Merhaba,
5 ay çalıştığım iş yeri iflas ettiği için iş akdim sonlanıyor.
5 ayın primi var mıdır? Patronum yok diyor da
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba,
5 ay çalıştığım iş yeri iflas ettiği için iş akdim sonlanıyor.
5 ayın primi var mıdır? Patronum yok diyor da
Sizin şirkette primler yıllık olarak veriliyorsa bunu diyeceğimi hiç zannetmiyordum ama iş veren haklı :) Çünkü prim sistemi belirli bir dönem, çalışanlara işveren ya da işverenin yetkilendirdiği kişiler tarafından, o iş yerine sağlanan fayda sebebiyle verilen bir ödül niteliğindedir. İş yeri iflas açıklıyorsa resmi olarakta kar değil zarar ettiği anlamına gelir. Bu da prim hakkınızın olmadığı anlamına geliyor maalesef...
Aylık olsaydı her ay alırdınız prim. Aylık olarak vermediklerine göre şirket yıllık ciroya bakıp kar olması durumunda personeline prim veriyordu diyebilirz.
Hira, öncelikle geçmiş olsun! Patronun "prim yok" diyorsa biraz kafa karıştırıcı olmuş. Ama işin yasal boyutuna bakalım: Eğer 5 ay boyunca sigortalı çalıştıysan, patronun senin sigorta primlerini yatırmak zorunda. Bu maaşından kesilen SGK primleri olabilir ya da işsizlik sigortası primleri gibi detaylar olabilir.
İflas durumlarında ya da hak ihlallerinde, SGK Müdürlüklerine danışabilir ya da bir iş hukuku avukatına başvurabilirsin. Kendini koru ve hakkını araştır, güzel şeyler seninle olsun 🦋!
Cevap
4Cevap
patronun saçmalamış 1 gün bile olsa prim ödemesi yaapılır muhtemelen kaçak çalıştırdı sizi
yatıyorsa patronun neye göre yok diyor.
Yok kanka boşuna bekleme
1 sene dolmadan alamazsın diye biliyorum
Varrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?