Yatırım için hangisi mantıklı sizce ve su an yatırım için uygun zaman mi
Dolar
Altın
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yatırım için hangisi mantıklı sizce ve su an yatırım için uygun zaman mi
Altın için henüz erken. Tüm dünya resesyona gireli daha 3 5 ay olmuşken biz bu durumun etkilerini yeni görmeye başladık. Mesela gayrimenkul hala etkilenmedi fakat yakın zamanda elinde malı tutan ve satmak isteyenler patlayacak. Keza türk lirası tutanlar da aynı şekilde. Altının değerlenmesi için diğer tüm yüksek getirili yatırım seçeneklerinin tükenmesi lazım. Fakat dolara bakacak olursak seçimden önce bile indirmeyi başaramadıkları dolar şu an esasında devasa boyutlarsa değer kaybediyor. Biz türk lirasına kıyasladığımız için fark edemiyoruz. FED deli faiz kararları alıp doların düşüşüne engel olma yolunda emin adımlarla ilerlerken (AMB de aynı şekilde) biz faiz düşürüyoruz. Enflasyonu sonuna kadar hissetmek istiyoruz sanırım sebep bu. Seçimden sonra doları tutamayacaklar. Kim gelirse gelsin dolar orta vadede 30 liraya yaklaşacak. Bir yandan FED dolarları piyasadan topluyor, faiz arttıyor vb önlemler alıyor. Altın alırsan 3 senede edeceğin karı dolarla kuvvetle muhtemel çok çok daha kısa sürelerde belki 6 ayda elde edebilirsin diye düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yani dolar almak daha mantıklı diyorsunuz. Peki ziraatten mi yoksa döviz bürosundan almak mi mantıklı
Cevap
3Cevap
Btc haa ben btc almam diyorsan kağıda yatırım olmaz altın al
Fiziki mi yoksa Ziraat ten mu
Külçe olan kapalı paket gram altınlardan al her ağırlıkta olanları var
Az paraysa dolar çok ise altın ön planda benim için
10 bin ile alcam sizce nasıl yapayım. Bankadan mi fiziki mi ayrıca
Yurtta kalıyorum yani saklamaya çalışırım da ne kadar güvenli olur bilmiyorum. Banka da makas farkı falan derken zarar ederim
Ne kadarlık bir yatırım 🤔
10 bin TL'ye
Yani o kadarlık bir yatırımdan çok kar edemezsin
Yok zaten sadece seneye değer kaybetmesin param orada öylece dururken diyorum
Altın al koy kenara o zaman bişey olmaz
Yurtta kalıyorum da çalınır mi acaba
Altın hesabı aç bankada dursun o zaman
altın.
Altın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?