Lise son sınıfım dış ticaret girişimciliği sınavım var soruları yazıyorum cevaplar mısınız acil?

Fatura bedelini yatırması durumunda yapılan ilk muhasebe kaydında borçlu hesap 010 olduğuna göre alacaklı hesap aşağıdakilerden hangisi olacaktır

a) 300 Tasarruf Mevduatı b) 278 Muhtelif Alacaklar c) 278.00 Verilen Nakdi Teminatlar d) 290 Şubeler

-

Banka müşterinin otomatik ödeme talimatı vermesi durumunda elektirik, su gibi ödemeleri kurum ya da firmaya ne zaman yatırır?

a) Faturanın son ödeme tarihi b) Her ayın başında c) Fatura geldiği zaman d) Müşteri ne zaman talimat verirse

-

Elektrik, su gibi faturaların tahsilatı yapıldıktan sonra... hesaplarda bekletilir... sonunda bu hesap kapatılarak kurumun ya da firmanın... hesabına aktarılır

boşluklara ne gelmelidir?

a) pasif, gün, tasarruf b) aktif, gün, tasarruf c) geçici, gün, tasarruf d) geçici, ay, döviz

Kitap seçmeli dış ticaret girişimciliği ama kitabın meb hali pdf olarak yok yani cevapları bulamıyorum bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var

🙏

Lise son sınıfım dış ticaret girişimciliği sınavım var soruları yazıyorum cevaplar mısınız acil?