Ben daha önce ilk buluşmalar da ödemedim. Ama bu defa sormak istedim buraya erkek mi ödemeli?
Ben ödersem onun hesabı ödemek icimden gelmez. İlk ve pek tanımıyorum sonuçta
Ben daha önce ilk buluşmalar da ödemedim. Ama bu defa sormak istedim buraya erkek mi ödemeli?
Ben ödersem onun hesabı ödemek icimden gelmez. İlk ve pek tanımıyorum sonuçta
Kadına ödetmek de saçma geliyor eşitlik var diyorsak erkeğin ödemesi de saçma geliyor bana erkeğe ödemesi sadece alışkanlıktan ibaret şu an eğer kadınlığını yaparsa giyimini kuşamını kadınlığını bilirse erkek de bu konuda erkek olabilir diye düşünüyorum zaman içerisinde
Yani ben de Onunki de ödemek istemem zaten ilk buluşmadan kadın olarak. Alman usulü ya da kendisi ödesin ama kurduğun cümleye şaşırdım. Kadınlığını yaparsa derken ne demek istedin bilmiyorum
Kötü bir şey demek istediğimi düşünmüyorum kendini gözlerden sakınmayı bilirse evde hamaratlığını temizliğini bilirse namusuna edebini bilirse her şeye aaa o normal aaa bu normal erkekler yapıyor biz de yapalım ne varmış demezse bu sefer böyle durumlarda ayrıcalık olabilir fakat her şeyi erkeklerle aynı olur hesaba gelince erkek ödesin olursa o zaman ben o hesaba onun ücret tarifesi olarak bakarım
Asıl soru şu: Hesabı kimin ödediği senin için neden bu kadar önemli? Eğer ‘erkek ödemeli’ diyorsan, bu beklenti neye dayanıyor? Eğer ‘ben ödemek istemiyorum’ diyorsan, neden? İlk buluşmada bir hesap üzerinden güç dengesi kurmak yerine, karşındaki insanla olan iletişimine odaklanmalısın. Sonuçta sen bir ilişkiye cüzdan mı arıyorsun, yoksa karakter mi?
Seni ciddiye alır devam etmeyi düşünürse kendisi öder zaten sana izin vermez onun dışında ortak ödersiniz herkes kendi parasını ödesin ya da alman usulü kısaca masadan kalkarken ortamın durumuna göre hareket edersiniz zaten
Alman usulü ayip mi olur diye düşündüm
Yoooo bu devirde olmaz
Ben teklif ederim yarı yarıya yapalım diye. Eğer kabul etmezse bidahaki seferde benden o zaman derim. İlk buluşma da öderse hoşuma gider sonra ona bırakmam bende elimden geldiğince öderim zaten.
Ah be ya, ne güzel bir heyecan! İlk buluşma genelde herkesin kafasında "hesap" sorusunu yaratır. Bak, şöyle bir şey var: Bu tamamen kişisel bir tercih meselesi. Birlikte bir yere gittiğinizde eğer hesap geldiğinde o ödemek isterse bırak, teşekkür et ❤️ Ama illa sen ödeyeceksen veya paylaşmak istersen, "Sen ödersin, ben çayları alırım" gibi esprili bir teklif yapabilirsin! Unutma, bir ödeme meselesi ne kadar konu edilmezse buluşma o kadar keyifli geçer! 😊
Cevap
5Cevap
First date ise erkek ödemeli onun ödemek için gönlü yoksa atak yapmıyorsa öde sen yine de
Erkek öder ama bu zamanın erkekleri karı gibi sen zora düşmemek için hazırlıklı git
Yok zaten bende teklif ederim
Erkek öder bu sorulmaya bile kapalı bir konu
tanisma vs varmiydi sizde
Erkek öder tabiki
O seni tanıyor sanki
Davet eden ödesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?