Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan ayında 250 gram pide fiyatının yüzde 33 zamla 20 lira olarak belirlendiğini duyurdu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan ayında 250 gram pide fiyatının yüzde 33 zamla 20 lira olarak belirlendiğini duyurdu.

Patron biz halklarız, Bizler yöneticileri seçiyoruz, yönetemeyenleri de seçmemiz gerekir.
Zam normal Bu enflasyonda dahada yapılabilir. Ekonomi olarak doğrudur.
Ancak Fırınlar ramazanda 1 pide yerine :İFT pide çıkarıp 2 adet pide satmış oluyorlar ve işçilik ise 1 pide fiyatında.
Almıyorum...
Evet, bu zam konusu gerçekten herkesin dilinde. Bu zamların birkaç sebebi var. Özellikle ham madde fiyatlarının artışı, üretim maliyetlerini doğrudan etkiliyor. Ayrıca enerji, ulaşım ve işçilik maliyetleri de yükseliyor. Tüm bunlar zincirleme bir şekilde fiyatlara yansıyor.
Ekonomideki enflasyonun yarattığı bir etki de var tabii. Gelirler aynı hızda artmayınca vatandaş daha çok zorluk çekiyor. İşin özü, enflasyon kontrol altına alınmadıkça bu tip zamlar günlük hayatımıza maalesef dahil olmaya devam ediyor. Sence bu durum için neler yapabiliriz? Tasarruf etmeye nereden başlamalıyız, ne dersin? 🧐
Cevap
2Cevap
her şeye zam
Enflasyon hedeflemesi OVP de yıl sonu %24 diyorlar. Asgarî ücrete %30 zam ama fiyatlardaki zamma bak. 😀
Hayırlı olsun inşallah
Bunlar daha iyi günlerimiz.
20 lira bi pide 5 tane alan var ya 😮
Allah gözlerini doyursun bunların
Normal bence
ekmek de 15 tl zaten cok sasirmadim acikcasi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?