Tutumlu musunuz yoksa müsrif mi? Keyifli mi yoksa planlı mı? Ağustos böceği mi yoksa karınca mı?

Tutumlu musunuz yoksa müsrif mi? Keyifli mi yoksa planlı mı? Ağustos böceği mi yoksa karınca mı?
  • La Cigale, ünlü TikTok fenomeni,
    yazı balkonunda dans ederek ve şarkı söyleyerek geçirdi.
    Selfie'ler, hikayeler, viral videolar,
    Kışı, faturalarını ve moralini unuttu.
  • Rüzgar estiğinde,
    Elveda ortaklıklar, daha fazla görüntüleme yok!
    Aç, titriyor, Wi-Fi veya veri yok,
    Karınca'nın kapısını çaldı, utangaç görünüyordu ve usulca şöyle dedi:
  • Merhaba kanka, uzun zaman oldu!
    Küçük bir borcun var mı? Biraz nakit sıkıntısı çekiyorum.
    Söz veriyorum, işime döner dönmez hepsini iki taksitte geri ödeyeceğim!
  • La Fourmi, zırhlı bir start-up'ın CEO'su,
    ona yarı eğlenmiş, yarı kızgın bir bakış attı:
  • Bütün yaz dans mı ettin?
    Peki... videolarınızdan para kazanın ve yememe izin verin!
  • Ve Karınca gülerek kapısını kapattı,
    Ağustos böceği ise Netflix'e ücretsiz abonelik aramaya gitti.

Moral:
Dans etmek iyidir. Tasarruf etmek daha iyidir.😁

Güncellemeler
1 yıl
Mizahi bir konu ama Mordern tarzdaki arketipler, insanların konumlarına ve hayat felsefelerine göre nasıl davrandıklarını gösteriyor.
Bu masalın kıssadan hissesini meşru buluyor musunuz ve günümüz yaşamına uygulanabilir mi?
Bir Ağustos böceği olup mali kışınız için plan yapabilir misiniz ya da çok fazla öngörü sahibi bir karınca olup nasıl tasarruf edeceğinizi iyi bilir ama hayatınızın güzel anılarını çarçur edebilir misiniz?
Güncellemeler
1 yıl
Karınca da Ağustos böceği de hem yanlış hem doğru belki :) egoizmimizi, umursamazlığımızı geri çekelim, her birinin taşıdığı konuma rağmen hayırseverliği, diğerkâmlığı öğrenelim. Esnek olalım, biriktirmeyi bildiğimizde paylaşmayı da bilelim, başkalarından yardım beklemeden daha vicdanlı ve sorumlu olalım. Hayattan biraz keyif alarak ama tasarruf etmeyi bilerek kendimizden taviz verip dengeyi sağlayabilir miyiz ki finansal bir kış ya da duygusal bir kış yaşamayalım :) sizin dengeniz nedir?