Şöyle ailem Zengin olmasına rağmen çocukluğumdan. beri bana az para verdiler. Biri birye birşeyler içelim yiyelim ya da gezelim dediği anda ne kadar param gideceğini düşünüyorum
Diğer insanlarda düşünüyor mu
Diğer insanlarda düşünüyor mu
Hayır değil.
Tabi her insan düşünüyor çünkü ekonomi ve hayat şartları herkesi bir şekilde etkiliyor ama böyle değil.
Seninki daha çok takıntı durumuna gelmiş ve cimri denilen durumdasın veya o yolda ilerliyorsun. Başkalarına hadi tamam ama bu şekilde kendini de kısıtlar ve zarar verirsin.
Belirli bir miktardan sonra o para harcanmalı, birikmesinin ve orada durmasının bir anlamı yok 😇
Anormal bir durum.
Bu durum seni sosyal ilişkilerin ve aile durumunda ileride çok mutsuz yapar.
Paarayi lüzumsuz şekilde harca ds demiyorum ama günlük keyif alacağın şekilde harcamalar yapabilirsin. yeme içme veya başka tür gezi eğlence icin
Harcıyorum yetmez diye korkuyorum
Mesela bugün neler yaptın masrafın ne oldu
Sıfır evdeydim
Yaş kaç, iş okul ne ile uğraşıyorsun. Dilersen dm den ulas
Üniversite sınavına hazırlanıyorum
Tamam. Arada çıkıp kendini mutlu eden şeyler yapmak adına kendine çık kahve içecek vesaire al. Canının çektiği şeylerden al. Hiç olmazsa böyle şeylerde alışveriş yapmaktan geri kalma. İçindeki cekingenligi kır. Her ne kadar sen öyle tanimlamasanda alisverir biraz olsun seni o durumundan uzaklastirir
Alışveriş yapıyorum ama gidip lüks yerlerde yemek yiyemiyorum ailemle olmadığım sürece
Cevap
10Cevap
Normaldir
Düşünmem istediğimi alırım yerim içerim giyerim ne kadar mis bakmam bile yeterki sevdiğim bir şey olsun
Aşırı düşünmek hayat kalitesini düşürmenin yanı sıra kişinin psikolojik durumunu da olumsuz etkileyebilir. Uzun uzadıya düşünme eylemine özellikle anksiyete ve depresyon gibi psikiyatrik rahatsızlıklarda çokça rastlanır.
Bu seni tutumlu olmaya sevk eder aslında.. Olumlu bakmak gerek. Birikiminide ypaarsın.
serdar ortaçta bu durumdan para düşmanı hastalığında
Ben çocuğumun ihtiyaçlarını karşılamak için iş aramaktan yoruldum artık
Vermeyin ozman para benim ailem hiç para vermediler 12 yaşına kadar.
Yok ben öyle yapmıyorum elime para geçerse hemn çocuğum için harcıyorum şu an 3 yaşında gözünde hicbişey bırakmam tabi bunu kontrollü bir şekilde yapacağım
3 yaşında bir bebek masrafı çok olmaz bence bez dışında
Demekki paranın kıymetini biliyorlar bizim gibi canım gidip kızlara para versin 🤣
Değil ama çoğumuz yapıyoz maalesef
Düşünmeden hareket edemiyorum
Ama düşün paran yetmezse ne yaparsın
Değil benim ailem orta gelirli ben düşünmüyorum
Haklısın güzel bir özellik
Düşünüyorum
Çokmu zengin ailen
Yani böyle küçük şeyleri dert etmeme gerek yok ama. Ya çok pahalı bir yere gidersek ve param. yetmse ya rezil olursam diye düşünüyorum
İzmir
Fabrikamız var.
Teşekkürler.
Derya
Pelinsular işçi oluyor genelde.
Üniversite sınavına hazırlanıyorum
Hayır. Neden özele gidiyim. Bir vasfılari yok yurtdışına gitmeyi pilanlıyorum. Okumak için.
Özel üniversiteler. Çok boş buluyorum arkadaşım hemşirelik okuyor Koçta çok komik geliyor
Yurtdışına gitmesem devlet üniversitesine giderdim işletme okumak için anca koç falan tercih edilir tıp okumayı pilanlıyorum
Malesf olmaz
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?