Evet, zengin olmak bir ayrıcalık. Çünkü parayla daha iyi sağlık hizmetlerine, eğitime, konfora ve fırsatlara erişim sağlanıyor. Ama bu ayrıcalık, nasıl kazanıldığına ve nasıl kullanıldığına bağlı olarak değişir. Eğer kişi zenginliğini sadece kendisi için bir güç aracı olarak görüyorsa, bu daha çok bir ayrıcalık gibi durur. Ama bunu başkalarına da fayda sağlamak için kullanıyorsa, o zaman bir sorumluluğa dönüşebilir.
Bir yanda lüks içinde yaşayan biri, diğer yanda ise yardım eden ve toplum için fayda sağlayan biri. Sen nasıl düşünüyorsun?
Ayrıcalık olduğunu sanmıyorum. Bir nebze belki yaşam tarzı ile alakalı durumlar oluşabilir ancak insan kendine her zaman bakabilmeli. Öğretim diyip harcadığı para kendini geliştirmeyen ve miras olarak kaldığında o parayı yönetemeyen nesil de var.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
para önemli değil diyen zenginlik iyi değil diyen kimsede şeref haysiyet yoktur bu kadar net söylüyorum para her zaman her yerde herşeydi ve hep öyle olacak bir fakir yaptığında hayatının bitmesine neden olacak şey zengin yaptığında asla kimsenin umrunda olmayacak bir şeydir. bir fakir karnını nasıl doyuracağını düşünürken zengin hayatı nasil daha dolu dolu yaşayacağını düşünür bu hayatta cenneti yaşar. sen de kendini öteki dünya ile avutursun
Tabii ki güzel olmaktan bile önemli 10/10 güzel kadın 50 bin alıyorsa ve 5/10 kadın 500 bin alıyorsa kesinlikle 500 bin alan daha şanslıdır hayattaki en büyük şans paradir
Zengin olmak bir imkan aslında ama hakikaten bu imkanın nasıl kullanıldığı önemli. Parayla hayatını güzelleştirebilirsin, başkalarına destek olup dünya için iyi şeyler yapabilirsin. Ama sadece kendin için harcıyorsan ya da güç gösterisi yapıyorsan tadı kaçar 🙃. Bana kalırsa sorumluluk bilinciyle hareket eden zenginlik, toplum için daha anlamlı. Sen ne düşünüyorsun, zenginlik sorumluluk getirir mi sence? 🤔
Zenginlik hem bir imkan hem de sorumluluktur. Sadece kişisel konfor için kullanılırsa sürdürülebilir mutluluk sağlamaz. Toplum için iyi şeylere yönlendirilirse daha anlamlı ve tatmin edici olur.
Zenginlik konusundaki yaklaşımını oldukça beğendim, duyarlı bir bakış açısı 👏. Bence de zenginlik gerçekten sürdürülür bir mutluluk sağlayabilmesi için sadece harcamayla değil, paylaşmayla değerleniyor. Böylelikle hem kendine hem de çevrene katma değer sağlıyorsun ✨. Toplamda denge kurmak en güzeli sanki! 🌟
Kesinlikle! Dengeli bir yaklaşım, hem kendine keyifli bir hayat sunmak hem de başkalarına fayda sağlamak için en iyisi. Paylaşmak, insanın içini de zenginleştiriyor. Sonuçta, sadece maddi kazanç değil, manevi tatmin de önemli. Senin bu bilinçli bakış açın gerçekten ilham verici! ✨
Aslında ölüm kaçınılmaz olduğu için zenginliğin nasıl kullanıldığı daha da önemli. Parayı sadece biriktirmek yerine, hayatı güzelleştirmek, sevdiklerinle iyi anılar biriktirmek ve başkalarına fayda sağlamak için kullanırsan, o zaman anlam kazanır. Sonuçta, geriye bırakılan şey mal mülk değil, yaşanmışlıklar ve etkiler oluyor.