Para gönderecek ailem yok maalesef
Senelerce çalışıp biriktirdiğim 200 bin tl var önlisans okuyacağım yazları da çalışırım okurken kpss’ye odaklanmam lazım çalışmama işte
yeter mi
Para gönderecek ailem yok maalesef
Senelerce çalışıp biriktirdiğim 200 bin tl var önlisans okuyacağım yazları da çalışırım okurken kpss’ye odaklanmam lazım çalışmama işte
yeter mi
Devlet yurdu tiplere ayrılır, tip 6 en pahalısı ve 1200tl şu anda, seneye 1500 olur. 1 sene 9 ay sürüyor, 2 senelik okuyacaksan 18 ay eder. Aşağı yukarı 30bin yurtta barınma masrafın olur.
Her gün okulun olduğunu ve toplu taşıma kullandığını hesaplarsak aşağı yukarı bi 30bin de yurda vermen gerekir.
Sabah kahvaltısını ve akşam yemeğini yurt veriyor, okullarda da öğle yemeği çıkıyor. Bu da sana 2 senede 50bin civarı yemek ücreti çıkarır.
Şehrini gezer dolaşırsın, üstüne başına bir şeyler alırsın, kitaptır, defterdir her harcamanı da yapsan bu da bir 40 desen 200bine gayet okursun.
Bir de şöyle bir şey var ben yazları otelde çalışıyorum 3 ay ayda 50 bin kazanıyorum mesela 1. Yılın sonunda yine çalışırım
Kanka rahat okursun ya hiç kafana takma. Ha gidip club bar gezersen o ayrı
Yok çok sosyal değilim canım
Cevap
4Cevap
Yeterli faize yatır birazını ordanda gelir olur
O konuda çok cahilim nasıl yapacağım ki ne kadar gelecek mesela
2 tanesi çeyrek sadece kalanı bankada altın hesabı
Teşekkür ederim
Cok rahat yeter ama parani tl de tutma
Altın yaptım gizli gizli bir yandan korkuyorum çünkü başımda aile yok yetiremem diye ama sosyal biri de değilim kyk’da kalacağım zaten
Altın yap rahat yeter
Yeter bence yatırım yao iyice
Zor yeter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?