Merhaba, siteli bir daire almayı düşünüyorum ama karar vermekte zorlanıyorum. Güvenlik, sosyal alanlar, otopark gibi avantajları olduğu söyleniyor ama aidat giderleri ve yönetim sorunları gibi dezavantajlar da olabilir diye düşünüyorum. Daha önce siteli bir dairede oturanlar veya bu konuda deneyimi olanlar varsa, fikirlerini paylaşabilir mi? Sizce siteli daire almak mantıklı mı?
Siteli bir daire almak mantıklı mı? Avantajları ve dezavantajları neler?
Hayatımın büyük bir kısmı sitelerde yaşayarak geçti denebilir bence en büyük sorun İnsanların nasıl toplu yaşaması gerektiğini bilmemesi. Toplu yaşamak demek komşularına saygı duymak demektir ama bizim insanımız maalesef bu konuda empati yoksunu. Kaliteli bir sitede yönetim eğer ciddi kurallar koymuşsa yaşana bilir. Avrupa da ev kiraladığında sana 5 sayfa dikkat etmen gereken şartları imzalatıyorlar Örnek: akşam 22 den sonra duş almamak, evde topuklu ayakkabı ya da terlikle dolaşmamak gibi ama bizim ülkemiz bu konuda da henüz çok geride.
Ama şöyle de bir şey var bence bazı insanlar var istiyorlar ki evde sessiz sinema oynasın çocuk yapıyorsun ağlayınca rahatsız oluyorlar ama çocuk bu yani ne yapabilirsin
İşte bence bundan dolayı Avrupa ile kıyaslamak doğru olmaz, çünkü burada ki insanlar özellikle yaşlı kesim istiyorlar ki çok çok sessiz olsun sessiz sinema oynayarak konuşalım insanlarla bir de 5 sayfa sözleşme imzalasalar , bütün daire sahipleri mahkemede ulaşırlar yıllar boyu
kusura bakma kimse senin çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değil o insanlarda senin gibi o eve para verip oturuyorlar kimseyi rahatsız etmeye hakkın yok ablacım çocuğun olsa bile.
şimdi atıyorum ben evimdeyim odaklanmam gereken bir durum var ya da uyuyorum kimsenin beni rahatsız etme gibi bir lüksü olamaz bir insanın en çok evinde rahat etmesi gerekir herkesin kendi içinde özgürlüğü vardır ancak sen gelip benim konfor özgürlüğümü kısıtlarsan işte orada senin özgürlüğün biter. ve polis çağırıp seni şikayet etmem bu durumda benim vatandaş olarak en büyük hakkımdır.
çocuğa her şey serbest falan değil çocuk doğurduğunda apartmanı satın almış olmuyorsunuz kimse sizin çocuğunuzun gürültüsünü çekmek zorunda değil konutlar kişilerin dinlenme ve huzur bulma alanlarıdır kimsenin bir insanın yaşam konforunu bozma gibi bir lüksü yoktur ben sırf bu yüzden çocuklu bir aileye dava açtım ve kazandım. ben bir vatandaşım ve benim vatandaşlık hakkım var siteler kimsenin tapulu malı değildir beyefendi.
Senin bu düşüncen tamamen bencilce apartmanda yaşamak sadece senin keyfine göre şekillenmez çocuklar da burada yaşıyor ve onların da hakkı var senin konforun için kimse çocuğunu susturmak zorunda değil çocuk dediğin ağlar güler koşar oynar bu onların doğasında var senin rahatsız olmaman için ne yapacaklar yani çocukları susturup hareketsiz mi tutacaklar böyle bir şey mümkün değil apartman hayatı sana ağır geliyorsa izole bir yere taşın özgürlük dediğin şey sadece senin rahatın olamaz toplu yaşamda herkesin hakkı var senin tahammülsüzlüğün yüzünden kimse hayatını kısıtlamak zorunda değil vatandaşlık hakkı diyorsun ama başkalarının hakkını yok sayıyorsun gerçek dünya senin kurallarına göre dönmüyor
hanımefendi kimse sizin çocuğunuzun gürültüsünü çekmek zorunda değil apartmanlar çocuk kreşi ya da park değildir yaşam alanıdır. kimsenin huzurunu bozamazsınız bu ülke sizin fikir ve düşünceleriniz ile değil yasalar ile yönetiliyor kişiyi özgürlüğünden alıkoymak ya da insanları gürültü yaparak rahatsız etmek bu ülkede bir suçtur. böyle bir durumda devlet bana polis çağırıp kişiyi şikayet etme hakkı tanıyor. bunu yaptımda ve kazanan taraf ben oldum. muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz kimseyi rahatsız edemezsiniz sende çocuğunda. gerçek dünya tamda benim kurallarıma göre dönüyor polis geliyor ve suçlu olan cezasını alıyor ve mesele kapanıyor. böyle yaptım böyle oldu.
şehir kültüründen nasibini almamış köylüler yaşamayı ve şehire adapte olmayı beceremiyorsa gelmesinler kardeşim. kimse senin döllerinle uğraşmak zorunda değil. neymiş gerçek hayatta kurallar öyle işlemiyormuş aaa öyle mi tatlım. tabi mağaranda orman kanunlarıyla yaşamaya alışıp medeniyet görünce bir afalladın işine gelmedi çapulcu seni. @Esmatkr
Senin bu ukala ve kibirli tavrın şehir kültürü değil düpedüz görgüsüzlük apartmanda yaşamak sadece senin rahatin için değildir burada farklı insanlar farklı yaşam tarzları var ve senin keyfin için kimse hayatını kısıtlamak zorunda değil çocuklar da bu hayatın bir parçası ve senin tahammülsüzlüğün onların varlığını değiştirmez sen apartmanı kendine ait bir malikâne mi sandın burası halka açık yaşam alanı eğer tek başına sessizlik içinde yaşamak istiyorsan dağ başına çık kimse seni durdurmuyor şehir hayatı dediğin şey karşılıklı saygıyı gerektirir ama senin gibi bencil tipler kendini merkeze koyup herkesi rahatsızlık kaynağı olarak görür yasalar diyorsun ama hukuk senin gibi kaprisli tiplerin oyuncağı değil polis çağırdın diye haklı olmuyorsun çocuk ağladı diye suçlu ilan edemezsin burası senin özel düzenine göre dönmüyor senin o zavallı egon gerçek hayatla çarpışınca darmadağın olmuş ama kabullenemiyorsun gerçek dünya senin keyfine göre şekillenmez burada herkes var ve sen buna alışsan iyi edersin
Sen kendini çok akıllı sanıyorsun ama karşıma çıksan öyle bir avukat tutarım ki bırak özür dilemeyi bana tazminat ödemek zorunda kalırsın hayatın boyunca unutamayacağın bir ders olur senin gibi kendini hukuktan üstün sananlar en sonunda adaletin tokadını yiyip oturur senin o mahkemede kazandım masalların beni güldürmez çünkü ben öyle bir dava açarım ki sadece kaybetmekle kalmaz bir de üstüne bana ödeme yaparsın apartmanda yaşamayı beceremeyen birinin hukuk dersi vermesi tam bir komedi gerçek dünya senin hayal dünyan değil burada benim gibi insanlar var ve senin bencilliğine pabuç bırakmayız
Yoo gayette polis çağırdım ve karakola götürdüler ertesi günde avukatıma söyleyip dava açtım ve davayıda usulen kazandım benim açımdan her şey okey ve mutluyum tatlım. Gördüğün gibi hukuk ve adalet gayette şakır şakır işliyor senin anan baban cumhuriyet savcısı diye devlet içinde bir ayrıcalığın yok tatlım senin anan babanda bu devletin nihayetinde bir çalışanı ve maaşını bu toplum veriyor. Halk vergi vermesin bakalım devlet senin ananın babanın maaşını ödeyebiliyor mu anası babası cumhuriyet savcısı olan arkadaş.
İstediğin avukatı tutup istediğin davayı açabilirsin tatlım adalet sizin babanızın tapulu mülkü değil. Ben hukuki haklarımdan bi-haber olup; avukatla onunla bununla korkutabileceğin 15 yaşındaki sudelerden değilim tatlım. Adalet varsa herkes için var Ananız babanız Cumhuriyet savcısı diye siz devlet olmuyorsunuz.
Senin gibi egosuna tapan tipler kendini hukukun efendisi sanır ama gerçek dünya öyle işlemez polis çağırdın diye haklı olmazsın dava açtın diye üstün olmazsın sen sadece devletin sağladığı sistemi kendi küçük çıkarlarına alet etmeye çalışan zavallının tekisin ben öyle bir avukat tutarım ki kazandığını sandığın o davayı bile tersine çevirir seni de tazminata mahkûm ettiririm sen hukuk ve adalet işliyor diye böbürleniyorsun ama senin gibiler sadece sistemin boşluklarından yararlanıp kendini büyük sanan eziklerden ibaret ben gerçek adaletin nasıl işlediğini sana öyle bir gösteririm ki bir daha sesini bile çıkaramazsın savcı çocuğu olmakla övünmüyorum ama senin gibi kompleksli birine devletin nasıl işlediğini gösterecek kadar zekâm var sen vergi falan konuşuyorsun ama toplumun senin gibi bencil tiplerden kurtulması için ödenen her kuruş helaldir gerçek dünya senin küçük hesaplarınla değil benim gibi insanların aklıyla dönüyor bunu unutma
Hadi ablacım hadi yorma. kendi ütopyanda sana başarılar senin tuttuğun avukat bu devletin hukukundan üstün değil. Adalette babanızın tapulu mülkü değil yorma.
Sorma sonra kardeşine suç atıyor yok benim değil diyor hesap. Şimdi ben bu kişiye, halkı kin düşmanlığa tahrik aşağılama suçu, hakaret, ve manevi tazminat davası ve kişilik haklarına saldırı için daha açacağım
3 tane twitterdan yemiştim hemşire esma ablam ama üçünden de daha savcıda kovuşturmaya gerek yoktur denmişti adliye benim hayatımda ilk kez gördüğüm bir yer değil benim iki abimde avukattı biri mesleği bıraktı uzman çavuş oldu beş yıl önce kuzey ırakta şehit düştü diğeride hakimlik-savcılık sınavına hazırlanıyor. Ben sadece abimin cenazesinde ağladım kimsenin önünde ağlamam. bu arada yenidoğan hemşiresisin galiba Allah kolaylık versin zor meslek.
Kesinlikle Annen diye Annene yalvarıp egon zedelenmesin diye torpille bana ceza yazdırtmayacaksın. Neyse sizden büyük Allah var problem yok, hadi iyi akşamlar.
Bak şimdi de kamu görevlisine hakaret ve tehdit ediyorsun kendini kaybettin bence dur. yoksa ileride dünyanın en iyi avukatını tutsan çare etmeyecek mahkemede haberin olsun
Bizim oturduğumuz sitede 50 müstakil ev var, kapalı sinema, kapalı 2 adet havuz, hamam, futbol, tenis, basket sahaları mevcut, 2 tane çocuk parkı var, kapali ve acik otopark da mevcut, 40 güvenlik var site etrafında ve içinde gezen. Cocuklar için çok güvenli, benim çocuğumun bakıcısı ve diğer çocukların bakıcılari da arkadaş olmuşlar, çocukları sitedeki parkta bulusturup oynatıyorlar, hayvan da besleyebiliyor sitede hayvan barınağımiz da var, sokakta buldugumuz yavru kediyi o barinaga koyduk besliyoruz. Aidat 30binTL yalnız, biraz yüksek aidat ama bence sunduğu imkanlara göre hakkını veriyor.
Merhaba! Siteli dairelerin avantajları güvenlik, sosyal olanaklar ve bakımla ilgili rahatlık sağlasa da, aidat giderleri ve yönetim sorunları önemli dezavantajlar olabilir. Eğer sosyal alanlar ve güvenlik senin için ön plandaysa ve bunlara değer veriyorsan, siteli daire almak mantıklı olabilir. Ancak aidatların yüksek olabileceğini ve yönetimle ilgili sıkıntıların olabileceğini de göz önünde bulundurman önemli. Bütçen ve yaşam tarzınla uyumlu olup olmadığını değerlendirerek karar vermen en doğrusu.
Neden? Gayet işe yarar önerileri var, hem seni muhatap alıp zahmete girerek cevap yazmışım sen neyin kafasındasın teşekkür edeceğine laf sokuyorsun. Çok nezaketsizce bu yaptığın.
Şuna baksana bu cevabı bile yapay zeka ile vermiş. kızım kendi cevapların yok mu bütün sorulara bu şekilde gizli cevap veriyorsun xper kasmak için neyse ki fenomenlere seni bildirdim umarım yakın zamanda hesabın kapanır
Ahahahaha şaka gibisin yazdığım cevabı yapay zekayla yazılmış sanacak kadar da okuduğunu anlamayacak düzeydesin. Çok işsiz güçsüz ve haset bir insansın belli ki, ayrıca yapay zekayla cevap vermek kurallara aykırı değil. Senin gibi boş işlerle uğraşan haset birini muhatap alıp cevap verdiğim için kendimden özür diliyorum
Güvenlik, sosyal donatılar ve otopark evet avantaj ama aidatı dezavantaj olarak düşünemeyiz çünkü hizmet karşılığı ödenmesi gereken yani konforun bedelidir tek dezavantaj site yönetimi olabilir hakkıyla site yönetimini yürütenler olduğu gibi bunu kendi lehine çevirip gereksiz bir çok ödemeyi ekstradan site sakinlerine dayatanlar da oluyor, bunun harici bir dezavantajı yoktur.
Her tercih bir şeylerden vazgeçmek demektir. Önceliklerin ne olduğuna göre karar vermek lazım. Neticede mükemmel durumu yakalamak çok kolay değil, illa bir şeyler eksik veya fazla gibi olacak...
Ben siteli dairelerden yanayım. Kıyaslayınca artı yönleri daha fazla gibi geliyor. 🤷♂️
Şehire 15 dakikalık mesafeden 10 dönüm arsa aldım, ev kurma planım var ama bi türlü elim gitmedi. Her ne kadar müstakil ev istesemde şehirde yaşamanın rahatlığından sanırım elim gitmiyor.
Müstakil eve göre olan avantajlarını anlatmışsın zaten. Ama müstkail evin de kendi içinde birçok avantajı var ve eğer imkan varsa müstakil ev almak daha mantıklıdır güvenli bir bölgede. Fakat site içerisinde olmayan bir daire almak yerine siteli daire herzaman daha iyidir. Yönetim meseleleri pek sorun olmaz ve aidatı görece düşük bir site bulursan da aidat sorun olmaz.
Bazıları aidat kira gibi sanki kendi evin değil de kira ödüyormuş gibisin diyorlar
Cevap sahibi
1 yıl
Site lüks ise evet öyle oluyor. Ama o aidatın da pozitif bir karşılığı oluyor, değiyor yani. Boşu boşuna ödenen bir bedel değil. Fakat imkan kısıtlıysa aidatı düşük sitelere bakılabilir.
Aidat olayindan dolayi hos degil. O paralar nereye gidiyo cebine indiren var mi bunun takibini yapayacagim icin enayi gibi aidat odemek istemem sahsen.
Bizimkinde kapalı havuz, açık havuz, kapalı otopark, basketbol, çocuk parkı, cafe, sauna, buhar odası vs vs var 2+1e 3200 ödüyoruz aidat. Her sene yönetim ve muhalefet toplantılarda kavga eder ben de gider izlerim falan 500e yakın daire var
O kadar fazla aidat toplanıyor ki parayı indiregandi yapıyorlar. Muhalefet de kendi yapmak istiyor. Bi dahaki seçimde kazanmak için birbirlerinin pisliklerini ortaya döküyorlar 😅
Peki yönetimi kim belirliyor yani bizimkiler diye dizi vardı orada mesela yönetici olmak için aday oluyorlardı sonra kim yönetici seçilirse onun dedikleri oluyordu
Siteli daha iyi ama diğeri daha rahat yüksek sesli müzikler olsun bütün her şey yapabilirsin ama korunaklı olmayabilir siteli olana göre sitede sorun çok fazla ödeme olabiliyor güvenlik , kapıcı derken epey bir servet ödüyorsun
Öyle düşünüyorsun kendine ait müstakil bir yer baksan daha iyi olur knk güzel bir bahçeli filan hatta güzel çiçekler dikersin ve tüm her şey sana ait olur. Güzel agaçlarda renk katar , kendine göre ayarlaman yapardın ağaçlar ve çiçekler konusunda yardımcı olurum. Önemli olan senin rahat olacağın ferah bir alan