Almanya hakkında neleri bilmek istersin?

Hadi biraz rehber olalim.

10 yili askin süredir Almanya'nin Bayern eyaletinin Franken bölgesinde yasiyorum. Almanya'daki sosyal yasam, is hayati, kisisel haklar, dogaya ve insanlara olan saygi benim 1 yil sonra bavulumu toplayip geri dönmemi engellemisti. 1 yil cok sancili gecti burada, alisamadim bir türlü hersey o kadar düzenliki bu düzen, icinden cikip geldim kaos'dan daha zor geldi bana.

Merhaba

En baslarda en tuhafima giden olay tanimadigim insalarin bana günaydin veya Merhaba demesi olmustu, sonradan fark ettimki dogrusu buymus ve bende basladim tanimadigim insanlara Merhaba, Günaydin, Iyi günler, kolay gelsin demeye ve Insanlarin bana gülümeyerek cevap vermeleri beni gün gectikce cok mutlu ediyordu. Sonralari yasadigim yerin kültürünü ögrenmeye basladim Insanlari daha yakindan tanidim arkdasliklar edindim ve yasadigim yerin dinine, kültürüne, dogasina, insanina olmasi gerektigi gibi saygi duydum onlari benimsedim.

Saygı, bir ayrıcalık değil, birbirimize karşı en basit davranış biçimidir.
Saygı, bir ayrıcalık değil, birbirimize karşı en basit davranış biçimidir.

Bu davranisimdan sonra etrafimdaki insanlarin benim dinime, dilime, kültürüme sayagi gösterdiklerini fark ettim.

Der Eibsee Avusturya sinirda bir göl Alp manzarali
Der Eibsee Avusturya sinirda bir göl Alp manzarali

Almanya dogasi ile beni her zaman büyülemistir halen disari ciktigimda saskinlikla bakiyorum bir ülke, bir sehir, bir kasaba nasil bu kadar yesil ve düzenli olabilir diye. Almanya'ya gelcek insanlara tavsiye olarak söylemek istedigim sey yasadigin yerin kültürüne, insanina, dinine, dogasina saygi gösterin.

Almanya hakkinda sormak istedigin birsey varsa hic üsenme sor :)