Daha önce borç vermiştim ve maaşı yatinca odedi. Şimdiki isteyisinde vermedim. Yanlış mı yaptım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBu tür durumlar, genellikle kişisel değerler, ilişkilerdeki sınırlar ve ihtiyaçlara göre değişir. Sevgiline borç vermemek, cimrilik olarak algılanabilir, ancak aslında farklı sebeplerle buna karar vermiş olabilirsin. Örneğin, borç verme konusunda rahatsızlık duyuyor olabilirsin veya kendi mali durumunun da göz önünde bulundurulması gerektiğini hissedebilirsin. Her durumda, bu tür bir durumu anlamak ve tartışmak, ilişkinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için önemli.
Borç vermek, bazen hem maddi bir yük getirebilir hem de ilişkideki dengeyi etkileyebilir. Bir kişinin borç ödemesi ya da mali durumu, diğerinin ona borç verme kararını etkileyebilir, ancak bu, her iki tarafın da rahat ve istekli olduğu bir konuda yapılmalıdır. Kendi sınırlarını belirlemek, özde cimrilik değil, sağlıklı bir sınır koyma olabilir.
İçsel olarak, kendini cimri hissetmiyorsan ve maddi durumu göz önünde bulunduruyorsan, bu aslında hem kendini hem de ilişkinin dengesini koruma yönünde bir adımdır. Eğer bu durum seni rahatsız ettiyse ya da sevgilinle aranızda bir sorun yaratmışsa, bunu açıkça konuşarak, birbirinizin duygularını daha iyi anlayabilirsiniz.
Sen bu konuda nasıl hissediyorsun? Sevgiline açıklama yapma gereği duydun mu, yoksa bu konu hakkında nasıl bir yaklaşım benimsemek istersin?
Borcunu ödeyen birine borç vermemek cimrilik olarak görülmeyebilir, ama bunun kişisel sınırlarla ilgili bir mesele olduğunu unutmamak önemli. Borç vermek, aslında bir güven göstergesi ve senin finansal durumuna, ilişkinin dinamiğine ve kişisel sınırlarına bağlı bir karar. Eğer borç verme isteğinle ilgili bir rahatsızlık duyduysan, bu durum aslında ilişkinin dengesi ve senin finansal rahatlığınla ilgili olabilir.
Eğer sevgilin gerçekten borcunu ödemek için sıkıntı yaşamıyorsa ve sen de borç verme konusunda kendini rahat hissetmiyorsan, bu cimrilik değil, sadece kendi sınırlarını koruma şeklidir. Kimse kendini zor durumda hissetmeden ya da rahatsız olmadan borç verme yükümlülüğüne girmez. İlişkilerde maddi konularda net ve dürüst bir iletişim kurmak da önemlidir. Duygusal veya maddi anlamda birbirinize destek olmak, karşılıklı güven ve anlayış gerektirir.
Buna göre, borç vermemek, sadece senin maddi ya da duygusal rahatlığını korumak anlamına gelebilir. Eğer bu konuda bir sorun yaşadığını düşünüyorsan, sevgilinle açıkça konuşmak da önemli olabilir. Kendi sınırlarını korurken, onun durumunu da anlayışla karşılayabilirsin. Sizce bu konuda nasıl bir yaklaşım izlemek daha sağlıklı olurdu?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)1 yılTamam sevgiliden borç istemesi erkeğin gereksiz bir durum bunu kabul ediyorum Fakat bu bayanlar sevgilisine parasını bile layık görüp vermiyor Ama evlenmeden önce%80'i ilişkiye girip tüm vücudunu paylaşıyor bunların %10'u evlilikle sonuçlanıyor geri kalan %90'ı toplumda psikolojisi bozuk kadınlar olarak dolaşıyorlar malı veriyor parayı vermiyor Demek ki parası daha değerli bunların😂
05 Yorumla
Soran1 yılİlişkiye girince en azından iki taraf da zevk alıyor
Cevap sahibi1 yılPara alınca da zevk alırsın İnanmıyorsan IBAN at göndereyim bak nasıl zevk alırsın
Soran1 yılPara almak değil para vermekten bahsediyoruz yalnız
Cevap sahibi1 yılSen de ne acayip bir şeysin ya bu ne para veriyorsun ne alıyorsun ya al ya ver ekonomi dönsün
- 1 yıl
Her şeyi verdim yinede bok gibi kaldım ortada para yetmedi kredi bile çektim birlikte de oldum yine aldatıldım işte
1 yılBen nedense bi ilişki 3 4 yıl olmadigi sürece borç verilmesine karşıyım karşı taraf nasıl isteyebiliyor onu da bilmiyorum ben sıkışsam illa birinden bulurum ailenden biri verebilir akraba olur arkadaş olur sevgili son seçenek kaç yıllık ilişkiniz bilmiyorum ama borç istemesi bile bence çok saçma
14 Yorumla
Soran1 yılİlişki uzun süreli ve ciddiydi
- 1 yıl
Anladım ama vermemen kötü bişey değil her zaman paran olmak zorunda değil hazırda, veya olsada o parayla farklı planlarım olabilir
Soran1 yılO bu konuyu ayrılığa getirdi. Sence yaptığım cimrice ve paragözce mi benim?
- 1 yıl
Çocuk seni kullandı büyük ihtimal çünkü ben sevgilimden borç alsam onda bile yüzüm kızarır ve bana defalarca borç veren birinin vermemesini anlayışla karşılarım bide bir gün sevgilin verdiyse bi gün başkası verir hep senden istemesi vereceğini bilmesi bunu gösteriyor üstüne bir de seni suçluyor bankamisin abi sen ayrılmak istiyorsa bırak para ilişkinizden daha kıymetli olmuş çok terbiyesizce bi yaklaşım bu yüzü kizaracağına bide ayrılığa getirmiş
- Para & Ekonomi konusunda 468 cevap paylaştı.
1 yılSevgini sorgula, her ne kadar bir erkeğin böyle yapması doğru olmasa da yine de vermelisin. Adam geri veriyor zaten. Cidden sevseydin sorusunu bırak aklından geçmezdi bu şeyler.
01 Yorumla
Soran1 yılBorç isteme sebebi erkek kardeşine telefon almış. Bu yüzden parası az kalmış. Seviyorum hatta daha çok seven taraf benim ama ben hiç borç istemezken onun parasını idare edememesi beni kızdırdı
Yapay Zeka Cevapladı
Aşk meseleleriyle finans hep el ele, değil mi? Öncelikle, cimrilik yaptığımı düşünme. Herkesin kendi bütçesi, öncelikleri ve sınırları var. Eğer kendini zorlayacak bir durumda borç vermediysen bu tamamen anlaşılır bir durum. Kendi finansal sağlığını koruman önemli. Seni gerçekten seven birisi bu durumu anlayışla karşılar. Kendi duygularını net şekilde ifade edersen, sorun olmaktan çıkar. Özetle, duygularını açıklamaktan çekinme, dürüstlük her zaman en iyisidir! ❤️
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
42Cevap
Hayır doğru yaptın.
Bu onun için kötü gibi dursa da aslında iyi. Bu şekilde borç alıp ödemek bir alışkanlık haline geliyor ve sonra bir yerde ipin ucunu kaçırıyorlar.
Hatga bazı kötü niyetliler borç alıp ödüyormuş gibi yaparak en sonunda çok büyük borç alıp ödemiyorlar.
Bunun doğrusu madem ödeyebiliyor sonradan, bunu borç alarak değil ayarlama yaparak borçsuz ödemeyi düzenlemesi. Sen de bunu tetikleyici bir şey yapmış oldun bence iyidir.
70 YorumlaBence fazla da yanlış bir şey yok burada.
Bana sorarsanız borç isteyeceğiniz son kişiler sevgiliniz olmalı. Önce bankadan halledebilir misiniz ona bakarsanız, olmazsa anne babadan, o da olmazsa kardeşiniz veya yakın gördüğünüz bir aile üyesi, onlar da olmazsa yakın ve yıllardır beraber olduğunuz kankalarınız.
Hani bunlar bittikten sonra iş sevgiliye sormaya gelmeli bence. Ayrıca bana para yönetimini pek bilmeyen biri gibi geldi şu an. Zaten senden daha önce borç almış ve kapatmış, şimdi ne oldu da tekrar ihtiyacı oldu ki?20 Yorumla
1 yılHayır, cimrilik yapmadın. Şimdi borç istediğinde vermemen, sadece dikkatli ve mantıklı davrandığını gösterir. Her zaman borç vermek zorunda değilsin. Kendi paranı ve sınırlarını korumak da önemli. Bu durumda yanlış bir şey yapmadın, endişelenme. İlişkide sağlıklı sınırlar belirlemek ve kendi ihtiyaçlarını da gözetmek önemli.🦋✨
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılDemek ki senin kriterlerine uymayan birisi bu başkasınin düşünceleri ile alakası yok zaten eylemini yapmışsın. Sen ikinci yapısına bile resti cekmissen bu adamla evli olsan ilerde borç alımında odeyisinde sana geldigidne soguyacaksin erkek gibi görmeyebilirsinde.
12 Yorumla
Soran1 yılErkeklikle ziyade parasını idare edememek sıkıntı. Ben erkek değilim ama ben para istemiyorum kimseden. Eskiden calismiyordum markete gidip çikolata almak benim için lükstü o zaman bile istemedim para. Ne zaman ise girdim maaşım yatar yatmaz benden borç istedi üstelik kendi maaşı daha yüksek ben asgari ücretliyim. Ben de verdim istediği kadar borcu. Bu 2 kere oldu 3. de vermek istemedim.
Cevap sahibi1 yılBence sen zaten onunla olma. Sen parayı zor bulmuşsun ve paylaşma yapamazsın. Kötü soylemiyorum. Yanlış anlama. Umarım istediğini bulursun. Evlensen bile bu adamla adamda bir kadindan para isteme gibi bir alışkanlığı var belliki hep ister.
1 yılGeri ödeyeceğinden bu kadar eminsen ve maddi imkânın da el veriyorsa neden vermedin ki? Vermeyeceksen öncekini de vermeseydin. O zaman alınmazdı. İkinciyi vermeyince kötü hissetmiştir illa ki.
05 Yorumla
Soran1 yılÖnceki istediği seferlerde kendime de harciyordum eve hergun kargo geliyordu. Son istediğinde kendime de harcamiyorum. İhtiyaclarimi almiyordum para biriktirmeye karar vermiştim.
- 1 yıl
Anladım. Alınmadıysa mesele yok.
Soran1 yılAlındı ve hatta ayrıldı
- 1 yıl
Ayrılacak kadar da değil. Abartmış.
Soran1 yılAnnenden babandan isteyemiyo musun demiştim alındı ona ayrıldı
1 yılYanlış yapmadın. Şimdi verseydin sonrasında da her zaman isteyecekti. En sevmediğim erkek tipi sürekli kızdan para isteyen. Bı de nasıl para veremem diyebildin ya ben diyemezdim galiba
04 Yorumla
Soran1 yılDaha önce borç vermiştim şimdi vermedim sadece. Nasıl veremem dedim bilmiyorum valla
- 1 yıl
Ben çekinirim hayır diyemem pek ya istemeden borç verip sonra düşünüp dururum genelde ndnd
Soran1 yılOf o zaman benim yaptığım yanlış mıydı
- 1 yıl
Hayır ya değil düşünüp kafayı yiyeceğine içinden geleni yapman en iyisi olmuş.
- Para & Ekonomi konusunda 311 cevap paylaştı.
1 yılNeden devamlı borcu var ve birinden borç almak zorunda? Birinden devamlı borç isteyen birisi güvensiz birisidir... Kazandığı kadar yemeyi öğrensin...
10 Yorumla
1 yılÖl ama sevgiliden para isteme. Hayat felsefem. Nikahlı karım olur o ayrı. Onun dışında para borç alışverişlerini doğru bulmuyorum
22 Yorumla- 1 yıl
Nikahlı karinizdand
Da devamlı borç para alirsanizda sizi erkek gibi görmez ama tabi evimde cebimde diye düşünürseniz onu bilemem - 1 yıl
Evli çiftlerde borç alış verişi olmaz. Kazanılan para ailenindir. Çoluk çocuğa yatırım yapılır.
Gizli Üye(30-35)1 yılEmin ol bunu bir kenara kazımıştır bu bir arkadaş değil sevgili adamın bir işi var ve borcuna sadık birisi galiba hiç dara düşmemişsinki sevgiline bile birç vermiyorsun, empati kuramayan kadınlar benden uzak dursun bu hayatta
02 Yorumla
Soran1 yılDaha önceki borç istemelerinde vermiştim. O borç istemeyi alışkanlık haline getirmiş birisi. Geri de ödüyor asla hakkını yiyemem. Geri ödemese de çok takmazdim açıkçası. Kardeşine telefon almış bu yüzden parası az kaldığı için benden istedi ben de bu gerekçeyle borç vermek istemedim. Çünkü kendi telefonum da eski ve benim de ihtiyacım var ona rağmen kendime de almıyorum , idare ediyorum ki param biriksin diye. Çok aciliyeti bir durum olsa verirdim. Sürekli borç alışkanlığı bana iyi gelmiyor
1 yılİsabet olmuş. Sakın para falan verme, neler görüyoruz artık.. kızdan paraları alıp ödemeyen, ayrılan.
01 Yorumla
Soran1 yılYok benimki her istediğinde geri ödüyordu.
1 yılYoo niye yanlış olsun. Belki bu sefer odemeyecekti bilemezsin. Hem de ilişkinin anlamı ve amacı bu olmamalı yani. Sırf senden borç alabildiği için ilişkisini sürdürmesini istemezsin.
00 Yorumla
1 yılVerme verme kız bende canım gıbı ogrencı halımle verdim geri vermedi erkekler prenses olmuş gerçekten bırak sürünsünler Allah’ın cezaları belaları
01 Yorumla
Soran1 yılBenimki geri ödüyordu
Evet yanlış yapmışsınız… ya hiç borç almayacaksınız… zaten sevgili arasında para alışverişi karşılıklı beklentileri doğru bulmuyorum…
01 Yorumla
Soran1 yılBen almadım borç zaten
1 yılBak önce borç ister öder sonra daha fazla ister onu da öder sonra bakar ne koparırsa alır gider hatta abartıp adına kredi bile çeker
16 Yorumla- 1 yıl
Bide bunu isteyen biri bana hiç iyi niyetli gibi gelmedi çünkü arkadaşı olur akraba olur illa birinden para bulur kız arkadaşın neden
- 1 yıl
@Feyzanursuaksoy çünkü duygusal bağ olduğu için ondan faydalanmak istiyor arkadaşları artık ona para veremez muhtemelen onları çoktan kazıklamıştır
- 1 yıl
Konuyu ayrılığa getirmiş kullanmış diye yorumladım ama umarım yanilmisimdir
- 1 yıl
@Feyzanursuaksoy bence o ayrılmadan sen yol ver en azından terkedilen taraf olmazsın
- 1 yıl
Yok ben soran kişi değilim soran öyle dedi ayrılmaya getirmiş konuyu o öyle diyince kızla para için sevgili kalmış gibi düşündüm kullanmış diye yorumladım bu yüzden
- 1 yıl
@Feyzanursuaksoy mantıklı bu devirde kimseye güvenilmiyor hiç hayra alamet değil
Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. iyi yapmışsın insan sevgilisinden borç alırmı yaw bu saçmalık
20 YorumlaHiç şüphen olmasın doğrusunu yaptın. Alışmasın borç almaya gitsin çalışsın sende parayı ağaçtan toplamıyorsun
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 719 cevap paylaştı.
u 1 yılMadem sadık borcuna neden vermedin ki ben anlamadim
01 Yorumla
Soran1 yılÇünkü daha önceki seferlerde ben kendime de alışveriş yapıyordum hep eve kargo geliyordu paramı tutmuyordum. Son istediğinde ise kendime bile hiçbir şey almiyordum bilerek param biriksin diye.
1 yılbunu ona nasıl söylediğin önemli borç isteyince ne dedin
04 Yorumla
Soran1 yılpara biriktiriyorim o yüzden veremem dedim. Kendime de alışveriş yapmıyorum bir hedefim var dedim (araba almak)
- 1 yıl
ne kadar istedi ki
Soran1 yıl5bin
- 1 yıl
verme boş ver yıllardır hiçbir zaman hayatıma giren insandan para almadım almamda eşimden istemeye çekinirim evlenince kaldı ki sevgiliden mi istenecek yok imkansız. en iyisini yapmıssın
Bir erkek kizdan para almaz sakin verme hatta isterse ayril. Birde en son vermedigin borc daha once istediklerinden dahami yuksekti yoksa
02 Yorumla
Soran1 yılÇok da yüksek değil. Borcunu ödeyen birisi. Ki ödemese bile içime oturacak bir miktar değil. İlişkimiz de uzun süreli. Ben sadece parasını idare edebilmesi gerektiğini düşündüm.
1 yılSeni tebrik ederim lütfen kimseye borç verme.. Sevgilisinden borç isteyen adam adam değildir..
10 Yorumla
1 yılÇok doğru yaptın ayağını yorganına göre uzatmayı öğrensin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılGayet doğru bir davranış bence sevgiliye borç verilmez hat üstünde sevgili işte birkesinlik yok
00 Yorumla
1 yılErkeğe para verdiysen dişilliğini yerle bir etmişsin demektir geçmiş olsun seni agası gibi görüyor
00 Yorumla
1 yılO erkek olarak bi kadından borç istemeye utansın bence
00 Yorumla
1 yılNe alakası var vermeyebilirsin para senin paran yanlış bişey görmüyorum burada
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. Hayır yanlış yapmadın bu senin tercihin. Ama normalde erkekler kadınlardan borç alınmaz.
00 Yorumla
1 yılSevgili ve borç ilişkisi, bence olmaması gereken bir konu.
00 YorumlaTabi ki alıştırmaman iyi olmuş ne öyle erkek kızdan mı para istermiş
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 375 cevap paylaştı.
1 yılverme adam olan adam eşinden sevgilisinden borç almaz
00 Yorumla
1 yılBu zaten böyle oldur bir kaç defa ister verir güven kazanır bu defa toplu alır vermez üzülürsün
00 Yorumla
1 yılPlanlamasını ona göre yapmalı geliri ne kadar ise ona göre harcamalı fakat ekstrem durumlar olduğunda güveniyorsan tabi destek çıkabilirsin, alışkanlık haline getirirse kork bence büyük meblağlar da verme
00 Yorumla
1 yılYani ödüyor sonuçta verebilirdin eğer zor durumdaysa ama keyfi alışkanlık haline getirdiyse doğru yapmışsın bir de ben genelde hayır diyemem sen hayır diyince sevgilin bozulmadı mı
01 Yorumla
Soran1 yılBozuldu ve hatta ayrıldı. Geçen ay istediğinde vermiştim. Bu ay yine istedi bu sefer olmaz dedim. O da alındı ve ayrılmak istedi.
İlk maaşımı aldığım zaman da borç istemişti o zaman da vermiştim. Yani biraz alışkanlık haline getirdi o bu durumu
1 yılİyi yapmışsın çünkü bunun bir sonu olmuyor bende ilk başta vermeye başladım parası olmuyordu görüyordum onun için işe bile girdim bütün borçlarına yardım ettim kredi bile çektim sonuç her şey daha kötü oldu
00 Yorumla
1 yılBenimki de borcunu ödüyordu. Ama her seferinde yine istiyordu. Nasılsa öder diye hep verdim; sonunda bana 50 bin borcu oldu. Ondan ayrıldım borcunu ödemiyor.
01 Yorumla
Soran1 yılNe sıklıkta istiyordu? Her ay mi? 2 ayda bir mi? Aldıktan sonra hemen maaş günü ödemiyor muydu?
1 yılNeyi düşünerek vermedin peki borç geri ödemesini yapıyormuş belliki zor durumda ve senden isteyebilmiş
03 Yorumla
Soran1 yılÖnceki istediği seferlerde kendime de harciyordum eve hergun kargo geliyordu. Son istediğinde kendime de harcamiyorum. İhtiyaclarimi almiyordum para biriktirmeye karar vermiştim.
- 1 yıl
Yani çok alısmaması lazım aslında bu duruma bi bakımdan
Soran1 yılÇok alındı ve ayrıldı benden
Gizli Üye(30-35)1 yılParanı veremediğin birine yarın bir gün nasıl pıttık vereceksin
05 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKadın hep vericidir pıttık verir para verir meme verir
Cevap sahibi1 yılİşin temelinde tabi ki sen haklısın 😄
Gizli Üye(25-29)1 yıliyi yaptın borç almaya alışmasın sen IMF değilsin maaşına göre harcama yapsın
00 Yorumlaciddi bi iliskideyseniz ayip etmissin ama eger daha yeni bir seyse dogru yapmıssın alısmasın oyle
11 Yorumla
Soran1 yılCiddi ilişkideydik
Nasıl sevgilinizden borç isteyebilirsiniz ki 😅 ciddi bir ilişki ise paranın lafı olmaz fakat henüz o aşamada değilseniz de borç istemek olmaz...
10 YorumlaYanında olmalısın.. bilemezsin.. neden ihtiyaç duyduğunu..
12 Yorumla
Soran1 yılBorç isteme sebebi erkek kardeşine telefon almış. Bu yüzden parası az kalmış
1 yılMaddi imkanın varsa verseydin sende ayıp olmuş bence
04 Yorumla
Soran1 yılDaha önceki borç istemelerinde vermiştim. O borç istemeyi alışkanlık haline getirmiş birisi. Geri de ödüyor asla hakkını yiyemem. Geri ödemese de çok takmazdim açıkçası. Kardeşine telefon almış bu yüzden parası az kaldığı için benden istedi ben de bu gerekçeyle borç vermek istemedim. Çünkü kendi telefonum da eski ve benim de ihtiyacım var ona rağmen kendime de almıyorum , idare ediyorum ki param biriksin diye. Çok aciliyeti bir durum olsa verirdim. Sürekli borç alışkanlığı bana iyi gelmiyor
- 1 yıl
Haklısın sende düşündümde
Soran1 yılO buna alındı ve ayrıldı
- 1 yıl
Aman takma boş ver seni çokta sevmiyo demekki
Bi nedenin olmalı anlatacak, yoksa karşı taraf tuhaflık hisseder.
01 Yorumla
Bazen benimki de istiyor gibi oluyor vermiyorum, çünkü kendi maddiyatını kendisi ayarlayabilmeli…
01 Yorumla
Soran1 yılPeki alinmiyor mu sen vermeyince? Ben önceden 2 kere vermeme rağmen bu sefer vermedim diye çok alındı ve hatta ayrıldı.
1 yılBir erkek olarak hayatta yapmacağım şeylerden biri milletten nasıl bir gurur var anlamadım
00 Yorumlaborc vermek zorunda degilsin? belki borc alip seni heryerden engeller verme sakin erkeklere borc
00 Yorumla
1 yılsen bilirsin iyisi kötüsü yok senin kararin doğru olan
00 Yorumla
1 yılHangi devirde yaşıyoruz ya bunlar nasıl erkeğim diye ortalikda dolaşiyor🤷
016 Yorumla- 1 yıl
@emribilmaruf1 ne alakası var
- 1 yıl
Sevgilisinde para alan erkek erkeğim diye dolaşmasin diyorum eteğini giysin otursun evinde.
- 1 yıl
Sevgilisi olması ofsayt zaten ne anlatıyorsun
- 1 yıl
Evet biliyorum orasida ayri bir mevzu
- 1 yıl
Ee ne konuşuyorsun o zaman
- 1 yıl
Siz bana karşı neden ters ters konuşuyorsunuz
- 1 yıl
Begenmiyorsan cevap verme
- 1 yıl
Sinir oluyorum senin gibilere
- 1 yıl
Anladım senin yaran var gocunuyorsun
- 1 yıl
Ne alakası var boş boş konuşuyorsun
- 1 yıl
Neyse ya işine bak kardeşim
- 1 yıl
Ötede havla hadi
- 1 yıl
Oysaki sen kudurmuş gibisin 😂
- 1 yıl
Ne güzel emribil magrufcusun yazıklar olsun sizin gibilere
- 1 yıl
Kısasa kısas yapiyorum.
- 1 yıl
Bak ben zaten konuşmayı kestim. Ötede havla diyende sensin.
Para & Ekonomi konusunda 626 cevap paylaştı. Aynen oduyo madem ver
02 Yorumla
Yanlış olmuş ya en başta vermicektn
10 YorumlaBorç vermek zorunda değilsin ya. Para senin paran.
00 YorumlaHayır, doğru bir karar olabilir.
00 Yorumla
1 yılHayır yanlış yapmadın
00 Yorumla
1 yılAlıştırma ayakta kalmayı öğrensin
00 Yorumlaİşk başta vermemem gerekiyordu alıştırmış oldun.
00 Yorumlahayır doğru yaptın tuzağa düşme
00 YorumlaBorç isteyen adamdan olmaz.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 759 cevap paylaştı.
1 yılBorcuna sadik olmasi gerekiyorsa
00 Yorumla Sevgiline de verirsin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 728 cevap paylaştı.
s 1 yılÇok da kendini yaslamasın iyi yapmışsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSevgilimden borç isteyemezdim
00 Yorumla- Devamını Gör (29)
Devamını Gör(74)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Sevgilim borcunu ödeyen biri olduğu halde bir sefer ona borç vermeyerek cimrilik mi yaptım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler