Para & Ekonomi konusunda 386 cevap paylaştı. Bir yıl önce uygulamaya başladığım ve başarıyla sonuç aldığım yöntemler:
1) Kredi kartını yanınızda taşımamak. Eğer kendi nefsinize güvenmiyorsanız, kartı evdeki en erişilmez köşeye, mesela büyük bir dolabın arkasına koyabilirsiniz.
2) Eğer düzenli geliriniz varsa, bu gelirin yaşamsal ihtiyaçlarınızı (kira, faturalar, yemek, sigara) karşılamak dışında kalan kısmını her ay düzenli olarak kredi kartınıza yatırmayı alışkanlık haline getirmek. Ama bir uyarı: Borcun tamamını ödemeden "son ödeme tarihini" beklemeyin! Ekstre kesildiği günden itibaren faiz işlemeye başlar, ki bu faiz oldukça can yakıcı olabilir.
Bu yöntemleri borç tamamen bitene kadar 1 yıl boyunca hiç bozmadım.
Ayrıca kredi kartı harcamalarınız için internet bankacılığınızdan, "şu kadar harcama yapıldığında cep telefonuma bildirim gelsin" talimatı verin. Bu "şu kadar" miktarı, her ay ödeme yapabildiğiniz seviyeye göre belirlenmeli.
Her ay gelirinizin bir kısmını fon hesabına yatırın. Ve harcama yapmak zorunda kalırsanız, fonu bozdurup harcama yapın.
Bir diğer önemli nokta: Kredi kartınızla harcamayı, ekstreniz kesildikten sonra yapın.
Bu yöntemle yıllarca kartınıza uygulanan faizlerden kurtulabilirsiniz. Ayrıca fon hesabında paranız durursa, harcama yapmaya üşeniyor ve daha az harcama yapıyorsunuz. Bankamatik bulmak, fon bozmak, çek yapmak derken harcama yapmayı sürekli erteliyorsunuz.
Son olarak, eğer son ödeme tarihine kadar tüm borcunuzu ödeyemiyorsanız, kesinlikle o tarihe kadar beklemeyin! Borcunuzun tamamını ödeyebildiğiniz anda ödeyin. Kalan borcu da ödeyip tamamen kapatın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İlk amacın daha fazla borçlanmamak olmalı, tabi ki olabildiğince.
Bunu yaptığında bir yerde sabitlenecek. Sonra azaltmaya başlayacaksın. Bunu da ilk aşamada en azından tüm borcu değil de asgari ödemesini yaparak devam ettirebilirsin. Bu önemli çünkü onu 3 ay yapmazsan banka hukuki yollara başvurur.
Diğer ödemelerini de taksitlendirebilirsen veya bir ödeme planı ile ödeyebilirsen rahatlayabilirsin.
33 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Grbryrb, çok zorlu bir durumdasın, anlıyorum ama bu işin üstesinden gelebilirsin! Öncelikle sakin kal ve adım adım ilerlemeye odaklan. Şimdi, kredi kartı borcunu yapılandırmayı bankanla konuşmayı düşünebilirsin. Bu, borç yükünü daha küçük ve yönetilebilir taksitlere bölebilir.
Bir bütçe oluştur ve önceliklerini belirle; kira ve kreş gibi zorunlu harcamalar ilk sırada. Gereksiz harcamaları tamamen durdur. Hatta gerekirse bu dönemde geçici ek gelir yaratabileceğin yolları düşün. “Bu iş bittiğinde daha güçlenmiş olacağım” diye kendine hep hatırlat. Çıkış yolu her zaman var, yeter ki plana sadık kal! 💪✨30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılAslında kredi kartı düzgün kullanıldığında peşin harcamalardan çok daha hesaplıya gelir tabi ki hiç bir zaman asgari tutarı değil de o ay çıkan borcu ödediğiniz sürece diğer türlü asgari ödeme sonrası günlük faiz işler ve borç katlandıkça katlar. Hiç bir bütçenizi geçen aşırı harcamalardan kaçınmalısınız! Borçlarınızı banka ile görüşüp yapılandırabilirsiniz borç sıfırlanınca da kredi kartınızı iptal edebilirsiniz...
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 23b cevap paylaştı.
u 1 yılBorcu kapat
00 Yorumla
1 yılBen harcamalarını aylık bin liraya düşürdüm. Gereksiz gördüğüm bir şeyi asla almıyorum. Benim aldigim maasla insanlar ev geçindirip çocuk okutuyor bekar halinle nasıl yetiştiremiyorsun diye kendim çokca telkinde bulunuyorum. En önemlisi de bir şeylerin sahibi olmak istiyorsan akarken doldurmalisin diyorum.
12 Yorumla- 1 yıl
Aylık bin lira mı?
- 1 yıl
Zorunlu giderler hariç bin lira
1 yılKredi kartın kullanıma kapanır ancak şu yolu izleyebilirsin. Kredi kartı yapılandırması yap. Bu sana uzun vadeli ödeme seçeneği sunar. TAbi gene faiz binecek üstüne ama bir süre rahatlatır seni. Başka ödemelerinde varmış eğer kredi notun düşük değilse kredi çekmen gerekecek maalesef.
10 YorumlaEvlimisiniz? Çocuk var sanırım. Eşiniz ne kadar alıyor ve büyük Şehirlerden birinde mi yaşıyorsunuz
12 YorumlaKredi kartının asgarisini öde ve bi süre kullanma faizdiz kredide çekebilşrsin aslında 3ay ertelemeli kredi kartı işlemleri buaralar çok kötü işin kötü tarafı bankalar hükümetle kolkola girmiş milleti kaosa sürükliyo kartın bakiyesini ödemezsen borç faizi %3 üzerinde oluyo inşallah sen kurtulursun borçlarından
00 Yorumla
1 yılFiziksel kredi kartını kır. kredi kartından alışveris yasağı ver kendine. Nakıti tutumlu kullan bu dediklerim çok kolay değil fakat biraz dayanınca kurtulacaksın. Ben de kredi kartına boğulmuştum bir dönem fiziksel kartı kırdım sıfıra sıfır kaldım kazandığım parayı ödemelerimi yaptım iptal ettim.
31 YorumlaMüşteri hizmetleri ni ara olmadı bankaya git yüz yüze yetkili biri ile iletişim kur derdini anlat danışmalısınız bu ciddi bi konu inşallah kurtulursun ben de kullanmıyorum internet alışverişine kapalı kart öğrenci kartı benim 🙏
11 Yorumla- 1 yıl
Ne güzel arkadaşım benim
Gizli Üye(36-45)1 yılBu yuzden hayatımda kredi karti almadım kullanmadım. ne ben ne eşim.40 yaşındayim Bizimde cocugunuz var köpeğimiz var. çok üzüldüm :( adınıza. İkinizin. gelirinizin toplami ne sorması ayıp?
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl63 bin TL ile bile gecinemeyen bir insana nedeseniz boş hanfendi sizde baya ucmussunuz. Ben bu kdar jazanmiyorum eşimde ayağımizi yorganimiza göre uzatiyoruz. Bu şekilde çok zor çıkmanız. Ancak bir şey satıp varsa elinizde kapatmak yoksa çok surunursunyz
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılMaaş ne kadar peki. Sanırım her ay içeri gidiyorsunuz
13 Yorumla- 1 yıl
Kreş vs ne kadar
- 1 yıl
Şimdi oğlum gitar dersinden çıktı 3500 ders 5500 olmuş
En iyisi hiç kullanmamak ama bir defa bulaşınca bataklık misali içine çekiyor insanı.
11 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBanka ile yapılandırma programı yapabilirsin bütçeni kendin hazırla aylık ona göre ödemeli yapıp sonra tamamlarsın ya da kredi çekip ay vadesini uzun tutup kapatırsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYa yanlış anlama da gücün yoksa bu kadar açılmak ne diye? Burdaki insanların sana kötü yollar göstereceğini biliyorsun buna rağmen buraya yazıp ne amaçlıyorsun? Hiç samimi değilsiniz. Ben öğretmenim , iki de çocuğum var. Burak şu dediğin miktarı aylık 15 bini çok az geçmiştir borcum. Benim de aldığım ettiğim sattığım var ama ayağımı yorganıma göre uzatıyorum. Kreş demişsin , kreşe gönderme sen de anaokuluna gönder az bi ücretle. Yani şu borç için baya çabalamış olman lazım
11 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın önerinde arkadaşım
Gizli Üye(18-24)1 yılAayy daha kendimizi geçindiremezken Bir de doğurmuyor musunuz deli oluyorum vallahi kendinize baktınız da bir de velet yapıyorsunuz
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHaksız mıyım yazık değil mi o çocuğa
Cevap sahibi1 yılNasıl hallediyorsun borç üzerine borç yapıyorsun o çocuk da maddi sıkıntı düşünmeyen anne Baba'nın bir çocuğu olmak istemez miydi
1 yılhepsini taksitlendir özel harcalamardan kıs bir süre sıkıntı dert etme her şey gelir geçer ödersin 🙂
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılİptal edip ekstreyi ödemeye devam edeceksin ben öyle kurtuldum
20 Yorumla Bankaya müracaat edip size özel illaki bir ödeme veya kampanya olanağı sağlayabilir ler yüksek meblağ ödemelerim oluyor aylık telefonlarım sağolsun lar zırıl zırıl susmuyor bir gidip hangi banka ise bir yüz yüze danış derim.
00 YorumlaZaruri olmayan harcamaları azaltmak lazım. Bir şey almadan önce birkaç kez düşünmek, online alışverişlerde anlık sipariştense sepete atıp 1-2 gün sonra karar vermek gibi yöntemler denenebilir.
10 Yorumla
1 yıldünyalar kadar borca girince pişman olup kapatıyorsun
10 YorumlaBütün odemelerini yapinca kapat bir daha da kullanma
10 Yorumla
1 yılÖncelikle bir gelir gider tablosu oluşturmalısın sonra ona göre hareket etmelisn kredi kartınada ödeme yaptığında atıyorum 85bin borcun var aagari ödemesi 20bin bunu 21 olarak öde sonra limitini 10 bin düşür bu şekilde limit düşürerek kapatabilirsin. Gelir gider hesaplaması çok önemli bence dikkat etmelisin
00 YorumlaBorclanmayi durdurup asgari ustunde elinde kalanın tamamını yatırıp azaltabildigin kadar harcamaları kısman lazım.. yoksa asgari ödeyip geçiştirmek daha kötüye gitmene sebep olur
00 YorumlaBen yapılandırdım kartlarımı hepsini kapatıllar iyki kapatmışlar şimdi borcum 77 binlira kaldı 15 taksit kaldı sende yapılandır borcunu duşur kafanız rahat olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKurtulmak için geç değil mi sence de giren girmiş bile? Bu konuda bilgim yok umarım yardımı dokunan biri çıkar.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKullanmamak en iyisi. Haram çözüm değil çünkü. Aksine bela musibeti o kişinin üzerine çeker. Inşaallah herkes kurtulur
10 YorumlaGerekirse ek iş yapıp borcu kapatın sonra da bir daha kredi kartı kullanmayın. Hayatımda hiç kullanmadım bence en güzeli
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılKredi kartı ile artık alışveriş yapmayı bırak, yeter...
Sonra da kazancın ile sadece bunları ödemeye odaklan. Psikolojini sağlam tut.
00 Yorumla
1 yılKredili. Mevduat hesabından 85 bin 12 ay taksitli avans kullan. Hepsini kartına yatır. Aylık 10-10.5 taksitleri olacaktır onu öde kart borcun kalmayacak he ray maaşından kalanı kmh a ara ödeme yap 6 aya temizlersin kendini
00 Yorumla
1 yılAsgarıyı ödeyerek ve karttan harcama yapmayarak mecburen bıtırıceksın. Idarelı git
00 YorumlaEkstre taksitlendirme işlemi yapabilirsiniz
00 Yorumla
1 yılNasıl başardın o kadar açılmayı
Gelirin ne kadar
00 Yorumla
1 yılGelirin 70-80 bin değilse zaten umut yok düze çıkmaya
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. iş yerinde bi sekteterimiz var. kendisi manitasına ödetiyor
00 Yorumla
1 yılİnşAllah diyorsun faize bulaşıyorsun bilmiyor musunuz ki faizin haram olduğunu 😑
00 Yorumla
1 yılKredi çek kartı öde ve kapat artık kullanma krediyi taksit taksit ödersin
00 Yorumla
1 yılNe zamana kadar ödenmesi gerekiyor peki?
22 Yorumla- 1 yıl
Fazla bir gün kalmamış. Yardımcı olmak isterim.
Gelir ne kadar
17 YorumlaSakın yapılandırma yapma.. İlerleyen zamanda kredi cekmek istersen veya lazım olursa sana sorun yaşatır.. Yapılandırmalar bankalar tarafından hoş karşılanmıyor. Bir tavsiye.. Asgari ödeyip diğer aya kdar kendine gelir arayısında bulunmalısın.
01 Yorumla
1 yılasgari öde limit düşür, asgari öde limit düşür ben böyle temizledim sonrada elimde 5 bin tl limitli yedek kartı bırakıp diğerlerini kapadım tertemiz oldu şu an
00 Yorumla
1 yılMinimum mimum ya da sweet bonnazaya abanacaksin ya borcun kapanacak ya da 2 ye katlanacak
14 Yorumla- 1 yıl
Kumar kanka bakma bana boş konuştum
- 1 yıl
Giderlerini kısarak direkt olarak ciddi ödemeler yaparak bitirebilirsiniz
- 1 yıl
Ldisardan yemek yerine evde yapmak dışarıdan kahve almam yerine termosa evden kahve almak gibi çözümlerle
- Para & Ekonomi konusunda 794 cevap paylaştı.
1 yılkartım var diye durmadan boşa harcarsan normal bendede vaR Kart borcum 5 bin lira bile yoktur
00 Yorumla Bir ay ödemeyin ve sonra kredi kartınızı yapılandırın, kart kapanır ve faizli fakat küçük küçük ödersiniZ
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılBen evde bırakıyom harcamamak için
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu olmamış 🧐
kumar oyna borcun düz 500.000₺ olsun 🤣
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 525 cevap paylaştı. Kredi kartına yatır ordan ödeme yap
10 Yorumla
1 yılZor bi durum bi çok insanın karşılaştığı güncel konudur.
00 Yorumla
1 yılBorçlarını ödeyip sonrada kapatarak :)
11 Yorumla
1 yılGelir ne kadar?
12 Yorumla- 1 yıl
Şöyle söyleyeyim. Kredi, kredi kartı ve ek hesap üçlüsünden en mantıklısı kredidir. Çünkü kredi kartı ve ek hesapta son yoktur, her ay ödersin ve borç bakiyesinden bir rakam düşmez. Kredi is her ay ödersin, borç bakiyenden düşer ve sonunda o birikmiş bırcun sıfırlanır. Toplam borca, uygun bir meblağ ve ödeme gücüne uygun vade seçip. Kredi ile kapstın geçin. Ferahlarsınız.
çok sıkıntı 😔
18 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBorçlarını ödedikten sonra iptal et
20 YorumlaHarcama yapma borcu kapat kır at peşin çalış
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 666 cevap paylaştı.
1 yılKapattırmaktan başka çare yok galiba
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKredi kartı resmen adam zigiyo
10 Yorumla
1 yılAllah yardımcın olsun
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 304 cevap paylaştı. Kapat sonra yavaş yavaş öde
00 Yorumla
1 yılKesip atarak.
00 YorumlaOlduğu kadarına bırakın bari
00 YorumlaKocana vererek kurtulabilrisin
00 YorumlaTaksitlendirdim ayda 3100 ödüyorum borç 60000
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 469 cevap paylaştı.
1 yılAileniz yardım etmez mi
00 Yorumla - Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat