26 eylül günü okumak için ve çalışmak için almanyaya taşındım ve 3 ayda baya alıştım.
İlk günden orası benim ülkemmiş gibi her gün orada taşıyormuşum gibi hissettim ve yanlışlık hissetmedim. Oturma izni vs ile uğraşırken bazı hukuki süreçler çok yavaş işliyor ve banka vs hemen kapanıyor. Banka hesabı açacağımda türkiyeyi özledim. Sıra çok fazlaydı ve sıra gelmiyordu. 3 gün sıra beklemekten sıkıldığım için bankaya gidip 1 2 saat bekleyip geri yaşadığım yere gittim. Türkiyeyi arattı. İşler çok yavaş işliyor. Hastahanede kimse olmamasına rağmen çok yavaş işliyordu.
Sonraki gün sabahtan açılmadan gittim. İlk sıraya yerleştim ve banka işini bu şekilde yapabildim.
Yemekleri çok aradım. İlk gün ''aaa bu hamburgerde gerçekten et var'' diyorudm ama birkaç gün sonra etin tadı türkiyedeki kadsr lezzetli olmadığını anladım.
Tüm bu sözlerime rağmen ülkeden çıkar çıkmaz hayat stresim kalmadı. %100 stresim azaldı. Savaş - küresel iklim krizi vs hiçbir şey düşünmez oldum. Bebek gibi rahatladım.
Paranın yetmediğini anladım. Babam 1200 euro gönderiyordı ama çabuk bitiyordu.
Ama market fiyatları çook uygun.
Yine de para çabuk bitiyor tabi ben bar bar gezip durduğum içinde olabilir. Biraz keyfini çıkarıdm yani. Bende çalışmaya başladım ve az çalışsam da iyi kazanıyorum.
İlk günden orası benim ülkemmiş gibi her gün orada taşıyormuşum gibi hissettim ve yanlışlık hissetmedim. Oturma izni vs ile uğraşırken bazı hukuki süreçler çok yavaş işliyor ve banka vs hemen kapanıyor. Banka hesabı açacağımda türkiyeyi özledim. Sıra çok fazlaydı ve sıra gelmiyordu. 3 gün sıra beklemekten sıkıldığım için bankaya gidip 1 2 saat bekleyip geri yaşadığım yere gittim. Türkiyeyi arattı. İşler çok yavaş işliyor. Hastahanede kimse olmamasına rağmen çok yavaş işliyordu.
Sonraki gün sabahtan açılmadan gittim. İlk sıraya yerleştim ve banka işini bu şekilde yapabildim.
Yemekleri çok aradım. İlk gün ''aaa bu hamburgerde gerçekten et var'' diyorudm ama birkaç gün sonra etin tadı türkiyedeki kadsr lezzetli olmadığını anladım.
Tüm bu sözlerime rağmen ülkeden çıkar çıkmaz hayat stresim kalmadı. %100 stresim azaldı. Savaş - küresel iklim krizi vs hiçbir şey düşünmez oldum. Bebek gibi rahatladım.
Paranın yetmediğini anladım. Babam 1200 euro gönderiyordı ama çabuk bitiyordu.
Ama market fiyatları çook uygun.
Yine de para çabuk bitiyor tabi ben bar bar gezip durduğum içinde olabilir. Biraz keyfini çıkarıdm yani. Bende çalışmaya başladım ve az çalışsam da iyi kazanıyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Almanlara çok soğuk disiplinli dominant diyorlar doğru mu.
Valla çok gülüşüyorlar ama sorumluluğunu yapmadığında bir ömür trip atıyorlar. Her gün sorumluluğumu yerine getirsemde bir gün unuttum dalgınlığıma geldi, kadın hala bana hatırlatıyor unuttuğumu 😂 ama onun hariç çok tatlı bir kadın ve türk seviyorlar. Genel olarak ırkçılık yok. Almanlardan bir çocuk bana ''türkler bize ırkçılık yapıyor'' bile dedi. Bizi beğenmiyorlar diyordu 😂
Hep merak etmişimdir, gizliden Almanya hayranlığım da var ama sen bayağı bir şeyi açıklamışsın zaten
Sor merak ettiğini
İnsanların yabancılara davranışları nasil, bizim Suriyelilere bakış açımız gibi mi? Sıradan bekar birisi tüm işlemleri yaptırıp orada çalışmaya başlasa kira vs rahatça yaşayabilir mi? Almancayi kolay öğrenebilir mi, ne kadar süre gerekli? sosyal hayatlar nasil?
1. Almanca bilmiyorum şu an almanca öğreniyorum. Burada mecbur hissettiğim ve disiplinli olduğum için öğreniyorum. Çalışırsan öğrenirsin.
2. Almanlar sıcakkanlı ve bize iyiler ama araplar hintliler vs var onları sevmiyorlar. Türkleri seviyorlar.
3. Tek yaşıyorum ilk 3 ay şu ana kadar babam 1200 euro gönderiyordu ay sonu parasız kalıp arkadaşlarımdan geçinip babama söyleyemiyordum. Ben okul yurdunda kalıyorum yurtta yer bulmak çok zor ama buldum Allah'a şükür ve aylık 650 euro. Mutfağı vs var küçük 1+0 ev gibi bir yer baya da geniş bir oda yani at koşturursun. Baya güzel bir oda. Çok lüks bir yer yani tr de kesin Çorumda olsa bile aylık 20k tl ye kiralardın böyle bir odayı.
Ev + faturalar şanslıysan 750 euro olabilir almanyada tabi bu eyaletten eyalete değişebilir. Mahalle de değişebilir.
Tam zamanlı çalışanı asgari ücretin altına çalıştırmak yasak ama burada türkler saati 10 eurodan çalışan arıyor (maalesef biri de benim) iş bulmakta sıkıntı çekmezsin. Her meslekten işçi aranıyor.
Rahatça yaşar mısınn hmmm yemeğe ne kadar harcarsın dıaşrdan mı yersin evde makarna mı yersin o da önemli şimdi sana rahat yaşar mısın diyim bence yaşarsınız ama iyi bir maaşı olan bir iş yapsanız daha iyi ben bir öğrenci olarak bütçem az ve bir şekilde yaşıyorum. Şimdi çalıştığım için kendime bişeyler de alabildim.
Tekefon 190 euro 150 euroya bile var. Ucuz. Araba ucuz. Almanca 1 yılda öğrenmem lazım.
Sosyal olarak gezilcek yer pek yok. Avm vs.
650 euro bu arada faturalar da dahil
Anladim Türkleri sevmeleri guzel, teşekkür ederim bu kadar emek verip yazıyorsun burada yine şükür iyi kazanıyorum ve standartlarimiz da iyi ama hep bir içimde ukde kaldı orası belki yaşamaya gidemeyeceğim ama seyahat için gideceğim inşallah sende geri kalan zamanlarında rahatça yasayabilirsin
Evli çiftler eş paylaşımı yapıyormuş
Yaşlı kadınlar genç erkeklerle birlikte ve genellikle bu eşler türk
Sevdiğim ortam bende geliyorum almanya bekle beni münih
Kölnde 3 yil kaldım
şu an geri gitcen
Valla yemekler kötü diye ancak dönebilirim yani tr de güzelmiş yaa aslında sadece toplumumuz kötü insanları çıkar tr çok iyi
Bi git ya 1 euro nerdeyse 40 tl sen neyin kafasını yaşıyor
Almanyaya kurban ol
Tr ekonomisi iyi değil ama tr de güzel burdan yani
Evet