Üniversite okurken eve çıkmak istiyorum 60 bin lira birikimim var 13 bin lira kiraya vereceğim ve part time çalışacağım (evin kirasinin içinde faturalar dahil) yetebilirmiyim sizce? Yaz tatillerinde ful çalışacağım
19 gü
Üniversite okurken eve çıkmak istiyorum 60 bin lira birikimim var 13 bin lira kiraya vereceğim ve part time çalışacağım (evin kirasinin içinde faturalar dahil) yetebilirmiyim sizce? Yaz tatillerinde ful çalışacağım
Gelirinin sürekliliği gerekir yoksa sıkıntı yaşarsın.
Ayrıca öğrenci yurdu seçeneği varsa ekonomi ve konfor için bunu tercih et derim.
Yeni ev sadece kira gideri değildir. Mobilya, emlakçı primi, boya, taşınma masrafı perde.. vs birçok extra masraf çıkarır.
Hangi şehirdesin? Yurt müdürlüğü yaptım bir dönem. Vakıf yurtlarında araya adam sokarak bursiyer olarak kalabilirsin. Ya da bireysel olarak gidip söz sahibi olan kişiye ricada bulunabilirsin. Bence böyle şeyler denemelisin. Önceliğin okulun ve derslerin olmalı. Zor bir hayat 13bin kira bunun okul yol yemek giderleri de var ve çalışmak gerçekten okulun asıl amacını baya arka plana atacaktır.
Fatura dahil bile olsa tek kişi olarak 13 bin bence fazla. Yani günümüz koşullarını değilde bi öğrenci koşullarını düşünüyorum. Yemeği yolu okul masrafı kişisel harcamalar filan en kötü ihtimal aylık toplam 20-22k lazım sana ve bu nededeyse asgari ücret. Part çalışarak kazanabilecek misin? Tabiki kendin bilirsin ama ev arkadaşı, apart tarzı yerler düşünebilirsin
Nedir bu ayrı eve çıkma hevesi ya aileden uzak yaşama vs hem sadece kira değil ki depozit evi iyi kötü düzme bilmem ne hem niye ailenden uzaklaşmak istiyonki ben ısrarla yakınlaşmak isterim okadar neye zorlancan boş yere hem özgür falanda olmıycan ha özgür olup bi şeyler yapmak içinde baya para lazım ailen napıyoki sana
Aile gercekten lanet bir sey çoğu kişi için. Sizinki öyle olmayabilir ama bilmeden yorum yapmayın bence
@q__soulfly ben ona dedim onun sorusuna yaptım sizde sazan gibi atlamayın bencede hadi lanetliğinide anladımda napıyo bu kadarda yani aile her türlü zorluğu kabul etmiş kurtulmak için hem niye lanet insanı büyüten ilgilenen ailedir bari kendi cevabında kendi adına konuş çoğu kişiyi duruma dahil etme çok iyi ailelerde varki aslında aileler bazıları artık kız çocuğuysa korumaya çalışıyo çünkü artık ortalık çok kötü her gün kadınların başına bi şey geliyo böyle olunca kızlarda öyle lanet düşünebiliyo halbuki aslında ana baba yüreği hem soran eminimki hiç memnun olmıycak en azından ailesi kötü olsa baskılasa bile lanet olsa laf yese vs yiyo yatıyo bedavadan evde konaklıyo şimdi bunları yapabilmek için hem okadar çalışcak hemde evde yediği lafların patrondan 100 katını yiycek:) ki özgürde olamıycak özgür olmak her istedini yapmak içinde para lazım
Yaa okudum hepsini. Çok da güzel yazmışsınız bu arada mantıklı geldi düşününce. Ama şu da var emin olun bazen o toxic ortamdan uzaklaşmak dediklerinizi göze almaya deger olabiliyor.
@q__soulfly teşekkür ederim okadarda değildir ya😄 hem bu arada lise mezunu olarak işe girerse bi asgari ücret 13 k zaten kira diyo sigortalar şu bu vs direk ekmek su falan yiycek herhalde
Ya sen aileleri sadece kızlarını korumaya çalışıp kızlar da ergen tiplerinde baskıdan kaçmak için ayrı eve çıkanlardan ibaret mi zannediyorsun. Ailesinden şiddet gören var, t*ciz t*cavuz gören var, kızının okumasını istemeyen aileler var. Var oglu var. İnsanların hikayelerini bilmeden cokbilmis yorumlarını kendine sakla
@q__soulfly kız manyak ayrı eve çıkacağına ailenle yasa yine part time çalış hem evden uzak olursun sana batmazlar iş okul derken eve gidince anca uyursun biseyler yer az taklrsn. Calstgn parayı da biriktir ful gez oh miss
Yelizzz1235, senin yaşta eve çıkma fikri heyecan verici ama biraz da dikkat isteyen bir durum 😊 60 bin başlangıç için güzel bir bütçe. 13 bin kirayla giderlerin düzenli bir şekilde karşılansa bile part-time işi iyi ayarlamak önemli. Çünkü yeme, ulaşım gibi masrafları da unutmamalısın.
Yaz tatillerinde full çalışmayı düşünüyorsan, güzel bir destek sağlar ama düzenli gelir olmazsa biraz zorlanabilirsin. Bir bütçe oluştur ve harcamalarını gözden geçir. Kenarda az da olsa acil durumlar için birikim bırakmayı ihmal etme. Unutma, planlı olmak seni özgür hissettirir! 🌟
Cevap
43Cevap
Patt time ücretlerini bilmiyorum eğer 13 civarı bir şey ise diğer ihtiyaçlarına belki bir ihtimal 60 yetebilir.
Fakat ücret bundan daha az ise 60 olan birikiminden yiyeceksin demektir. Bu da aradaki farkın ne kadar olduğu ve ayrıca ne harcamalar yapacağına göre değişir.
Harcaman sadece faturalar olmayacak. Bunun haricinde yemek, giysi, kitap vs. de illa ki olacaktır.
Bunları bir yere yazarak karşılaştırma yapmalısın, sonucu ancak öyle görebilirsin.
Kira 13 bin ise part time çalışarak sadece aylık kiranı ödeyebilirsin başka hiçbir şeye para ayıramazsın bu da birikiminden yemene sebep olur, Beslenmen için de günlük 100 TL ayırsan bile aylık 3000TL eder ki şu an aile evinde yediklerinin günlük 100TL'yi aştığından eminim eksik beslenmeden dolayı modunun ve performansının düşeceği uzun vadede apaçık ortada ve bu sadece fiziksel olarak değil mental olarak da zorlar, İşin özü ailenden destek almadan part time çalışarak üniversite okuman imkansız hiçbir şeye paran yetmez.
Yorumda birine yazmışım asıl sana yazmam gerekiyordu jdjd
ayrı eve çıkacağına ailenle yasa yine part time çalış hem evden uzak olursun sana batmazlar iş okul derken eve gidince anca uyursun biseyler yer az taklrsn. Calstgn parayı da biriktir ful gez oh miss
Şehre göre değişir. Bence anlaşılabilecek bir kaç kız beraber cikilirsa kirayı ortak karşılayacak şekilde olabilir. 3+1 oda olursa üç kız mesela herkese bir oda düşer. Haftada bir gün herkesin ev temizlik görev. dagilimi. olur.
Yatıya kız arkadaş misafirde. kabul. etmeyin. cikarsan. çünkü bazıları yapıştı mi misafir oldu mu , gitmeyi bilmiyor
Kirayi verdikten sonra faturalar hallediliyor bir şekilde ama açtırma parası var.. düzenli işin olursa ikinci el esyada alirsin biraz zorlanırsin ama sıfırdan başlamak kim kolay olduğunu söyledi ki
Ev eşyalı o yüzden eşya almama gerek yok kıranın içinde faturalarda dahil 60 bin lira birikimim var ekstra part time çalışsam yetebilirmiyim
Bu ay kurtardın bir dahaki ay hesabin ne ona göre calisman lazim
Yaşayacağın şehir neresi, o birikim böyle bir zamanda yetmeyebilir. Bir anda buhar olur. Nereye harcadığını anlamazsın. Ama arkadaşların ile çıkarsan seni bir süre idare eder.
Olmaz.60k zatrn kira depozito omistonda biter. part time ile tek basina evi gecindiremezsin kiraya yetisemezsin. ev arkadasin olursa olabilir
mantıklı tabii ama hangi şehirde olduğu önemli yurtta kalmamak güzel bir seçenek imkanında varsa kalma ortamı kötü can güvenliğin yok. yemek konusunda falan yurtta kalmaman mantıklı olmuş
Yani hayat zor ve pahalı neden yurtta kalmıyorsun ki
Yurtlar felaket derecede kötü
Zor gibi yanına birini daha bulup 2 kişi ortak çıkarsanız öyle idare eder
Ev stüdyo tipi bu fiyatta maalesef ev arkadaşımın kalabileceği bi yer yok
Yeter gibi duruyor ama düzenli para getiri olması şart
3 5 ay hayatta kalırsın. Ha? ıra dağ dayanmaz. Part time dan asgari kazanmıyorsan eve çıkma
İş garantiyse harcamalarını da kontrol edebilirsen gül gibi geçinirsin bence
burada önemli olan aylık gelirin olacak. Aylık gelirinin kirayı ve masraflarını karşılayabilecek durumda olması gerekir. Bulunduğun yerde iş potansiyeli var mı? Ücretler nedir onları da araştır. Olmadı burs veririzzzz
Bende ayni şeyi düşünüyorum ama şu an hiç birikimim yok , sen nerde ev tutacaksin hangi şehir
Ne gerek var knka yurt daha iyi degilmi. Ev sahibine çalışacağına kendim ye yurtta kalarak.
Ev kirası elektik su dogalgaz yani orası hangi şehir orasi da önemli
Kanka yorumlari aldırma yeterli bütçen
iyi çalışmalar umarim guzel bi işin olur
Mantikli harcama yaparsan yeter tabi okudugun yerde onemli
Part time ucretlerini bilmiyorum ama 60 bin bi yere kadar idare eder
Part time işten ne kadar para alacaksın kira ne kadar
Kira 13 binmiş bu aldığın maaşa bağlı
Ayrı eve çıkmak çok masraflı temizliği, yemeği faturası hepsi şaka bakıyor başın çok ağırır. Neyi ne zaman yapacağım derken dersin aksar. Özel yurtlar aynı fiyata hemen hemen. Sıcak yemeğin önüne gelir, duşunu alırsın fatura sıkıntın olmaz elektrik doğalgaz vs kullanırken hesap yapmazsın yurtta kafan rahat olur odanı temizleyen olur. Tek kişilik tut hatta paran cebinde kalır biraz ayrı evde kestiremezsin bir bakarsın fatura çok gelir, komşuların çenesi olur ev sahibiyle sorun yaşarsın en iyisi tek kişilik özel yurt
Belli bir süre götürür ama sosyalleşme derken ceptekini yiyebilirsin
burada detay gerekli sen yigip içip gezmicen mi ama biraz tutumlu olursan olur.
Düzeni kurdukdan sonra devamı gelir
Yetebilirmiyim maddi olarak?
Neye
Kiraya vs
Alcan maaşa bağlı ki asgarî alsaniz en kotu 15 civarı verseniz ki bulunduğunuz semtin kirası ne kadar bilmiyorum ama yine zor ya hayat pahalı
bölümün zorlayıcı değilse yaparsın
Yetebilirmiyim maddi olarak önemli olan o benim icin
çalışırsan tabii neden olmasın. eşyalı ev bulursan uyguna daha iyi olabilir. bir de arkadaş olursa yarıya iner maliyet.
Stüdyo tipi ev bu fiyatta maalesef ev arkadaşımın kalabileceği bi yer yok eşyalı ama
Yurt mantıklı bu devirde
Bu öğrencilik hayatı değil survivor.
Bence kendini daha zor şartlara zorlama.
Çok zor sadece 5 ay yeter
Belli bir süre yetebilir.
Hangi ilde olduğuna göre değişir.
Max 3 ay veriyorum
Bence sugar daddy şazım hele istanbuldaysan
yetiştirirsin sen eminim
Start verirsin evet
Zor yetişir bence harcama o paracıkları
Hangi şehirdesin
Şu an üniversitede misin
Seneye mı gideceksin
Kiran artmazsa yeterli olabilir
Çok zor 60 bin az bi meblağ bunun için
yok mahvolursun..
Abart üniversiteye çıktığımda part time çalışacağım
ne abarticam yav bir de sen kizsin.. ekstra cinsiyetinle ilgili harcamalarin da var.. sen part time diyorsun vs de her yerde yazan sey tecrubeli eleman ariyoruz. final ve vize haftalari bütler vs. hepsi 2 hafta icinde yapiliyor.. burada her dönem 1.5 ayin gidiyor zaten. hem ise hem sinava gidecegini dusunuyorsan cöp bir unide okuyorsun demektir.
Ya abarttın cidden abarttın daha önce defalarca kez çalıştım hem hukuk okuyup hemde part time çalışan bi kız vardı çalışma saatlerimiz esnek olduğu için rahatlıkla yetisebiliyordu kurumsal yerlerde (burger king vs gibi) tecrübeli aramiyorlar direkt elaman arıyorlar
Yetmez bir kaç ay idare eder sonra napcan
Part time çalışacağım birikimim varkende
İyide mesela bu kızın 60 bin tlsi varsa kazandıgı ve gidceği üniv dondurcak 1 yıl eğer 2 yıllık okuyorsa tabi.4 yıllıksa 2 yıl dondurabiliyor 2-1 sene boyumca her ay 15 tl kenara atsa rahat okur artar bile ama yurtta kalırsa kiralı biryere çıkarsa zor
@ayceyceycey yanı işte bu sen busun tebrikler bu tutumunu çok seviyorum
Özel olmazsa hani üni
Devlet ünisi yetebilirmiyim maddi olarak?
Eşyalı ev
Hayir
Daha uygun ev yok mu
Bu devirde yok maalesef stüdyo tipi en uygunu bu
Maddi olarak yetebilirmiyim sence
Ne kadar maas alacaksin?
Yeter ama kimseye söyleme parani
Aldığın maaşa vs bağlı yani
Kılı kılına denk gelir gibi bir şey olur
yetmez gibi sanki
Nerde okuyacaksin
ywterli ama fok dayanmaz yetm3z cabuk biter
Hangi sehirdesin peki
yurtta kalsan çalışıp sürünmesen mı
Olur
Olmax
Başka biriyle ortak çık
yeter yeter nerde okuyacaksın üniversiteyi
Bol bol harca ye iç gez
yeter
Eh işte
Yetebilirmiyim maddi olarak?
Harcamalarına ve kazancına bağlı
Okul zamanı ful part time çalışacağım kira 13 bin (faturalar dahil) maks iki bin lira harcarım kendime