Merhabalar
Yatırım için hangisi daha iyi olur ayrıca altın bankadan alınması mi daha iyi olur yoksa fiziki olması mi?
Merhabalar
Yatırım için hangisi daha iyi olur ayrıca altın bankadan alınması mi daha iyi olur yoksa fiziki olması mi?
Altının artışı = ons fiyatındaki artış + Dolar/TL orani artisidir.
Bunun anlamı dolar/TL oranı artışı altında da artış yaratır ama buna ilave olarak ons destekli artış azalış ihtimali de var. Çoğu banka 2025 yılı içerisinde ons altın tahminini 3000 Dolar üzerinde verdi. Mevcut ons altın fiyatı 2680 Dolar. Hangisi mantıklı karar sizin..
Bankanın makas değerlerinden etkilenmemek için fiziki altin alınır ama fiziki altın demek aynı zamanda çalınma riski de demek. Artık çoğu hırsızın dedektör kullandığını düşünürsek ben riske girmezdim.
Yani anladığım kadarıyla her türlü karlı diyorsunuz doğru mu anladım
Karlı olma olasılığı dolardan daha yüksek diyorum..
Ziraatten ons alamadım normal şekilde alabildim diğer türlü yatırım hesabı açın diyor açsam zararı olur mu bunun pek bilgim yok
Zararı olmaz telefonla arayıp yatırım hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.
Teşekkür ederim 🌸
Rica ederim, sağlıcakla
Selamlar. Altının değeri zaten dolara endeksli olarak artmakta. Dünyanın neresinden altın alırsan al o bölgenin parasını elde edebilmek için dolar ya da euro gibi küresel dövizler ile işlem yapılır. Dolayısıyla yatırımın düşük bir miktar değil ise altına yatırım yapmak daha mantıklıdır. Zaten son 25 seneye bakıldığında uzun vadeli yatırımlarda Altın dolardan daha fazla kazandırmıştır.
Teşekkür ederim ziraatten almayı düşünüyorum olur mu sizce
Altın hesabı açmak bana hiç mantıklı gelmiyor. Çünkü alış satış arasında ki makas 150-250 arası değişebiliyor. E bozdururken de yine makas farkından darbe alıyoruz. Hem alış hem satışta ki rakam bence büyük. Dolayısıyla ne kadarlık bir yatırım yapacağına göre izleyebileceğin yol da değişir diye düşünüyorum. Fakat Ziraatt ya da vakıfbank ta tahmini olarak 70-80 tl falan olur makas farkı. Mesai saatleri içerisinde ve tatil olmayan günlerde alışveriş yaparsan bu civarda bir kesinti olur. Mesai saati dışı ve resmi tatiillerde 150-250 arası olur. Diğer bankalarda 100 tl den fazladır fark...
Fiziki taşımak da sıkıntılı geliyor ya. Teşekürler tekrardan bilgilendirme için bankadan aldım
Rica ederim hayırlısı olsun. Umarım gani gani birikimlerin olur iyi günler dilerim...
Cevap
12Cevap
altın bence
Ziraatten almayı düşünüyorum mantıklı mı sizce
Bende sepet olayı var bir kısım altın bir kısım dolarda getirisi hangisi ise ona yönel bitikimlrimle ev bile alicam inş 😊
Elden olunca makası çok olur bankadan altın alın
Ziraatten mi tebden mi sizce
Devlet bankası taraftarıyım ben. Ben de Vakıfbank’tan alıyorum
Teşekkürler
Rica ederim
altın olmalı
fiziki altın candır
Teşekkürler
Altın daha çok artacak altın alabilirsin
Bugün almak mantıklı olur mu düşmesini mi beklim
Çok düşmez aksine artar kaç tl kim alacaksın ki
Kaç tl lik