Pazarlık yapmayı sever misiniz?

Ben sevmem. Pahalı gelirse almaktan vazgeçerim. Satıcı kendiliğinden fiyatı düşürür genelde😄
Böylece gereksiz bir samimiyet de kurmamış olurum😅
Pazarlık yapmayı sever misiniz?

Ben sevmem. Pahalı gelirse almaktan vazgeçerim. Satıcı kendiliğinden fiyatı düşürür genelde😄
Böylece gereksiz bir samimiyet de kurmamış olurum😅
Bence değildir. Pazarlık o ürünün ederini tartıp ona verilecek olan fiyatını ödeme isteğinden gelir. Gerçi toplum sünnettendir diyerek üstünü kapatır ve sadece şişirilmiş olan fiyatın aslını ödemek ister. Diğer taraftan cimri elini cebine atana kadar akla karayı seçer. Hem alacağı şey için kendini ikna etmesi hemde o parayı gözden çıkarması gerekir.
Bazen o pazarlık perileri bana sa uğruyor ve kendimi babam gibi hissettiğim anlara evriliyor.😸
Genetik o zaman pazarlık yapma durumu 😂
Gen havuzu geniş, olabilir 😂
satıcı kurnazsa ilk önce yüksek fiyat söyler
bi karşının ağzını arar bakalım belki kabul eder pazarlık yapmaz der
baktı kişi pazarlık yapmak istiyor o zaman gerçek fiyatına kadar fiyatı indirir
zaten fiyatı en son indirdiği fiyattır :D :D
indirim yaptım diye kandırır özellikle alıcı vazgeçtiğinde de bu indirim yalanını ortaya atar
bence pazarlık yapılmalı ama farklı yerlerden aynı ürün üzerinde bir fiyat bilgisinin de olması gerekir insanın
mesela bir ürün çok yüksek fiyatken aynı ürün başka yerde düşük fiyattadır
yüksek gösterenin kazıkçı olduğu ortaya çıkar ve o satıcı ile pazarlık yapmam
Ahahaha o da aslında bir pazarlık yapma taktiği değil mi? 😂
Ben zaten çoğunlukla internetten yapıyorum artık ama benzer bir durumda da mutlaka o şekilde bir soru soruyorum.
Eskiden yapmazdım ama baktım ki herkes yaptığı için fiyatları da o şekilde söylüyorlar o yüzden soruyorum. Yani gerçek fiyattan değil de kazıklı fiyattan almaya gerek yok. Tabi senin taktiği de yapmak lazım 🤣
Yoo gerçekten vazgeçiyorum 😄
Fiyatı ciddi şekilde düşürürlerse tekrar bir değerlendirme yapıyorum ama😅
İnternet üzerinden satış yaptığım bir uygulamada sıfır, kaz tüyü, şişme nir monta ederinin 1/3'ü fiyat belirledim.
Kadının biri yarısını teklif etti. Bir yandan da mesajla pazarlık yapıyor. Yok diyorum hala ısrar ediyor. O düşük teklif verdikçe ben fiyatı yükselttim 😂
İlk istediğim fiyatı kabul etti, onun üstünü de kabul etti. En son satmaktan vazgeçtim dedim 🫢
Delirtti beni 🤣
Yani aslında bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başkalarına yapmamak benimki, strateji değil 😄
Gerçekten zor. Herkesin uçuk fiyat belirlediği bir ortamda makul fiyat veriyorsun. Bu sefer de ölü alıcılar peşini bırakmıyorlar 😂
Pazarlık yapmak sünnettir, pazarlık payını da hesaba kattığı için esnaflar; değerinden fazla fiyat belirliyorlar, cimrilik değil de olması gerekendir, nasıl ki bir ürüne gereğinden fazla para dökmek cömertlik değilse, pazarlık yapmak da cimrilik değildir , insan kesesini düşünmeli, bugünün yarını da oluyor.
Lakin pek pazarlık yapmayı da beceremem :D İndirim kovalarım, kitap aldığım siteleri karşılaştırırım, hangisi daha uygunsa o siteden alışveriş yaparım, üç harfli marketlerden alışveriş yapıyorum, savurgan olsam da bir yanım seviyor içten içe pazarlık yapmayı :))
Teşekkür ediyorum 🌺
Ahh rica etmeyi unutmuşum🥹🫶
🌸💖
Ah Firu'cum, pazarlık yapmak kesinlikle cimrilik değil, tam tersine bütçe dostu bir durum! 😄 Herkesin ticari diyaloğu farklı, sen fiyat yüksekse kenara çekiliyorsun, bu da bir strateji sonuçta! Ama pazarlık yapmanın ustasıysam da o tempoya bayılırım. Burada mesele, kimsenin hakkını yemeden uygun bir fiyat yakalayabilmek. İkisinin dengesi olunca, herkes mutlu olur. Olur da denemek istersen, bir "hani bize yok mu indirim?" cümlesiyle start verebilirsin 😁
Firu'cum hitap şekli yakıştı mı senin beyfendi profiline yapaycık😂
Bak işte çok gereksiz bir samimiyet örneği oluşturdun😅
Eko beni gerdin şu an git buradan🤣
@Pinarkrty genç ölecek muhtemelen 😄
Cevap
19Cevap
Çok garip bir huyum var beğendiğim bir şey diyelimki 1000 TL satıcıya fiyatta ne yaparsın diyorum adam iyi niyetle yalaşır ufak bir indirim yaparsa alıyorum indirim yapmazsa tavrından dolayı almıyorum. Olay orada bana yaptıgı 20-30 TL ındırım değil adamın tavrı benım ıcın önemli. tavrı kötü diye çok begendım halde almadığım birsürü şey oldu
İşte bu olmasın diye yapmıyorum ben😄
Fiyatı fazla gelirse hemen bırakıyorum.
Tercih meselesi
Bayıldım bakış açına 😂😂😂 çok uzatmıcan sünnette olsa bir yerden sonra tutup kesmeli o ikna olana kadar emin ol başka yerde daha güzel ve uygunu var kimsenin insafına kalmadık sonuçta 😂🤗
Teşekkür ederim 😇
Rica ederim güzel kadın☕🥰
Yaa ben de baklava yapacaktım bugün 🤣🤣
Yap yap yerizzz 😋
Hayır değildir. Ben de sarı sitede bazen bir şeyler satıyorum pazarlığa açık yazıyorum. Geçen Kasım ayında Eskişehir'de bit pazarı buldum tesadüfen gezerken. Güzel bir tripod vardı 350 dedi. 250ye aldım
cimrilikle alakası yok, bu kültürümüze ait bir şeydir 😇 Ben istediğim fiyata yakın hetirene kadar konuşurum bazen, helede çok istiyorsam o alacağım şeyi 😄
Gidip de Kurumsal bir Mağazadan "Abi biraz indirim yap hee" denmez ki!!!
Normal esnafta söyleyebilirsin, Pazarlık iyidir.
Bende hiç hoşlanmam hayatımda hiç indirim yap yok şöyle ya da böyle demedim fiyatı hoşuma gitmez ise kolay gelsin der yoluma bakarım
Belki de fazla mantıkçı bir arkadaştır veya ne kadar kurtarsam kâr diyordur😂
Yapmam ama bir defalığa mahsus arkadaşım için yapmışlığım var. Sonuç başarılıydı.
Çok sevmesemde sünnettir en azından indirim var mı diye sorarım
Pazarlık sünnet ama abartmamak lazım 😃 mala hakettiğini vermek lazım
Suyunu çıkaran bile oluyor pazarlığın. Evde biz taş kemiriyoruz sanki. 😅
kendimi fakir gibi hissediyorum o yuzden yapmam ahshahshha
en azindan hissim zengin olsun
Ben pazarligi seviyorum ama gariban pazarda bir sey satan teyzelerle dedelerle pazarlik yapmam ne fiyat diyorsa verir alirim
Üç beş kuruş kuruş koparayım diye kendimi yırtmam. 🙂 Zaten dünya nalı her türlü harcanacak.
Hayır abartı olmiycak şekilde sünnettir
Parası neyse veriyom, sefmem pek sjdhhd
Abartmadan yaparım işime gelmezse almam.
Hayir bee yapabiliyirsan ne güzel 😊
Eş'e ve dostlarıma karşı evet
Çok uzatılması gereksiz.
Pazarlık yaparım ama inatlaşmam
Aaa ben yaparım yani:))
Değildir
Hayır
Yooo
Bence cimrilik
Hayır.
Nooooo
değildir