Ekonomik güçünüzü arttırmanın yolu sizce nedir?

Bence altındır. Şimdi şöyle düşünün. Zengin parasını işlettiği için zengindir. Ama işletecek parası değerli değilse o zaman hepimiz gibidir. Türkiye nüfusunun %10 Türkiye'deki paranın %70 ine sahip. Ama bunu tersine çevirmenin bir yolu var. 250 bin TL ye kredi çekip altın almak. Ben zamanında denedim. 40 bin TL kredi çektim ve altın aldım. Şu an bana dururken bile para kazandırıyor. Plan şu;

Katılımcıların sayısına ve ekonomideki mevcut dengelere göre büyüyebilir. Aşağıda, 1.000, 10.000, 100.000 ve 1.000.000 kişinin kredi çekerek altına yönelmesi durumunda oluşabilecek etkileri sıralıyorum:

----------------------------------------

1.000 Kişi Altına Yönelirse

Her kişi 250.000 TL kredi çekerse toplam talep: 250 milyon TL.

Altın piyasası ve döviz kuru üzerinde sınırlı bir etkisi olur.

Ancak talebin yoğun olduğu kısa vadede altın fiyatında küçük bir artış görülebilir.

Etki Seviyesi: Düşük, sınırlı dalgalanma.

--------------------------------------------------------------------------------

10.000 Kişi Altına Yönelirse

Toplam talep: 2,5 milyar TL.

Altına ciddi bir talep artışı başlar, fiyatlar hızlanarak yükselir.

Dolar/TL kuru üzerinde de hissedilir bir baskı oluşur.

Etki Seviyesi: Orta, altın ve dolar fiyatlarında kayda değer artış.

--------------------------------------------------------------------------------

100.000 Kişi Altına Yönelirse

Toplam talep: 25 milyar TL.

Altın fiyatlarında dramatik artışlar başlar.

TL'ye güven azalır, dolar kuru hızla yükselir.

Ekonomide enflasyonist baskılar oluşur, faiz oranlarının artması gerekebilir.

Etki Seviyesi: Yüksek, finansal piyasalarda ciddi dalgalanmalar.

1.000.000 Kişi Altına Yönelirse

Toplam talep: 250 milyar TL.

Bu, altın piyasasının dengelerini altüst eder. Talep patlaması altın fiyatlarını rekor seviyelere çıkarır.

TL, hızlı bir şekilde değer kaybeder, dolar ve altın fiyatı hızla yükselir.

Bankalar üzerindeki kredi yükü artar, finansal kriz riski doğar.

Hükümet ve Merkez Bankası, döviz ve altın işlemlerine sınırlamalar getirmek zorunda kalabilir.

Etki Seviyesi: Çok yüksek, ekonomik kriz olasılığı.

Genel Değerlendirme

Katılımcı sayısı arttıkça etkiler, hem altın fiyatında hem de TL'nin değerinde katlanarak büyür. 100.000 kişi ve üzerinde bu durum, sistematik ekonomik bir risk haline gelir. Bu tür bir durum, enflasyonu yükseltir ve TL'nin güvenilirliğini ciddi şekilde zedeler.

Ekonomik güçünüzü arttırmanın yolu sizce nedir?