Almanya hakkında bilmek istediğiniz bir şey var mı?

26 eylül günü okumak için ve çalışmak için almanyaya taşındım ve 3 ayda baya alıştım.
İlk günden orası benim ülkemmiş gibi her gün orada taşıyormuşum gibi hissettim ve yanlışlık hissetmedim. Oturma izni vs ile uğraşırken bazı hukuki süreçler çok yavaş işliyor ve banka vs hemen kapanıyor. Banka hesabı açacağımda türkiyeyi özledim. Sıra çok fazlaydı ve sıra gelmiyordu. 3 gün sıra beklemekten sıkıldığım için bankaya gidip 1 2 saat bekleyip geri yaşadığım yere gittim. Türkiyeyi arattı. İşler çok yavaş işliyor. Hastahanede kimse olmamasına rağmen çok yavaş işliyordu.
Sonraki gün sabahtan açılmadan gittim. İlk sıraya yerleştim ve banka işini bu şekilde yapabildim.
Yemekleri çok aradım. İlk gün ''aaa bu hamburgerde gerçekten et var'' diyorudm ama birkaç gün sonra etin tadı türkiyedeki kadsr lezzetli olmadığını anladım.
Tüm bu sözlerime rağmen ülkeden çıkar çıkmaz hayat stresim kalmadı. %100 stresim azaldı. Savaş - küresel iklim krizi vs hiçbir şey düşünmez oldum. Bebek gibi rahatladım.
Paranın yetmediğini anladım. Babam 1200 euro gönderiyordı ama çabuk bitiyordu.
Ama market fiyatları çook uygun.
Yine de para çabuk bitiyor tabi ben bar bar gezip durduğum içinde olabilir. Biraz keyfini çıkarıdm yani. Bende çalışmaya başladım ve az çalışsam da iyi kazanıyorum.
Almanya hakkında bilmek istediğiniz bir şey var mı?