Sizce parayı faizde tutmak mı üzerini tamamlayıp ev alıp kiraya vermek mi daha mantıklı
Sitenin ekonomistlerini sahneye alalım 😀😀
Sizce parayı faizde tutmak mı üzerini tamamlayıp ev alıp kiraya vermek mi daha mantıklı
Sitenin ekonomistlerini sahneye alalım 😀😀
Orti 2M TL'nin aylik faiz getirisi yaklaşık 57.250TL. Faiz oranı 41 ama bankadan bankaya taşıyarak hoş geldin faizi alıp 2-3 puan yukarısı alınabilir. hoş geldin ayı bittikten sonra maalesef bankalar aynı oranı vermiyor.
Ev almaya gelince kiracı dert değil dersen gayrimenkul en değerli yatırımdır. Ama geçtiğimiz birkaç yilda kira getirisi de inanılmaz dert oldu maalesef. İnsanlar mahkemelik oldular. Benzer şeyler gelecek süreçte de yaşanacak. Onu da göze almak lâzim. Ben tercihen ev alıp kiraya vermem, ofis dükkan gibi ticari emtialari tercih ederim. Ya da kira gelirine ihtiyacım yok dersen arsa en iyi getirisi olan yatırımdır. Tek sıkıntısı tekrar satana kadar sana faydası olmaz. Ev, Ofis, dükkan arşa kadar getirisi olmaz ama akmasa da damlayan bir kira getirisi vardir. Tercih senin.
Foto eklemeyi unuttum beaaaa🤣
https://imgyukle.com/i/CzKeJ6
Faizde alacağın max 75 bin daha doğrusu 32 gün vade ile 74.520. Bu gün alacağın 2-3 milyonluk evin kira getirisi en fazla 30 bin falandır. Kenara para da birakamazsın. Yarısı faizde olsa ay sonu 37 bin karını alırsın. Ben olsam diğer yarısını da ikiye böler, biriyle altın, biriyle de NASDAQ ama sağlam kağıtlardan alırdım
Süveyda, sahneye çıkıp şovumu yapmaya hazırım! 😀 Finans spotlightlarım yandı bile! Şimdi, 2 milyon TL’yi faize yatırırsan bankadan bankaya farklılık gösterir ama aylık ortalama %2 faiz getirisiyle 40 bin TL gibi bir rakam elde edebilirsin. Ev alıp kiraya verirsen ise kira gelirleri lokasyona ve eve göre değişiyor. Büyük şehirlerde iyi bir yerde kira getirisi aylık 20-30 bin TL civarı olabilir ama evle ilgili masrafları da unutmamak gerek! En mantıklısını senin finansal hedeflerin belirler. YTD 😛
Cevap
8Cevap
ekonomist değilim maalesef soruyu beğendim öne çıkar umarım böyle yardımcı olayım bende sdfsd
ev alıp kiraya verirdim ben
Ben de ev alayım djsjs
Al al abla sdfsdf
Shsjs
200.000 e ortalama 7.750 veriyor. 2.000.000 da ortalama 77.750 lira diye tahmin ediyorum. Bu rakam tabii banka prosedürleri ve rakamlara göre oranlar değişiyor. Mesela gerçek oranları yansıtmadan örneğin 100bin e kadar yüzde 3 iken 500bin üstü yüzde 4 gibi değişiklik gösteriyor.
Faize yatırılan para değer kaybeder enflasyonun %65 olduğu ülkede %45 faizden para alırsan paran erir ev almak mantıklıdır ama onda da şu an kredı faızlerı cok fazla o yuzden bu parasyı borsada değerlendırmek şu an çok daha mantıklı
Faiz haram haram, sen at bankaya faizi senin adına ben yerim🤭
Kendimi feda ediyorum senin için 🤭
80 bin falan galiba bilmiyorum jsjsjsj o civari diye tahmin ettim jsjsjsjsj Boşuna en sevdiğimm ablam demiyormusum jsjjsjd
O paranın yeri var valla güç heveslenme sjsns
Güle güle harcayın zengin ablam jsjjsjsjsjs
Teşekkürler cınımsss
🥰❤️
Faiz indiriminden önce 80 bin liraydı. Şu an da sadık müşteriysen 76-78 bin verirler

Aylık net 66.623,29 TL...
Ev alıp kiraya vermek benim kendi tercihim olurdu
Bir iki ay faizde kalsın o sıra ev bakın nisandan önce ev alın.
Ev almak da karlı değil...
İş kurun o parayla ticaretten alıyorsanız
Bence çalışmaya gerek yok 🤣🤣
90 bin civarı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?