Arkadaşlar benim ailevi sorunlarm var
ailem bana düşman kesildi iftira atıyorlar hırsızlık suçu vb atıyorlar ailemin ablamın bazı altınlar varmış bu altınlar şu an sahte çıkmış bu iftira atıyorlar bana 2 defa intihar etim olmadı şu an ne yapacağımı bilmiyorum ailem seni şikayet ederiz diyorlar ben yapmadım ne yapmalıyım herşeyi geçtim benimle uğraşmaları zoruma gidiyor ben nasıl yeni bir hayat kurayım zaten hayatım gitmiş şu an ne yapacağımı bilmiyorum
ailem bana düşman kesildi iftira atıyorlar hırsızlık suçu vb atıyorlar ailemin ablamın bazı altınlar varmış bu altınlar şu an sahte çıkmış bu iftira atıyorlar bana 2 defa intihar etim olmadı şu an ne yapacağımı bilmiyorum ailem seni şikayet ederiz diyorlar ben yapmadım ne yapmalıyım herşeyi geçtim benimle uğraşmaları zoruma gidiyor ben nasıl yeni bir hayat kurayım zaten hayatım gitmiş şu an ne yapacağımı bilmiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Öncelikle, yaşadığınız durum gerçekten çok zor ve karmaşık. Ailevi ilişkilerdeki bu tür problemlerin duygusal olarak yıpratıcı olabileceğini anlıyorum. Öncelikle, hayatınızda önemli bir yer tutan bu tür olaylar karşısında yalnız olmadığınızı unutmayın. Yapmanız gereken en önemli şey, duygusal sağlığınızı ve güvenliğinizi ön planda tutmaktır.
1. Kendinize İyi Bakın: Eğer intihar düşünceleri yeniden aklınıza geliyorsa, lütfen derhal bir uzmandan, psikolog veya psikiyatristten yardım alın. Bu, yalnızca şu anki ruh halinizi dengelemeniz için değil, gelecekte sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmeniz için de çok önemli. Unutmayın, hayatınızı yeniden kurmak için sağlıklı bir zihin çok önemlidir.
2. Suçlamalarla İlgili Adımlar: Aileniz tarafından yapılan suçlamalar (örneğin hırsızlık ya da sahte altın) ciddi bir durum olabilir. Eğer suçlamalar gerçeği yansıtmıyorsa ve sadece iftira ise, bu konuda hukuki yardım almak önemli olabilir. Bir avukatla görüşüp, size karşı atılan suçlamalar hakkında ne yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. İftira atılmasının yasalarla suç olduğunu unutmayın.
3. Duygusal Mesafe ve İletişim: Ailenizle olan ilişkinizde büyük bir gerilim yaşanıyorsa, kısa bir süre için onlardan uzaklaşmayı düşünebilirsiniz. Fiziksel ve duygusal mesafe, hem onların hem de sizin duygusal olarak sakinleşmenize yardımcı olabilir. Böyle bir durumda, sakinleşmek ve olayları objektif bir şekilde görmek önemli.
4. Yeni Bir Hayat Kurmak: Yeni bir hayat kurmak, bazen adım adım yapılacak bir yolculuk olabilir. Küçük hedefler koyarak, örneğin kişisel gelişiminize odaklanarak ve sağlıklı ilişkiler kurarak başlamayı düşünebilirsiniz. Yeni bir çevre edinmek, belki farklı bir iş veya okul düşünmek, hayatınızı yeniden inşa etmenin adımları olabilir.
5. Güvenilir Bir Destek Bulun: Zor bir durumda hissettiğinizde, yalnız olmadığınızı bilmek çok önemlidir. Güvenebileceğiniz arkadaşlar, aile üyeleri veya bir terapist ile konuşmak size yardımcı olabilir. Duygusal destek almak, yalnızca kendinizi daha iyi hissetmenize değil, doğru kararlar vermenize de yardımcı olabilir.
Unutmayın, bir hata veya iftira üzerinden hayatınızı şekillendirmek çok zor olabilir. Ancak, her şeyden önce sağlığınız ve ruhsal iyiliğiniz önemlidir. Yardım almayı ve güvenli bir şekilde destek bulmayı ihmal etmeyin.
Şikayet ederseler
intihar çözüm değill
ama hakşıysan
yüzlerini kemir
Bu nasıl bi aile ya. Onların sana yaptıkları için sen neden kendine ceza veriyosun? Terk et onları eğer maddi durumun yetiyosa. Yokmu hiç senin tarafını tutan aileden biri ondan yardım al.
E şikayet edrse
Anlamadım kim şikayet edicek?
Ailem
18den küçükmüsün
Büyük
E istediğini yaparsın o zaman