Nazım Hikmet'i çok da sevmem ama popüler bir yazar olduğu için neredeyse tüm şiirlerini biliyorum. Bu Ferdi Tayfur dinlemediğin halde şarkılarını bilmek gibi bir şey.
Fakirliğe gelirsek..

Siz fakirliğinizi nasıl resme dökerdiniz babyler?
Nazım Hikmet'i çok da sevmem ama popüler bir yazar olduğu için neredeyse tüm şiirlerini biliyorum. Bu Ferdi Tayfur dinlemediğin halde şarkılarını bilmek gibi bir şey.
Fakirliğe gelirsek..

Siz fakirliğinizi nasıl resme dökerdiniz babyler?
İşte zenginlik anca akılın ve evdeki hesabın bile çarşıya uyması ile alakalıdır.
Tek çare birçok suçtan aranan ve halkı ağır yaralayanlara susturucu silah ile kafadan 1 mermi vurarak Soykırım yapmak.
Görseldeki hepimizin başına en az bir kez gelmiş olabilir. Bu sadece para olmamasından değil paranın o anlarda başka yerde olmasından veya oraya ayırmayı unutmamızdan da olabilir 😇
Bazen faturalar için ayırmayı unutup başka yerde kullandığım doğrudur 😀
Fakirliğe gelince onun resmini yapmak zor. Çünkü fakirlik sadece parasızlık demek değildir. Mesela bence para kazanılır ama akıl ve karakter fakirliği kazanılabilecek bir şey değildir. Asıl fakirlik de o olmuş olur.
Karekter sonradan geliştirilebilir bir şey bence ya
Aileden ve çevresinden almadığı eğitimi sonradan alabilir, insan kendini geliştirebilir. Dolayısıyla bunun bir yaşı yok. Yanliş olanı doğru bilen birine karekteri bu diyemeyiz. Dikkat edersen insanlar büyük oranda, zamanla değişir
Evet, çok defa şahit oldum. İnsan ölmediği son ana kadar bir şeyler öğrenebilir bir şeylerden vazgeçebilir :))
Ressam Bob Ross gibi mi anlatalım illa ki 😅 şuraya bir asgari ücret, diğer köşeye 15.000 kira , ah şu dere kıyısında yüzen faturaları da eklersek oldu bu iş.
Yedeklediğim fotoğraflara şöyle bi bakıyorum da. Evimiz sobalı, kapıları eski, kedili, tüplü tvli iken onlarca mutlu aile fotosu çekmişiz. Zamanlar o ev değişmiş ama biz de değişmişiz. Fotoğraf olmayan yıllar var... Söyleyeceklerim bu kadar.
Cevap
71Cevap
Pandemiden önce de, pazarların kapanma saatinde gelip çöplerden yenebilecek şeyleri arayanların sayısı oldukça fazlaydı. Nasıl ki paramız en az 10 kat değer kaybetti, pazardan çöp ayıklayan insanımızın sayısı da en az 10 kat arttı. Alın size fakirliğin resmi, kafanız kuma gömülü, kör kara cahil bir şekilde destekleyip oy vermeye devam edin. Israil ve yedi düvel tepemize bindiğinde, avrupada ve amerikada gibi, dünyada kaçacak yer kalmadığında ne yapacaksınız, açıkçası çok merak ediyorum...
Kime atarlandın anlamadım ki bana mı
Fakirliğin yoksulluğun resmini görmek istiyorsan Filistin Gazze ye bak soğuktan ve açlıktan ölen çocuklara bakk 😥
Fakirliğin resmini görmek istiyorsan Afrika'da açlıktan ölen insanlara çocuklara bakk😥
Fakirliğin resmini görmek istiyorsan kimsesi olmayan sokak çocuklarına bakk😥
Kışın gecenin ayazında yakacak bir şeyi olmayıp üşüyen insanlara bakk
Kimsesiz yalnız evi barkı yatacak yeri olmayıp sokaklarda yatan insanlara bakk😥
Fakirliğin resmini görmek istiyorsan marketlerin yakınında ki çöplerden marketlerin attığı meyve ve sebzeleri seçen kadınlara bak. Üç kuruş para kazanıp boğazından birkaç lokma geçsin diye sabahın ayazında çöplerden karton ve benzeri şeyleri toplayan insanlara bakk😥
Soruyorum şimdi sana onlar mı fakir biz mi yatacak yerimiz var klimalı doğalgazlı apartmanlarda sıcacık güzel güzel evlerde yaşayan bizler mi fakiriz
Şükürler olsun Allah'a

sadece kaydedebilmek..

Hele bir de karpuzun tepesini şapka gibi kestiğinde içini oyuyorsa kişi, yoksulluğun ne olduğunu tecrübe etmiştir.
Bir başka done de meyveli yoğurt yahut puding gibi ambalajlı ürünlerdir benim için. Jelatinini açtıktan sonra yalıyorsa kesin fakirdir.
Kendimden biliyorum...
2 yıldır yiyemiyorum şunu var ya sks
Hani fakirliğin resmini yapıyordun
Vay be hayal bile edemedin demek ki. Ne iş yapıyorsun
Nazım hikmeti severim ama tüm şiirlerini bilmem.. Bu rammstein dinleyip her şarkısını bilmemekle aynı şey.. Neyse.. Görselle anlatamam zira Abidininde çizemedi:))..
Ich will dışında bende bilmem. Çok bağırmasalar iyi adamlar aslında
Az bağırsalarda dinleyen olmaz :)) soliqtleri kendi albüm çıkardı bak bağırmadan söylüyor emekli gibi.. Bir şans verebilirsin
2010 konserinde üstümüze köpük köpük boşaldıklarından beri uzak durmaya dikkat ediyorum. Özellikle tillden sjsj
Şu an beni yıktın.. Ben gidemedim konserlerine çok istiyorum.. Geçen sene qtinaya geldiler gözü kararttım gene olmadı.. Till geliyor Aralık ayında q bilet aldım azıcık azrum dinsin diye... Kıskandım.. Gidiyorum..
6 aralıkta sanırım değil mi?
Aralık ayını görünce "aa kaçırmışız konser varmış" tepkisi veren zekama hakaret olmasın diye bilet almadım.
Zaten korkuyorum bu defa cidden donunu indirir üstümüze işer diye sjsk
Valla ben her olasılığa razıyım bir onlar birde gogol bordelliya gidersem konser olaylarını bitirecem.. Evet ama çok 2025 Aralık o'm3sin ya da başına bir şey gelmesin diye umuyoruz :))
Şey ben söylemek istemedim sen söyledin umarım ölmezler sjsj
Bordelliya hiç eksenime girmedi, çok çingenemsi geliyor bana ama saygı duydum. Dilerim gönlünden geçen her şeye sahip olursun.
. Ben onlar için İstanbula gitmeyi göze alıyorum bir zahmet o'mesinler...
Maalesef çok uzak olmadığım bir kültür.. Birde çok eğlenceliler..
Teşekkür ederim iyi dileklerin için umarım senin de her istediğin olur :))
Bu olabilirdi..
Mükemmel.
sigara içiyorsan yaksana sjd
Zor durumdayım şu sıralar, zam da geldi. Ne kadar kısarsam o kadar kardayım. Bi foto için değmez:)
:)) ne biçim tiryakilik bu
Hayallerimde bile cimri olmalıyım şu sıralar.:D
Cimrilik değil bu, başka bir şey sjf
Mesela?
Dostlarımı tenhada rencide etmeyi tercih ediyorum sjd
Bak bakalım, tenhada kim kimi rencide edecek:P
İddialı ama o gün bugün değil uyarmıştım seni eheh
Ve sessizce köşeme çekilirim:)
Takma tırnak protez saç pembe allık kuaförlerde takıp takıştıramadıımız için maskülenliği seçtik
İşte bu, 30 yılımın özeti sj
36dır o hjk
Öncesinde sümüklerini yiyen keçi çobanıydım , sayılmaz
Nazım Hikmet'i çok severim.
Ne olacak bu halimiz sjd
En sevdiğin şiiri ne peki?
Azıcık şükür et.
Rakı sofralarında söylenip, acı tütün çiğnercesine sevdik. ( Anlayamadılar )
Biz ince bel ela göz sütun bacak için sevmedik güzelim..
Ama çapkınlıkta zirvedir :))
Yakışıklı adam, lisanda sağlam olunca başka ne kalır ki :D
Biraz ahlak falan kalabilirmiş ama tercih etmemiz abimiz sjs
Memlekete bakınca ahlak paçalardan akıyor zati, abimiz öngörülü o kadar :))))
Benim klavye neden kafasına göre takılıyor hep yazım hatası var sjsj
Memleketi bozan zaten onlar, en son sürümleri de başımızda işte. Sjs
Fakiriz, klavyemiz derme çatma. Anlıyorum yine de. Bir memleket meselesi dedin :)

Motorun üstünde uzanmak
Fakirin motoru mu olur
Fakir olmasa arabası olurdu 😄
Hani motor tutkuydu falan sjs fakirliktenmiş işte
Hayır aslında satıp araba alabilirim
Teneffüs aralarında bir dal sigarayı 3-4 arkadaş içtiğimiz lise yılları.
Not: Resmini de sen çiz artık 🤭🤭
O fakirlikten ziyade bi tık aptallık oluyordu ya sj
Yorumunu yanlışlıkla kaldırdım affet sjs
O anlamda demedim, lise cağında sigara içen aptllardık ona vurgu yaptım.
Ergenlik işte :))
Delik çoraplarımı gösteririm 🥴
Kızçenin hırkayı bitireyim sana çorap örecem
Havalar soğudu. Deliklerden hava giriyor üşüyor parmaklarım 🥺
Ayaklarımı bu soğuktan kurtar abla 🥹
İşte bu videoda her şey gözüküyor.
Korkaklar İzlemesin🚀
Canlı Yayında Adam vuruyorlar +18
https://www.youtube.com/live/JWsHIF-xrcM?si=KPEVaeiDFQxuzCzw
Kartta limit varken kasiyerin ekran da limit yok demesi. Sistemsel çöküntü 😀
57bin limit varken ödeme yapayan ben olur gibi sjsj
Gösteriyorum diyorum bak hani limit baş döndürüyor biraz bakınca ama senin kasanın sorununu ben niye kendimi uzerek çekiyorum kfjdjd
Kasanın sorunu olduguna eminsek üzülmeyiz bence kendimizi kandırmayalım market sıralarında sjsjs
Olan limiti açıp gösterdim yeter ki haksız olduğunu kabul edip sadece işini yapsın. Bir bir boş boş haksız haksız ötmesin diye 😀
Ben genelde ama az önce ödeme yaptım hep sizde bu sorun oluyor diye çingenelik yapmayı tercih ediyorum ajsdj
Kadın ile erkek farkı 😀
Elini cebine soktuğunda pipine dokunuyorsan fakirsindir 🤣🤣🤣😅
Demek ki fakir değilim eheh sağol ya
Reca 😅
Eskiden 10 TL'nin bile hesabını yapardım çünkü param yoktu şu an aylık 51k alıyorum umursamıyorum parayı artık
Babama 40k attım geçen ay
Bu ayda ablama 5k attım
Çünkü kazandığım para çok olunca zoruma gitmiyor harcamak
Ne iş yapıyorsun
Haricinde bir çok şeye sahipsin demektir bu fakirlik değil :D
Mesela sjs
Bir önceki alışverişindekilere mesela :D
resim baya bir açıklayıcı olmuş gönderim lazımsa.
Teşekkür ederim, ihtiyacım yok
valla şaka değil atacaktım ihtiyacın yoksa eyw. biraz burkuldumda
Benim l kadar değil ama fakirim bence. iyi hatırlattın, dur para yatacaktı :))
Yatmış mı
Yok. Yatar 2 saate.
Yattı. Dağıta dağıta gidecem şimdi
Gözün aydın ne diyim bilemedim sjs
Ne diicen, yüce tanrı sana hakettiğin vitesi atmayı ve hakettiğin level'a gelmeyi nasib etsin frost, diycen :)
Yapamam ama şarkısını yaparım. Heijan da fakir edebiyatı yapa yapa parayı kırdı neticede
Yap şarkısını dinleyeyim
Çok tarzım değil ama dinleyeceğim mutlaka
Presip gereği kendi resmimi paylaşmıyorum yoksa fakirliğin sanat eseri halini gösterirdim 😂
Gözümde canlandı bişiler sj
Gerçi toplum olarak yüzde 85 imiz falan yoksuluz sanıyorum. O biraz içimi rahatlatıyor
Gülmeyen yeşil bir göz, fakirliğin resmi olabilir...
Neden yeşil
Senin gözlerin...
Nicklerinizi değiştirip geliyorsunuz tanıyamıyoruz bu resmen terbiyesizlik sjsj
Affına sığınıyoruze, kalbine güveniyoruz 🙂
Ben selam verdiysem boş insan değildir netice de, sevgiler sunuyorum eheh
Sevgiler ve selamlar bizden 🙏
11 tane icra dosya fotomu paylaşırdım burada ama neyse :D (not hepsini ödedim)
Tebrik ederim gerçekten
Para fakirlikte ölcü değil hesaplarında milyon dolar olanlar bir pantolonu 20 sen giye biliyor önemli olan ruh zenginliği para herzaman bulunur
Belki o para hesabınızda değil de cebinizdedir o yüzden cebime az alıp paramı banka hesabıma aktarıyorum genelde
Genel olarak 5 parasızım ama ihtiyacım yok evet
Sana delik çorabımın resmini çizerdim ama onu bile çizecek kalemim kağıdım yok çünkü fakirim :/
Sana çorap alayım emre üzdün beni
Ciddi anlamda lazımsa gönderebilirim insanlık hâli 🙏🏻💗
Çok şeker düşüncen teşekkür ederim
Garibanın yüzü gülür mü...
https://www.youtube.com/embed/VS5KZ3a7s-M
Kredi kartınızın son ödeme tutarını zhatta asgarisini ödemediniz isizmi bikaçgüne getirrsiniz yoksa bu kısım sürpriz 😇
Gelip geçici bir dönem olarak kalır umarım. Ben de zamanında yaşadım. Ne demek olduğunu iyi bilirim. Şimdi tekeri düzden çıkarık çok şükür.
Bu az bile kartım - 20binin üzerinde gelecek ay maaşı yemiş durumdayım. Ülkemizde sabit maaşla çalışanların çoğu bu durumda.
Fakirliğin resmini dökemem ama anlatabilirim
1 kuruş için yapılır mı bu bana 59.98 lira vardı hesabimda 😂
Hayatta en sinir olduğum şey paramın bitmesi 😒
Pudingi açıp jelatinini yalayan insan çizerek..
Merhaba,
Fakirlik, sevgisizliktir!
Mal mülk gelip geçici yalan, üç günlük dünya...
İş yok, ev yok ve araba yok, acınacak zavallı.
Çalışmıyor musunuz? Ve sanaldan tanımadığım birine para yatırmam Güvenilir gelmiyor. Parayı atan sadece geriz. aklıdır diyorum
Paraya ihtiyacım yok :))
Burada bende çok denk geliyorum. Bir dönem bir öğrenciye para göndermiştim. Bursluydu belgelerini göstermişti.
Öğrenci olan ablasıymış kandırmış beni ajdjd
Anladım Ama insanlara bu tür şeylere güvenme Örnek veriyorum. Böyle dolandırıcı insanlar çok var. Dikkatli ol ! :)
Fakirliğin resmini bilmem ama sesi otobüsteki bakiye yetersiz sesidir.
Aynısını bir benzeri de bende var hatta borcunuz ödeyin diye mesaj atmışlar
Dolmuşa otobüse binecek parası olmayıp yürüyerek eve gidip gelen insandır hem hava almayı bahane edip fakir avuntusu işte 😂👍
Fakirlik resmi zor ama sorun değil be yine de her şeye şükür ha resim yerine yazarım ev iş okul fatura kira kredi kartı doğalgaz bence Yeterli 🤭😂
Nazım Hikmeti falan anlamam ablacım sen hiç sarhoşken Acun Ilıcalıyı arayıp ya Acun bi döner ekmek parası istedin mi Acun açmamış sonra Gökhana yazmışım yani fakirlikle pek alakası kalmadı ama olsun anı işte 😂
Knka fakir olmak kötü bir şey degil, mutluysan fakir olmak önemli degildir
en son 3 yıl önce taksitle aldığım kıyafetleri giyiniyorum
Sokakta yemek mama verilen kedileri kıskanmak
Fakirliğin resmini yapamayacak kadar fakirim
Canın var ama oda yok aslında hiçbirşeyin yok fakirlik budur
Offff arabamın benzinini fulleyemedim hiç çok kötüyüm 🥲...
kasiyerim kasada kuruş hesabı yapıldı bugün :(
Vallahi siz ne yaptınız müşteriler mi
@Kırmızısapkalıkiz344 hesapta 85 kuruş küsurat vardı. Bende 50 kuruş verdim. Saydı saydı drdim 25 kurul yok diyo ki 25 kuruş değil zaten 35 kuruş eksik. Bunun gibi şeyler
Bir bilsen bana anlattığın şeyleri sen hiç çöpten ekmek yedin mi ki bir kadına sarılmak için parasızlıktan öldün? Bana fakirliğin resmini anlat diyorsun ya anlatayım abiciğim anlatayım
fakırlere kredı kartı vermezler :)
img.timeturk.com/.../...akirlik-seviyesi-dustu.jpg
Banka kartı :((
uzgunum maalesef hepımız aynı durumlarla karsılasıyoruz. ne yapalım senın ıcın nasıl yardımcı olalım
Benim bir şeye ihtiyacım yok, umarım herkes kışı hasarsız atlatabilir diyelim
umarım ama merak etme etme ınsan her turlu zorluga karsı yasam mucadelesınden vazgecmıyor bır sekılde hayatta kalıyor ulkemızde acım dıyene yemek veren bır mılletız yanı ben ve cevrem oyleyız en azından barınak ıcınde beledıyeler bıseyler yapıyordur dıye dusunuyorum
Gönlüm zengin diye dolanıyorum olur mu 😂
Senin canın sağ olsun, bakarım ben sana
Ha benim 39 liraydı geçen ay amazon iki günde bir bildirim yolluyordu öde diye skdkf
Sabahları bankalar arayıp uyandırıyor sağ olsunlar, bir şey alırken fiyatına bakmadan alacağımız günleri görebilecek miyiz
Aslında dünyada tüm insanlığa yetecek parada var gıdada var fakirliği çıkaran şerefsiz aç gözlü zenginler
Bakire yetersiz olarak anladım adfhsjajgfsh
Aşk olsun sana sjdj
Bakiye yetersiz diye bildirim attı KS bakire olarak anladım ya ahahhaha
Aa soru size bildirim olarak mı geldi ne tuhaf oldu bi site yav sjs
Aynen
Ne aliyordunda 60 tl ye
Bılmıyorum ki spotify üyeliği galiba o sj
Teşekkür ederim, ihtiyacım yoktur :))
Aynı corapı kokladığı için kanser oldu haberi gördüm çinde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?