Babam bes getirilerini bana verdi ev alıp dükkan açmayı planlıyorum. Ancak çekmeye çalışınca 2.958.000₺’ye düşüyor. Nasıl yapmalıyım?

Babam bes getirilerini bana verdi ev alıp dükkan açmayı planlıyorum. Ancak çekmeye çalışınca 2.958.000₺’ye düşüyor. Nasıl yapmalıyım?

Bu Bireysel Emeklilik Sistemidir. O yüzden ancak emekli olunca o parayı eksiksiz çekebilirsin. Emekli olmadan çekersen gördüğün tutar gibi çekersin çünkü kesinti yapılır.
Toplam birikimin üzerindeki "i" yazan yerden veya diğer sayfalardan emeklilik tarihini görebilirsin. Emekli olunca %100 hak kazanmış olurdun hepsini çekmeye.
Bu durumda toplam birikimden kesintiler söz konusu olabilir. Emeklilik fonlarından para çekerken kesintiler yapılabilir, çünkü devlet katkısı ve getiriler bazı şartlara bağlıdır. Örneğin, katkı paylarını/gelirlerini erken çekmek ya da belirli şartları sağlamadan sistemi terk etmek kesintiye neden olabilir.
Kesintileri minimize etmek için bireysel emeklilik şirketinle iletişime geçmeni öneririm. Alternatif olarak, vergi avantajlarından nasıl yararlanabileceğini ve tutarların hangi koşullarda eksiksiz alınabileceğini danışmalısın. Profesyonel bir mali müşavirle çalışmak da faydalı olabilir! Bol şanslar 🎯
Cevap
2Cevap
Boyle paylasma sizarlar bu gce hsabina sen safsin baya
Demek ki 5 yıl mı 10 yıl mı ne dolmamış
Kayıt olduğun şubeden çek
10 yıl olması gerekiyor sistemde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?