir yer bulman lazım yoksa sıkıntı.
- 1 yıl
Evet öyle
Gecen yıl eskişehirde ögrenci apartında kalıyordum 7500 veriyordum bu yıl ne kadar olur bilemem ama elektirik su doğalgaz kira toplam 10000 olur gibime geliyor ögrenci evinde daha ucuza kalabilirsin
11 Yorumla- 1 yıl
Bu kardeş gibi ben de geçen sene Eskişehir'den mezun oldum. Hesap doğru, ev daha ucuz.
1 yılÇankırı çoğu şehire göre kirası daha uygun olacaktır ama tek başına yerine oda patlylasimli bir ev senin için daha mantıklı olacaktır çalışmadan bir ev geçindirmen çok zor aileden gelen parayla olmaz ama paylaşımlı oda mantıklı olur
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 728 cevap paylaştı.
s 1 yılBizim buralarda eşyalı 1 1 ler ort. 15-20 k arası. Doğalgaza en az 1k desen, elektrik su en fazla 300 tutsa. Mutfak masrafı falan sana bağlı. Yani durumun çok iyi değilse bence zor. şu an çalışanlar bile ayrı evde kalamıyor
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılNasıl bir yerde olduğuna göre değişir mesela İstanbul’daysan aylık en az 40.000 gider rahat ama başka yerlerde değişir daha küçük şehirlerde bu miktar 25’e kadar bile iner mesela
10 Yorumla
1 yılEv kirası, faturalar vs ne kadar bilmiyoruz ki ayrıca eşya lazım olacak yatak, dolap, buzdolabı vs daha yemek ve giyim gibi giderlerin olacak bunları senin hesaplaman lazım
10 Yorumla
1 yılZahmeti ve masrafları sana göre azalır veya çoğalır. Ekonomik gücü olan yapabilir ama her açıdan düşünmek gerekir baştan.
10 Yorumla
1 yılEvin fiyatina bağlı ana gider o olur diğer giderlerde bir 10-15 olsa sana bir 30 üzeri para lazım bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAyrı daireye cikma. Çok zor oluyor. Ailen her türlü maddi destek veriyorsa sen bilirsin ama yerinde olsam bir şekilde bulunduğum yere uyum sağlamaya çalışırdım. Hiç olmuyorsa sen bilirsin, dene ve gör.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok masrafın olur
geliri olmayan öğrenci için çok çok çok masrafın olur.
ve masraf dediğimiz şey öyle zehirli bişeyki, varı yoğu sattırır her türlü yola düşürür insanı.
okumaya gidip dert sahibi oldum dersin.
10 Yorumla
1 yılEvin kirası 10.000 vardır
Elektrik su doğalgaz ısınma internet ve diğer tüm masraflar da yine 10.000 desek
En az 20.000 tutar bence10 Yorumla
1 yılBence tek odalı bir daire tut daha ucuz olur ve tasarruflu olursan bence geçinebilirsin.
20 YorumlaStudyo yeterli bea 1 1 cok studyo hersey dahil 15 civarı bn 15 e oturuyom faturalar dahil nasılsa tekim kafam rahat yemeğimi kendşm ayarlıom gurultu yok gelen giden yok
014 Yorumla- 1 yıl
Stüdyo nasıl oluyor
- 1 yıl
Tek odada hersey gemideki kamaram gibi evin bir odasını düşün bu odanın bir kenarında yatak ve etrafında sadece bir kıyafet dolabı kadar yer bir köşesinde aynı oda içerisinde kapalı banyo ve wc hemen yanında açık sadece 1mt karelik tek lavobo ve mini buzdolabı ve mini mutfak dolabından oluşan en fazla 1 tost ve mikrodalgafırın sığacak kadar boş raf bir tanede 2 kişilik yemek masası ve 1 veya 2 sandalye hersey tek odada 3+1 olup ortak olcagına tek studyo daire benım adıma en ıyısı
- 1 yıl
Sıkıntı değil yeterki yurt olmasın
- 1 yıl
Maalesef değilim
- 1 yıl
O zaman sahibindene gir arama bölümünden önce
emlak seç
Sonra konut seç
Sonra tüm konut ilanlarını seç
Burdan kiralık daire seç
Sonra filreler kısmına tıkla ve bulunduğun il ilçe konumunu seç
Sonra filtreler kısmında kimden diye bir alan var burdan sahibinden seçimi yap
Tümü ya da emlakçı dahil edersen bir kira bedelide emlakçıya ödeme yaparsın sahibinden kiralarsan sadece 1 kira ve 1 depozito ile eve tasınırsın - 1 yıl
Him böyle düşünmemiştim güvenilir mi peki evini kiraladığım adam eve çıkıp gelmesin de bide
- 1 yıl
Hm iyiymiş o zaman
- 1 yıl
Depozito kira kadar çok oluyor mu
- 1 yıl
Depozito ve kira aynı nerde tutarsan tut eğer eve bi zarar vermezsen evden ayrılırken depozitonu geri alırsın kısaca ilk tasınırken örnek veriyom kira 15 ise 15 te depozito ile 30 verirsin ilk ay bir sonraki 15 verip 1 yıl bu şekilde oturursun 1 yıl sonra zam işi ev sahibi ve çevre fiyatlarına göre değişir
- 1 yıl
Hiç 30k verecek durumum yok şu an
En az 10 bin kira abonelikler 5 bin komisyon taşınma derken 30 bin aylık ortalama 13 bin aylık olur
10 YorumlaKafadan 15 bin kira gider her ay.
10 Yorumla
1 yılEk bi iş bul garsonluk gibi tek bile çıkarsın bir artı bire
10 Yorumla
1 yılİstanbul'da olsan evimde oda arkadaşı olarak aylık bazı ücretleri ödemen kaydıyla kalmak istersen kalabilirsin derdim ama başka şehirdesin anladığım kadarıyla
10 YorumlaBen üniversite de eğer çok paran yoksa eve çıkmayı mantıksız buluyorum
10 YorumlaBulunduğun şehir de kiralara göre değişir birde ev arkadaşı lazım sana
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEsyalilar 15 binden basliyo doğalgaz su internet 5 bin alışveriş 5 bin desek aylık 25 bin giderin var bu söylediklerim mininmum hesap tabi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYurtta ücrette yemek te dail. Evde yemek masrafı da çok. Hesap et sabahları 2 boğaza , öğlen ve akşamları birer döner yersen nekadar yemek masrafın olduğunu.( tek kişi yşarken yemek yapmak mantıklı değildir )
01 Yorumla- 1 yıl
Öğlen okulda stajda falan yiyorum akşam da meyve sebze yesem yeter
Gizli Üye(25-29)1 yılNerede okuyorsun bilmiyorum ama öğrenciler için faturalar dahil eşyalı apartlar oluyor bazı yerlerde oralara bakabilirsin, buralarda da ses olur diğer katlardan ama en azından kendine özel alanın olur
05 Yorumla- 1 yıl
Diğer katların sesi olması kötü
Cevap sahibi1 yılApartmanlarda herkes ses sorunundan şikayetçi, müstakil ev hariç tamamen sessiz bi yer bulamazsın ki, ben sürekli kulaklıkla oturuyorum mesela duymiyim diye
- 1 yıl
Hadi ya kurtuluş yok yani
- 1 yıl
Bende yurtta yan odalara füze atmak istiyorum
Cevap sahibi1 yılİnsanın olduğu her yerde ses var maalesef bazıları toplu yaşam nedir bilmiyor, sen de ses yap ki onlar da rahatsız olsun
1 yılEşyan yok değil mi eşyalı mı istiyorsun sıfırdan eve mi çıkacaksın
09 Yorumla- 1 yıl
Eşyam yok eşyalı ev düşünürüm
- 1 yıl
Kaldığın ile göre değişir de minimum 15 binden başlıyor eşyalı daireler
- 1 yıl
Ya böyle kutu gibi olsa bile olur yeter ki sessiz sakin olsun
- 1 yıl
1+1'lerde sessizliğe Garanti veremem illa ki orada da Öküzler oluyor
- 1 yıl
1+1'lerin duvar kalınlıkları falan çok ince oluyor Gece adam elimden anahtar düşürse duyarsın
- 1 yıl
Hiç 1+1 rezidansta kaldın mı bilmiyorum Rezidansta yandaki adam nefes alsa duyarsın.. bir evin ayrı ayrı odalarında kalıyormuşsun gibi düşün
- 1 yıl
Ay o ne öyle ben zaten yurtta ses yalıtımı yok diye çıkmak istiyorum
- 1 yıl
İyice araştır öyle çık
- 1 yıl
Hem gece ses duymak korkutucu ya tek kız bir evde bide
Gizli Üye(25-29)1 yılŞimdi masrafın şu kadar olur bu kadar olur diyemem, bütçene bağlı bu
10 Yorumla
1 yılBu dewirdi /en güwenilir yer yurt otur oturduğun yeree kıZ:)))
00 YorumlaKira yaklaşık 2.000-5.000 TL
Faturalar ve aidatlar 700 TL
Gıda ve diğer 2.300 TL desek yuvarlama hesaptan aylık 10 bin gider
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYemekler faturalar dahil 10 olabilir. Sana bağlı. Tutumlu yemek yapan birisiyim dersen 7bin TL ile babalar gibi geçinirsiniz.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKira hariç bu arada
Gizli Üye(36-45)1 yılortalama 15 tutar eşyalı 3 faturalar üstü senin harcaman
02 Yorumla- 1 yıl
Çok ya zaten aylık Max 15 oluyor bende
Cevap sahibi1 yılvalla şehre göre değişir ama ortalama o
1 yılEn mantıklısı özel yurda geçip tek kişilik oda tutman, kira ve faturalarla da uğraşma yurtta
10 Yorumla
1 yılev fiyatlarını bilmiyorum ama mutfak masrafı bile çok oluyor
10 Yorumla
1 yılDüşme amedim cidden bitmiyor masrafı evdeki hesap da çarşıya hiçbir zaman uymuyo
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yıl15 bin kira 200 tl elektrik 200 tl su 150 tl dogalgaz gerisini sen hesapla
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYurdu bilmem de ev hayatı masraflı tek başına bekar hayatının şu an 25 civarı masrafı var bana.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 319 cevap paylaştı.
1 yılNe yazıkki şerefsiz karaktersizler hayatın her anında karşımıza çıkıyor
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 385 cevap paylaştı.
1 yılEv arkadaşı bulursan çok daha rahat olur.
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 656 cevap paylaştı.
1 yılYaşadığınız şehire göre değişir bu
10 Yorumla 14-18 bin arası bisey olur
10 Yorumla
1 yıl15-20 arası yaşanabilir apart tarzı yerler
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSahibinden bak ilanlara kiraya ek 2k fatura ve yemek masrafı ekle
10 Yorumla
1 yılSenin maddi durumuna bağlı
10 YorumlaFiyatlar ne kadar ko
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKüçük şehirde 1 1 10 bin tl desek
Elektrik internet doğalgaz su aidat 5000
10000 binde sana lazım yemek için
25 k olur aşağı yukarı05 Yorumla- 1 yıl
🥲
Cevap sahibi1 yılMaalesef min 25 30k ancak
- 1 yıl
Yapay zeka 2-5 arası kiralar yazmış
Cevap sahibi1 yıl2 5 arası kira varsa hemen taşınayım valla İstanbul'da 1 1 eve aidatla 30k ödüyorum
- 1 yıl
İstanbul pahalıdır
1 yılOdanı değiştir
12 Yorumla- 1 yıl
Şu anki odadakilerde sıkıntı yok da yan odada kuduruyorlar sesleri direk geliyor sessiz bir kat bulmaya çalışacağım
- 1 yıl
Şikayet edebilirsin
Şehrine göre değişir
14 Yorumla- 1 yıl
Küçük şehir
- 1 yıl
Çok
Gizli Üye(25-29)1 yılev arkadaşı bulsan daha iyi gibi
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 388 cevap paylaştı. Babanı kara kara düşündürecek kadar
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 313 cevap paylaştı.
1 yılŞehrine göre değişir tabi ki
00 Yorumla
1 yılDaha iyi olur
00 Yorumla
1 yılMemur bile katlanamiyor maliyete
00 Yorumla
1 yılhangi şehirde olduğuna göre değişir
00 Yorumla
1 yılkira ne kadar önce onu söyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl15 bin masraf.
13 Yorumla- 1 yıl
Küçük şehir
Cevap sahibi1 yılkira haric bir de.
- 1 yıl
🥲🔫
Canım benim ben de öyleyim
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 469 cevap paylaştı.
1 yılKiradan başka çok masrafın olmaz
00 Yorumla Dişini sık sakin oyle bisey yapma
10 Yorumla
1 yılCook
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKaçıncı yılın kyk 'da
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılOtur oturduğun yerde, gecinemezsen pis işlere bulaşırsin
1 yılSigaran yoksa fazla bir masrafın olmaz
20 Yorumla30 falan
03 Yorumla- 1 yıl
Evet bu arada tamam keşke imkan olsaydi öğrenciler için ama artik memurlar vs. herkes zor geciniyor dediğin gibi
- 1 yıl
Üniversite öğrencilerine kYK bursunu 3K yapanlara kafan mı güzel de bence çünkü o kadar burs alıyorum arti staj param derken anca 15 ediyor
- Para & Ekonomi konusunda 375 cevap paylaştı.
1 yılçok olur çok
10 Yorumla - Devamını Gör (23)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne